Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile macie lat ? Czy przeraża was upływ czasu ?

Polecane posty

Gość gość nr 777
mandarancza - no to pochwal sie co zmieniasz w swoim zyciu....

Gość mandaryńcza pojedyńcza
U mnie jest bardzo dobrze, to ja, pozytywna jedynaczka z wcześniejszych stron :) Ja pomimo, że mam tyle lat, zdążyłam już być mamą, dziecko mam już prawie przedszkolne, rozstałam się z jego tatusiem, przenoszę się właśnie 500 km od miejsca w którym jestem teraz, zmieniam prace, dom i... czerpię z życia to co ma dla mnie najpiękniejsze :)

Gość gość
chyba nam zacielo strone :)

Gość gość
ja mam 29 lat za miesiac i jestem przerazona szybkoscia z jaka mija czas dopiero mialam naście pierwsze imprezy potem 18-stki potem 21 a tu nagle jestem przed 30stka kiedys dla mnie 30 lat to bylo takie odlegle jak ktos mial 30 to Boże stara, prawie jak moja matka a teraz sama mam 30 nie martwia mnie zmarszczki czy gorszy wyglad bo staram sie dbac o siebie mam młodszego męża (sama nie wiem czy to lepiej czy gorzej ?? :P )ale boje sie chorób,utraty zdrowia,śmierci to mnie przeraża wiem ze cale zycie przedemna planujemy drugie dziecko itd. ale boje sie ze zdrowie zacznie szwankowac:( moze kolo 40stki zaczna mi doskwierac zmarszczki moze posypie sie po 2giej ciąży ale oby nie...

Gość gość
I może niekoniecznie to jest coś do "chwalenia się" ale zmiany to chyba duże... Czy mylę się? :)

Gość gość
To ja, mandaryńcza wyżej!

Gość gość nr 777
Powodzenia zycze :-) Mysle, ze bedzie dobrze :-)

Gość gość
Uh ja w tym roku koncze 40 , no coz troche czuje sie jak bym jedna noga byla po stronie starosci a druga po stronie mlodosci :) Jeszcze mnie nic nie przeraza ale pewien niepokoj juz sie pojawia Z wygladu jest nawet jeszcze ok oczywiscie ze nikt mnie z 20 latka nie pomyli ale jestem szczupla twarz jak na 40 gladka , nogi tez mam jeszcze ok no i taka swiadomosc mam ze biedna nie jestem to zawsze moge cos podrasowac :)

Gość gość nr 777
Ja jestem po 40-tce i najbardziej przeraza mnie to, czy w przyszlosci ZUS wyplaci mi emeryture i czy bede miala za co zyc ;-)

Gość gość
A ja jestem chyba typem porażki totalnej. 38 lat i niewiele ochoty na dbanie o siebie. Stwierdziłam, ze marnośc nad marnosciami wszystko marnosc i już. Jestem wprawdzie szczupł, zgrabna, niebrzydka, ale pewnie gdybym walneła makijaż, lepiej uożyła włosy, kupiła kilka nowych szmatek, wygladałąbym o niebo lepiej. A mi się nie chce. Jak to zmienić????

Gość ziajamasłokakaowe
Kolejna moja rówieśnica? :-) My do niczego nie możemy Cię zmusić. Sama dla siebie powinnas. Być czuć się lepiej, dla komfortu psychicznego itd. Wiesz o co chodzi.

Gość gość
Wiem, o co chodzi, jasne. I zdaję sobie sprawę, ze to wszystko tkwi w mojej głowie, motywacja czy jej brak, wszystko... Kiedyś szłam na zakupy, przynosiłam do domu nowe bluzki, spodnie, buty, dodawało mi to powera, a teraz nie działa już tak. Już wolę książkę sobie kupić. Ogólnie nie mam pomysłu na siebie, wchodzę do sklepu i nie wiem, co kupić. Nic mi się nie podoba, masakra jakaś. Ostatnio nabyłam wprawdzie sweterek, tak z miesiąc temu, leży w szafie, jeszcze z metkami :-O

Gość gość
A jak widzę dużo starsze ode mnie kobiety, wymalowane, wystrojne, to je podziwiam, ze IM SIĘ CHCE... zastanawiam się, czy nie mam jakiejs deprechy, czy to normalne u niektórych :-D

Gość gość
Mam 32 lata, w zasadzie nie wyglądam na tyle (obce osoby daja mi 25-27), ale co z tego? Metryki nie oszukam, do 30-ki jeszcze o tym nie myslalam, a teraz? Czas leci mi przez palce, wspominam swój letni zeszłoroczny urlop, a tu... już za 4 miesiące będzie kolejny. Masakra, tez mam przeświadczenie, ze teraz to już tylko gorzej będzie. Chociaz pociesza mnie jedno, znam wiele osob 40 + nadal atrakcyjnych, korzystających z zycia, wiec pewnie jak dobije do 40, to tez nie będę się czula na swoje lata.

