Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Namysłów nie jest dziurą

co to znaczy określenie dziura na miejscowość?

Polecane posty

Gość Namysłów województwo opolskie
Namysłów nie jest dziurą te miasta jak Mszczonów i te koło nowego Jorku nie są dziurami pisałem skoro jesteś taki mądry to uzasadnij dlaczego namysłów jest dziurą piszesz że jest a nie piszesz dlaczego uzasadnij

Gość gość z Namysłowa
Skoro jesteś taki mądry i piszesz że namysłów to dziura to uzasadnij dlaczego poczytaj sobie na necie o mieście namysłów na Wikipedii i zobacz zdjęcia na grafice wejdź też na kafe na temat film o Namysłowie dla ludzi o mocnych nerwach na pierwszej stronie w pierwszym komentarzu jest link do filmiku co Zakodowany zamieścił obejrzyj

Gość gość
przyznaj się; masz zdiagnozowaną chorobę psychiczną? bo fiksacja to minimum na jakie się łapiesz

Gość gość Z Namysłowa
Obejrzyj filmik to ci odpisze czy mam chorobę czy nie

Gość gość z dziury
I będziemy się przekrzykiwać? :D Najbliższa metropolia, jadę do niej samochodem, pół godziny do godziny, zależy od natężenia ruchu, liczy sobie 2 miliony mieszkańców, lub nawet więcej, jeśli doliczyć okolicę. Pewnie 2 i pół miliona. Można dojechać też pociągiem. Mnóstwo ludzi jeździ tam i z powrotem, do pracy, na uczelnie. I co z tego? Nadal dziura pozostaje dziurą. Prowincją. Ty mieszkasz na jeszcze większej prowincji i zaduuupiu. Masz teatr? Masz galerię handlową, której 2-3 piętrowe budynki tworzące de facto jeden kompleks, są rozciągnięte na długości 430 metrów? Tam się zmieści cały Namysłów :D

Gość gość
Jasne namysłów ma 22,62 km kwadratowe 430 metrów to mało to nawet nie jest hektar 1 km kwadratowy ma sto hektarów a namysłów ma 22 km kwadratowe

Gość gość
gość z dziury czyżbyś był z Radomia?

Gość gość
I nie zapominaj że Namysłów jest małym miastem i ma sklepów bardzo dużo w nadmiarze w przeliczeniu na mieszkańca na 16 tysięcy mieszkańców ma dwie galerie handlowe

Gość gość
Debilu Namysłów ma 22 km kwadratowe a radom 5 razy więcej 111 km kwadratowych

I piszesz o galerii słonecznej w Radomiu?:P:D:-o wejdź na kafe na temat film o Namysłowie dla ludzi o mocnych nerwach i obejrzyj sobie

Gość gość z dziury
Miałem na myśli ludność :D oczywiście, nie powierzchnię :D Ale zabudowa wokół rynku jest rozciągnięta na długości ponad pół kilometra (oczywiście to nie całe miasteczko). To naprawdę jest małe miasto. Nawet bardzo małe. Nie, to nie jest Radom :D Spróbuj zgadnąć ;)

Gość gość
Ooo eee aaa

Gość gość z dziury
Pisząc o tym rynku miałem na myśli Namysłów. x Nie mieszkam w Radomiu. Radom ma trochę więcej ludności i ciut mniejszą powierzchnię z tego co wyczytałem na Wiki. Powiedziałbym, że historycznie moje miasto zawsze było zad***em, chociaż swego czasu z dość prężnym przemysłem. Natomiast Radom, był w historii ważnym miastem. Radomia nie znam. Wiem, że Radom ma złą opinię i myślę, że to jest też jakaś przesada. Moje miasto, nie ma raczej żadnej opinii :D To jest takie specyficzne zad***e, jednak znane w kraju z pewnością z 2 rzeczy. Przyjezdnym się raczej podoba.

