Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszystkie tu piszecie o kupnie mieszkań, kredytach...powiedzcie mi drogie mamy..

Polecane posty

Gość gość
O wyjeździe zagranicę i zgromadzeniu kapitału trzeba myśleć przed założeniem rodziny. Wtedy jest łatwiej. Szwedzka sprzątaczka zarabia lepiej niż większość Polaków a koszty życia wcale nie są wysokie. Polecam Szwecję, bo blisko i doskonałe warunki. Trzy lata oszczędzania daje więcej niż całe życie w PL w przeciętnej pracy. W PL nic nie odłożysz bo nawet jak masz pracę to wszystko wydasz na bieżące wydatki.

Gość gość
Ja mam ksiazeczke na ktorej akurat na wklad własny bedzie to u mnie o tyle latwiej ale też w kredyty za wszelka cene nie bede sie pakować, wole zyc spokojnie i przyjemnie. Brak kredytu to elastyczność, poczucie bezpieczenstwa - utrata pracy nie niesie az takich konsekwencji itd

Gość gość
jak wynajmujesz za 1200 to i tak włąścieciel ma z tego jakieś 600, bo pokrywa z tego rachunki. Ty na swoim będziesz miała ratę kredytu 1500 i rachunki ok. 500 do tego, więc nie wyrywaj się, nie masz z czym:(

Gość gość
Ratę kredytu 1500 ? Przy kredycie na 120 tys ? Pogięło Cie ?

Gość gość
Ale nawet niech ma 600+400. To co, za zaoszczedzone 200zl generalny remont zrobi? Nawet przy znizkach to na nic nie wystarczy

Gość gość
Przy kredycie na 20 lat, rata kredytu to jakieś 600 700 zł kobieto. Skąd Ci się wzięło 1500 zł ? :o teraz nas mieszkanie do kupy ze wszystkim wynosi około 1500 zł. Prąd 80 zł grzanie z miasta, woda z miasta w czynszu. Kuchenka na butlę bo akurat w tym budynku nie ma doprowadzonego gazu. Deweloper budował małe bloki pod wynajem i nie zrobił gazu po prostu. Nawet przy gazie z miasta koszty nie byłyby dużo większe. Parę zł za tv.. Z tego co liczyliśmy przy mieszkaniu z niskim czynszem, a są takie z czynszem 150 zł nawet to zamkniemy się w kwocie 1300 zł z opłatami z kredytem. Mieszkania szukamy z ogrzewaniem i wodą z nitki. Bo jest to dużo tańsze a niżeli gazowe.

Gość gość
A remont za co?

Gość gość
Ale ja nie szukam mieszkania do GENERALNEGO REMONTU :o Tylko do zamieszkania. Meble i sprzęt mamy swój. Więc to nas nie interesuje. Z mieszkania wszystko wychodzi z nami, poza sedesem i prysznicem. A remont czyli odświeżenie mieszkania robi się na prawdę tanio. Nie musimy mieć cudów, bajerów i nie wiadomo czego jeszcze. Położenie kafelek w łazience to nie są takie straszne koszta już nie przesadzajcie

Gość gość
Czyli podsumowujac nie majac zadnej kasy szukasz 75m2 mieszkania za 100tys w miare do zamieszkania. Z super niskim czynszem. W 250tys miescie. Powodzenia

Gość gość
Kobieto napisałam, że takie znalazłam. I takich mieszkań wyszukałam już wiele, niekoniecznie z takim dokładnie metrażem, ale poniżej 60 metrów nie szukam. I wiem, że w moim mieście da się takie mieszkanie wynaleźć. Kwestia wywalenia starych mebli z PRLu odmalowania i można mieszkać a powoli robić remonty żeby mieć po swojemu urządzone.

