Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateA92

Starania o dziecko 2016 2017

Polecane posty

Paula 24 - fajnie, ze sie odezwalas. Na pewno wszystko sie ladnie oczysci i szybko znowu zajdziesz w ciaze. S992 - gratuluje pracy :) Widzisz, moze tak mialo byc, ze sie nie udalo w poprzednim cyklu. Zawsze lepiej jest miec prace w ciazy, mozna isc na L4, potem masz macierzynski itd. Aifoz - moim zdaniem powinnas usiasc z mężem na spokojnie i omowic kilka wariantow planu awaryjnego na wypadek, gdyby jednak nie udalo Ci sie szybko zajsc. Paradoksalnie to moze Ci pomoc sie odblokowac, bo takie napiecie w jakim teraz zyjesz na pewno nie pomaga. Zycze, zeby wszystko sie dobrze ulozylo :)

Gość S992
Becik jestem ze Śląska, okolice bielska :) Kushina niestety narazie na zlecenie a potem zobacZymy ale teraz kasa potrzebna bo kupiliśmy drugie auto i trzeba z nim porobić, ubezpiecZenie auta i wesele przyjaciółki w czerwcu wiec glownie chodZi zeby sie teraz odbic i cos odlozyc:) ale i tak sie ciesze :-) od jutra juz zaczynam :)

Gość Aifoz
S992 pochodzę z Raciborza:) Kushina wiesz nie mam juz awarynych...:( a z męzem to sie głównie kłóce ostatnio....

Gość Aifoz
Angelowa ech wiem ale co ze mnie za wsparcie wiesz jak ciągle jestem zdołowana i popłakuję. Przewaznie mnie bierze wieczorami:(. Dziękuję Ci...

Gość KateA92
Angelowa i jak tam Twoja beta ?

Gość KateA92
A ja myślałam że dziś ja powtarzasz - coś mi się ubzduralo :P Nadzieja umiera ostatnia ;) ja trzymam kciuki nadal póki co

Gość Kkinia84
Witam was. Paula24 wiem ze to co przezyłas bylo straszne. Ja staram sie z m o dzidzie od 4 lat jestem po 6 inseminacjach, w pazdzierniku 2015 zobaczylismy bete ciazowa niestety okazalo sie ze to c. biochemiczna, kolejna bete ciazowa zobaczylam w lutym 2016 nawet balam sie cieszyc. Na pierwszym usg 11.03 zobaczylismy serduszko cudne uczycie , niestety na koloejnym usg w wielki piatek serduszko juz nie bilo, poronienie zatrzymane. Szpital ,leki cale szczescie obylo sie bez zabiegu. Wiem kochana jak boli cie serce ale nie poddawaj sie, walcz do utraty tchu wiem ze jest ciezko ale by osiagnac cel musisz byc silna. Duzo nas staraczek jest na watku http://f.kafeteria.pl/temat/f10/iui-ivf-komu-sie-udalo-kontynuacja-cz2-p_6373186/274 fak ze kazda z nas tam obecna jest po latach staran. Wiedza kobiet tam bedacych jest olbrzymia w zakresie staran.

Gość gośćpuma
Angelowa a robiłaś może test czy kreska jest ciemniejszy?czy czekasz cierpliwie na betę?:-)

Goscpuma czekam ...w zasadzie ginekolog wykluczyła możliwośc ciąży ...kwestia potwierdzenia .....ciąża b.chemiczną na też może wyjść na teście ale beta będzie na minimalnym poziomie i będzie miało tendencję do spadku ...okaże się jutro ....w sumie to chciałabym po prostu żeby zaczął się normalny cykl i tyle....

Gość S992
U mnie 11 dc i mega kłukące jajniki. Aż musiałam sobie usiąść... Chyba że to z nerwów, bo jutro pierwszy dzień nowej pracy

Gość Inesz93
Czesc kochane Jestem tu po raz pierwszy Dzis przypada dzien w ktorym powinnam dostac @ zrobilam test ,pierwsza krecha czerwona druga leciutko zabarwiona na rozowo.Pojutrze sprobuje jeszcze raz.Mam mieszane uczucia a najgorsze jest to,ze nie mam z kim podzielic sie swoimi przypuszczeniami,strasznie sie stresuje . Jak tam u was,kiedy testujecie? :)

Gość Ewna3096
S992 ja jestem z Andrychowa więc może niedaleko siebie mieszkamy? Trzymam za was kciuki dziewczyny. Ja za każdym razem miałam druga kreskę ledwo widoczną i zawsze oznaczało ciążę. Będzie dobrze. A powiedzcie mi co to jest ta ciąża biochemiczna?

Gość Inesz93
Hej Ewna3096 :) dolaczam sie do pytania. P.S.kochana czy jak sie dowiedzialas o tym,ze mieszka w Tobie Twoje szczescie tez mialas dziwne uczucie na przemian zalamanie z chwilami euforrii?

