Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znalazłam laptopa z bardzo dziwnymi

Polecane posty

Gość gość

Witajcie forumowicze, dzisiaj w centrum znalazłam laptopa. Nie ma w tym nic dziwnego ale już w domu sprawdziłam jego zawartość aby znaleźć właściciela przedmiotu, wystraszyłam się. Na pulpicie znajdują się same foldery a trzy z nich są pełne zdjęć ludzi w średnim wieku (na moje oko od 25 do 35) ustawionych pod ścianą. Przejrzałam je wszystkie i doszłam do wniosku, że zdjęcia były robione w 4 lub 5 miejscach. Zdjęć jest łącznie 258. Każde zdjęcie podpisane jest datą, najwcześniejsza sięga roku 2006 a najstarsza z obecnego. Oprócz roku można też odczytać miesiąc a na niektórych nawet dzień. Jeden z folderów zawiera zdjęcia tych samych ludzi lecz równo 24 miesiące od daty pierwszego. Co to może być? Zaraz zabieram się za przeglądanie reszty ale widziałam tam pliki tekstowe i tabelki. Zero wskazówek.

Gość gość
jeśli to jest prowokacja, to mistrzowska 10/10 jeśli nie, to wiesz przynajmniej, że ci ludzie jeszcze żyją...chyba

Gość gość
Oddaj na policję, to oni będą wiedzieli co z tym zrobić, szkoda ryzykować i na własną rękę szukać właściciela.

Gość gość
To niestety nie prowokacja. Mam ciarki starsznie boję się szukać dalej. Historia wyszukiwarki jest pusta. W jaki jeszcze sposób mogę przeszukać tego laptopa? To windows 8

Gość gość
oddaj na policję

Gość gość
Creepypasta jak o tej dziewczynce, która obcinała sobie policzki i rozcinała łebek na pół :D

Gość gość
Jesli masz tyle lat co oni, będziesz następna. Na moje oko ci ludzie byli kolejnymi znalazcami tego laptopa, a potem słuch o nich zaginął, zostało tylko zdjęcie. Z tobą bedzie podobnie, nikt cie nie znajdzie, zginiesz. A tak na poważnie: jakiej marki jest ten laptop? Ma jakiekolwiek logo, naklejki, moze cos na dole? Drugie pytanie: w jakich pozycjach sa ci ludzie? Co robią, jak wyglądają? Kobiety czy mężczyźni? Czy widac ich twarze? Napisz o nich cos więcej. I oddaj na policję, nie usuwaj zdjeć, nie rób niczego na własna rękę.

Gość gość
Oddam bo sama więcej z nim nie zrobię ale tak bardzo jestem ciekawa o co chodzi a jednocześnie obawiam się tego co mogę znaleźć. Nie mogę przez to usunąć. Ciekawe jakie tajemnice skrywa cała reszta. Z tabelek nic nie rozumiem i nie widzę w nich sensu. Nie połączyłam go z internetem, to chyba dobrze? Tylko jak ja go oddam anonimowo w końcu nie wiem z czym mam do czynienia :(

Gość gość
Tylko jak ja go oddam anonimowo w końcu nie wiem z czym mam do czynienia smutas.gif xx Czy ty naprawde jestes tak malo inteligentna czy to prowo? A jakbys wiedziala z czym masz do czynienia, to w jaki sposob umozliwilo by to anonimowe oddanie przedmiotu?

Gość gość
Z uporem maniaka ponawiam pytanie ;) Jak wyglądają ci ludzie, czy widac im twarze? Jaki jest wyraz ich twarzy? To kobiety, czy mężczyźni?

Gość gość
Firmy lenovo ale naklejek brak, nie ma ani jednej. Ci ludzie stają prosto, mają ręce opuszczone wzdłuż ciała ale ujęcie czy tam kadr zdjęć jest dziwny i zawsze taki sam. Zdjęcie zaczyna się tuż pod kolanami a nad głową jest jeszcze spory odstęp w zależności od wzrostu pewnie. Widać twarze bez problemu chociaż nie są to zdjęcia idealnej jakości i słabe oświetlenie. Zdjęcia po 24 miesiącach są już dużo bardziej ostre i widać szczegóły.