Gość gość
gość z dziury ja pochodzę z ponad 100-tysięcznego miasta w regionie o bogatej historii, z historią sięgającą 6 w. n.e. I nadal uważam, że to jest dziura. Więc nie wiem dlaczego ten idiota tak się rzuca jak wesz na grzebieniu. Życie w dziurze ma swoje uroki, o ile ktoś to lubi. Nie ma co się obruszać tylko zaakceptować ten fakt. A on ma ewidentnie kompleks małego miasta (vide dziury), albo chorobę psychiczną (obstawiam to drugie)

Gość gość z dziury
Chyba raczej to drugie z jakąś bazą kompleksów. Ja lubię swoją dziurę. Ma wiele uroków. Nie widzę w tym problemu. Trzeba by być ślepym, aby nie widzieć, jak prowincjonalnym miastem jest moje miasto. Tym bardziej takie miasteczko jak ten Namysłów, który na fotkach, wygląda całkiem sympatycznie. Chyba się tam wybiorę :D

Gość gość
gość z dziury jak mam zgadywać to napisz jaka jest ta aglomeracja do której masz niedaleko ;) Warszawa? bo te 2,5 mln na to by wskazywały. No, chyba że aglomeracja śląska. To chyba też...

Gość gość z dziury
gość dziś Kalisz?

Gość gość
nie ;) i będę pisac jako dziurowiec 2

Gość gość z dziury
Aglomeracja Śląska :D Tak dla ułatwienia ;) Nie wiem jak inaczej ułatwić, bo wszystko co charakterystyczne, jak położenie od razu posunie odpowiedź. Może tyle, że leży na granicy dwu tradycyjnych regionów Polski.

Gość gość
Namysłów nie jest dziurą serio pytam jakie miasto na pewno nie Kielce bo one mają 200 tysięcy mieszkańców Płock 120 tysięcy mieszkańców ale ma powierzchnię mniejszą od Radomia który ma 111 km kwadratowych a Płock 88 km kwadratowych

Gość gość z dziury
OK :D Dziurowcu :D Nie Kalisz. To lipa :D Może jakieś ułatwienie?

Gość gość z Namysłowa
Skoro mieszkasz na śląsku witaj w klubie namysłów jest na śląsku opolskim do aglomeracji śląskiej mam 130-150 km często tamtędy przejeżdżam miasto Gliwice? Tychy? Zabrze sosnowiec bytom?

Gość gość z Namysłowa
Rybnik ? Jastrzębie zdrój?

Gość gość
Bycie dziura nie zależy jakie przebiegają tamtędy drogi czy jak daleko jest to dużego miasta. Chodzi przede wszystkim jacy są tam ludzie. Możesz mieć 30km do Wrocławia ale jeśli większość ludzi tam nie jeździ to nic to nie znaczy. Co robią ludzie w wolnym czasie? Czy chodzą do tych teatrów czy nie? Czy ze znajomą czy sąsiadka możesz porozmawiać o wydarzeniach kulturalnych czy tylko o tym jaka jest promocja w biedronce? Co robocie w sobotę wieczorem? Itd itp. Przez Syberię przebiega linia kolejowa łącząca Moskwę z Pekinem ale to nadal dziura.

Gość dziurowiec
Bielsko Biała? chociaż ja Bielska bym dziurą nie nazwał a moje na Dolnym Śląsku. Chociaż historycznie to właśnie jest Śląsk, bo sercem Śląska zawsze był Wrocław

Gość gość z dziury
Trafiony! Zatopiony! BB :D Mówisz, że nie dziura? Zawsze porównuję do Katowic i Śląska, lub Krakowa, więc dziura. x Za mało danych. Nie wiem czy zgadnę. Tym bardziej, że trochę mam mało czasu. Wpadnę za jakąś chwilę.

Co to była za afera w bielsku białej"więzienie za miłość" ja w BB byłem kiedyś na szkolnej wycieczce

Gość gość
No BB, ma trochę małomiasteczkowego uroku, ale jest bardzo fajnym, ładnym i przede wszystkim pięknie położonym miastem. Myślę, że to poczucie mieszkania w dziurze wynika z tego, że nie ma tam takiego poczucia pędzącego czasu, nowoczesności (jak Katowice, Wrocław czy Warszawa). Unosi się trochę duch dawnej Galicji; niespiesznej, z radością życia. Ja przynajmniej tak to miasto odebrałem podczas kilku w nim wizyt. A i niedaleko piękny Cieszyn

Gość dziurowiec
moje jest dosyć charakterystyczne i do 1993 roku było z pewnego powodu bardzo "ważne", a nawet soczewką pod pewnym względem ogniskującą uwagę zachodniego świata...

Gość gość
Ouoaiupiouyp