Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filifionka1988

Aidee , tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość
Jestem na końcówce 1 opakowania i czuję się bardzo dobrze po tych tabletkach. Wcześniej brałam Yasminelle i to była tragedia, miałam migreny, biegunkę i silne mdłości po każdym posiłku, moja cera była straszna i do tego kilka razy zdarzyło mi się zasłabnąć. Na początku opakowania Aidee również wystąpiły mdłości ale to raczej normalne przy tabletkach antykoncepcyjnych jeżeli ktoś dopiero zaczyna :) Teraz jest super, żadnych skutków ubocznych :D Wiadomo, że każde tabletki mogą inaczej zadziałać na każdą z nas ale ja polecam Aidee a od Yasminelli trzymajcie się z daleka bo nawet czytając opinie o nich w 80% były negatywne.

Gość gość
Ja jestem po opakowaniu i jedyne co mogę powiedzieć, to to, że piersi mi urosły niesamowicie. Ogólnie czuję się dobrze :).

Gość Xxxxxssss
Czy można do tych tabletek Aidee pić alkohol? Czy przez alkohol tabletki stracą swoją wartość i jest większe prawdopodobieństwo, że się wpadnie?

Gość gość
stosuje aidee juz prawie rok, wszystko w jak najlepszym porzadku, cere bardzo ladnie poprawia a okres... jakby go nie bylo :)

Gość gość
Ja brałam Aidee 3-4 miesiące i niestety jestem na NIE - bolą mnie piersi praktycznie cały czas, przetłuszczają mi sie włosy i cera, do tego okropnie nabrałam wody i wyglądam na kilka kg cięższą. Libido bez szału, na pewno podwyższone podczas pierwszego tygodnia, potem tak sobie. Chyba jedne z gorszych tabletek jakie brałam.

Gość lucky2420
chętnie kupię od kogoś komu nie podpasowały , pisać na maila : lucky2420@wp.pl :))

Gość Gośćzaza
Czy jest na forum ktoś kto dostał od lekarza te tabletki na obniżenie poziomu testosterenu a nie jako antykoncepcję? Ja dostałam na testosteron i nie wiem czy to jest dobre czy warto brać.

Gość gość
Tak, dostałam je na obniżenie testosteronu i udało się

Gość Amelia12345
Witam. Biorę Aidee 6 dzień. W pierwszym i drugim dniu krwawienia były normalne względnie słabe ale za to na czwarty i piąty dzień się zwiększyły . Teraz 6 dnia też krwawię i to bardzo mocno, końca nie widać tego okresu. Nie wiem czy to normalne bo przeważnie dziewczyny piszą że po tabletkach mają skąpsze okresy a ja odwrotnie . Leje się ze mnie i leje. Już nie wiem co robić i dlaczego u mnie jest tak

Gość gość
Kończę drugie opakowanie i jestem zadowolona :) nie zauważyłam u siebie żadnych niepokojących zmian. Przy pierwszym opakowaniu niestety płamiłam lekko cały miesiąc, ale czytałam i rozmawiałam z koleżanką, która miała podobnie więc przeczekałam i przy drugim opakowaniu jest już wszystko w porządku :)

Gość ~E~
Hej dziewczyny :) Biorę Aidee, ponieważ poleciła mi je gin. Zawsze miałam baaardzo bolesne i obfite miesiączki, kilka miesięcy wcześniej problemy z cerą + jeszcze torbiele jajników. Gin. Powiedziała, że Aidee są skuteczne, choć znane wcześniej pod innymi nazwami. Jestem po 5tej tabletce z 2opakowania. Przy pierwszym opakowaniu było nieciekawie: bóle w podbrzuszu, plamienia przez cały cykl,bole piersi(i powiekszyly się o ponad rozmiar /a tego akurat nie potrzebowałam), przez ok 2dni zawroty głowy, osłabienie, niechęć do czegokolwiek graniczaca z depresją. Przy 16-18tabl było chyba najgorzej, bo rozplakalam się i nie mogłam się uspokoić.. Po czym, w drugim dniu przerwy dostałam krwawienia, które było dużo mniej obfite i praktycznie bezbolesne. Aż było mi dziwnie, że tak można :D! Przy drugim opakowaniu jak ręka odjal! Czuję się dobrze. Plamien nie ma(czytalam i słyszałam, że nawet przez pierwsze 3m-ce mogą występować plamienia) Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej i Wam również tego życzę :) Powodzenia!

