Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateA92

Starania o dziecko 2016 2017

Polecane posty

Nie palimy ,ale piwko czy inny alkohol przy różnych okazjach ,czemu nie :) Ja mam problem z kawa ,której wypijam dziennie hektolitry :o :o:o czytałam gdzieś ,ze w ciąży odrzuca od min. kawy ...chyba mnie to niestety nie dotyczy ...oczywiste od pojawienia się drugiej kreseczki nie pije kawki ...ale jak mi paaaaachnie ;)

Gość S992
Angelowa ja czytalam ze można mala slaba kawke i najlepiej z mlekiem :) U mnie szyjka juz sie otwiera tylko sluzu ciągnącego jeszcze nie ma :/ mozliwe by bylo ze przez stosunek do konca nie widac tego sluzu? Bo az jeszcze wczoraj w nocy czulam ze niekiedy cos wyplynelo:P Na tescie owu kreska jasna wiec chyba jeszcze troche czasu zostalo...

Gość iwona25lat
Ja kawki nie pije bo nie lubię a i tak do tej pory sie nie udało wiec kawa chyba nie przeszkadza

Gość Gość321
ja z kawy raczej nie zrezygnuję, myślę, że w moim przypadku możemy mówić o malutkim uzależnieniu od kofeiny:) próbowałam żyć bez w pt, co to za życie, głowa boli, spać się chce, koncentracja niemal zero... nie nie nie:) może jednak się Małż skusi....oby ten cykl był szczęśliwie zakończony

Gość iwona25lat
Angelowa a czy Ty teraz cis odczuwasz w brzuchu piersiach itp?

Co do kawki to ja piję jedną dziennie....z płaskiej łyżeczki i 50/50 z mlekiem....fajki popalam,ale nie czuję żebym była uzależniona...jak nie mam ochoty to nie palę. A u mnie dziwna sprawa ....jeszcze kilka godzin temu przy korzystaniu z toalety miałam na papierku śluz płodny,przeźroczysty ciągnący....a jak zbadałam śluz bezpośrednio w pochwie to jest kremowy mleczny....i nie ciągnący.... :/ po wyschnięciu test,który wydawał mi się pozytywny okazał się być negatywnym,bo kreska testowa jest ciut jaśniejsza (minimalnie,ale jest) od kontrolnej...zgłupiałam już...... nie wiem o co tu chodzi.... :(

Gość iwona25lat
Michiganka moze tez spróbuj zatestowac ;) ja moze jutro lub pojutrze sie skuszę...

Iwonka ja poczekam.....jak @ nie będzie albo się spóźni to wtedy....na mnie jakieś "fatum"wisi :D jak zrobię test ciążowy to na ogół na drugi dzień dostawałam okres...tym razem tego nie zrobię ;) poczekam....

Iwonko mam ociezale piersi ,po za tym chodzę jak zombi -ciągle chce mi się spać :) tu właściwie póki co kończą się ciążowe dolegliwości :):):) zobaczymy co będzie dalej Edit: zapomniałam o sluzie ,jest go baaaardzo dużo,ma konsystencję kurzego jajka z tym że jest całkowicie biały Wczoraj zadzwonił mąż ,w Danii zepsuło mu się auto ,nie wie czy do środy zdążą Go ściągnąć :( Powiedziałam mu że jestem w ciąży ,ten mój biedny chłop rozpłakał się jak małe dziecko :):):):)

Gość iwona25lat
Angelowa super kochana na pewno sie ucieszył :)

Wzruszyłam się Angelowa :) będziecie świetnymi rodzicami....co do mężczyzn to ja jestem ciekawa jak mój mąż zareaguje,gdy juz nam się uda...jak narazie podchodzi do tego obojętnie,.robi swoje i się tym nie przejmuje....uważa,że jeszcze nie jesteśmy gotowi na bycie rodzicami,ale ja się uparłam bo mam już 30kę i nie odpuszczam....on boi się,że sobie nie poradzimy bo jestesmy zdani tylko na siebie....dziadki nam nie pomogą w pilnowaniu małęgo,jak będziemy musieli iść do pracy,jesteśmy w UK a tu żłobki są strasznie drogie 700 f co daje 3500 zł....większa połowa przeciętnej wypłaty szarego człowieka.....ja tez się boję,ale mam to z drugiej strony w nosie....nie będę czekała ....później może yć po ptakach....już teraz mam problem z zajściem w ciążę,więc z roku na rok może być gorzej....uff ,ale się rozpisałam....

Gość iwona25lat
Michiganka tez tak myśle nie ma co odkładać zwłaszcza ze nigdy nie będzie dobra pora a pieniędzy zawsze za mało. Dla mnie największe szczęście to pełna rodzina i do tego staram sie dążyć

Gość S992
Dobrze mówicie dziewcZyny. Ja mam dopiero 24 lata ale nigdy nie bedzieny pewni ze możemy wszystko zapewnic dziecku a młodsi nie bedziemy :) wole teraz wychować dzieci niz w wieku 40 lat

Słuchajcie....taka sytuacja....przed chwilą zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny....krecha testowa ciemniejsza znacznie od kontrolnej :) ...i znowu jest śluz płodny....dziś jest mój 19dc i dziś wieczorem powinnam zacząć brać progesteron...no i właśnie....w necie wyczytałam,że progesteron hamuje owulację....i jestem teraz w kropie....bo według lekarki powinnam go wziąć ,ale się boję że spieprzę sobie tym cykl.....pomijając pierwsza owulkę,która była 8-9 dc to ta teraz jest później o 4 dni....nie wiem co mam robić...

