Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filifionka1988

Aidee , tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Domi232
Dziewczyny, jeśli któraś z Was jest zainteresowana odkupieniem 1 opakowania tabletek Aidee (kupione 2 tygodnie temu, ważne do 02/2020) mam na pozbycie się :) Miałam zacząć brać od sierpnia w celu przesunięcia sobie miesiączki na wakacje we wrześniu, ale jednak rozmyśliłam się... Tak więc jeśli któraś z Was jest zainteresowana to proszę pisać :) Dodam jeszcze, że dorzucić mogę w gratisie również recepty (odpis recept) na 2 kolejne opakowania.

Gość gość
Cześć. Brałam tabletki Aidee przez 2 miesiące. Przy pierwszym opakowaniu miesiączka bez zmian, ale samo plamienie trwało bardzo długo. Praktycznie się nie kończyło. Piersi były mocno obolałe. Przy drugim opakowaniu było gorzej. W trakcie zażywania tabletek 2 razy dostałam okres, chociaż powinień wystąpić dopiero po skończeniu opakowania. Piersi były już mniej obolałe. Już parę dni temu powinnam dostać okres(po skończonej paczce) i dalej go nie mam Drugi raz na te tabletki się nie zdecyduje

Gość tvixi
Cześć dziewczyny, kończę pierwsze opakowanie. Zaczęłam stosowanie leku aidee ze względu na ostry trądzik, który wziął mi sie dosłownie z d**y ! po pierwszym miesiącu powiem tak: krwawienie miałam tylko pierwsze trzy dni, zero nudności, bólu głowy, bólu piersi (nie może kilka dni ale to był znacznie mniejszy ból niż przed braniem tabletek, nie uciążliwy), troche przytyłam z 4 kg (ale przyznam, że po prostu zaniedbalam odżywianie sie i nie zwalam tego na tableki) TWARZ SIE POGORSZYŁA, ale trwam z nadzieja ze kolejne opakowanie ją uratuje. Jak u was z trądzikiem? Może ktoś wesprze? ;

Gość gość
Kończą drugie opakowanie tych tabletek. Brak ochoty na seks, cera ta sama żadnej różnicy nie widzę.... Podczas pierwszego opakowania cały cykl krwawilam. Podczas 7 dniowej przerwy nie dostałam miesiączki . Ogólne okres spóźnia mi się 2 tyg. Zdarzyło mi się kilka razy wziąć tabletkę później ale w ciąży raczej bym Noe była

Gość amelka971
Hej, mam pytanie: wczoraj ginekolog zapisała mi te tabletki, byłam u niej z powodu nieregularnego okresu. Od 11 dni mam plamienia (nie, w ciąży nie jestem) i nie wiem kiedy mam wziąć 1 tabletkę!?

Gość amelka971
Ok, wzielam wczoraj o 20 1 tabletkę, a dzisiaj o 6.30 wymiotowalam.. eh

Gość jaaaaaaki
Ja brałam Aidee od września do marca tego roku i podczas brania tabletek wszystko było idealnie! Samopoczucie wspaniałe, cera jak marzenie, włosy piękne, błyszczące, gęste, wypadało dziennie ok 10!!! Piersi urosły, miesiączka co do dnia, skąpa w porównaniu do tego jaką mam bez.. Po prostu żyć nie umierać. Ale zdaję sobie sprawę ze szkodliwości brania tabletek anty, dlatego postanowiłam je odstawić. No i wszystko byłoby idealnie, gdyby nie tragiczne wypadanie włosów. Zaczęły wypadac 2 tygodnie po odstawieniu, ale jeszcze w granicach normy. Apogeum zostało osiągnięte ok 3-4 miesiaca i niestety wypadają mi garści włosów po dziś dzień. Jestem tym załamana, robiłam badamia tarczycy, żelaza, wit. D3, b12, hormony.. wszystko ok. Za 2 tyg minie 6 miesięcy od odstawienia tabletek, a one nadal wypadają jak szalone. Dlatego radzę się zastanowić nad koniecznością brania tabletek, bo jednak kiedyś będzie trzeba je odstawić, a skutki są bardzo przykre.

Gość jaaaaaaaaki2
dziewczyny! a ja mam prośbę do tych z Was, które odstawiły tabletki. Czy moglybyście wypisywać miesiąc po miesiącu skutki odstawienia? Ja wpiszę moje: - wypadanie włosów (najgorszy dla mnie na skutek), - przetluszczanie cery - spadek ilości żelaza w organizmie, który może być spowodowany odstawieniem i zarazem obfitszymi miesiączkami, -powrót ciemnych włosów na nogach (przy tabletkach Aidee, jako że są to tabletki antyandrogenne owłosienie na nogach praktycznie zniknęło) Chyba tyle. Proszę, piszcie jak to u Was wygląda, szczególnie interesuje mnie wypadanie włosów - czy wystąpiło i ile trwało?

