Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_ewelajn_

Mam 17 lat i jestem w ciąży.Co mam robić?

Polecane posty

Mam 15 lat i chodzę do 2 liceum.Już od tygodnia źle się czuje ciągle wymiotuje nie mam na nic siły.Około 6 tygodni temu moi rodzice wyjechali na weekend w góry i wtedy wraz z moim chłopakiem postanowiliśmy że wtedy właśnie spróbujemy nasz pierwszy raz.Raczej nie żałuje tego bo były to wspaniałe chwile,było bosko.5 dni temu kupiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny!!!! Strasznie się przestraszyłam i szybko umówiłam się na wizytę do ginekologa.Podczas badania wyszło że jestem ciąży mnogiej.W swym łonie noszę 3 dzieci.Gdy wyszłam od lekarza przez całą drogę do domu płakałam.Pomyślałam że z jednym dzieckiem może damy rade ale z trójką to niemożliwe.Stać mnie na to aby usunąć ciąże ale nie wiem czy będę zdolna do tego aby to zrobić.Moi rodzice ciągle pracują,mówią że studia są najważniejsze.Nie lubią mojego chłopaka bo pochodzi z biednej rodziny(nie rozumiem ich poglądów).Po za tym to jestem w 6 tygodniu ciąży a już mam wrażenie że brzuch mi urósł.Ciągle chodzę w ubraniach o 2 rozmiary za dużych żeby nikt tego nie zauważył.Proszę pomóżcie nie wiem co ze sobą zrobić.Jestem w kompletnej rozsypce :(

Gość gość
ile masz lat? 15 czy 17?

Gość gość
provo w uj. Mamusia pozwala ci na randkowanie, a nie nauczyła o prezerwatywie? xD Pff!

Przepraszam na klawiaturze mi się coś zmieniło jak naciskam siódemkę to piszę piątkę.Mam 17 lat :)

Gość gość
Dacie sobie radę :) Początki mogą być trudne, ale dacie sobie radę. Na pewno też wspomogą Was rodzice. Finansowo myslę, że też ogarniecie, będziecie mogli otrzymać pieniądze od państwa. Przygotujcie sie dor rozmowy z rodzicami. życzę powodzenia

Gość gość
Weź się dziecko do książek lepiej. Caly ten twój wpis się kupy nie trzyma. To masz 17 czy 15 lat? Zdecyduj się. A z tymi trojaczkami to już calkiem cie poniosło. Masz 17, czy tam 15 lat wiec nie moglas pojsc sama do ginekologa, bo rodzic msusi wyrazić zgode na kazde badanie jak jesteś niepelnoletnia. Wyczuwam scieme dziewczynko. Jeśli cos z tej historii byłoby prawda to może powiedz rodzicom? P.S. Stac cie na usuniecie ciąży? A co pracujesz i zarabiasz? Rodzice dadza pieniądze, to niech chociaż wiedza ze na zabójstwo. Brak slow dziewczyno. Mam nadzieje ze to prowo.

Po naszej nocy razem spędzonej pytałam się go czy założył prezerwatywę ale najwidoczniej się przerwała

Gość gość
A to ty nie wiesz skad się biora dzieci? Skrajnie nieodpowiedzialna jesteś :( Ladnie sobie, chłopakowi i rodzicom spieprzylas zycie.

Gość gość
tak jasne. pekla prezerwatywa i nawet tego nie zauwazyliscie? przecież to od razu widać...

Gość gość
Na moim osiedlu podobna historia.On i ona 17 latkowie i ona w ciąży z trojaczkami.Urodziła zdrowe dzieci 2 chłopców i dziewczynkę,ale od 26 tyg.ciąży leżała w szpitalu.Cesarka w 35 tyg.Dzisiaj dzieci mają 7 lat,a ona rok temu urodziła córeczkę.Także mają czwórkę i tacy młodzi..Dostali mieszkanie od Burmistrza Miasta oraz całą wyprawkę gdy urodziła te trojaczki.Musisz powiedzieć rodzicom.A chłopak wie? Ile on ma lat? Nie zabezpieczaliście sie?

Gość gość
Ja pierdziele, za glupote się placi. Jakbys pomyslala to bys kupila tabletke po skoro pekla ci prezerwatywa a teraz to juz po ptokach.

Gość gość
Jak to pytalas go czy zalozyl prezerwatywę? to ty tego nie widzisz? Uwazam ze to kobieta powinna tego pilnować bo potem to ona zostaje z konsekwencjami. Zawsze jest ryzyko ze facet może podkulić ogon i się zmyc.

Gość gość
Szkoda ze nie napisalas ze siedmioraczki.I uwazaj zeby nie wykrakac!

Gość gość
Nie kumam - przecież czuć czy ktoś ma prezerwatywe ubrana czy nie :-|

Gość gość
co masz robic?cóz nie uważałaś jak robiłaś to teraz rób jak uważasz

Gość gość
aha i co jeszcze. seks 6 tyg. temu a ty jesteś w 6tc i do tego nosisz 2 rozmiary wieksze ubrania żeby nikt nie zauważył brzucha. Słabe prowo. Nie przygotowałaś się. :D Która 15-17 latka używa słowa łono?

Gość gość
dziecko :) lekarz w tak wczesnym stadium nie stwierdzi ciąży mnogiej, a już z pewnością nie powie, że to trojaczki :) jak już usłyszałabyś podejrzenie, że ciąża może być mnoga i to tyle

Gość gość
"ale najwidoczniej się przerwała" :D no sorry, ale tu chyba nie można się pomylić :D przerwaną prezerwatywę pozna nawet ślepy :D do gimnazjum won!!!!

Gość gość
No faktycznie mlodo troche ja mam 29 i w ciazy jestem ,rodzice ci napewno ci pomoga.

Gość gość
Ktoś tu napisał,że w 6 t.c nie można stwierdzić ciąży mnogiej.Ja miałam stwierdzoną ciąże bliźniaczą w 5 t.c. Skoro uprawialibxm sex 6 tyg.temu to ona by była w 8 t.c a nie w 6.Bo ciąże liczy sie od dnia ostatniej miesiączki. Wygląda na to że temat jest zmyślony.

Gość gość
Temat prowo. Skoro uprawialiby sex 6 tyg.temu to byłaby w 8 tyg.a nie w 6. Bo ciążę liczy sie od pierwszego dnia miesiączki! Zapamiętaj to autorko ha,ha

Gość gość
No to właśnie spie/rdo/li/łaś sobie życie. Tylko pogratulować.

Gość Oluska007
Jest rozwiązanie. Jestem w identycznej sytuacji co twoja mam 19 lat. Napisz na email razem będzie nam raźniej Aleks. Andras@o2.pl