Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

aborcja na madalinskiego

Polecane posty

Gość gość

"– W szpitalu przy Madalińskiego 5-osobowe konsylium lekarskie dopuściło do przerwania ciąży ze względu na nieodwracalne wady płodu i pisemną prośbę ciężarnej -mówił w artykule na wyborcza.pl konsultant krajowy ds. położnictwa i ginekologii, prof. Stanisław Radowicki". Rusza proces w sprawie smierci dziecka pozostawionego bez pomocy po aborcji. Ten potwór bez serca niegodzien do nazwania matka sam złożył pisemna prośbę zeby zamordowano jej dziecko. Uwazam ze powinna isc pod sad tak jak ci lekarze i do więzienia albo przymusowo na wolontariat przy chorych dzieciach zeby nie zapomniala sadystka co zrobila. Ona nawet nie przytulila tego dziecka. Lezalo samo i umieralo, co za smiec mogl na to pozwolic?!

Gość gość
wyborcza to sie nadaje do mycia okien

Gość gość
Niech rusza proces. Wszystkich leczących "bo nie nazwę ich lekarzami" pod sąd i skazać.. Przywrócic Chazana i niech bedzie to szpital broniący życia nadal pod Wstawiennictwem Wezwaniem,Patronatem Świętej Rodziny.

Gość gość
Ja tylko przypomne ze to szpital panstwowy anie katolicki, dotowany ze srodkow panstwowych a nie koscielnych. I dopoki bedzie dotowany z bp to bedzie swiadczyl wszystkie uslugi gwarantowane niezaleznie od imienia jakie nosi. A pod wezwaniem czy wstawiennictwem to jest kosciol a nie szpital.

Gość gość
Usunęła, bo mogla wedlug prawa to zrobic. Ja tez mialam terminacje ciazy w 22 tygodniu, a ty pokrzycz sobie i co ci to da? Prawo chcesz zmienic? Powodzenia. Zreszta dlugo bedziesz przeżywać jak mrówka okres? Trzeba bylo adoptować takie dziecko.

Gość gość
Prawo idzie zmienic i na szczescie sa dazenia w tym kierunku. Te co usunely to nie sa kobiety a potwory bez uczuc. Jeszcze sie tym chwala pustostany. W 24 tygodniu zeby usunac ciaze to trzeba byc psychicznym albo wygodnym babskiem bez serca. Powinni calkowicie zakazac aborcji, bez wyjatkow. Kazda ktora zachodzi w ciaze powinna sie liczyc z ryzykiem chorob a nie pozbywac sie jak sie okaze ze nie takie jak sobie wymarzyla.

Gość gość
do 14:27 jak adoptować skoro było odłożone na bok by umarło. Jak adoptować.?! Myśl człowieku.

Gość gość
do gościa 16:10 Zgadzam się !!! Popieram !!!. 🌼 ❤️ 🌼

Gość gość
Do 14.11 - wlasnie te morderstwa zwane czule aborcjami sa dotowane z publicznych pieniedzy czyli m.in. z moich podatkow, a ja nie mam zamiaru pracowac i dawac pieniadze na to aby suki mordowaly wlasne dzieci. Dlatego bardzo sie ciesze, ze sa plany aby zaostrzyc prawo aborcyjne.

Gość gość
dziś mnie już nic nie dziwi zezwierzęcenie ludzi sięga zenitu :-o

Gość gość
Nie dam złego slowa na ten szpital powiedziec! Jestem bbbardzo zadowolona z całego pobytu z narodzin córki. Pelna kilturka

Gość gość
gość dziś Rozumiem, że zaadoptujesz dziecko, którego matka zmarła w wyniku ciąży, a także powiesz ofierze gwałtu, że znała konsekwencje :D

Gość gość
gość dziś Skoro w tak zwyrodniały sposób lubisz patrzeć na noworodki ze słodko zwisającą gałką oczną, bez kawałka czaszki i z gnijącym mózgiem, to sobie takie weź do domu i patrz jak konają z uśmiechem na ustach.

