Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komunia a nowy związek ojca dziecka

Polecane posty

Gość gość
14:54 zacznijmy od tego że on nie był jej mężem. Zrobiła sobie brzuch z pierwszymi lepszymi portkami

Gość gość
No co za osruska! rozmawiamy o komunii a ta psycholka o zapłodnieniu i o tym, że autorka sama sobie dziecko zrobiła. Jasne znowu baba zła i biedaczek chłop o złotym serduszku. Kobieto stało się, dzieciak ma 9 lat i z powietrza się nie wziął, matka i ojciec tak samo się przyczynili. Weź spier/dalaj obesrana kur/wo i jak nie masz co robic to sie rozbierz i se ciuchów pilnuj. NIE ODPISUJCIE JEJ JUŻ! Autorko tak jak ktoś wyżej powiedział. Rodzic ma przygotowywać dziecko do komunii, a nie zjawiać się jako gość tym bardziej, że on ma zerowy kontakt z córką na przestrzeni tych lat. Wiesz alimenty, prezent na urodziny i telefon na odwal się to trochę za mało jednak żeby zasiadał przy waszym stole i to ze swoją nową rodziną w tym uroczystym dniu. Skoro olał swoje dziecko tyle lat temu to po co ma teraz odstawiać szopki z z obcymi ludźmi jeszcze przyjeżdżać?

Gość gość
fajny temat bowielu ludzima podobne dylematy ale pozwoliłyście na to aby przyje/b/a/n/y troll go rozwalił zamiast jej nie odpisywać :o

Gość gość
15:27 tak wiem, ze to nie byl jej mąż ale jesli mozesz to zajrzyj raz jeszcze do tej swojej szklanej kuli i wyjasnij skad Ci sie wziely "pierwsze lepsze portki"? Moze autorka byla w nim bardzo zakochana, moze byl jej pierwszym partnerem? Ech kafeteria... same wszechwiedzace wrozki, udzielajace sie nie na temat, za to krytykujace tyle, ile jadu w gębie.

Gość gość
gość dziś - NIE KARM TROLLA! bo rozwalasz temat razem z nią!

Gość gość
Mam bardzo podobna sytacje. Maz mnie zostawil jak corka miala rok. Dokladnie w jej urodziny mi powiedzial ze nic juz z nas nie bedzie. Wyszlam za maz, on sie ozenil i ma synow blizniakow. Moja corka ma 10 lat i ostatnie wakacje spedzilismy wszyscy razem czyli czworokat i dzieci. Dzieci sie lubia a my mimo ze na poczatku bylo dziwnie to chyba powtorzymy takie wakacje bo mamy super wspomnienia. Masz juz swoje zycie i nie ma po co chowac urazy. x Czworokąt był też w łóżku? :D Jaka patola, może zamieszkajcie wszyscy razem? :D

Gość gość
Autorko, sprawiasz wrażenie osoby dalej nie pogodzonej z obecną sytuacją. Z jednej strony piszesz, że masz męża, że jesteś z nim szczęśliwa, że on jest prawdziwym tatą dla Twojej córki, a z drugiej (jakby z żalem) mówisz, że gdyby nie obecna żona Twojego exa, to może by Wam się ułożyło. I jeszcze wciąż analizujesz w czym ta jego żona jest lepsza od Ciebie. Po takim czasie powinnaś już doskonale wiedzieć, że on po prostu nigdy Cię nie kochał, co oznacza że nie byłaś ani lepsza, ani gorsza od jego żony. Może lepiej skoncentruj się na tym czy jesteś najlepsza dla swojego męża, bo to chyba jest ważniejsze i gdybyś była szczęśliwa, powinnaś się raczej cieszyć, że z tamtym pajacem Ci nie wyszło.

