Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filifionka1988

Aidee , tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość
Hej dziewczyny!! Ja aidee stosuję 8 miesiąc i czuję się bardzo dobrze

Gość anka145
Ja po tych tabletkach nie miałam żadnych skutków ubocznych z wyjątkiem suchości pochwy, co sprawiało mi duży dyskomfort, zwłaszcza przy zbliżeniach z partnerem. Ginekolog polecił mi globulki Mucovagin i odkąd je stosuję jest o wiele lepiej, dlatego jeśli któraś z was ma podobny problem to polecam :)

Gość gość
Witam ja biorę pierwsze opakowanie aidde a właściwie dzisiaj skończyłam i cały czas od pierwszej tabletki mam miesiączkę czyli to już trzy tygodnie nie bardzo wiem czy tak może się zdarzyć więc proszę o jakąś podpowiedź może któraś z Pań miała taki przypadek? Chyba poczekam jeszcze tydzień i pójdę do gina jak się ten okres nie skończy.

Gość Marlena90
Ja tez biore te tabletki, czuje sie ok, ale jedynym minusem sa infekcje intymne i suchosc pochwy. Tez tak macie? Byłam u ginekologa, zalecil mi kupic mucovagin, mam nadzieje, ze pomoze...

Gość Gorkka
gość wczoraj "Witam ja biorę pierwsze opakowanie aidde a właściwie dzisiaj skończyłam i cały czas od pierwszej tabletki mam miesiączkę czyli to już trzy tygodnie nie bardzo wiem czy tak może się zdarzyć więc proszę o jakąś podpowiedź może któraś z Pań miała taki przypadek? Chyba poczekam jeszcze tydzień i pójdę do gina jak się ten okres nie skończy." 3 tygodnie okresu to już lekka przesada. Anemii można się dorobić... Na Twoim miejscu już dawno poszłabym do ginekologa. Miałam podobnie z innymi tabletkami dopiero po zmianie na belare wszystko się unormowało. Wydaje mi się, ze masz nieodpowiednie tabletki dobrane. Lekarz powinien Ci zrobić badania przed wypisaniem recepty.Zrobił jakieś?

Gość gość
Hej dziewczyny :) A jak z wypadaniem włosów? Bardzo Wam leciały po tych tabletkach?

Gość gość
Witam dziewczyny jestem waśnie przed zażyciem ostatniej tabletki z pierwszego blistra mimo tego już 2 dni temu dostałam krwawienia ;/ i silnego bólu brzucha. W trakcie zażywania mdłości biegunka ,wymioty co prawda zdarzyło się to raz być może to przypadek (inna choroba ) okropne bóle piersi na tyle uporczywe ,że ciężko spać. pojawiły się również sporadyczne bóle głowy. (nigdy nie cierpiałam na częste bóle głowy raczej bywa to rzadkością) mam nadzieje że dolegliwości miną przy 2 opakowaniu ponieważ ze względów zdrowotnych mam je brać 3 miesiące .

Gość gość
Dziewczyny czy wy też odczuwacie tak silne bóle piersi przy zażywaniu tych tabletek ?? u mnie ból jest nie do zniesienia szczególnie z boku piersi ;(

Gość magdamroww
Kupię 1 opakowanie Aidee. Proszę o kontakt magdamroww@wp.pl

Gość gość
Biorę Aidee od tygodnia i od tygodnia mam non stop okres i nie wygląda na to, żeby szybko się skończył. Poza tym faktycznie piersi jakby większe. Na pewno zwiększa apetyt, bo wcześniej tak często w brzuchu mi nie burczało. Nie widzę spadku libido. Mam łagodniejszy nastrój. I zauważyłam trochę więcej wyprysków na twarzy.