Gość gość
Hej Aidee biorę już jakieś 1,5 roku Miesiączki regularne ( raz tylko zdarzyło się że dostałam jak miałam jeszcze 2 ostatnie pigułki, ale to efekt gigantycznego stresu) Twarz poprawiła się :) jakieś pojedyncze niespodzianki tuż przed okresem się pojawiają ale nie są to już bolące bomby. Niespodzianki znikają szybko - ewentualnie punktowo traktuje je maścią od dermatologa :P Bolące piersi- no jest, ale da się żyć Ból brzucha - brak! <3 Wypadające włosy - nie jest to związane z Aidee, po prostu traktuje je rozjaśniaczem i prostownicą :P Spadek libido- yyy raczej przeciwnie :D Wzrost wagi - nie wystąpił Jedyne 2 minusy chociaż nie wiem czy to związane z Aidee- odkładające się woda w organizmie (konsultowałam z lekarzem, zrobione wyniki- niby wszystko ok...), a drugi minus to to że mogłabym spać 24/24 :|

Gość gość
w zycu nie slyszalam nawet o tych tabletkach :D co to za jedne? ja obecnie stosuje belare i w sumie jestem zadowolona :) wszystko jest okey, ale tak wpadlam na ten post i sie zastanawiam co to za tabletki :)

Gość Chloe483
zostały mi ok 4 tabletki do końca pierwszego opakowania, biore pierwszy raz :) efekty uboczne to po kilku tabletkach strasznie mnie wysypało, miałam całą twarz w krostkach dodatkowo na dekolcie i plecach, teraz widzę lekką poprawę, liczę, że mój problem z trądzikiem zniknie ;) kilka dni temu pobolewały mnie również piersi, oczywiście spanikowałam, że być może to ciąża haha, w sumie jak przy każdym jakimś objawie :P przy tabletkach jest rownież stosowana prezerwatywa, bo nie ufam jakoś samym tabletkom.. chłopak mówi, że mi piersi lekko podrosły, nie wiem ile w tym prawdy ;) zobacze, jak to będzie z tą przerwą, miałam bolesne i obfite miesiączki, liczę, że to się zmieni. póki co będę je brała, bo większych efektów ubocznych nie mam, zobaczymy, jak będzie po kilku opakowaniach :)

Gość gość
Po co brac tabletki i uzywac prezerwatyw? albo jedno albo drugie...totalny bezsens...chyba ze faceta podejrzewasz ze moze Cie zdradza i boisz sie chorób wenerycznych?

Gość Chloe483
dla mojego lepszego samopoczucia. podwójne zabezpieczenie jakoś bardziej mnie przekonuje i odsuwa myśli o ciąży, dzięki czemu mogę się zrelaksować.

Gość Ivanna
Mam na zbyciu opakowanie Aidee bez jednej tabletki bo zaczęłam dużo palić i zrezygnowałam z antykoncepcji hormonalnej- może się przydać do przesuwania okresu. Termin ważności 06/2019. Powiedzmy za dyszkę. Kontakt na mail: aaa48040@gmail.com

Gość Ldm27
Dziewczyny, mam problem dotyczący nieodpowoedniego przyjęcia tabletki. Opakowanie zaczęłam od czwartku, dziś czyli 23.11 (czw)chcąc wziąć tabletkę zorientowałam się że w opakowaniu nadal jest tabletka że środy, czyli z wczoraj... Szybko przyjęłam jednocześnie tabletkę że środy i z dzisiaj, czyli dwie na raz. Po chwili próbowałam sobie przypomnieć jak to możliwe że nie wzięłam tabletki, przyglądam się opakowaniu i okazalo się, że wzięłam jednak tabletkę że środy, Ale nie ta, co powinnam, zamiast z 3 tygodnia wzięłam z 1 tygodnia opakowania, czyli na jeden dzień przed rozpoczęciem opakowania... Prosze o radę, czy antykoncjepcja jest zachowana, Jak postępować dalej z braniem tabletek, w ulotce nie ma niestety informacji na ten temat..