Gość gość
Ja tez w tym roku mam komunie corki. Nie jestem z byłym mezem 6 lat. On ma teraz zone i dziecko, ja rowniez mam meza. I zapraszam na komunie bylego meza z zona i dzieckiem. A dlaczego? Bo tamten rozdzial jest juz zamkniety. Byly maz poznał swoja obecna zone 2 lata po naszym rozwodzie wiec nie mam prawa zarzucać mu ze byl niewporzadku. Nie musze jej kochac ale wypada, jesli mam poprawne stosunki z byłym, szanowac. Zreszta odwrocmy sytuacje. Jak ja bym sie czula gdybym zostala zaproszona bez obecnego meza w imie jakichs uraz. Obecna zona bylego w pewnym stopniu uczestniczy w zyciu corki, traktuje ja dobrze, corka ja lubi wiec dlaczego miałaby zostac pominięta.

Gość gość
gość wczoraj ale nie widzisz, że oni nie utrzymują kontaktu, mieszkają daleko od siebie, a ojciec dziewczynki ogranicza się jedynie do odbębniania swoich powinności? Ktoś inny to dziecko wychował od maleńkości, z kimś innym to dziecko ma ojcowską więź. Biologiczny ojciec nawet jej do tej komunii nie przygotowywał ot przyjedzie i pojedzie. Dlatego ja też nie widzę potrzeby aby przyjeżdżał do nich i to z całą rodziną. Ja bym w ogóle nie zapraszała ojca skoro nie bierze czynnego udziału w życiu córki to po co odstawiać szopki na komunii? Powinien się zachować po męsku, przyjść do kościoła, a pod kościołem, po mszy złożyć życzenia i ew. wręczyć jakiś upominek.Co innego jeżeli ojciec jest w życiu tego dziecka, bierze je do siebie w tygodniu, wychowuje, podejmuje decyzje związane ze szkołą, wakacjami, zdrowiem, problemem i no po prostu JEST! więc nie porównujcie tego do swoich sytuacji, bo jedyne co was łączy z autorką to to, że macie dziecko z byłym NIC WIĘCEJ, natomiast cała sytuacja życiowa jest diametralnie różna.

Gość gość
gość wczoraj Maz mąż tego nie rozumie i dla niego to takie proste bo to nie on będzie siedział ze swoją byłą i jej fagasem. Dlaczego w takim ważnym dniu mam czuć dyskomfort związany z ich obecnością? Córce nie zależy na ich obecności, oprócz biologicznego ojca wiec po co mam odstawić szopkę? Tutaj odpowiedziałaś sobie na pytanie. Nie musisz, nic nie musisz. Masz rację ,będzie to dla ciebie dyskomfort w tym ważnym dniu dziecka. Pamiętaj nic nie musisz.

Gość gość
Witajcie dziewczyny. Wczoraj zadzwoniłam do bylego. Pytam czy pamięta o komunii i ze chciałam go poinformować ze zaproszony jest on sam. .z tego względu ze do tej pory nie raczył zapoznać córki ze swoja rodzina wiec ich obecność jest zbędna. A on mi na to ze bym sobie nie pochlebiala bo kto mi wogole powiedział ze Ania*(dajmy na to ze tak ma na imię jego zona) chciałaby przyjechać. Juz mnie wkurzył tym komentarzem nawet w takiej rozmowie musi mi pokazać że moje zdanie nie ma znaczenia. On sam stwierdził że jeszcze nie wie czy przyjedzie! A finansowo to może jedynie córce zapłacić za ubiór bo on nie śpi na pieniądzach, a nie będzie sponsorowal alkoholu i jedzenia dla mojej rodziny i koleżanek. No co za gnojek. Mówię mu ze zapomniał ze to są goście jego córki. Powiedział dobra zobaczymy i później juz gadał z corka;wypytywal się jej co by chciała na prezent. Powinnam się cieszyć ze jej obecność mam z głowy ale dał mi do zrozumienia ze nawet jakbym ja zaprosila to bym wyszła na idiotke..

Gość gość
Ja bym nie zaprosiła nowej żony byłego męża na komunię, ani na żadną inną uroczystość. Tylko ojca dziecka i tyle. Podobnie będąc nową żoną nie poszłabym na taką uroczystość.

