Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doktor i magister

Jak słysze że ktoś ma magistra albo doktorat to śmiech mnie bierze, bo wiem że

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Zdajesz sobie sprawę, że taki papierek w niektórych zawodach jest niezbędny, by w ogóle wykonywać ten zawód? x zbędne bariery dzięki którym panuje bezrobocie

Gość gość
Ktoś napisał że nie mieć magistra to obciach. Ja nie mam. Zarabiam 1500 PLN .... dziennie.

Gość gość
"Uniwerki można traktować jako biblioteki z tysiącami książek, tylko że teraz książki każdy może sobie bez problemu kupić w księgarni. Oczywiście wielu studentów myśli że odbycie czteroletniego rytuału z otrzymaniem glejtu daje im większe szanse na rynku pracy. " Tak i z internetu, czy bibliotek nauczysz się robić lizę DNA, frakcjonowanie osocza albo przeprowadzać operacje na mózgu, czy sercu. Pogódź się z faktem, że jesteś kim jesteś i tyle.

Gość gość
No pewnie, lekarze też nie muszą mieć dyplomu, a po co im :P Albo pielegniarki, farmaceuci, laboranci, przecież to sa nikomu niepotrzebne zawody...Po co w ogole kologolwiek kształcić niech każdy probuje cos robic na wlasne reke np nauczyc sie samemu sobie cos zoperowac( najlepiej mozg :P)

Gość gość
"Ktoś napisał że nie mieć magistra to obciach. Ja nie mam. Zarabiam 1500 PLN .... dziennie. " Imponujące, ale za hajs mózgu nie kupisz.

Gość gość
gość dziś Zbędne bariery? Wyobrażasz sobie chirurga naczyniowego po ogólniaku?

Gość gość
"No pewnie, lekarze też nie muszą mieć dyplomu, a po co im jezyk.gif Albo pielegniarki, farmaceuci, laboranci, przecież to sa nikomu niepotrzebne zawody" Jemu wystarczy, że ogarnia stężenie procentowe alkoholi, które pije z qmplami.

Gość gość
Większość z was traktuje wyksztalcenie jako środek do dobrych zarobków więc nie pisz ze za hajs nie kupię mózgu.

Gość gość
16:19- wcale nie, ja mogłam wyjechać do UK pracować fizycznie, wolałam skończyc studia

Gość gość
No jasne, każdy weźmie prawnika ze studiów, który KK i konstytucji uczył się z wyszukiwarki, albo chirurga, który oglądał na YT filmiki instruktażowe. Nawet psa ludzie by nie wysłali do weterynaża bez studiów.

Gość gość
Gwarantuje Ci że nie osiągniesz takiego poziomu życia w Polsce po studiach jak robotnik w Anglii. I żeby nie było też mieszkam w Polsce ale jeżdżę po świecie i widzę jak się żyje w innych krajach.

Gość gość
I tak większość po studiach ląduje na nudnych etatach bez przyszłości, potem emerytura i śmierć.

Gość gość
Trudno, nie sama kasa się liczy. Ja np może nie chcę pracować fizycznie tak trudno ci to pojąć?

Gość gość
Znam wielu ludzi bez wykształcenia którzy zatrudniają mgr i doktorów. Wykształcenie samo w sobie nie jest zle ale nie gwarantuje sukcesu materialnego.

Gość gość
autorze.. myślą że im zazdrościsz, i tyle :(

Gość gość
Może nie gwarantuje, ale pomaga. Teraz jest tylu ludzi z dyplomami, że w pierwszej kolejności zatrudnią kogoś z mgr najlepiej uczelni państwowej, takie są realia

Gość gość
Ja jestem właścicielem średniej firmy z branży it. Nie patrzę na dyplom. Kierownikami w mojej firmie jest chłopak po maturze i dziewczyna po licencjacie ( chociaż nawet nie jestem pewny).

Gość gość
Aha, zatrudniłeś dziewczynę i nawet nie wiesz czy ma licencjat, jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie znasz kwalifikacji swoich pracowników...Ściema

Gość gość
kierunki humanistyczne można sobie odpuścić, całą wiedzę w temacie można ściągnąć z internetu

Gość gość
Kadrowa pewnie wie jakie ta dziewczyna ma wykształcenie. Przyszła z gotowym pomysłem na wzrost obrotów (wiedziała co komu i za ile sprzedać i druga informacja ze pracowała w Anglii fizycznie i umie się dogadać po angielsku). Dziewczyna zarabia mi około 60000 PLN miesięcznie.

Gość gość
16:31 Tak na dobrą sprawę, to prawo też jest kierunkiem humanistycznym :)

Gość gość
gość dziś Już widzę, jak biegle władasz fińskim, francuskim, japońskim, czy chińskim z internetu.

Gość gość
16:33- sorry, ale myślę, ze ściemniasz .W necie każdy może być kim chce, nawet dyrektorem wielkiej firmy czy lekarzem także traktuje takie wpisy z malo powaznie. Możesz tu napisać, że zarabiasz 30 tys /mc i niekoniecznie jest to prawda, wrecz prawdopodobnie nie jest bo wtedy nie miałbyś czasu na takie pierdoły jak kafeteria

Gość gość
16:31 Tak na dobrą sprawę, to prawo też jest kierunkiem humanistycznym x czy trudno teraz zdobyć książki prawnicze? np w USA każdy może bronić się sam przed Sądem rezygnując z prawników. i co?

Gość gość
Wszystko jest trudne to póki nie zaczyna być banalnie proste. Jakbyś wiedziała ile tak naprawdę kosztuje coś co kupujesz w sklepie i ile zarabiają na tym pośrednicy bylabys w szoku. I tu wykształcenie jest mało ważne.

Gość gość
książki można zdobyc i medyczne, ale to nie wystarczy, wybacz, ale rzadko kto ma na tyle samomobilizacji żeby samemu nauczyć się tyle co umieja studenci tych kierunków bez egzaminów sprawdzających, po to są wlasnie studia żeby studentów ukierunkować i sprawdzac ich wiedzę

Gość gość
gość dziś Już widzę, jak biegle władasz fińskim, francuskim, japońskim, czy chińskim z internetu. x mało to kursów językowych dostępnych w internecie? wystarczą chęci i dyscyplina do nauki, nie potrzebuj***ata w formie rytualnego uczęszczania na zajęcia w budynku uniwersytetu żeby nauczyć się dowolnego języka jaki mi przyjdzie na myśl

Gość gość
ludzie co idą na studia to pissdy, bez pomysłu na życie

Gość gość
Zdaje siebie sprawę, że ludzie bez studiów nieraz też dobrze zarabiają, ale : -studia pomagaja mimo wszystko tak jak pisałam jest tylu mgr, że pracodawca chetniej kogos takiego zatrudni niż np po samym liceum - nie sama kasa się liczy w zyciu, jednak jak ktoś konczył naprawdę ciezki i wymagajacy kierunek studiów to budzi to mój szacunek jak i tytuł doktora Pieniadze można stracic, a wykształcenia nikt nie odbierze przez cale zycie

Gość gość
Ja tam nie potępiam wykształconych ale mi niektórych szkoda. Ja jestem hydraulikiem. Zarabiam 10-12 tys, chodzę z żoną do teatru, podróżujemy, mamy swoje hobby. Wolałbym być zwykłym robolem ale na swoim niż wyedukowanym pracownikiem dla kogoś. Dlatego śmieszą mnoe nieraz wpisy ze zarabiam 5000 czy 10000. Dla mnie to sa normalne pieniądze.