Gość gość
Ja dostałam kurację na 3 miesiące i właściwie już po pierwszej tabletce okazało się, że to nie dla mnie (w sumie zużyłam tylko 3). Może ktoś chce i nie przeszkadza brak tych kilku sztuk?

Gość Mike2812
Zazywam tabletki Aidee od 4 miesięcy, głównie w celu wyleczenia trądziku. Fakt powiększyły mi się piersi, ale trądzik jak był tak dalej jest.. Czy któraś z Was po braniu tabletek Aidee spotkała się z nasileniem trądziku? Mi wyskakują bolesne grudki i głównie na linii żuchwy, gdzie odnoszę wrażenie, że wcześniej nie miałam z tym tak dużego problemu. Kosmetyczka sugeruje zrobić badania na tarczyce, ale może ktoś jest z podobnym problemem ?

Gość EmmaFrost
Trądzik, który ma być leczony antykoncepcją, może być jednocześnie efektem ubocznym jej stosowania. Proponuję zgłosić się do swojego ginekologa, zmienić tabletki i można próbować tak długo, aż trafi się na ten, który trądzik łagodzi, a nie wzmaga.

Gość gość
Bralam aidee przez prawie rok czasu ...byly naprawde ok ...nie przytylam ...dzieki nim moha buzia sie zagoila i problemy skorne zniknely ...polecam ...

Gość Wiola

Nie polecam tabletek aidee okres mam już 10 dzień przez nie gdzie wcz2mialam 4 dni. I śmierdzi mi z cipy że przestanę je chyba brać. Obrzydlistwo

Gość Katarzyna

Cześć wszystkim,
Aidee zażywam od około roku. Na początku, kiedy organizm się przyzwyczajał, odczuwałam dziwne uciski w udach i łydkach, ale ten efekt bardzo szybko minął. Przez większość miesięcy było raczej dobrze - krwawienie niewielkie i praktycznie bez bólu. Ładniejsza cera. Może trochę spadło libido, no i na USG piersi wykazało mi skupisko pięciu małych torbielek, co prawdopodobnie jest winą właśnie przyjmowanych hormonów. To mnie jednak szczególnie nie martwi.
Martwi mnie co innego - dziś, po około 12 miesiącach stosowania, z jeszcze 7 tabletkami w blistrze zaczęłam odczuwać okropny ból brzucha - jak kiedyś na chwilę przed miesiączką + delikatne krwawienie. Myślicie, że to normalne i nie ma się czego obawiać? Bo ja to byłabym już gotowa skontaktować się z ginekolog. Zabawne, bo byłam może z miesiąc temu u pani doktor i deklarowałam, że tabletki świetnie na mnie działają - bo naprawdę tak było. I byłam bardzo zadowolona.

Gość Asia

Na początku brałam Yasminelle i naprawdę dramat. Migreny, zawroty głowy, biegunki. Potem ginekolog przepisał mi Aidee. Pod względem fizycznym czułam się super. Mogłam jeść co chciałam a waga nie rosła, nic nie bolało, brak zawrotów głowy ALE zaczęły się u mnie takie stany depresyjne. Kłóciłam się ze wszystkimi,byłam drażliwa...no mozna powiedzieć,że troszkę odwalało mi psychicznie bo łatwo się denerwowałam (bez  powodu zazwyczaj) i uspokojenie się zajmowało mi nawet 2-3h. Po kilku miesiącach walk ze sobą odstawiłam Aidee i od razu poczułam sie lepiej 🙂 Teraz miałam przerwę od tabletek (ok 6miesiecy) ale postanowiłam im dać kolejną szansę. Tym razem ginekolog przepisał mi Belare. Zobaczymy jak to z nią będzie bo ma dużo negatywnych opinii ale wiadomo,że każda z nas reaguje inaczej  😉

Gość Pomoc

Witam, czy któraś z Was dziewczyny nie ma na sprzedaż tabletek aidee albo innych? 

