Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filifionka1988

Aidee , tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość
Zaczynam drugie opakowanie i przez pierwszy miesiąc miałam takie bóle głowy, że nie dało się funkcjonować. Obecnie wszystko się unormowało i jest ok. Pewnie organizm musi się przyzwyczaić.

Gość gość
Cześć, jestem właśnie przy trzecim opakowaniu tabletek aidee. Są to pierwsze tabletki antykoncepcyjne jakie stosuję. Jeśli chodzi o działanie to rzeczywiście pojawiły się dodatkowe kilogramy, co w moim przypadku było wskazane i mnie cieszy. Dodatkowo piersi rzeczywiście są większe, choć początkowy ból był dość uciążliwy (to chyba normalne podczas powiększania.się biustu, z czasów dojrzewania pamiętam, że też bolały). Miesiączki stały się krótkie i prawie bezbolesne, co również jest bardzo dużym plusem, ponieważ wreszcie w te dni mogę normalnie funkcjonować Żadne inne skutki uboczne u mnie nie występują.

Gość gość
Witam. Przyjmuję tabletki od maja, cera się poprawiła, miesiączkowanie jak w zegarku, ogólnie na plus.. tyle że ostatnio non stop zbiera mi się woda w organizmie... mam za 2 tyg. wizytę i zgłoszę to lekarzowi, zobaczymy co powie.

Gość gość
Biorę Aidee już 3ci miesiąc, przez cały pierwszy miesiąc miałam plamienia, potem się unormowało. Generalnie od tabletek lekko powiększyły mi się piersi, mój okres trwa teraz 3 dni, wiele mniej boli mnie brzuch (biorę jedną tabletkę przeciwbólową zamiast 5 w ciągu jednego okresu), nic złego się nie dzieje, oprócz tego że strasznie się wzruszam i płaczę na bajkach dla dzieci (a zawsze tak ciężko było wycisnąć ze mnie łzy, wszyscy się dziwią co się ze mną stało) :p

Gość wixa
Dzięki dziewczyny za informację. Co do mnie to stosuje je dopiero 3 tygodnie i bałam się o te skutki uboczne typu: Ból głowy, nudności, wahania nastrojów. Ale powoli przechodzi tak jak i wam

Gość gość
Już kiedyś się wypowiadałam na ich temat, chciałam zmienić ale jednak zostałam przy tych i bardzo się cieszę :) biorę już 8 miesiąc, po 3 minęły dziwne plamienia, piersi urosły, również łatwo się wzruszam (potrafię zobaczyć pieska na ulicy i już mieć ściśnięte gardło i łzy w oczach, szczególnie w czasie okresu) ale mimo wszystko bardzo mi pomogły. Miałam bóle jajników które stały się nie do wytrzymania, dlatego sięgnęłam po aidee. Wszystko się zakończyło :) Dodatkowo współżyję z moim partnerem regularnie i o nic się nie martwię. Pytanie z innej beczki, też tak pół godziny po wzięciu tabletki odczuwacie lekką zgagę która szybko mija?

Gość Kinia96
Ja jestem w trakcie 3 opakowania i zaczęły mnie boleć jajniki i troche żołądek. Chciałam zapytać czy któraś z Was miała takie skutki uboczne bo zażywaniu tych lub innych tabletek anty?

Gość Gosciowa5891
Moze glupie pytanie, ale jak bardzo urosly Wam piersi, o rozmiar? Mam bardzo male piersi, jestem w trakcie drugiego opakowania, to moje pierwsze tabletki anty, widze powiekszenie piersi, nieznaczne poki co, ale jednak i jestem zadowolona z tego skutku ubocznego:) moze bardziej doswiadczone sie wypowiedza. Oprocz tego miesiaczki sa mniej krwawe, nie mam zadnych wahan nastroju, odpukac, waga nie wzrosla, wszystko w porzadku

Gość gość
Witam. Biorę tabletki od 4 dni.., Okropnie się czuję. Boli mnie brzuch, jajniki, żołądek, nie wiem co jeszcze, mam ciągłe mdłości, boli mnie głowa, po zażyciu drugiej tabletki zaczęłam wymiotować. Zadzwoniłam do poradni do której chodzę, a tam Pani położna kazała je odstawić (po 2 dniach), ale stwierdziłam, ze może to jelitówka więc wzięłam je jeszcze 3 i 4 raz, dziś mam wziąć 5 ale chyba nie chcę ryzykować swojego zdrowia... Czy ktoś miał podobne objawy? To są moje pierwsze tabletki i nie wiem czy jeśli je odstawie teraz mocno rozleguluje mi się cykl? może lepiej się przemęczyć do końca opakowania? Wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie...