Gość honkaaa
jeżeli któraś potrzebuje to mam do odsprzedania jedno opakowanie dorin. skład ma taki sam jak aidee tylko jest tańsze :) cena do uzgodnienia :) mój e-mail hon.hac@wp.pl

Gość gośćnikolka999
Dziewczyny ja mam 18 lat i tez mam przepisane aidee jako pierwsze tabletki, ale mi gibrkolog powiedziała, że mam zacząć od 5 dnia cyklu. Jak było z wami ? Bierzecie od pierwszego fnia cyklu tj. pierwszego dnia okresu ?

Gość miesny_jezyk
Hej dziewczyny,pierwszy raz biore tabletki antykoncepcyjne, lekarz przepisał mi Aidee ze wzgledu na okropne miesiaczki długie i bardzo obfite( po 10-15 dni z morzem w majtkach). KOncze pierwsze opakowanie, okres po nich miałam jak nigdy w zyciu krótki i ''normalny'' bez wylewu ogromnych ilosci krwi. Przez pierwszy tydzien chodziłam rozdrazniona i bez zycia, nudnosci i brak ochoty na cokolwiek. W drugim tygodniu miałam niepohamowany apetyt jem jem i głodna jestem ciagle, piersi tez mnie bolały na poczatku ale przestały, cera sie pogorszyła. A co do libido to wzrosło jeszcze bardziej. Nie wazyłam sie bo troche sie boje ze przytylam, ale mój facet twierdzi ze nic nie przybyło(chyba ze mnie okłamuje :D ). Zobaczymy co bedzie dalej.

Gość gość
hej, biorę Aidee od roku i w tym miesiącu pierwszy raz zdarzyło mi się nie mieć krwawienia z odstawienia. zrobiłam dzisiaj test, niby negatywny, ale w poniedziałek ide do ginekologa. Czy którejś z Was przydarzyło się nie mieć "okresu" w przerwie przy stosowaniu tych tabletek? nieźle się zestresowałam, zwłaszcza że krwawienie do tej pory było reularne..

Gość gość
Tym się nie martw, ja biorę belarę i zdarzyło mi się tak dwa razy, pytałam ginekologa i powiedział że to normalne i nic się nie dzieje niepokojącego

Gość gość
Dzieki za odp:) dodam ze raz pomyliłam tabletkę i wzięłam z czwartku rząd dalej niż powinnam, wiec tym bardziej sie zestresowałam. Jednak z tego co ogarnęłam i dzisiaj potwierdził mi ginekolog wszystkie tabletki maja jednakowy skład uff:)

Gość Lolala123
Hej Dziewczyny

Gość gość
Czy jeszcze jakieś doświadczenia doświadczenia tabletkami Aidee?

Gość gość
Dziewczyny biorę aidee już 13 dzień. Ogólnie przepisał mi je ginekolog na tradzik, z ktorym walcze juz 7 lat (bezskutecznie mimo zazywania retynoidow itp) i powiedzcie mi jak to jest? Pomaga? Jezeli chodzi o skutki uboczne to wlasnie mam wysyp na twarzy, ktory ciezko sie goi ale jest o tym informacja na ultoce.. nie wiem czy mam odstawić czy czekać na efekty

Gość gość
Hej dziewczyny. Kończę 1 opakowanie aidee. Zauważyłam, że strasznie boli mnie brzuch i wypadają włosy. Mdłości i ból piersi, które pojawiły się na początku, na szczęście ustąpiły. Mam też większy apetyt .

Gość gość
Hej :) Przyjmuję Aidee 11 dzień na PCOS. Jak na razie nie zauważyłam jakichś niepokojących objawów. Mam plamienie od 4 dnia cyklu (wystarcza wkładka) ale o tym uprzedzała mnie ginekolog. Poza tym lekko powiększyły mi się piersi i są lekko bolące tak jak przed okresem. Mam jednak obawy tak jak wy, z tego względu, że ciężko coś więcej znaleźć o tych tabletkach. Jako, że nie mam dolegliwych objawów pewnie wybiorę je do końca (niestety mam 4 opakowania przed kolejną wizytą :/). Jako, że pierwszy raz biorę tabletki nawet nie miałam pojęcia, że przepisano mi coś nowego :/ I mam tu od razu pytanie do was. Może któraś z was pytała ginekologa od kiedy zaczynają chronić przed ciążą? Bo nie mogę znaleźć nic w internecie a co do ogólnego działania tabletek to różnie piszą. Jedni - że od pierwszego dnia, inni - że po 7 dniach od zażywania a jeszcze inni, że od drugiego cyklu.

