Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie zalapie sie na 5oo plus bo jestem za bogata samotna mama

Polecane posty

Gość gość

wychowuje corke sama. pracuje. zarabiam 1400zł na reke do tego alimenty obecnie z funduszu. i mi dochod przekracza. taki dodatkowy zastrzyk gotowki by sie przydal. mialabymn na zajecia dodatkowe. moze i udalo by sie uzbierac na jakas kolonie oboz dla dziecka.

Gość gość
No niestety.

Gość gość
A nie możesz kogoś dorzucić do swojego gospodarstwa? moja koleżanka zgłosiła swoją babcię która ma najniższą emeryturę i dzięki temu dostanie :) babcia mieszka u jej rodziców, ale teraz ona babcie z ameldowala u siebie.

Gość gość
Ciekawe...

Gość gość
Ale co ma babcia do posiadania dziecka ? to tak nie dziala brane sa pod uwagę rodzice i dziecko/dzieci a nie pol rodziny.

Gość gość
Ten program to największy debilizm ever. Prędzej czy później to padnie, oby jak najprędzej.

Gość gość
PiS to lobuzy, przytulam

Gość gość
to się ma babcia ze jak ja zameldowano to jest członkiem rodziny we wspólnym gospodarstwie i liczy się do dochodu. A im brakowało dosłownie 30 zl żeby się załapać na te 500zl... także chore :(

Gość gość
To chyba do rodzinnego się liczy albo do opiekuńczego a nie do 500 plus. Co wy tu p******ita za bzdury

Gość gość
Racja. Wyraźnie jest napisane że do dochodu wliczają się osoby uczące się do 25 roku życia. Starsze rodzeństwo . A z ta babcia to ktoś ma wyobraźnię

Gość gość
alez z babcią ktos ma rację. Licza się dochody wszystkich członkow bedacych we wspolnym gospodarstwie domowym.tak wiec babcia tez.

Gość gość
Ale babcia to jest osobne gospodarstow nawet jak zameldowana i zamieszkujaca pod jednym adresem.... O ludzie nauczcie sie czytać ze zrozumieniem Rodzice plus dzieci a nie cala familia

Gość gość
siedzę w tym i babcia tu nic nie pomoże

Gość gość
z tym meldowaniem babci to jakas bzdura! Ja wypelniajac wniosek hccialm dopisać swoich rodzicow i siostrę bo z nimi mieszkamy i urzedniczka powiedziała, ze wpisujemy tylko dzieci i nas. Niewazne kto jest zameldowany.

Gość gość
Właśnie cos sciemniacie z ta babcia. W gazecie dzisiaj czytałam ze dziadkowie nie mogą byc wliczani do dochodu.

W ustawie jest wyraźnie napisana definicja rodziny: art. 2 pkt 16 rodzinie - oznacza to odpowiednio następujących członków rodziny: małżonków, rodziców dzieci, opiekuna faktycznego dziecka oraz zamieszkujące wspólnie z tymi osobami, pozostające na ich utrzymaniu dzieci w wieku do ukończenia 25. roku życia, a także dzieci, które ukończyły 25. rok życia, legitymujące się orzeczeniem o znacznym stopniu niepełnosprawności, jeżeli w związku z tą niepełnosprawnością przysługuje świadczenie pielęgnacyjne lub specjalny zasiłek opiekuńczy albo zasiłek dla opiekuna, o którym mowa w ustawie z dnia 4 kwietnia 2014 r. o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów (Dz.U. z 2016 r. poz. 162); do członków rodziny nie zalicza się dziecka pozostającego pod opieką opiekuna prawnego, dziecka pozostającego w związku małżeńskim, a także pełnoletniego dziecka posiadającego własne dziecko; w przypadku gdy dziecko, zgodnie z orzeczeniem sądu, jest pod opieką naprzemienną obojga rodziców rozwiedzionych lub żyjących w separacji lub żyjących w rozłączeniu, dziecko zalicza się jednocześnie do członków rodzin obydwojga rodziców; żadna babcia, dziadek, ciocia, wujek czy rodzice rodziców nie mogą być wliczani do dochodu.

Gość gość
A propo dochodów, wyczytałam gdzieś, że dochód trzeba przedstawić od października 2014 do października 2015 Prawda to ? Bo nie wiem już co z US wyciągać :o

Gość gość
To jest dla rodzin a nie samotnych matek. Projekt ma na celu promować tradycyjne wartości a nie zachodnie pierdoły. Dziecko bez ojca/ matki niewiele wniesie w przyszłości do społeczeństwa.

Gość gość
gość dziś To jest dla rodzin a nie samotnych matek. Projekt ma na celu promować tradycyjne wartości a nie zachodnie pierdoły. Dziecko bez ojca/ matki niewiele wniesie w przyszłości do społeczeństwa. x Ale p********z bzdury aż głowa puchnie :o tak tak za to dzieci z patologicznych rodzin mające ojca i matkę wniosą do społeczeństwa picie bicie itp. Weź pod uwagę, że są samotne matki, które mężów pochowały Ty tępa dzido :o

Gość gość
Życie, bóg tak chciał ,pewnie dzieci rentę po nim dostają. Powtarzam program nie ma pomagać biednym tylko promować tradycyjne wartości.

Gość gość
gość dziś Życie, bóg tak chciał ,pewnie dzieci rentę po nim dostają. Powtarzam program nie ma pomagać biednym tylko promować tradycyjne wartości. x Promować tradycyjne wartości czyli patologię, która mnoży się na potęgę i przechleje te pieniądze :D haha ku***rwa skąd Ty się urwałaś ? :O

Gość gość
alimenty wliczają d dochdu? a ile tatuś płaci na swoje dziecko ktore wychowujesz sama?

Gość gość
Tylko zauważ ,że ta patologia robi najwięcej dzieci które później pracują na państwo.

Gość gość
gość wczoraj To doinformuj koleżanke, że takie coś nie przejdzie. Babcia będzie stanowiła osobne gospodarstwo domowe i jej dochody i jej osoba nie będzie się wliczała do programu 500+.

Gość gość
Mam syna 17 lat, drugie dziecko uczy sie na studiach dziennych i niestety nie nalezy mi sie 500+, choc to starsze jest na naszym utrzymaniu. To niesprawiedliwe i tyle!

Gość gość
Dokladnie to jest dla Rodzin tradycyjnych a nie rozbitych. Powinni tez brac pod uwage czy maja slub koscielny czy nie

Gość gość
Na studiach dziennych idzie tez zarabiac. Ja zarabialam kazde wakacje bo w ciagu roku nie mialam jak studiujac dwa kierunki i wystarczalo mi, nie musialam z domu ciagnac. Takze twoj synalek niech idzie do roboty a nie ty bys chciala na niego 500+ Wstyd!

Gość gość
gość dziś alimenty wliczają d dochdu? a ile tatuś płaci na swoje dziecko ktore wychowujesz sama? xxx tak wliczają

Gość gość
Przecież pisze, że dostaje pieniądze z funduszu, więc ojciec nie płaci. Dlaczego analfabeci z takim uporem piszą na forach i się ośmieszają?

Gość gość
11:12 ja nie chce na syna ktory studiuje, tylko na mlodszego :-)