Gość gość
Nie ma co sie truć na siłę. Mi dziwne skutki typu nudności, bóle głowy zniknęły całkowicie gdzieś przy 2 tygodniu 1 opakowania.

Gość gość
Witam. Kupiłam tabletki za 20 zł,chętnie je komuś odsprzedam ponieważ nie mogę ich brać,a apteka zwrotów nie przyjmuje. Jestem z Poznania.

Gość gość
Tabletki biorę od 5 dni i czuję się dobrze :) piersi bolą i rosną a miesiączka trwała krótko i leciało bardzo mało krwi. Co do skutków ubocznych jak narazie to tylko mam zwiększone libido

Gość olkobolko
hej, jestem przy 4 opakowaniu i jest ok. jak zaczęłam stosować to okres trwał mi 14 dni prawie;/ ale to tylko przy 1 opakowaniu, teraz jest już normalnie, z każdym opakowaniem miesiączka jest mniej bolesna, teraz przy czwartym już nawet nie musialam brać żadnej tabletki a wcześniej brzuch mnie bolał okropnie. na poczatku piersi też były powiększone i bolesne i ogólnie czułam sie taka napuchnięta ale wszystkie skutki uboczne skończyły się z 1 opakowaniem, także generalnie polecam ;)

Gość gośćxazi
Biorę tabletki 2 dzień. w dniu pierwszym wystąpiły u mnie lekkie bóle głowy, dzisiaj było mi lekko niedobrze, miałam zawroty głowy, biegunkę oraz czułam się hmm... jakbym była pijana? po 1.5 godzinie objawy ustąpiły, jeżeli chodzi o bóle brzucha to w końcu przestałam je mieć i nie muszę brać tabletek, ewentualnie zdarzy mi się wziąć jedną, a to i tak duży sukces przy tym że potrafiłam brać 7 dziennie i nie móc spać w nocy. Najlepiej brać je na wieczór, ponieważ funkcjonowanie po nich może być uciążliwe w ciągu dnia. Na razie daję im szansę, chcę skończyć opakowanie i wtedy zobaczę czy objawy niepożądane będą występowały przez cały czas czy narazie mój organizm się przystosowuje, jeśli tak poproszę ginekologa o ich zmianę na inne. Będę was informować co dalej ;)

Gość gość98
Biorę je od dwóch miesięcy i mam ochotę na seks częściej niz zwykle i jestem bardzo zadowolona i także mój partner

Dziewczyny uważajcie na te tabletki... mi akurat nie posłużyły. Dodam, że biorę je już 7 miesięcy i na tym koniec. Co do skutków ubocznych to zmiany nastroju miewam do tej chwili co jest bardzo uporczywe, tkliwość piersi, wzrost wagi, przy pierwszych 2 opakowaniach mnie bardzo wysypało na twarzy ale kończąc trzecie opakowanie cera była w znakomitej formie. Ale jedno zadecydowało, że musiałam przerwać ich zażywanie... Otóż przed braniem tabletek miałam nieregularne miesiączki i skąpe trwające max 3-4dni. Przy zaczęciu pierwszego opakowania bardzo długo plamiłam, ale to norma, przy drugim opakowaniu okres był ok, przy trzecim okres trwał dwa dni i szczerze to jedna wkładka by mi wystarczyła na te 2 dni, czwarte opakowanie i jeden dzień i tylko kilka kropelek. Poszłam do swojej pani ginekolog i się spytałam czy to normalne, powiedziała mi że tak, że krwawienie z odstawienia powinno być krótki i skąpe i nie ma się czym przejmować. Ale po piątym opakowaniu krwawienie nie wystąpiło, po szóstym też nie i teraz po siódmym również nie doczekałam się krwawienia... wczoraj skończyłam opakowanie i dzisiaj z rana poszłam do ginekologa. Zbadała mnie i stwierdziła, że teraz też się nie zapowiada żeby ten okres się pojawił... Więc zmieniła mi tabletki i 19.01 mam znowu iść na wizytę żeby oceniła, czy następny okres się pojawi. Ale dziwi mnie fakt, że tabletki jakie mi zapisała to Dionelle o takim samym składzie jak Aidee, nie wiem co o tym myśleć... myślałam, że przepisze mi jakieś inne tabletki z innym składem itp. jak Aidee mi nie służyło, nie wiem co o tym myśleć. No nic spróbuję, dzisiaj mam wziąć pierwszą tabletkę zobaczymy co mi powie w styczniu. Mam tylko nadzieję, że przez te hormony nie stałam się jakaś bezpłodna czy coś... ehh

