Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Papiery do przedszkola, wątpliwości.

Polecane posty

Gość gość
Wiedziałaś kiedy jest rekrutacja. Tak trudno bylo zadzwonic lub pojsc do przedszkola jeszcze przed jej rozpoczęciem i dowiedziec sie jakie dokumenty sa wymagane? I nie mow, ze 400 km to problem, bo ja pracuje w Gdyni, a glowna siedziba firmy oraz kadry sa w Krakowie i jakos bez problemu udalo mi sie w przeciagu 5 dni dostac oryginal zaświadczenia ( prosba mailem, wysłali poczta). Z kopia pitu sciemniasz, bo nie potrzeba zadnej pieczątki, wystarczy ksero. Wiec teraz nie lamentuj. Twoj wniosek pojdzie na koniec, bo nie dołączysz dokumentow, a co za tym idzie dziecko sie nie dostanie.

Gość gość
Może się nie dostać nawet jak to wszystko dostarczę. x bardzo możliwe ale jak nie dostarczysz to na pewno sie nie dostanie. Dziwne masz podejście do życia....

Gość gość
to zapisz do prywatnego, nic nie będziesz musiała wypełniać, dołączać, zaświadczać.

Gość gość
Ale jaki Wy problem macie? Jak coś to moje dziecko się nie dostanie, nie Wasze więc nie rozumiem tych wykładów i reprymendy. Trochę wyjdźcie czasem z roli mamusiek. Chciałam tylko odpowiedzi na moje pytanie a nie referatu dotyczącego mojego podejścia do sprawy.

Gość gość
Rekrutacja do 31 marca

Gość gość
No chyba do 16.

Gość gość
to nie my mamy problem i nie my założyłyśmy ten temat. Czego oczekiwałaś? że bedziemy razem z tobą użalać się nad twoim ciężkim losem...bo przeciez tak trudno przynieść stosowane zaświadczenia o których wiedziałaś od kilku miesięcy.

Gość gość
Trochę wyjdźcie czasem z roli mamusiek. x a ty może wejdź trochę w role matki i dorosłej kobiety. Bo nawet dziecka do przedszkola nie umiesz zapisać :)

Gość gość
Lepiej Ci? Z prostego pytania potraficie zrobić tragedię narodową. Żałosne.

Gość gość
Żałosna jestes ty, autorko. Zadajesz pytanie, a jak dostajesz odpowiedz, ktora ci sie nie podoba ale jest zgodna z prawda to lamentujesz. My mamy wyjsc z roli mamusiek? To moze ty wejdz w role matki i dorosłej osoby, bo mentalnosc masz nastolatki. Nikt sie nad toba uzalal nie bedzie, nikt nie bedzie pisal jaka poszkodowana jestes, bo sama zawalilas sprawie wiec nie oczekuj, ze ktos cie poprze. Dorosnij po prostu.

Gość gość
Dziękuję wszystkim Mamom które dzięki swoim rzeczowym i merytorycznym odpowiedziom pomogły mi w moim problemie. Poszłam w ślad za Waszymi radami i znalazłam wszystko na stronie przedszkola. Na szczęście potrzebne są oświadczenia i tylko 2 zaświadczenia (którymi na szczęście dysponuję) więc chyba będzie dobrze.

Gość gość
O jakim zawaleniu sprawy Ty mówisz? Termin składania papierów jeszcze nie minął.

Gość gość
W takim razie powodzenia.

Gość gość
Gdzie do 16 marca? U mnie w miescie rekrutacja trwa od 7 do 31 marca.

Gość gość
W Warszawie jest do 17 marca.

Gość gość
We Wrocławiu od 7 do 21 marca.

Gość gość
Wychodzi na to że nie jest to ujednolicone.

Gość gość
każda gmina ma inne wymogi i terminy. Ustalają to same.

Gość gość
Warszawo, jutro ostatni dzień składania wniosków. Pytałyście o rokowania dostania się Waszych 3-latków do przedszkola?

Gość gość
Udało się! Córka się dostała! :) A jak Wy drogie Mamy? Autorka

Gość gość
ojej, jak tu się zrobiło nieprzyjemnie! :( Ktoś wspominał tu o prywatnym przedszkolu i wiecie co? wydaje mi się, że to bardzo dobra opcja, bo często mają więcej do zaoferowania niż te publiczne... Słyszałyście coś o przedszkolu gardnerowskim? http://www.slodkidomek.pl/ to przedszkole takie jest :) Prowadzone jest wg teorii wielorakiej inteligencji. Slyszalyscie cos o tym? Według mnie to świetne rozwiązanie

Gość gość
ooo, dzieki! akurat jestem z poznania :) nie słyszałam o tej metodzie wcześniej, ale brzmi super! wielkie dzięki, w koncu czas myslec nad przedszkolem..