Gość gość26
Po 6 miesiącach zmieniłam aidee ponieważ strasznie wypadały mi włosy . Sytuacja normowala się podczas odstawien. Bóle brzucha również mi towarzyszyły podczas stosowania tych tabletek .

Gość aidee
Odsprzedam opakowanie tabletek za 20 zł. Zbyt duże skutki uboczne Poprosze lekarza a tabletki jednoskłanikowe, może będzie lepiej. Kontakt bogusiaw.13@interia.pl

Gość gość
Jeanine (Schering) / Atywia / Bonadea / Dorin - IV generacja tabletek, standardowa dawka hormonów

Gość gość A
Witam! Właśnie kończę pierwsze opakowanie Aidee. Po przeczytaniu postów z tego forum i zapoznaniu się ze skutkami ubocznymi, miałam ogromne obawy, żeby w ogóle zacząć je zażywać. A oto moja opinia: moja miesiączka trwała 9 dni, a potem jeszcze jakieś 5 dni plamienia przy tym zero wcześniejszych uciążliwych dolegliwości. Brzuch ani głowa mnie nie boli. Nie jest mi niedobrze i nie mam zmiany nastrojów. Libido , hmm - chyba bez zmian (chociaż liczyłam na jego wzrost), tak samo jak z powiększeniem piersi (na to się cieszyłam i skrycie liczyłam- niestety). Jedyny wzrost to apetyt. Ciągle jestem głodna i gdyby nie moja silna wola- nie wiem jak bym już wyglądała :) Poza tym wszystko jest jak na razie oki. Zobaczymy dalej. Pozdrawiam Was wszystkie.

Gość gość
Ja po aidee nie mogłam spać bezmienność straszna bol gardla i depresja

Gość gość
Ja odstawiłam po 4 tabletce, okropne drętwienie rąk i nóg, strasznie się pociłam, okres bardzo obfity, bóle brzucha. Przyrzekłam sobie,że nigdy więcej żadnych hormonów. Poza tym wyczytałam, że tabletki czwartej generacji są najbardziej szkodliwe dla organizmu i,że lekarze przepisują je tylko dla zysku... Lepiej wybrać starsze ale ja już za takie przyjemości dziękuję.

Gość gośćja
Dla mnie rewelacja. Biorę je ze względu na napięcie przedmiesiączkowe, trądzik , obfite i bolesne krwawienia - wszystko jak ręką odjął. Zero PMS, trądzik zginął, mieisaczka trwa 2 dni. Piersi nie urosły, apetyt bez zmian. Pierwszy miesac lekkie mdlosci mialam ale do kazdych tabletek anty trzeba się przystosowac.

Gość gość
Witam, sprzedam jedno opakowanie leku aidee 21 tabletek, termin ważności do 2020 roku. poziomka3110@onet.eu :)

Gość gość
Aidee biorę już ok roku, na początku lekkie wahania nastroju oraz wysyp trądziku.. oprócz tego żadnych początkowych efektów ubocznych. Z tym bardzo na plus, brak długofalowego krwawienia i bólu glowy. Po dłuższym braniu straszne wypadają mi włosów, utrzymuje się suchość oraz wysyp wielkich czerwonych buł nlini szczęki oraz szyi.. nie można nawet tego nazwać pryszczami, bo to są ogromne buły. Myślałam, że z czasem to się unormuje, ale niestety nic z tego. Na cerę w jakimś stopniu pomógł ale dodał coś od siebie w postaci tych czerwonych wyprysków, których wcześniej nie miałam. Wypadanie włosów jest okropne... Garściami.