Gość Elunia123456
Ja jestem po zjedzeniu pierwszego opakowania 3dzień czekam na miesiączke i narazie nic:(

Gość gość
Jestem w przerwie po pierwszym opakowaniu, wczesniej brałam inne tabletki wiec jestem dość przyzwyczajona do tego całej trybu, lecz dzisiaj zaczął mi sie "okres" jesli można to tak nazwać bo krwawienia tyle co wcale, czy któraś tez tak miała? Dodam ze przy poprzednich tabletkach (Syndi) nie było czegos takiego.

Gość gość
Ja również stosuje teraz przerwę po pierwszym opakowaniu. Okres zaczął się się pierwszym dniu odstawienia. Krwi faktycznie mniej, ale żeby "tyle co wcale" to nie :) jeżeli chodzi o skutki uboczne przy pierwszym opakowaniu to nasilenie "wrogów" na twarzy, huśtawki humorow i dość obfite plamienia przez cały okres 21 dni. Dodatkowo zaznaczę że znacznie urosły piersi a co za tym idzie stały się bardzo wrażliwe i bolace. Mam nadzieję ze przy drugim opakowaniu nieprzyjemne skutki uboczne znikną :)

Gość gośćxazi
cześć dziewczyny, to znowu ja ;) jestem narazie po 11 dniach zażywania aidee. wszystkie wcześniejsze objawy ustąpiły, krwawienie trwało u mnie 3 dni i było niewielkie co jest ogromnym szokiem, ponieważ przeważnie krwawiłam od 6 do 9 dni. z wyjatkiem tych pierwszych dni nie wystepiły u mnie skutki uboczne, o dziwo po tabletkach nie chce mi się jeść ale to dobrze, bo myślałam że będę się obżerać ;) stan skóry lekko poprawiony, niewielki wzrost piersi, ale prawie nie zauważalny. troszkę bardziej wrażliwa się zrobiłam albo poprostu nasiliły się moje cechy, ale nie jest to przesadne

Gość gośćoliv
Krwawienie juz sie nasiliło, jednak po o wiele dłuższym czasie niż zawsze, dlatego uznałam to za dziwne. Ja przez cały miesiąc nie miałam żadnego plamienia jednak ciagłe bóle podbrzusza i bóle głowy mi dokuczają, mam nadzieje ze to minie przy drugim opakowaniu ;)

Gość Lexi1989
Hej, ja przyjmuję Aidee dopiero drugi dzień, a już wystąpiły u mnie mdłości, biegunka, cały dzień śpię dodatkowo miałam jakąś swędzącą wysypkę na nogach, brzuchu i plecach;( jestem załamana bo jutro do pracy a ja jestem nie do życia, w dodatku przez te mdłości zjadłam trochę śniadania i nic ponadto. Przy czym biorę te tabletki tylko w celu zdrowotnym ( policystyczne jajniki).

Gość gość
Biore tabletki aidee od pol roku. Dostalam je po zmianie z Atywi na ktorej czulam sie swietnie ale przestala na mnie dzialac. Endometrium jak przy normalnym cyklu i niestety torbiel na jajniku. Przy pierwszym opakowaniu Aidee bylo ok. Bez skutkow ubocznych nic zupelnie sie nie dzialo, bez obrzekow, plamien i innych... natomiast teraz zrobil sie dramat. Przy polowie opakowania pojawiaja sie okropne obrzeki, nogi, dlonie, twarz. Do tego koszmarne wzdecia bez wzgledu na spozywane pokarmy. Czasem moj brzuch wyglada jak na polmetku ciazy. Do tego niestety hustawki nastrojow. Od placzu na reklamie pasty do zebow do niesamowitej zlosci. Taki stan towazyszy mi juz chyba 3 opakowanie wiec rozwazam zmiane. Na plus cera poza pojedynczymi sporadycznymi zmianami, bezbolesne bardzo skape krwawienia. Nie zauwazylam tez jakiegos specjalnego wzrostu apetytu jedynie ciagnie mnie do slodkiego. Ale od zawsze mam slabosc do czekolady wiec nie lacze tego bezposrednio z tabletkami. Waga tez ok. Tylko niestety odkladanie wody w organizmie powoduje ze czasem ciezko jest sie wcisnac w spodnie. Ratowalam sie hydrominum ale odpuscilam kiedy przestalam widziec efekty. Podsumowujac pierwsze pol opakowania super. Przy drugiej polowie czuje sie tak jak bym miala gigantyczny PMS.