Gość gość
23'23,ale to jest komunia twojego dziecka wiec-jak rozumiem-najblizsi a ty chcesz byc altruistka,ze i nastepną żonkę eksa zapraszasz? Nie wiem czy to świadczy o dobrych relacjach,czy przypoadkiem nie chcesz pokazac jaka ty tolerancyjna jestes.

Gość gość
No i dobrze ci powiedział wariatko:D Z jakiej racji ma opłacac żarcie dla twojej rodziny? Frajera szukałaś, zeby zasponsorował ci przyjecie komunijne. Bardzo dobrze postąpił proponujac zapłatę za ubiór córki, a reszta nie musi go obchodzić. Chcesz robić wyżerkę to sama płać.

Gość gość
Gracie sobie panie na newach.Skoro nie utrzymuje kontaktow to rozmowa winna ograniczyc sie do zawiadomienia o terminie i zaproszeniu taty na uroczystosc dziecka. A jak wykladasz cala swoja teorie,bo to lub owo,bo nie zna rodziny nowej,bo zaniedbal i td to nie dziw sie zlosliwosciom. Masz tak,bo dajesz sie wkrecac w dyskusje.Same sie prosicie o pyskówki od byłych,dystans,dystans,to jedyne na eksów.

Gość gość
11'38,kupa jadu w tobie. Jesli ojcu jest wszystko jedno jak wyglądaja przygotowania,ile trudu i czasu trzeba włożyc w te miesiące przygotować(msze co chwila przez cały rok,zaliczenia pamieciówek),tez nie ukrywajmy kasy,i uwazasz,ze laskę zrobi jak do ubioru dziecka sie dolozy(najmniejszy koszt,tak na marginesie)a gdzie poboczne koszty(skladki co chwila,prezenty od rodzicow dla księży,proboszcza-bo tak ludzie nauczyli!!),to chyba dzieci nie masz,że tak zjadliwie piszesz. Od kiedy to na przyjecie samotna mama zaprasza kolezanki?tez mi uwaga byłego m. A ty to chyba nexia,co?wsciekasz sie,ze w ogole kontakt jest,najlepiej jakby tatus w ogole dziecko wykreslil z zyciorysu a zajal sie tylko twoimi dziecmi z Igo malzenstwa na dodatek.

Gość gość
A po chooy księdzu prezent, po chooy jakieś składki? Co, on jakąś łaskę robi, ze dzieciaki przyjmie do komunii i pokłony wraz z prezentami mu się należą? I gdzie ojciec dziecka robi łaskę , ze zapłaci za albę? Sam to zaproponawał, idiotko. A powiedz mi co w tym złego, że nie chce płacić za żarcie dla rodziny byłej konkubiny? Rozumiem, ze ty bys zapłaciła za przyjęcie, które wyprawia twój były konkubent? Chcesz to płać jak jesteś głupia

Gość gość
Dokladnie to wszystko kosztuje! A zapraszam tylko 2 koleżanki bo są one bliższe mojej córce niż on sam!Zresztą skoro nie ma zamiaru się dołożyć i tak to co go obchodzi kogo ja zaprosze. Myślę że on w ogóle coś sobie wymyśli i nie przyjedzie! Jedyny plus ze nie będę ich razem oglądać i będę mogła czuć się swobodnie wśród swoich.

Gość gość
Autorko, cos ci powiem- wylecz się najpierw ze swoich kompleksów, ze swoich uczuć do byłego i z nienawiści do jego żony. W przeciwnym wypadku nigdy nie zbudujecie normalnych relacji.

Gość gość
12'10,autorko,popełniasz duzy błąd-chyba w swoim zyciu za duzo i niepotrzebnie się tlumaczysz.Więcej asertywności kobieto,na dobre Ci to wyjdzie. Zawiadomiłas i tyle.To Twoj rodzicielski obowiazek.

