Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulka 77

mam już dość, i dojrzałam, żeby coś z tym zrobić

Polecane posty

Gość kulka 77

witam, mam 35 lat i jestem gruba. Latami "pracowałam" na moje 103 kilogramy. Mam 177 cm wzrostu i 30 kg nadwagi. Od lat próbuję coś z tym zrobić, jednak po jakimś czasie motywacja gdzieś się ulatnia, i wracam do tego co było, czyli dużej ilości jedzenia i małej dawki ruchu. Jeśli poruszyłam temat ruchu, to mam psa, także każdego dnia spaceruję z nim godzinę, dwie, czasem trzy. Jednak to za mało, lub się organizm przyzwyczaił, gdyż nie wpływa to na spadek masy ciała. Choć z drugiej strony, gdyby nie te spacery, to pewnie miałabym jeszcze więcej na liczniku ;-) Spożywam zdecydowanie za dużo jedzenia, gubią mnie późne kolacje, i góra zjadanych słodyczy. Jestem słodyczoholiczką, nie ma dnia, żebym nie zjadła czegoś słodkiego. Dość już użalania się. Plan jest taki :-) od jutra 5 posiłków, węglowodany tylko na 1 i 2 śniadanie, na obiad warzywa, porządna porcja mięsa lub ryby (mięso gotowane, ryba na parze) 1 porcja owoców, max do 17 rezygnuję z białego pieczywa, ziemniaków, makaronu kolacja białkowa a słodycze, raz w tygodniu, niech będzie to niedziela i wtedy mogę sobie pozwolić na małe co nieco do kawy niestety palę, i piję morze kawy, także mogę mieć też zakwaszony organizm, plus cukier w nadmiernych ilościach chcę zastosować eliminacid poranną wagę będę wpisywać w każdą sobotę chcę zrzucić 26 kg jeśli chudłabym 1 kg na tydzień, a kilogram tłuszczu to 7000 kalorii to muszę spalić 182000 kalorii jeśli zastosowałabym dietę 1500 kalorii, to moje wymarzone 77 kilogramów powinnam osiągnąć za 4, 5 miesięcy, a że katowałam się już różnymi dietami to myślę, że dodam margines miesiąca i daję sobie na to spokojnie czas 6 miesięcy reasumując 29.03.2016 r. na wadze mam 103,300 kg pod koniec sierpnia ma być 77 kg przede mną ciężka praca, i tym razem dam radę :-) a zatem DO DZIEŁA :-)

Gość gość
vvoytku yeb.ia mnie twoje problemy z tusza slodki knurku :)

Gość kulka 77
coś źle policzyłam ;-) 26 kilogramów, to około pół roku odchudzania, przy spadku 1 kilograma na tydzień, to dodam miesiąc, czyli w 7 miesięcy zajmie mi osiągnięcie celu kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień i październik ciężkiej pracy

Gość kulka 77
a musisz sobie ulżyć, no tak, masz ciężkie życie, do bani i najlepiej jechać po kimś tylko wiesz co, słodki knurek, będzie fajną babka, a ty nadal będziesz dupkiem, z małym mózgiem :-) pozdrawiam :-)

Gość gość
Napisałam do ciebie bo jestem podobna do ciebie, piszemy na innym tytule z podobnymi dziewczynami "już nie mam siły ale zacznę jeszcze raz " dupkami się nie przejmuj tacy wszędzie się znajdą, zajrzyj do nas poczytaj jeśli masz ochote , ja też bardzo chciałabym być szczupła. ale ciągle mam chyba kłopot z tym co jem białkowa kolacja to np co? coś w czym jest więcej białka niż węglowodanów?