Gość gość
Tragedia w moim przypadku. Niedobrze mi po nich. Ciśnienie mam na wystrzale. Serce mi tak szybko kołacze po nich . Mam duszności. A to jest dopiero 3dzien stosowania a musze stosować 3miechy... Ja nie wiem jak wytrzymam

Gość Lanczita
Jak masz takie dolegliwości to czym prędzej udaj się do ginekologa. Z ciśnieniem nie ma żartów :/ Może trzeba zmienić te tabletki. Mi ginekolog przed dobraniem robił badania i na ich podstawie wypisał tabsy Belara. Nic mi po nich nie ma a stosuje już drugi miesiąc. Jak czytam te co niektóre wypowiedzi o skutkach ubocznych tych co Ty bierzesz to bym sie nawet nie zastanawiała nad zmianą w takim wypadku.

Gość gość
Hej . Ja jestem po 2 opakowaniu i dziwna sprawa bo nie krwawie tylko mam śluz w kolorze brązu 3"dni i koniec w zeszylym miesiącu też tak miałam . Nie wiem czy to normalne

Gość Lanczita
Masz plamienia. Plamienia / krwawienia śródcykliczne są powodem zmiany dotychczas stosowanego preparatu antykoncepcyjnego na inny. Stosowałaś wcześniej inną metodę antykoncepcji? Równie dobrze takie plamienie może być oznaką regulowania sie cyklu miesiączkowego. Jakby na to nie spojrzeć na organizm teraz działają hormony w troszkę zwiększonej ilości.

Gość aganella
Dziewczyny...zaczęłam brać Aidee dwa tyg temu i w sumie część tych wszystkich objaw, o których tutaj pisałyście pojawiła się i u mnie: plamienie-co prawda znikome ale jednak, przyrost wagi-zwiekszenie apetytu. Nie zauważyłam u siebie większych natomiast zmian nastojów poza zwiększonym libido. I co najgorsze...wzrost piersi okazał się jednak prawda. ''Najgorsze'' bo moje piersi nigdy do małych nie należały. Ich wzrost przysporzył mi problemów...min bóle kręgosłupa co i tak było dokuczliwe. Moje pytanie jest skierowane do dziewczyn, które biorą Aidee już dłuższy czas. Czy wzrost piersi był odczuwalny na początku zażywania waszych tabletek i czy z czasem zażywania istnieje szansa, że moje piersi wrócą do mojego wcześniejszego rozmiaru. Dodam, że kurację hormonalna muszę zażywać przez trzy miesiące, z racji niemiłosiernego bólu który towarzyszył mi każdego miesiąca podczas menstruacji. Z góry dziekuje dziewczyny za odpowiedź !!!!!

Gość maugooos
Hej Dziewczyny. Właśnie skończyłam 2-gie opakowanie tabletek Aidee, to moje pierwsze tabl antykoncepcyjne. Jeśli chodzi o skutki uboczne, to występują u mnie krwawienia - zarówno przy 1 jak i 2gim opakowaniu, od połowy blistra mam plamienia, ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia organizmu do tabletek. Poza tym żadnych skutków ubocznych, zero bólu głowy, nudności. Dodatkowo - co najśmieszniejsze - jem więcej, a chudnę. Szczerze mówiąc, spodziewałam się wzrostu wagi po tabletkach, w sumie nawet się tego bałam, a tu proszę. Miła niespodzianka. Ciężko polecać po 2 miesiącach, ale jesli tak dalej pójdzie i przy następnym opakowaniu krwawienia śródcykliczne ustaną, to mogę śmiało polecić te tabletki :)

Gość paproooootka
Witam drogie dziewczyny. Mam do odsprzedania 2 op Aidee. Cena do uzgodnienia. Niestety Aidee okazaly się tabletkami zbyt silnymi dla mnie i musialam przerwać stosowanie. Proszę o kontakt na maila: paprotka1@interia.eu Pozdrawiam ;)