Gość gość
(skladki co chwila,prezenty od rodzicow dla księży,proboszcza-bo tak ludzie nauczyli!!) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx I jak rozumiem ty nie masz zamiaru tego przerwać i w dalszym ciągu będziesz kontynuowac tę paranoję, zeby nie odstawac od innych, którzy dadzą, bo co powiedzą:O Nie jestes inna od tych "ludzi, którzy nauczyli". Jestes taka sama.

Gość gość
12'08,albo b.mloda jesteś wiec nie wiesz,że od dziesiecioleci są zbiórki obowiązkowe na tzw.koscioł,na księdza prowadzacego komunijną mszę,na proboszcza,na kwiaty na cały biały tydzień. Tak nauczyli rodzice niestety. Tak samo jak horrendalne kwoty za śluby,pogrzeby,nauki przedmalżeńskie. Alba jest najmniejszym wydatkiem w ciagu komunijnego roku.Malo wiesz dzieweczko prosta i chamska. Jestes tym klasycznym trollem,ktory wulgarnie wyraża się od wczoraj,lub przedwczoraj czyli olac Cię milczeniem nalezy a nie karmić.

Gość gość
12:18,jestem babcią takiego dzieciaczka i wiem co mówię,bo w tym uczestniczę,pomagając i wspierając,w tym dziecko,które tata zaniedbal.. Cienka jesteś w tym co piszesz trollico.

Gość gość
Kobietki,trzymajcie fason przed byłymi.Dacie radę ze wszystkim a ich nie karmcie swoim żalem czy zlością,bo oni i tak mają Was w d..e. Dobrej niedzieli!

Gość gość
Skoro on nie ma zamiaru opłacać komunii to tym bardziej bym nie zaprosiła ani jego ani jego rodzinki. Przepraszam ale to kosztuje u nas przykładowo w restauracjach 100zł od osoby to jest norma. Dlaczego autorka ma zapraszać 3 dodatkowe osoby i płacić podczas gdy tatuś ostentacyjnie oznajmia, że grosza nie da? Serio jesteście takimi frajerkami i zaprosiłybyście byłego z nową rodzinką i opłaciły to z uśmiechem na ustach? wątpię! Facet powinien przyjśc na mszę, złożyć życzenia córce, dać prezent i sp/ierdalać. Takie jest moje zdanie ale jak znam życie popier/dolony tatusiek odegra się na dziecku i nawet nie zadzwoni. Razem ze swoją ku/rewką siebie warci. Autorko ciesz się, że twoja córka ma lepszego tatę, bo dawca się nie udał :P

Gość gość
Płaćcie dalej czarnemu, a nigdy to sie nie skończy. I możecie mnie nazywać jak chcecie, spływa to po mnie[ cool]

Gość gość
Dlaczego autorka ma zapraszać 3 dodatkowe osoby i płacić podczas gdy tatuś ostentacyjnie oznajmia, że grosza nie da? VVVVVVVVVVVVV No i odwrotnie- dlaczego on ma opłacac jej rodzinę?

Gość gość
Hejtujesz dalej.To takie slabe dowalac komus,zeby samemu sobie poprawić nastrój?socjo-/psychopatyczne zachowania.Agresja,mowa nienawiści znana od lat pt.hejt. Baw się dalej czyimś kosztem słabeuszko.

Gość gość
13:07 Zgadzam sie z twoja wypowiedzią. Z jakiej racji facet ma opłacać przyjecie. Autorko a zaprosiłaś dziadkow ze strony ojca? Czy w imie nienawisci do zony bylego nie zaprosisz dziadka i babci? Ale ty pewnie za dziadkow uznajesz tylko twoich i obecnego faceta.

Gość gość
13'23,gdzie jest napisane ze ona pala nienawiscia do nowej zony bylego m?czytamy rozne watki? Snujesz teorie. Ja np utrzymuje dobre relacje z rodziną eksia. O czym wy tu gadacie?o kasie!! Nie o dziecku,komunii tylko o pieniądzach wredne babska.