Gość gość
pisałam 1500 kredytu, bo zwykle tyle wypada we wrocłąwiu. A mieszkanie za 120000 to gdzie kupisz? A remont wiesz ile kosztuje. ja mam deweloperskie i na remont 65m i urządzenie/wszystko nowe/przeznaczam 40-50 tys. Dziwne są te twoje realia :o

Gość gość
Pisałam, ze mieszkanie mamy urządzone. Meble sprzety AGD RTV. Więc nic nie musimy kupować. Tylko gołe mieszkanie. Takie zęby dało się mieszkać. A remont powolutku. Ja mam biznes kilka miesięcy. Dopiero się rozkrecam więc remont robiloby się powoli żeby mieszkanko wycyckac...

Gość te te fetę kuku
PROWO I TYLE. Mieszkanie za lekko ponad 100 kafli w dużym mieście? Taaa a świnie potrafią latać. Remont robiony własnymi siłami nie jest drogi.. ok kafelki można kupić najtańsze z marketu za 20zl za metr bo przecież nie muszą być ładne, ale trzeba kupić też klej i fugi a te do tanich nie należą. My robiąc remont w salonie wydaliśmy 5 tysi na ściany i podłogi. Także faktycznie nie mając grosza przy duszy machniecie sobie remont... W jakim mieście mieszkasz marzycielko??? Bo mam w gotówce 120 kafli więc może kupię tam mieszkanie?

Gość gość
da się. moja znajoma tak wziela kredyt na mieszkanie na 25 lat :( i splaca rownolegle wkład wlasny i rate kredytu.

Gość gość
Przejrzyj sobie oferty mieszkań w mieście Zabrze jak już tak bardzo chcesz wiedzieć gdzie mieszkam.

Gość gość
W Zabrzu mieszkanie powyzej 60 metrow na 100 tysiecy? Teraz to mnie rozbawiłaś autorko.

Gość gość
Autorko skoro jesteś z Zabrza to wejdź lepiej na stronę spółdzielni luiza i nie pakuj się w kredyt. Ja jestem z knurowa osiedle wojska, sprzedaje mieszkanie 60m za 180tys do remontu. W Zabrzu wcale taniej nie masz.

Gość gość
Laska, a powiedz mi gdzie Ty widzisz kaloryfery w tej ofercie co wkleilas? Nie wiem jak u Was w zabrzu jest ale u nas w takich wypadkach piece sa stare. Z grzalkami. do tego w lazience boiler, A w tresci ogloszenia masz tez zaznaczone ze to tylko informacyjnie, a nie oferta. Wg mnie oplata za agencje do tego dojdzie przerzucona na kupujacego itp

Gość gość
Jeszcze ci napisze, że ja mam wodę właśnie z miasta tak jak ty chcesz i mam czynszu 730zł na 3osoby. Na zaborzu w Zabrzu masz czynsze 350zł za mieszkania 55m tylko woda nie jest z nitki.

Gość gość
Przejrzalam te oferty. Za 100tys powyzej 60m2 wcale nie ma dużo,a jak jest to przez posrednika (co jest samo w sobie ciekawe) i jest z ogrzewaniem problem bo weglowe.

Gość gość
A zabrze ma 180tys nie 250.

Gość gość
Jak jest gaz w budynku to i z ogrzewaniem centralnym problemu nie będzie. Do Pani co pisała o spółdzielni mieszkaniowej Luiza. Kochana ja oferty mieszkań z przetargów przeglądam na bieżąco. Jedno takie mieszkanie miałam "przyjemnosc" oglądać. Klitka 40 metrowa. Fakt tania bo za 42 tysiące. Ale ze 100 trzebaby włożyć. Mieszkanie po jakimś alkoholiku który miał tam meline po prostu aż się wykończył. Smród brud...okropnosc. Do tego wytyczne z tej spółdzielni co do remontu. Robisz kapitalke. Od wymiany okien drzwi po instalacje elektryczną i wodno kanalizacyjna... :o

Gość gość
A mieszkanie wyglądało jak po wybuchu albo spaleniu...albo nie wiem czym. Nie do opisania. W głowie mi się nie mieściło ze można żyć w takich warunkach.