Gość ziajamasłokakaowe
Żeby dobrze wyglądać nie trzeba dużo zarabiać. Tak jak pisałas, wszystko jest w głowie. Wiesz ile mi zajęło wyrzucenie z głowy śmieci? Które od dziecka wrzuciła mi do głowy mama? :-) Z niektórymi do dziś walczę :-D

Gość gość
Cierpie na lysienie od 37 r zycia wiec no comment , masakra

Gość gość
ziajamasłokakaowe dziś co matka ci wmawiala? mialas terapie jakas?

Gość gość
ja zawsze wyglądałam młodziej niż na swój wiek, ludzie mi też tak zawsze mówili, a ostatnio jak wróciłam do domu i zobaczyłam swoje włosy w lustrze w dziennym świetle, to się przeraziłam ile ja mam siwych włosów, dodatkowo zrobiły mi się jakieś dziwne zmarszczki wokół ust i jestem tym faktem załamana. Owal twarzy też już nie ten co jeszcze jakies 7-8 lat temu, widzę różnice w lustrze i czuję ją. Nie mogę się z tym pogodzic, w lipcu skończę 32 lata a jeszcze pamęitam jak niedawno miałam 23,24 i czulam się i wyglądałam na 18. ale to pewnie wszystkim się tak wydaje, że wygląda młodziej niż stan faktyczny w metryce. Jak przyszłam do nowej pracy, to koleżanka się mnie pyta ile bym jej dała lat, ja z poczatku myslalam, ze ma 40, ale spuscilam z tonu i mowie jej: 37? a ona zdziwiona, o trafiłam w samo sedno i mówi mi ze inni dawali jej nawet 32 (no kurde, chyba chcieli byc mili). inna kolezanka tez chyba ciekawa ile mam lat, cos tam zaczeła mowic, a ja sie jej pytam: no nie wiem czy jestes mlodsza czy starsza ode mnie( a golym okiem widze, ze starsza), a ona mowi ze ma 34 lata i mówi: mlodo wygladamy (ze niby nie wyglada na te swoje lata), a wedlug mnie dokladnie na tyle wlasnie wyglada. gdzies przeczytalam, ze kazdy mysli o sobie ze jest 5 razy atracyjniejszy niz w rzeczywistosci sie jest i to jest chyba prawda.

Gość gość
To dobrze, że mysli o sobie, że jest atrakcyjna, bo prawda czasmi potrafi dobić,a życie jest dośc ciezkie

Gość ziajamasłokakaowe
Różne rzeczy wmawiala. Pisalam już wcześniej. Resztę zachowam dla siebie bo mogłabyś się popłakac a szkoda życia i łez ;)

Dziś skończyłam 33 lata i czuję się dużo młodsza niż jestem. Ale fakt, czas leci jak szalony i to właśnie mnie przeraża. ..

Gość ziajamasłokakaowe
Wszystkiego Najlepszego Modliszko 🌼:) 🌼 Niestety jestem z miesiąca styczeń :-) Siostra również tylko ma 34 lata. Mój mąż w sierpniu skończy 40. :-P

Gość gość
Tez czuje się na wiele mniej lat niż mam. Jak ktoś się mnie pyta o wiek, to w pierwszym momencie ... nie wiem, musze sobie swój rocznik przypomnieć i licze a suma mnie nie satysfakcjonuje :( Urodzilam się w 1984 r... Obce osoby daja mi do 25. A te, które wiedza, ze mam 8 letnie dziecko, a nie wiedza ile mam lat, to strzelają-gora 27. Mile to, jednocześnie widze, ze się zmieniłam przez lata, ale jestem niziutka, filigranowa, mam dziewczeca buzie, to ludzie mysla, ze jestem mlodsza. Ostatnio w pracy pojawila się nowa dziewczyna, lat 21, a ja myslalam, ze ona w moim wieku jest :P Do 30 jeszcze się nie zastanawiałam nad przemijaniem mlodosci, ale teraz dopadają mnie dolujace myśli, ze już lepiej nie będzie. Znam jednak grono osob w wieku 40-50 lat, którzy mimo wieku dobrze się trzymają i nie przejmują się metryka, potrafią się dobrze bawic i korzystaac z urokow zycia, zwłaszcza, ze dzieciaki już dorosle, to przezywaja druga mlodosc i to widać w sposobie bycia.

Gość gość nr 777
I o to chodzi :-D Modliszko wszystkiego naj !!!!!! 🌻 🌻 kwiat] 🌻 🌻

Gość gość nr 777
Jeden kwiatek nie wyszedl, wiec dorzucam : -) 🌻 Co Wy dziewczyny takie podlamane wiekiem, to co ja mam powiedziec jako najstarsza na tym forum ? :-)

Gość gość nr 777
ziaja - 40 lat dla faceta to super wiek !

Gość gość
ja w tym roku 34 skończę a małżonek 40 :-)

Gość gość
Fajnie.

Gość gość
Mam 42 lata i czuje sie super. Nie przeraża mnie upływ czasu, nie mam parcia na zachowanie wiecznie mlodego wygladu. No i juz dosc dlugo dbam o siebie, w tym stosuje rowniez profilaktyke przeciwstarzeniowa :) np. krem z bielendy z serii algi morskie dla kobiet w wieku 40+ potrafi zdzialac cuda stosowany regularnie :) mam ten odzywczy ze spiruliną w skladzie