Witam nowe koleżanki :) CIĄŻA BIOCHEMICZNA. Występuje w przypadku, gdy test ciazowy oraz beta hcg wykazuje wynik dodatni lecz w obrazie usg nie potwierdza sie istnienia pęcherzyka płodowego. Najczęsciej powtórne badanie beta hcg wykazuje spadający poziom beta hcg...po polsku oznacza to ,że ciąża zaraz po zagniezdzeniu przestała się rozwijać ...i gdyby nie fakt ,że test ciążowy coś wykazał przed terminem@ to pewnie pojawiające się krwawienie uznane było za @ i tyle ....to zdarza się dość często ... S992 te jajniki to może być owulacja ,czas działać :)

Gość S992
Ewna3096 ja bardziej w stronę granic polski :) Angelowa dzialam od piątku, poza tylko jednym dniem:D

Gość Paula 24
Kkinia84 dziękuję za wsparcie i zaproszenie pewnie niebawem tam zawitam :) widzę że u Ciebie też się wszystko nie Potoczyło jak trzeba... Ehhh to takie niesprawiedliwe.... Serce pęka jak się czyta takie smutne historie... Czas leczy rany, oby jak najszybciej.. Pozdrawiam cieplutko :) Angelowa bądź dzelna, wiem jak się czujesz okropne uczucie, zawsze jakaś maleńka nadzieja jest, daj znać jutro jak wyniki. Aifoz nie fajna sytuacja u Ciebie, nerwy też źle wpływają na poczęcie, mocno trzymam.kciuki za 2 kreseczki! Inesz93 gratuluję 2 Kreseczek! S992 może rzeczywiście owulka :) dzialajcie na pełnych obrotach :) Kate kiedy testujesz?

Gość KateA92
Inesz moje gratulacje ! :D zapisuj się do gina :) Kkinia84 aż łzy miałam w oczach czytając Twoja historie... podziwiam Cię ! Tyle Cię złego spotkało ale Ty się nie poddajesz i nie tracisz nadziei :) tak trzymaj ! Paula a jak Ty się czujesz ? Ja w sumie mogłabym testować juz e niedziele, bo w niedziele mam termin @ ale chyba poczekam z testowaniem do następnego tygodnia

Gość Paula 24
Ja się czuję dobrze krwawienie dalej mam, ale bezbolesne, już coraz mniej. W sobotę idę na betę, zobaczyć czy już spadła we wtorek albo czwartek do gina. Ja też bym poczekalni na Twoim miejscu Kate, robienie testów przed terminem @ jest nie potrzebne później tylko rozczarowania jak test coś wykaże, a @ i tak przyjdzie lepiej nie wiedzieć o ciazach Biochemicznych... Angelowa daj znać jaki dziś wynik bety.

Gość Inesz93
KateA92 kochana ja testowalam dwa dni przed @ wyszla bardzo blada kreska potem w dniu @ nadal bladziutka ,mam zamiar jeszcze dzis sie upewnic pewnie wieczorem bo do rana nie wytrzymam ;) zycze Ci 2 kreseczek :) I jak tam dziewczyny u was?:)

Hej dziewczyny :) Bylam przed chwila na usg, widzialam pecherzyk ciazowy :) Niestety plodu jeszcze nie widac. Wg wielkosc***echerzyka termin porodu na 19.12, ale ja wiem kiedy mialam owulacje, wiec nadal sie upieram, ze 25.12 :P

Gość Paula 24
Kushina super :) który to tydz?

Wg mnie 5 tydz 4 dzien, wg usg ciaza tydzien starsza. Troche mnie niepokoi, ze plodu jeszcze nie widac, ale z drugiej strony 11 dni temu na usg nie bylo jeszcze widac kompletnie nic, wiec to juz jakis postep:P No ale rodzinie jeszcze nic nie mowilam (oprocz meza).

Gość Ewna3096
Kushina gratulacje. Witaj w klubie Któraś pytała o uczucie bycia w ciąży. Za każdym razem strach. Pierwszą córkę urodziłam w wieku 23 lat, więc cóż ja bardzo mogłam wiedzieć. Naprawdę szczęśliwa byłam ze 3 tygodnie po porodzie, jak już się przyzwyczaiłam do faktu bycia mama. Druga ciąża przebiegła jakoś szybko nawet nie pamiętam. Teraz jestem w 3 ciąży i mimo iż się cieszę to strasznie się boję jak ja sobie dam rady. Czasem nawet mysle na co mi to było. . . Ale i tak się cieszę i modlimy się o synka. Już prawie 17 tydzień a dzidziuś nie chce się ujawnić

Kushina kochana gratuluję :) :) U nas już wiadomo ,że była to ciąża b.chemiczna ...mogę zacząć starania w zasadzie jak dobrze pójdzie od tego cyklu ...beta wyszła ujemna...kwestia owulacji Czy będzie i kiedy będzie ....

Gość KateA92
Angelowa przykro mi :( życie bywa często okrutne... ale pamiętaj, że w końcu to słońce wyjdzie ;) Kushina moje gratulacje ! Nie martw się o nic bo wszystko będzie dobrze ! :) rzadko kiedy termin porodu wyznaczony przez gina pokrywa się z własnymi wyliczeniami. Poza tym sam gin z pewnoscia jeszcze w przyszłości poda Ci inna datę jak maluszek w brzuszku podrosnie ;)

Gość BasiekKk
Kushina jak mialam ostatnio robione usg to tez byk 5 tydz i 4 dzien :) i tez byl tylko pecherzyk. Teraz wizyte bede miala w 10 tc i zastanawiam sie czy zrobi mi usg zeby zobaczyc czy serduszko jest czy dopiero w 12 tyg zrobi juz to obowiazkowe