Gość kulka 77
kolacja białkowa, to na przykład serek, jajko, kawałek chudego mięsa, ryba gdzieś wyczytałam, żeby węglowodany (chleb, owsianka etc) i owoce jeść w pierwszej połowie dnia, a właśnie na kolacje białko, ponieważ syci bardziej i podkręca metabolizm ok, to wpadnę na Wasz wątek :-) dzięki

Gość Kapelanka176
Kulka Ja też zaczynam:) właśnie szukam jakiegoś tematu by wspólnie zacząć i wpadłam na Twoj;) Mam 29 lat 176cm wzrostu i na liczniku 95,5kg...:( założyłam sobie cel 75kg do 1.08 i biorę się ostro za ćwiczenia i dietę. 1.08 wyjazd na wakacje nie mam zamiaru znów się wstydzić rozebrac. Wiem ze 75 kg to nie idealna waga Ale na początek dla mnie to cel idealny;)

hej Kapelanka :-) to razem walczymy :-) do lata jeszcze trochę czasu, to mamy dużą szansę, że nam się uda miałam dzisiaj w planach kijki, a tu od rana deszcz wychodzę tylko na krótkie spacery z psem pada, jednak mogę zawsze w domu poćwiczyć :-) i tak też zrobię niestety zgrzeszyłam, zjadłam dziś placek, cholerka a tak sobie obiecywałam, że słodkiego nie ruszę dobrze, że już się kończy, to mnie nie będzie kusił ;-) na obiad miałam sałatkę (lodowa, pomidorki, ogórek, cebulka, papryka, mięso pieczone i sos) jestem najedzona :-) zostało tej sałatki, to będzie na kolację i na tym koniec jedzenia na dziś

Kapelanka policzyłam Tobie BMI, masz 30,08 a Twoim celem jest 75, to będziesz miała BMI 24 czyli idealnie :-)

Gość Kapelanka176
Kulka Ale moja wymarzona waga z przed ciąży to 67kg i tyle bym chcuala;) Ale to długa droga.....;)

Gość kulka 77
Kapelanka, damy radę :-) oj jak dzisiaj walczę z chętką na coś słodkiego moje menu: śniadanie galart drobiowy, 2 kromki pełnoziarnistego cienko posmarowane masłem, 3 łyżki sałatki II śniadanie jabłko i kawa obiad sałatka z kapustą lodową, pomidorami, ogórkiem, mięsem, cebulką czerwoną i z chrzanem spacery były dwa 20 i 30 minut

Gość Kapelanka176
U mnie z jedzeniem średnio dziś bo byłam w pracy i się nie przygotowałam z posiłkami Ale teraz mam 2 dni wolne więc postaram ułożyć sobie dietę, ustalic stale godziny posiłków i rusze tak na 100 procent:) zawzielam sie i musi mi sie udac z dwoch powodow. Pierwszy urlop nad morzem a drugi to staramy sie prawie 2 lata o drugiego malucha i nie wychodzi. A moze jednak waga ma na to wpływ...!

Gość Fit_Girl
Czesc Dziewczyny :) moge sie do Was dolaczyc? Mam tak samo, dopiero teraz dojrzalam do tego zeby cos z tym zrobic. Jestem na diecie od 2 dni, czyli zaczynamy w tym samym czasie. Moj cel to 66 kg.

Gość Kapelanka176
Hej fit_girl pewnie ze mozesz;) napisz jeszcze jaka jest Twoja waga startowa i ile masz wzrostu? U mnie dzis 94,5kg na wadze;) juz kilogram zlecial;) wiem ze to tylko woda Ale jak cieszy;)

Gość kulka 77
hej, no jasne, witamy i zapraszamy :) Kapelanka, całkiem możliwe, że waga ma wpływ na ciążę. I gratuluję kilograma mniej :) Zgrzeszyłam dzisiaj, zjadłam do kawy 2 cukierki czekoladowe. Za to byłam 40 minut na rowerku i 50 minut na spacerze :)