Gość gość
Jak jest gaz w budynku to i z ogrzewaniem centralnym problemu nie będzie. Do Pani co pisała o spółdzielni mieszkaniowej Luiza. Kochana ja oferty mieszkań z przetargów przeglądam na bieżąco. Jedno takie mieszkanie miałam "przyjemnosc" oglądać. Klitka 40 metrowa. Fakt tania bo za 42 tysiące. Ale ze 100 trzebaby włożyć. Mieszkanie po jakimś alkoholiku który miał tam meline po prostu aż się wykończył. Smród brud...okropnosc. Do tego wytyczne z tej spółdzielni co do remontu. Robisz kapitalke. Od wymiany okien drzwi po instalacje elektryczną i wodno kanalizacyjna... X Oglądałam 2 mieszkania z przetargu bodajże styczniowego. Jedno na zaborzu olchowa 13/11 a drugie w Rudzie Śląskiej na Energetyków. Na ścianach są gładzie, cała instalacja jest zrobiona, okna nowe plastiki. Ściemniasz chyba, sory. Znam kogoś kto kupił kilka lat temu mieszkanie z przetargu i wtedy to fakt ściany i intalacje musiał robić ale teraz "dają" mieszkania takie jak napisałam. Te mieszkania co ja oglądałam to były takie 2 pokojowe, jeden pokój z wnęką na sypialnie czy gabinet ale większe też są na licytacjach.

Gość gość
Oglądałam to mieszkanie w sierpniu zeszłego roku. Pani ktora pokazywała mieszkanie mówiła, ze lepszych nie ma...mieszkanie to było niedaleko stadionu. W jednej z tych bocznych uliczek nie pamiętam nazwy ulicy.

Gość rafciu
Zwierzogród (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>>>http://ma0.pl/r/s8Szwierzogrod >>>>http://ma0.pl/r/s8Szwierzogrod >>>http://ma0.pl/r/s8Szwierzogrod >>http://ma0.pl/r/s8Szwierzogrod >http://ma0.pl/r/s8Szwierzogrod Zwierzogrodu nie można pomylić z żadnym innym miastem. Jest to jedyna w swoim rodzaju współczesna metropolia zamieszkiwana wyłącznie przez zwierzęta. W Zwierzogrodzie nie jest ważne, jakim stworzeniem jesteś – czy to największym z lwów, czy może malutką ryjówką. Możesz tam zostać kimkolwiek chcesz. Ale nie wszystkie marzenia spełniają się od razu... Gdy do miasta przybywa ambitna policjantka Judy Hops, szybko przekonuje się, że jako pierwszy królik zatrudniony w miejscowej policji, nie będzie wcale miała łatwego życia. Robi więc wszystko, by udowodnić swoją wartość (i zdobyć upragniony awans). Na jej drodze pojawia się jednak gadatliwy i chytry lis, Nick Bajer. Chcąc wykazać się za wszelką cenę, Judy przyjmuje sprawę, w której musi rozwiązać pewną kryminalną zagadkę. Jej partnerem w śledztwie zostaje nie kto inny jak wygadany i szczwany Nick...

Gość gość
Postaraj się o dofinansowanie z MDM- Mieszkanie dla Młodych. Naprawdę warto, można skorzystać finansowo i spłacać kredyt na dobrych warunkach. Na ich stronie można poczytać więcej: http://mieszkaniedlamlodych.com/

Gość gość
Mamy mieszkanie z dofinansowaniem z MdM. Mamy jedno dziecko i dochody 3500 netto na miesiąc. Wnioski składaliśmy w grudniu, pod koniec stycznia już sie wprowadziliśmy. Dalo się zalatwic bez wkładu własnego.

Gość gość
gość dziś Mamy mieszkanie z dofinansowaniem z MdM. Mamy jedno dziecko i dochody 3500 netto na miesiąc. Wnioski składaliśmy w grudniu, pod koniec stycznia już sie wprowadziliśmy. Dalo się zalatwic bez wkładu własnego. x Można wiedzieć na jaki kredyt było was stać przy tych dochodach ? Jaka kwota i na ile lat ?