Gość iwona25lat
Michiganka a moze to ciąża :) czytałam ze testy ovu nieraz wykrywają wczesna ciąże :)

Gość Aifoz
Sory dziewczyny ale musze sie z wami podzielić nowina... Juz nei mam problemu co zrobić z małym od wrzesnia....:) dostał sie do Państwowego złobka..... nie moge uwierzyć....moze teraz wiecie bedzie mi łatwiej zajść w ciaże jak juz nie mam spięcia...

Gość Martka10
Michiganka - Iwona może mieć rację :) jeśli możesz poczekaj kilka dni i zrób test ciążowy lub betę :) Syna urodziłam w wieku 30 lat, byłam już gotowa na macierzyństwo i postawiłam wszystko na jedną kartę. Mąż jeszcze chciał poczekać. Z perspektywy czasu widzę, ze to była bardzo dobra decyzja. Poza synem świata nie widzimy i oboje uważamy, że bez niego byłoby smutno i pusto w naszym życiu. Minęło 5 lat i nadeszła pora na rodzeństwo dla naszego jedynaka. Zobaczymy czy się uda. Też jesteśmy zdani na siebie. Mieszkamy w Holandii, nasi rodzice w Polsce. Głowa do góry dacie sobie radę :)

Angelowa bardzo wzruszający wpis. Będziecie super rodzicami :)

Gość iwona25lat
Musimy dać radę, trzymam kciuki za wszystkich!

Aifoz super, że się ułożyło. Życzę powodzenia w staraniach :)

Gość iwona25lat
Ach jak mnie korci zrobienie testu ale dzis jest dopiero 9-10 dpo owu wiec sie wstrzymuje :p

Gość Kushina
Aifoz - to super, teraz zobaczysz, że wszystko zacznie się układać :)

Gość iwona25lat
Tak sie teraz rozmarzyłam gdyby dowiedzieć sie o ciąży w dzień matki, byłoby pięknie ...

Martka10-dziękuję za słowa otuchy...obawy są wpisane w nasze życie,każdy je ma....jak na razie nie czuję się ciążowo :D nie nastawiam się zbytnio na to bo nie chce się znowu rozczarować....zobaczymy co przyniosą kolejne dni....pozdrowionka dla Was :)

Gość KateA92
"nie jest możliwa podwójna owulacja w róznym czasie. Mozliwe jest tylko pękniecie kilku dojrzałych pecherzyków Graffa równoczesnie, co skutkuje ciążą mnogą dwu- lub wielojajową. Zdaża się, ze pecherzyk Graffa dojrzewa, ale tuz przed peknieciem z powodu zaburzeń w ukł. hormonalnym dotyczacym owulacji, mimo wysokich stęzeń estrogenów (niska temp. + sluz pł. i szyjka miękka, wysoko położona i otwarta) dochodzi do zahamowania procesów, które doprowadzaja do pekniecia pecherzyka. W brzuchu w boku czuje sie kłucie lub inny ból (nie u wszystkich kobiet) bo jajnik pracuje "całą parą". Ponieważ nie doszło do przeobrazenia ścianek pustego pęchrzyka w ciałko zółte i nie wydziela on progesteronu - najbardziej dojrzały kolejny pecherzyk Graffa szybko zaczyna dojrzewać i po kilku dniach dochodzi juz do owulacji, i nastepowych zmian w całym narzadzie rodnym. " Także ja bym się wstrzymała z 2-3 dni z progesteronem bo może tak być ze owulacji jeszcze nie bylo a teraz bedzie. Ja zaszłam w ciążę mając owulacje w 21/22dc

Gość Gość321
ja już po wizycie u gin, ten mój twór to albo potworniak albo coś z endometrium, plus, że nie rośnie, za 3 miesiące znowu wizyta, chyba że zajdę w ciążę to szybciej. wg kalendarzyka powinnam mieć dziś owu, ale wg usg mamy poślizg. Oby ten cykl zakończył się pozytywnie

Gość S992
U mnie dziś 11 dc i test owu widocznie pozytywny ;) dwie identyczne kreski w określonym czasie ;) wg apki na telefonie mialam miec za 4 dni dopiero... Dobrze ze Kupilam testy bo teraz wiem ze gdyby nie to, to dzis bysmy nie dzialali bo po tak goracym dniu w pracy ani ja ani maz nie mamy sily. Ale jest motywacja ;) Dzis bedzie 4 dzień z rzędu działania:)

Kate dzięki za wyczerpującą podpowiedź :) ale z tą ciążą mnogą to mnie zszokowałaś....modlę się żeby jednego dzieciaczka mieć....nie wiem jakbym zareagowała na bliźniaki.hahaha

Gość Karolcia06
Dziewczyny, moje szanse są coraz mniejsze... Dzisiaj lekarz skierował mnie do Gamety i tylko tam mogą mi pomóc :( już 5 miesięcy po laparoskopii i nic :(