Gość Pomoc 2

Odkupie, jestem z Gdańska arwena07@wp.pl

Gość Hejho

Tabletki Aidee biorę już prawie rok. Kiedyś brałam kontracept przytylam wtedy prawie 20kg. Po 2 latach go odstawiłam I w ciągu ok. 2 miesiący waga spadła ponad 10kg. Zaczęłam brać właśnie Aidee I waga nie wzrosła, piersi się nie powiekszyly bardziej także na +, co do cery nie zmieniła się jak mówił lekarz. Nie zbiera mi się woda w organizmie. Czasami mam lekkie bóle podbrzusza. Na początku brania Aidee miałam też plemienia między cyklem jednak po konsultacji z gin I badaniach jest wszystko ok. Jak dla mnie te tabletki są świetne! Libido wzrosło, włosy się nie przetluszczaja, nie mam wahań nastroju(może przed okresem :p) 

Gość Anna

Ja stosuję tabletki aidee już 5 miesięcy. Jestem po CC ,często pobolewa mnie brzuch, cycki przed okresem bolą i 10 kg przytyłam 😮 szukam opinii na temat tych tabletek ,na każdego działają innaczej ale nigdy aż tyle mi się nie zdarzyło przytyć tym bardziej że teraz więcej się ruszam ,a jak siedziałam w domu to waga mi się machała 2-3 kg w górę ale to jest max ,teraz nawet zaczęłam mniej jeść 😞 i tak to nic nie daje 😞

Gość Aidee

Odkupię opakowanie Aidee. Wizyta za dwa tygodnie, a ja potrzebuję już na poniedziałek.  Piszcie pod postem, odezwę się. Najlepiej Warszawa bo chce osobiście odebrać. 

Gość mmm

Witam Panie ja stosowalam jakis czas temu przez pare miesiecy i zaobserwowalam pewne zmiany:) tzn poprawa wygladu cery i mniej wypadajace wlosy-ale to raczej cieszy niz martwi.Niestety po odstawieniu wlosy leca garsciami i cera tragedia:(.Poza walcze z migrenami,ale nie przypisuje tego akurat tym pigulkom ,bo problem byl rowniez podczas przyjmowania innych pigulek dwuskladnikowych.Poza tym prawie zadna ochota na sex-no to raczej nie cieszy :(

Gość inbeautifulmind

Dziewczyny, uważajcie na te tancerki, bo ja mam przez nie nadciśnienie. Nie wiem czy Wam ginekolog bada ciśnienie czy nie, ale zalecam Wam sprawdzić,  bo ja się nabawiłam nadciśnienia przez nie :( i teraz zakładam wkładkę domaciczna na pięć lat (są w 100% refundowane przez NFZ).

Gość Pechowa

Były to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i ostatnie. Przeszłam przez wszystkie niepożądane skutki od zawrotów głowy, bólu brzucha, osłabienia aż do okropnego krwotoku podczas miesiączki. Wzięłam 4 tabletki, po 3 zaczęło mi doskwierać mrowienie w kończynach ale stwierdziłam że to pewnie nic takiego no i 4 dnia zakrzepica w prawej nodze. Dodam że jestem niepaląca bez obciążeń genetycznych i mam 18 lat.

Gość Gabi

Ja tabletki aidee biorę od 2 l# jestem bardzo zadowolona# schudłam,🙂poprawiała mi się cera na twarzy.. na początku przyjmowania tabletek nie miałam wogole ochoty na sex, ale po 2-3 miesiącach wszystko wróciło do normy 🙂

Gość Oldzin

Stosowałam przez rok Aidee .Pierwsze 5 miesięcy tabletki się sprawdzały bez zarzutu, po tym okresie z miesiąca na miesiąc było już tylko gorzej. Bóle głowy, zawroty, bolące i opuchnięte piersi, zatrzymana potężna ilość wody. Niestety u mnie się nie sprawdziły 😏 Obecnie stosuje Yaz i póki co nie wywołują efektów ubocznych. 

Gość Dominika

Ja niestety źle reaguje na te tabletki. Wykupiłam wszystkie opakowania z recepty i zostało mi dwa. Jakby ktoś był zainteresowany to odsprzedam w korzystnej cenie. Proszę pisać na nika201@o2.pl