Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża,sprzątanie i nagłe osłabienie...pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 24 tygodniu ciąży. Od początku wszystko przebiega dobrze. W końcu dzisiaj zmęczenie mnie opuściło,nabrałam energii i postanowiłam posprzątać całe mieszkanie..ścieranie kurzy,odkurzanie,zmywanie podłóg,mycie mebli itp, niby nic ciężkiego ale w pewnym momencie zrobiło mi sie bardzo duszno i słabo..usiadłam na podłodze bo bym nawet do krzesła nie doszła...po chwili mi przeszło ale dalej nie czuje sie tak dobrze jak wczesniej..miałyście tak ? Dodam że wcześniej nie miałam tego typu objawów

Gość gość
Mam tak co chwile, nic praktycznie nie moge zrobic, idąca zakupy nawet musze wyjsć po 5 min bo mnie słabi. Masakra

Gość gość
ja tak miałam i bez sprzątania parę razy złapało mnie na mieście, bałam się że gdzieś zemdleję i w coś uderzę raz w łazience aż upadłam mi zawsze pomagało wypicie bardzo zimnej wody później czułam się już lepiej ale strach pozostał.... dodam na pocieszenie że tylko w 1 ciąży tak miałam w 2 już co innego mi dolegało ;)

Gość gość
Dziękuje za odpowiedzi. To właśnie moja pierwsza ciąża i nie wiedziałam że tak może się zdarzyć..a zapytam jeszcze o jedną rzecz...miałyście bóle w dole brzucha,które przechodziły po około pół minuty ?

Gość gość
Normalne, mi zdarzylo sie zemdlec 3x w autobusie a pracowalam fizycznie do konca 8 m-ca

Gość gość
takie lekkie bóle mogą być możliwe. Ja tak czasem miewałam, a niedługo potem zaczeły się skórcze przepowiadające. Jeśli czujesz się słaba to przestań sprzątać. Albo najlepiej rób codziennie trochę. Organizm daje ci znać, ze masz przestać i lepiej się posłuchaj, żeby wszystko było ok.