Gość gość
Cześć dziewczyny! Mieszkam w Niemczech, nadwagę mam od zawsze, niedługo wychodzę za mąż i po raz pierwszy postanowiłam coś z tym zrobić. Dla siebie po prostu. Nie znam się na dietach, wiem że jest po nich duże ryzyko efektu jojo, więc zapisałam się do dietetyka i to z nim ustalimy co powinnam robić. Na razie byłam na 1. wizycie i dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy, może będziecie się ze mnie śmiać, ale nigdy nie interesowało mnie zdrowe odżywianie, nie wyniosłam też zdrowych nawyków z domu, i z tego właśnie powodu nie znałam podstawowych zasad. Zawsze uważałam, że życie jest za krótkie by tracić je na diety, skąpych mężczyzn i zły humor. Drugie moje motto: sport to mord! Ale podobno tylko krowa nie zmienia poglądów; )

dziewczyny, mam kilka książek o dietach oczywiście dukan, plaż południowych, paryska tak sobie krążyłam obok tej półki i wpadła mi w ręce książka polskiej dietetyczki "Jedź pysznie, chudnij cudnie" zaczęłam czytać (kiedyś kupiłam, i oczywiście musiała swoje poczekać;) i nawet treść do mnie trafia dieta jest rozpisana na miesiąc, jest 5 posiłków, i nie są wielkości jak dla przedszkolaka ;) co autorka proponuje wykluczyć? ziemniaki, gotowaną marchew i buraki, warzywa konserwowe, sery żółte, topione, pleśniowe, tłusty nabiał, banany, winogrona, owoce z syropu, tłuste mięso, konserwy, parówki, boczek, pasztety, pieczywo pszenne i z białej mąki, makaron, biały ryż, mięso w panierce i smażone na smalcu

Gość gość
Mi dietetyczka też poleciła chleb pełnoziarnisty i wędliny 2-3% tłuszczu. Wędlin, mięsa i ryb (nie wędzonych) razem do 600 g tygodniowo. Zrezygnowałam z pysznego masełka na poczet margaryny obniżającej mój za wysoki cholesterol. Sery żółte owszem, ale do 30% tłuszczu. Jajka 2 w tygodniu. Warzyw do syta, ale oprócz zielonego groszku, oliwek i awokado. BARDZO mało owoców, najwyżej porcja, dwie dziennie, tzn. małe jabłuszko, mandarynka, garść malin... Jedna porcja to tyle ile zmieści się w zagłębieniu dłoni. Owoce zawierają cukier, a on przeistacza się w naszym organiźmie w tłuszcz. Nie miałam o tym wszystkim pojęcia. Wydawało mi się, że dobra dieta, to będzie dużo chudego mięsa i nieograniczona ilość warzyw i owoców.

Gość Kapelanka176
Ja dziś dziewczyny nagrzeszylam....nie wiem jak zrezygnować ze słodyczy..jak nie zjem czegoś słodkiego to tak długo będę chodziła aż coś wymyślę i zjem. Jestem uzależniona...; ( jak z tym walczyc?

Gość gość
Ja znowu o tej dietetyczce, ale ona mi powiedziała, że oczywiście mogę zjeść codziennie coś słodkiego. Byle z umiarem. Niech to będzie gałka lodów, garstka żelków albo rządek czekolady czy lampka wina. Nie trzeba z tego rezygnować, ale jak trzeba jeść 3-5 posiłków dziennie, to trzeba to też wliczyć w posiłek. Ciasta np. pół kawałka albo jeden zamiast dwóch, jak zawsze. Trzeba jeść świadomie.

Gość gośćmarta
trzymam za ciebie kciuki, ja schodzę z 25 kg nadwagi no i bywa ciężko, też mi się czasem chce coś słodkiego ale koleżanka poleciła mi tabletki iqgreen bo sama je brała właśnie żeby opanować apetyt na słodkie i powiem wam że działa bo już mi się tak bardzo nie chce tych nielegalnych rzeczy :P

Czesc Dziewczyny!! Jak postepy? U mnie okay, Trzymam sie, 1.5 kg mniej. Z dieta nie mam duzych problemow, wieksze z cwiczeniami. Ale cos za cos! Mam pytanie: co myslicie o ziemniakach w diecie?