Gość gość
gość dziś Zgwałcił cię ktoś? Nie? Wiesz cokolwiek o traumie? Wiesz, że zmuszanie do noszenia przez 9 miesięcy boskiego owocu gwałtu to tak, jakby gwałcić tą kobietę codziennie? Sumienie ją ruszy? Jak myślisz, o czym będzie myśleć, patrzeć na to dziecko? Przypominam także, że ofiarami gwałtów padają czasami małe dziewczynki, które postanowił wykorzystać zwyrodniały wujek, czy 12-latka też ma rodzić? (o ile przeżyje...). Czy opiekujesz się kimś głęboko upośledzonym? Nie? Taka 50-letnia kobieta, to pewnie ma fajnie, 30-letni chłop w domu, na poziomie 3-letniego dziecka, a co, jak ta matka umrze? Zaopiekujesz się tym panem? Nie? Tak myślałam :)

Gość gość
17:03 dzieciom ponizej 16 rz nie kazalabym rodzic ale powyzej 16 lat owszem. Watpie zeby jakas kobieta po narodzinach nie pokochala dziecka. To sa wyjatki ktore moglyby te dzieci oddac, tyle par czeka na male dziecko. Zabijanie chorych dzieci jest juz dla mnie przegieciem bo prowadzi do takich zwyrodnien jak z tytulu posta, ale zdrowe zabijac tylko dlatego ze z g****u? Nie umniejszam tragedii kobiety zgwalconej bo to straszne, sprawca powinien do konca zycia zapieprzac przy ciezkich robotach bo kary smierci nie popieram ale to dziecko nie jest winne wiec jak mozna zabic?

Gość gość
Kazałabyś? A kim ty jesteś, by zmuszać kobietę do urodzenia dziecka jakiegoś potwora? Byłaś w takiej sytuacji? Nie. I dlaczego się ograniczasz? Niech zgwałcone dzieci rodzą, a tatuś dziecka po wyjściu z więzienia legalnie domaga się od dziecka alimentów, bo będąc karanym będzie mu trudno z pracą :) Niech kobiety lądują w piachu w wyniku ciąży pozamacicznej, tak dla zabawy, bo nie są zarodkami, więc mogą zdychać :) One nie mają świadomości, marzeń, życia, są tylko inkubatorami, więc pójdźmy na całość :) W tym momencie dziękuję za rozmowę, bo nie chcę sobie psuć nastroju, a Twoja empatia w stosunku do ofiar gwałtu mówi wszystko, jeśli chcesz zgotować im taki cudowny los.

Gość gość
17:59 Czyli lepiej, jak dziecko z mózgiem na wierzchu kona kilka dni? Lepiej, jak zgwałcona ciężarna się powiesi, albo nienawidzi swojego dziecka za oczy po ojcu i cudowne zwyrodniałe geny? Ze sobą rób co chcesz, ale nie zmuszaj do tego innych kobiet, które też są ludźmi, do tego po paskudnych przeżyciach.

Gość gość
tak k***a bo reporterzy wyborczej byyli na sali porodowej i widzieli, że matka nawet dziecka nie przytuliła:/ jebnijcie sie ludzie w głowe, naczytaliscie sie szmatławców i powtarzacie wszedzie jak mantre jakies plotki:/

Gość gość
18:13. Pozdrawiam

Gość gość
A myslicie ze taka lajza ktora w 24 tyg usuwa dziecko, przytulilaby chocby w ostatnich chwilach zycia tego biednego dziecka? Watpie. Jemu bylo w srodku cieplo i bezpiecznie, a ta samolubna baba nie pozwolila mu nawet normanie sie urodzic i odejsc w jej objeciach bo sobie ciala chyba nie chciala zniszczyc, masakra co za zwyrodnialec. Powinna byc karana razem z tymi pseudo lekarzami

Gość gość
18:28 normalna jesteś?! ile znasz kobiet, które usuneły dziecko? a jak dziecko ma bezmózgowie ale zespół genetyczny np Edwardsa i zerowe szanse na przezycie to co ma zrobic? magicznie mu sie chromosomy uporządkują, albo lepiej bezmózgowemu dziecku mózg nagle wyrośnie:/ poczytaj sobie o powaznych wadach genetycznych, bo się naoglądałaś ,,trudnych spraw" i powtarzasz za innymi informacje , które jedna debilka sobie uroiła:/

Gość gość
A podobno to taki swietny szpital... Ta cala matka to powinna po tym, jak to się ladnie ujmuje "zabiegu'' mieć zaszyta c**e przy okzji, żeby nie zaszla więcej. Nie jestem za pis, ale akurat to ze chcą zaostrzyć prawo do aborcji jest dobre. Dla mnie to nie do wyobrażenia jak można zamordować dziecko tylko dlatego ze było wiadomo ze chore i nie będzie pięknie jak w bajce