Gość gość
wrzuc pare fotek na kaffe ...

Gość gość
Po jednej osobie na każdym zdjęciu? Jaki maja wyraz twarzy? Neutralny, smutny, szczęśliwy czy moze jakiś inny? To sa kobiety czy mężczyźni? Hm, dziwna sprawa. Moze to jakieś fotografie do dokumentów? Tylko do jakich dokumentów potrzebne jest pol nogi? :o

Gość gość
I nie starsz mnie już! Wystarczy mi. To kobiety i mężczyźni. Miny mają takie bez wyrazu. Ani to radość ani strach a na kilku zauważyłam jakby chcieli właśnie coś powiedzieć ale może to tylko takie złudzenie

Gość gość
Przyszła mi na myśl jeszcze jedna teoria, moze to zdjęcia do jakiejś reklamy? Albo mające lub będące juz potraktowane photoshopem info po prostu zbiór zdjeć w jednym, konkretnym celu?

Gość gość
Nie no blagam, skad sie biora takie idiotki? Znalazlas laptop. Nie mozesz odnalezc wlasciela. Oddajesz na policje. Proste. Oni zdecyduja czy to niewinna zguba i jak ja oddac wlascicielowi czy OGROMNIE podejrzana sprawa. Tobie nic do tego. Jesli to drugie to kto wie, w co mozesz sie wplatac jak idiotka pytajac sie internetu. Glupsza niz ustawa przewiduje.

Gość gość
No nie, zaczynam sie bać, na Twoim miejscu pewnie nie wytrzymałabym :o za dużo naczytałam sie creepypast o nawiedzonych laptopach i dziwnych filmikach nań zamieszczonych, gdyby mnie to spotkało pewnie zle to by sie skończyło i niekoniecznie z powodu tej 'nienormalności' laptopa. Po prostu nerwowo nie dałabym rady. Dobrze, przepraszam, nie będę Cię juz straszyć :)

Gość gość
Jest tam coś jeszcze?

Gość gość
Nazywasz mnie idiotką ale zabezpieczyłam moje bezpieczeństwo w internecie pisząc tutaj. Zastanów się co piszesz. Policja i tak nic z tym nie zrobi więc sama się zainteresowałam bo czemu nie? I tak leży obok mnie więc nie zaszkodzi się zainteresować.

Gość gość
Idę teraz spać chociaż nie wiem kiedy usunę. Jutro poświęce na to więcej czasu i może coś tutaj wstawię ale musze to przemyśleć. Dziwna sprawa nigdy bym nie pomyślała, że coś takiego kiedyś mnie spotka. Noc w napięciu

Gość gość
Dobranoc 🌻

Gość gość
PROWOKACJA nie dajcie się nabierać ludzie

Gość gość
Zaraz sie posikam ze śmiechu :D

Gość gość
Ta prowokacja nie jest zła

Gość gość
bardzo ładna i udana prowokacja wyszła 🌼 gratuluję kreatywności i czekam na kolejne :)

Gość gość
idz spać może coś lepszego ci się przyśni

Gość gość
Czytałam to dziś w nocy, i nieźle się wystraszyłam. Jeśli to prowokacja, to.. jest naprawdę udana, ciekawa i intrygująca. Jeśli to prawda, co piszesz, to ja bym umarła ze strachu.

Gość gość
To mogą być różnego rodzaju testy. Nie od dziś wiadomo że firmy farmaceutyczne testują swoje produkty na ludziach i płacą im za to.

Gość gość
I co tam z tym laptopem?

Gość gość
Oddaj na policję, a jeżeli nie chcesz oddawać, to zrób formata i po sprawie.