@ Kulka 77 Jakie robisz sosy do salatek? zapodasz przepis? :) Ta salatka z miesem pieczonym brzmi naprawde super, tylko nie wiem jaki sos robilas do tego? Pytalas ile teraz waze: na poczatku diety 78- teraz 76.5kg. Do zrzucenia 12kg

Hej dziewczyny :) sos to na przykład taki: do małego słoiczka wlewam trochę oliwy, dodaję łyżkę musztardy, sok z cytryny lub ocet jabłkowy, trochę cukru, soli, pieprzu zamykam słoiczek, energicznie mieszam i sos gotowy można dodać też czosnek lub inne ulubione zioła (prowansalskie, bazylię, oregano) Wczoraj z moim facetem przejechaliśmy około 35 km na rowerkach :) także sezon uważam za otwarty :) dzisiaj na wadze aż miałam pół kilograma mniej :) a właśnie z tymi ziemniakami, to zdania są podzielone jedni mówią, że można je spożywać, tylko bez sosów, masła z kolei są też opinie, że tuczą osobiście zrezygnowałam z pyrów :) moi domownicy dzisiaj na obiad zajadali pyrki, kotleciki w panierce a ja ugotowałam kaszę gryczaną i miałam na obiad pół woreczka kaszy, pierś gotowaną i surówkę :) grzech z dzisiaj ;) lody (rożek czekoladowy) i kawałek placka za to był spacer 50 minut i za chwilę idę na kolejny :) miłej niedzieli :)

Hej dziewczyny :-) Pozwólcie,że się do Was dołączę.Przez zimę przytyłam 10kg-chyba jestem uzależniona od jedzenia i słodyczy :-( Chudnę wiosną i latem,a nadrabiam w okresie jesienno-zimowym. Masakra normalnie :-(

Kuleczka, uwazam ze idzie Ci swietnie! To co dzis zrobilas to mistrzostwo swiata! Rodzinka jadla kaloryczne pyrki I kotleciki w panierce a Ty mialas dietetyczny obiad milo pokusy!!!! Tak trzymaj. Uwazam tez ze duzo sie ruszasz! W ten sposob dojdziesz do celu zobaczysz!!! Dzieki za przepis na sos, wykorzystam sobie :)

Co do grzeszkow dziewczyny- jak mam tak, 1 kaloryczna zachcianka na caly tydzien, jaki nagroda za wszystkie wysilki! :) dzis na zakonczenie tygodnia byl maly kawalek 2cm, pysznego sernika do kawy!!! Rozladowalo to napiecie....wiecie o co chodzi jak macie taka ogromna ochote na slodkie! Ja wytrzymuje bo wiem ze raz na tydzen moge miec placek na przyklad! I wtedy rozladowuje napiecie I jade dalej! Mowie Wam to dziala, sprobujcie... Poza tym w ten sposob, nie mam okropnego poczucia winy, ktore pojawia sie po tzw, grzeszku.

Czesc Smerfetka! :) Napisz cos wiecej o sobie, ile masz lat? Jaki masz plan odchudzania? Ile teraz waz ysz , a ile chcesz schudnac I jakim czasie

Dziewczyny, jestem troche podlamana moja kondycja fizyczna :( nie cwiczylam wogole przez dwa lata. Wczesnie zrywami, ale cos tak bylo. Bylam na silowni dwa razy w tym tygodni. Dzis drugi raz. I jestem kompletnie polamana!!! Cialo bardzo ociezale, kosci bola, ledwo sie ruszam. Moze to starosc? haha- mam 34 lata

Fit girl mam 32 lata i ważę dużo za dużo niestety,bo waga dzisiaj pokazała 74,4 kg przy 160cm :-( W sumie to jak uda mi się schudnąć 10kg,to będę calkiem zadowolona. Nie wiem,jak Wy dziewczyny,ale ja od zawszy byłam grubasem i do szczęście wcale nie potrzeba mi ważyć 55 kg ;-) Dobrze się już czuję właśnie przy wadze 63-64kg,więc mój głowny cel to minus 10kg do lata. Od jutra ruszam z dietą ryżową.Kiedyś dawno temu w liceum pięknie na niej schudlam-mam nadzieję,że teraz kg też będą leciały w dół :-)