Gość gość
18:40 dokladnie. Zgadzam sie w 100%

Gość gość
Nie tobie oceniać postępowanie matki. Miala prawo (na szczęście) do takiego wyboru, i nic ci do tego. A chore pomysły na zaostrzenie przepisów aborcyjnych będą miały tylko taki skutek, że turystyka aborcyjna jeszcze bardziej się rozwinie. Tylko jak zwykle najbardziej odczują to ci, których nie stać. Reszta śpiewająco sobie poradzi.

Gość gość
Pokochać dziecko z gwałtu? Nieliczne kobiety potrafią. S******l mnie zg*****,a ja radośnie mam patrzeć na rosnący brzuch i rodzić w bólach,bo dzidziuś i bo ty tak chcesz? Masz albo 16 lat,albo brak mózgu i empatii. Qrwa, zarodek najważniejszy... masakra.

Gość gość
Ktora po terminacji przytuliła dziecko? Ja. W 23 tygodniu mialam terminowana ciążę ze wzgledu na wade letalna dziecka. Wolalam tak niz miałoby umierac jako w pelni rozwinięte dziecko. Zmarło podczas porodu ktory trwał 3 dni. 3 najgorsze dni w zyciu podczas ktorych mialam swiadomosc, ze nie bedzie dane mi cieszyc sie dzieckiem. 3 dni bolu, płaczu. Ale wiem, ze wybralam dobra droge, bo dziecko nie cierpiało, nie czuło bolu. Cholernie trudno bylo mi patrzec na moje dziecko, ktore nie zaplakalo. Pozniej odbierałam cialo. Wiecie, obrończynie zycia, co czuje kobieta, ktora kupuje ubranko do trumny i slyszy od sprzedawczyni " napewno bedzie córeczce wygodnie w tej sukience, nie bedzie krepowala ruchów, bedzie wygladac pieknie"? Kobieta czuje rozgrywający bol w sercu. Wiecie, obrończynie zycia, jak to jest patrzec na malutka trumne spuszczana do grobu? Gowno wiecie wiec zamknijcie sie. Idzcie teraz do swoich dzieci, przytulcie je, zaspiewajcie, pobawcie sie. Chetnie bym sie z wami zamieniła, bo mi zamiast malych raczek, ktore obejmują szyje pozostał odcisk raczki na kartce. I nagrobek. I ogromny bol, ktory mimo upływu czasu nie mija.

Gość gość
Te wszystkie k....komentujace tutaj i bedace przeciwko aborcji - wy szmaty jedne dlaczego nie adoptujecie takiego dzieciaka tylko wylewacie wiadra pomyj??? to kobieta decyduje czy urodzic czy nie. i nikt nie ma prawa w to ingerowac. a takie pseudo katole jak ten pajac kaczynski albo jego przydupas piłka niech sami wychowuja takie dzieci...moze odechce im sie pierd....farmazonow. Katolicy k....wielcy. jestem i zawsze bede za aborcja. i dziekowac bogu ze ten oszolom chazan juz tam nie pracuje...wreszcie mozna usuwac:))))

Gość gość
19:58 nie chrzan durna dupo bo nie mozna usuwac na prawo i lewo a niedługo wcale nie bedzie można i bardzo dobrze. A ty tak krzyczysz a pewnie nigdy nawet w ciąży nie bylas bo kto by chciał taka nierozumna babe.

Gość gość
20:49 A co przy kazdym gabinecie ginekologa postawią straz? Bo mozna usunac bez zadnego problemu. Jeden telefon, odpowiednia kwota i tyle. A moze zbierzesz swoja krucjatę i obstawicie wszystkie gabinety w kraju? Hahaha. Chcesz namiary na gabinety, w ktorych bez zadnego problemu mozna usunac ciążę? Bilet ci kupic na pociag albo autobus zebys dotarła? Mapkę narysować?

Gość gość
19:58 - niestety albo stety wiadro pomyj i stek przekleństw to ty wylewasz i z twojej gęby przeklęte słowa wychodzą. Nienawidzisz osób o odmiennych poglądach, wiec lecz się.