Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszystkie tu piszecie o kupnie mieszkań, kredytach...powiedzcie mi drogie mamy..

Polecane posty

Gość gość

Czy da się wziąć kredyt hipoteczny bez wkładu własnego ?

Gość gość
Czy ktoś odpowie, proszę bo szperam po necie i nic nie mogę znaleźć...kredyt będziemy brać w przyszłym roku. Na MDM się nie załapiemy bo mój mąż niejako będzie "za stary"... :/

Gość gość
musisz mieć wkład własny i to chyba teraz jest minimum20% , ale niektóre banki mogą chcieć więcej

Gość gość
Mi sie wydaje ze sie nie da. Da tylko sie go jakos zmniejszyc za pomoca dodatkowego ubezpieczenia (ale to i tak chyba drogo wychodzi)

Gość gość
szczerze?Wątpię. Te 10 lat temu dawali nawet na 110% inwestycji ale teraz chcą lepszego zabezpieczenia. A z czego będziesz spłacać ratę jak teraz nie masz kasy żeby coś odłożyć?

Gość gość
Ze wsparcia w ramach programu „Mieszkanie dla Młodych” mogą skorzystać małżeństwa oraz osoby samotne (single) w wieku do 35 lat (w przypadku małżeństwa pod uwagę będzie brany wiek młodszego z nich licząc do końca roku kalendarzowego w którym kończy 35 lat). X Ale no jak Ty sie lapiesz to co za problem?

Gość gość
wszystkie piszą a niewiele je ma :-D jak to na kafe a potem pytają o 500+ hehe pod nickiem gość :-)

Gość gość
Ale to się liczy wiek młodszego małżonka. Jeśli ty masz mniej niż 35lat to dostaniecie. Najlepiej iść do doradcy finansowego.

Gość gość
Zawsze tak jest. Ze sie madruja jakie prace maja, jakie zarobki, jakie domy a jak ktos pyta o konkret to cisza. Ale no racje ma gosc co pisze ze skoro nie masz jak odlozyc to z czego splacac. 20tys to przeciez tylko 1,5-2 lata splacania kredytu. Wynajem owszem czasem drogo wychodzi, ale sie zapomina ze 300-600zl z wynajmu i tak idzie na rachunki i do spoldzielni, a to o w nowym mieszkaniu bedzie. Plus rata kredytu

Gość gość
Myślałam, że pod uwagę biorą wiek obojga małżonków. No ja mam 10 lat mniej niż mąż więc hmm... A jak patrzą na rodzinę 2+1 jeśli mąż mój nie jest ojcem dziecka ?

Gość gość
Kredyt chcemy nie duży, jakieś 100-120 tys max. Więc ratę byśmy mieli około 500 600 zł. Mieszkanie z rynku wtórnego, nie nowe. Szukamy z jak najtańszym czynszem.

Gość gość
Jezu, to wejdz i poczytaj na ich stronie. Wszystko jest wyjasnione.

Gość gość
Patrzą na was jak na rodzinę. Od ilości dzieci zależy też ile dostaniecie dofinansowania z programu mdm.

Gość gość
Mój mąż ma umowę na czas nieokreślony, ja prowadzę działalność, sklep...nie jestem na vacie. Wiem, że na ryczałcie w banku biorą pod uwagę tylko 10 % wykazanych w książce przychodów :o Zwariować można od tego liczenia, myślenia i kombinowania...

Gość gość
Tak tak to wiem, że ilość dzieci ma znaczenie. No jesteśmy w ciut lepszej sytuacji niż bezdzietni lub single... tylko czy ten MDM pokryje ten wkład własny ? Kurcze chyba faktycznie do doradcy trzeba się wybrać.

Gość gość
Nie dostaniesz kredytu bez wkładu własnego. Na 100%.

Gość gość
Ty nieogarnieta jestes? Na stronie mdm jest wszystko opisane. Czemu tu sie pytasz zamiast tam wejsc i poczytac? Z wiekiem nie wiedzialas, o wklad teraz nas sie pytasz. Jak Ty sobie z biznesem dajesz rade skoro nic sprawdzic sama nie umiesz :O

Gość gość
Czytałam, że MDM ma pokrywać część lub całość wkładu własnego. Po to to jest podobno...

Gość gość
Slyszalam , ze niektore banki obchodzą wymóg wkladu wlasnego poprzez udzielanie drugiego kredytu... wlasnie na wklad wlasny. Nie znam szczegolow, tak znajoma cos mowila, ze bedzie kombinowac ale najlepiej poszukaj w necie.

Gość gość
Pytam tutaj bo mam wiele różnych informacji. Np. ze ktoś wziął kredyt bez wkładu własnego pod zastaw mieszkania rodziców za ich pisemną zgodą oczywiście

Gość gość
Ja na ich stronie widze tylko jedne konkretne warunki. Wiec nie wiem skad masz wiele roznych informacji. Moze sprawdz u zrodla, co? Ale no wiem, maja dlugi regulamin, po co czytac.

Gość gość
Z otoczenia, od ludzi nie ze strony o MDM...

Gość gość
Na stronie to są rubryczki do podania numeru telefonu, a mnie się nie chce gadać przez telefon z panią, która z łaską mi o tym opowie

Gość gość
A opisy tego MDM nie odpowiadają na wszystkie moje pytania, więc pytam tutaj. Pytam znajomych. Każdy mówi co innego.

Gość gość
W regulaminie i warunkach gdzie mowa np. o finansowaniu wkladu wlasnego masz rubryczke z wpisywaniem telefonu? Patrzcie panstwo. Niemota jestez i tyle.

Gość gość
Jak znajdziesz dobrego doradcę to Ci tak zrobi, że bez wkładu własnego też dostaniecie ;)

Gość gość
my bierzemy kredyt w MDM właśnie, kupujemy 4 pokojowe mieszkanie, 80 m w Krakowie. nie mamy wkładu własnego i dla rodzin z trójką lub więcej dzieci zwiększono dofinansowanie wkładu własnego z 15 do 30 proc. wartości odtworzeniowej mieszkania. poza tym w przypadku 3 dzieci nie obowiązuje kryterium wieku, bo oboje mamy 40 lat.

Gość gość
Nie chce Ci się rozmawiać z Panią z mdm bo z łaską Ci odpowie???!!! lepiej zapytać na kafe :O wow czyli yeti jednak istnieje! autorko gdzie mieszkasz, zrobię Ci zdjęcie i będę bogata!

Gość gość
tak że w naszym wypadku 3 dzieci jest dla nas korzystna bo wiek byłby tu nie do przeskoczenia. Mieszkanie kosztuje 300 tys.