Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chory laptop

Procesory i wentylacja zna się ktoś na laptopach ?

Polecane posty

Gość chory laptop

Wiem, że to nie ten dział, ale kupiłam używanego laptopa i strasznie szumi w nim wentylator - chodzi cały czas i grzeje się przy otwartej 1 stronie internetowej czyli przy bardzo niskim obciążeniu procesora. Nie wiem jaka ma być prawidłowa temperatura , ściągnęłam program do monitorowania, ale nie znam się na tym. Pomoże ktoś ?

Gość gość
Nie znam się bardzo, ale pierwsza rzecz to czystość. Bez rozbierania: 1/ czystość w systemie (duże obciążenie procesami w tle) 2/ czystość dosłownie we wnętrzu sprzętu (brud utrudnia wentylację) ja biorę odkurzacz i wyciągam brud przez kratki wentylacyjne Konieczność rozbierania: 3/ pasta termoizolacyjna wymienić

1- kup sprężone powietrze i po użyciu odkurzacza jeszcze go przedmuchaj 2 - Najlepiej przeinstaluj system jeśli już jakiś był z zakupionym laptopem 3-Jaki program do monitorowania?

Gość gość
Tylko jak będziesz dmuchał, zablokuj wiatrak jakimś cienkim śrubokrętem bo czasem kręcący się szybko wiatrak może spalić płytę główną.

Gość gość
kompresor, pompka od materaca lub roweru i dmuchasz w otwory wentylacyjne...

Tylko dmuchać nie bezpośrednio przyłożonymi , to że sam silniczek przy przedmuchiwaniu może się zepsuć to rozumiem ale spalić płytę główną? pierwsze słysze...