Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dzieckomoze miec problem z komunia sw

Polecane posty

Gość gość

Mam z mezem slub cywliny. Ja chcialabym koscielny ale maz nie. Mamy budowe domu na glowie i male dziecko na utrzymaniu. Ksiadz ochrzcil)nam dziecko chociaz)na sluchalismy sie od niego)niezlego kazania... Teraz siostra poprosila mnie zebym zapytala tego)ksiedza czy wyda mi pismo ze kontynuluje wiare katolicka poniewaz)chciala zebym byla chrzestna niezgodzil sie. Powiedzial ze na wszystko mamy kase na budowe)domu a na slub juz nie. Zapytalam czy moglabym byc swiadkiem chrztu to mi powiedzial "ale wy mlodzi wymyslacie" Moi rodzicice)strasza mnie ze za pare lat niedopusci mojej corki do komunii :(

Gość gość
Dziecko raczej problemu miec nie powinno ale ty juz tak bo zyjac bez slubu popelniasz grzech ido komuni przystepowac nie mozesz a do kosciola chodzisZ czy tylkochcesz komunie wyprawic

Gość gość
ci księdza to się czują ważniejsi niż sam Bóg, oni są tutaj na tym padole po to aby udzielać posługi, a od oceniania to jest sama Bozia.

Gość gość
Ja mam ślub kościelny i dwoje dzieci ochrzczonych z czego jedno juz po komuni i tez z rodziny raz chcieli mnie na chrzestna to ksiądz sie nie zgodził powiedzial ze malo w kościele mnie widzi a chrzestni maja byc przykładem.powiedzial ze rodzicem zostac łatwo jednak chrzestnym lub chrzestna juz nie.moim zdaniem chore to ale cóż.z drugim dzieckiem tez z komunia problemu nie będzie u mnie wiec sie nie martw

Gość gość
Zależy od księdza jaki się trafi... Bywają tacy co odmawiają udzielenia komunii dziecku. Swoją drogą ślub kościelny po mszy wieczornej nie kosztuje wiele.

Gość gość
co to za tekst ze na budowe macie a na slub nie?? niech patrzy na siebie.. ale kazdy ksiądz jest inny jeden robi ze wszystkim problemy a w parafii obok może być całkiem bezproblemowy

Gość gość
Dlaczego wstawiamy tyle polnawiasow?

Gość gość
właśnie dzięki takim jak wy śmierdzącym tchórzom którzy biegają do kościółka lizać tyłek księdzu ten kraj na zawsze będzie pod katolickim butem!!! po co pchacie to biedne dziecko w sakramenty skoro skoro sami spieprzacie od nich jak najdalej??? jak można zmuszać dziecko do wiary skoro sami nie przestrzegacie jej zasad?

Gość gość
Nie chodzicie do kościoła, kościelnego ślubu nie chcecie - to żadna zbrodnia ale po co dziecko w tym kisicie skoro sami tak nie żyjecie?

Gość gość
też nie mogę zrozumieć tej obłudy i zakłamania a te czarne pedały i pedofile tylko się pasą na waszym strachu i tym durnym "co ludzie powiedzą jak nie ochrzczę"

Gość gość
Autorko, a ty nie jesteś nauczona poprawnie i składnie pisać? Pewnie zrzucisz na telefon swoje błedy?