Gość gość
Ja na Twoim miejscu przez tydzien zabezpieczalabym sie dodatkowo mechanicznie. Tak radzila mi moja lekarka, gdy zapomnialam polknac 1 pigulki belary, ktora stosuje i wszystko bylo ok :)

Gość gość
Tabletki są jak dla mnie źle ' postrzalkowane ' są 3 rzędy i nie wiadomo skąd zacząć. Dziś miałam problem bo zaczęłam od niedzieli a do końca został mi ost tydzień. ...i problem nie wzięłam wczoraj tabletki czy coś mi się pomieszało z liniami na pasku....? Nie pamiętam a poniedziałek tabletka nie wzięta. ... teraz wzięłam 2 i po zakończeniu mam zrobić przerwę cxy brać następny pasek??? Do tego plamienia mam cały czas :(

Gość Dinka017
Hej mam 17 lat i biorę te tabletki od ponad pół roku. Jak brałam pierwsze pudełko to było mi niedobrze i plamilam przez miesiąc ale potem to ustalo. 'Okres' przechodziłam bezboleśnie i nie wylewało ze mnie litrów. Libido na początku mi spadło ale potem już było w normie. Jednak od niedawna zaczęłam mieć troszkę bolesny okres ale brałam antybiotyki i mogły osłabić działanie tabletki. Ale polecam :)

Gość werqq1327
Dzisiaj zaczelam 3 opakowanie tabletek i jestem bardzo zadowolona!! Przez pierwszy miesiac wystepowalo krwawienie, ale to normalne, zreszta to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. W drugim miesiacu ani sladu krwi. Jedyny "skutek uboczny", jaki zauwazylam to powiekszone piersi :) Nie wypadaja mi wlosy, nie mam problemow z cera. Dodatkowo zauwazylam, ze wolniej odrastaja mi wloski na nogach, chociaz moze mi sie tylko wydawac :) Krwawienie miedzy opakowaniami jest obfite - tak mialam tez przed braniem Aidee. Tabletki polecam, listek ma nazwy dni tygodnia co bardzo ulatwia ich przyjmowanie :)

Gość gość
Cześć dziewczyny! :-) Biorę te tabletki od 1,5 roku i nie pojawia się okres, a zawsze się pojawiał punktualnie... To raczej nie ciąża, bo wszystkie tabletki brałam zawsze o tej samej godzinie, żadnej nie pominęłam. Wam też się to zdarzało?

Gość lucky246
witam, chętnie odkupię od kogoś aidee jesli ktoś ma na zbyciu :) pisać na mail. lucky2420@wp.pl

Gość gość
21:08 dla Hipiski ? ? ja biorę Jeanine

Gość lucky246
jakiej hipiski ?

Gość gość
lubuskiej

Gość gość19994
Czy któraś z Pań stosujących te tabletki ma problem z suchością pochwy?

Gość gość
Hej! Biorę tabletki aidee od dwóch miesięcy teoretycznie jest wszytko okej nie mam żadnych krwawien ani nic, tylko jak zrobiłam sobie przerwie te 7 dni na okres wtedy dostałam krwawienia normalne jak w miesiączkę ale chyba mniej I mniej bolesne, tylko bolą mnie piersi przy tych tabletkach ja mam duże ogólnie piersi mieszka d, f, nie ma to raczej znaczenia no ale piersi bolą mnie, zawsze jak zdejmuje stanik są takie obolałe i ciężkie czasem sutki mnie bolą. Ale być może to mi minie mam nadzieję bo nie mam żadnych innych objawów.

Gość gość
Ja miałam problemy z suchoscia pochwy biorąc te tabletki każdy stosunek powodował otarcia i co za tym idzie brak ochoty na kolejny raz . dzisiaj byłam u ginekologa i przepisał mi marvelon bo powiedział ze aidee może wysuszac sluzowke mam nadzieje ze po zmianie tych tabletek problem zniknie ;) Po za tym aidee sprawiło poprawienie cery zawsze mialam z nią problem a odkąd zaczęłam je brać cera poprawiła się czasami pojedyncze wypryski wiec pod tym względem super

Gość gość
Witam. Mam pyt odnosnie tabletek Aidee. W ulotce jest np jesli dostanie sie okres w pt to brac tabl oznaczona pt i potem pokolei wgl strzalek. Jezeli tak sie zacznie i dojdzie do konca listka to potem wrocic do tych 4 co zostaly na gorze?

Gość gość nati
ja nie brałam tych tabletek tak jak pisze tam ponumerowane , brałam każdą po kolei, chyba kazda tabletka jest taka sama , ja w kalendarzyku mam wszystko zapisane.

Gość gość
witam ja stosuje je od 4 miesiecy i przyznam ze to porazka. Głowa chce pęknąć.