Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego rząd nie pomaga młodym bezdzietnym osobom?

Polecane posty

Gość gość

Mam 32 lata od 6 pracuje w tzw budżetówce. Moja pensja wynosi 1500 zł na rękę plus premia co kwartał 300 zł. Mieszkam z mamą bo nie stać mnie wynająć nawet pokój. Dlaczego rząd finansuje rodziny z dziećmi, dlaczego daje tym którzy już oplywaja w luksusach tylko dlatego, że mają dzieci? Dlaczego nie przeznacza pieniędzy na podwyzki, żeby ludzie zarabiali godnie, żeby stać ich było chociażby na wynajem jakiejś klitki? Po 6 latach dostalam łaskawie podwyżkę w wysokości 60 zł brutto, nie wiem co zrobię z tą zawrotną suma. W tym kraju nie da się żyć, coraz częściej myślę żeby się stąd zabrać.

Gość gość
Ciesz się ,że "bykowego " nie każą Ci płacić ...

Gość gość
bo to nierząd jak po a nie rząd... kaczyński i jego kukły

Gość gość
pomaga. Przecież dofinansowuje zakup mieszkania młodym

Gość gość
znajdź lepiej płatną prace niedorajdo życiowa zamiast pasożytować na okradaniu podatników

Gość gość
za pierdzenie w stolek to itak masz dobrze

Gość gość
Co mi z tego, że mi dofinansuja 10 czy nawet 20% mieszkania, skąd mam wziąć resztę?

Gość gość
To sie stad zabierz Masz 32 lata i siedzisz starej marce na głowie Masz byle jaką robotę która nic nie wnosi Dodatkowo nie jesteś matka a niedługo bedzie dla ciebie za późno Jesteś społeczeństwu zbędna

Gość gość
A co mają powiedzieć ludzie tyrający na czarno albo przez pośredników na umowach tymczasowych? Bez przywilejów i urlopu zdrowotnego, macierzyńskiego, bez premii, wysługi lat, 13 nastek i 14 nastek? Z widmem braku emerytury bo pracodawca etatu dać nie chce i nie da bo nie musi, kary za zatrudnianie na czarno są w Polsce śmiesznie niskie.

Gość gość
a to co byś chciała,żeby ci w ogóle rząd kupił mieszkanie? znajdź lepszą pracę, weź kredyt i skorzystaj z dofinansowania. 20 procent to bardzo dużo

Gość gość
Płaczesz, że zarabiasz mało, a za chiny nie idzie się wkręcić do budżetówki:D U mnie w mieście nawet nabór na urzędników do obsługi 500 plus z pensją 1400 zł, a więc niższa niż twoja, był z góry ustawiony.

Gość gość
Hm ..poczekajmy z 6 mcy to sie okaże co PiS napradę chce zrobić ...A co do twojego pisania. cóż poprzednie rządy prowadziły celowa polityę depopulacji Polski .Tj tworzenie warunków w ktorych młodzi ludzie są bez szans na godziwą pracę ,mieszkanie i założenie rodziny .to miało prowokować do emigracji (zauważcie że tacy Czesi masowo nie uciekają ..nawet Białrouś sie nie wyludnia..) . Młodzi uciekną -nie ma problemu nie trzeba przedszkoli mieszkań itp .A dodatkowy bonus że kraj bez przyrostu naturalnego staje się coraz słabszy .Tanią siłę roboczą mozna uzupełnić Azjatami i Ukraińcami . Taki był plan i go realizowano . Polacy mieli wymrzeć jak np. Szwedzi . No więc ciekawe co PiS teraz z tym zrobi...

Gość gość
Ale ja nie chcę od rządu niczego za darmo, chce żeby za moją pracę stać mnie było na godziwe życie, żeby zarobki były na tyle przyzwoite by ludzie nie musieli do 40stki mieszkać z rodzicami bo to chore! Pracowałam 10 lat ciężko fizycznie za granicą i stać mnie było na normalne życie, bez luksusów ale wystarczało mi na wynajem kawalerki, jedzenie, ubrania i bieżące wydatki. Chciałam wrócić do Polski, bo tu jest mój kraj, tu mam całą rodzinę, za granicą zawsze będzie się traktowanym jak cudzoziemiec. Masz rację do budżetówki ludzie pchają się ale głównie dlatego, że nie zdają sobie sprawy że dziś praca w urzędzie nie jest wygląda jak kiedyś. Dziś pracujesz za marne grosze a obowiązków masz co nie miara do tego mobbing. Tu gdzie pracuje młodzi ludzie po kilku latach uciekają stąd. Ja też chcę zmienić pracę, kończę drugi kierunek studiów bo po administracji nigdzie mnie nie przyjmą. Z pracą nie jest lekko, myslicie że jak bym miała szansę ja zmienić to bym tego nie zrobi ila?

Gość gość
nie rozumiem z jakiego powodu traktujesz rząd jako niańkę do podcierania twojej pupci? Czy roszczeniowa bierna postawa jaką prezentujesz uprawnia cię do domagania się pieniędzy od innych podatników bo tobie nie chce się myśleć i zmienić pracy czy zawodu?

Gość gość
do gość dziś - nie dostanie pracy bo w tym p*********m kraju jest bezrobocie

Gość gość
nikt nie każe ci siedzieć i pierdzieć w urzędzie, jesteś dowodem na to jakimi przegrywami i fajtłapami są urzędnicy państwowi bez żadnego pomysłu na życie

Gość gość
wynoś się jak najszybciej z budżetówki, bo to najgorzej opłacana instytucja, pracuję 36 klat za 1500 zł, by to szlag trafił, nie czekaj, mnie pieprzone solidaruchy z lat 80 oszukały, mieliśmy my na dole żyć godnie i co mam biedę, jak nie znajdziesz pracy w tym pieprzonym kraju to wyjeżdżaj, bo i tutaj jak się nie ma pleców to i jest się uczciwym to biedaaaa. Jesteś młoda, nie czekaj, ja wuj, już umrę w tej biedzie. Przeżyłam już kiedyś zamrożone płace przez ok. 4 lat, teraz od 8 lat mam zamrożone wynagrodzenie, gdzie rząd tłumaczy, że jest dziura budżetowa ale dbając o siebie. NIE DAJ SIĘ, SPIEPRZAJ Z TEGO KRAJU JAK NIE ZNAJDZIESZ GODNIE PŁATNEJ PRACY, niech tusk, szydłowa itp. ze swoją rodziną pracują za 1200-1800 zł.

Gość gość
Rzad musi finansowac Rydzyka i budowe kosciolow w kazdej wiosce . Rzad nie zajmuje sie biednymi bo to prywatna sprawa.

Gość gość
jaki pomysł na własny biznes?

Gość gość
gość dziś nie rozumiem z jakiego powodu traktujesz rząd jako niańkę do podcierania twojej pupci? Czy roszczeniowa bierna postawa jaką prezentujesz uprawnia cię do domagania się pieniędzy od innych podatników bo tobie nie chce się myśleć i zmienić pracy czy zawodu? A dlaczego z moich podatków maja być utrzymywane dziecioroby ja się pytam? W czym są lepsi ode mnie? Skoro narobiło dzieciaków to i powinni sami teraz zadbać o to by je utrzymać! Jakim prawem ktoś kto pracuje zarabia 1500 zł a innym się rozdaje tyle tylko za to, że rodzą dzieci? Czy w tym kraju żeby mieć pieniądze trzeba się rozmnażać????????

Gość gość
dziś trzeba głosować na tych którzy ani nie zabierają ani nie dają, każdy powinien być kowalem własnego losu w innym przypadku mamy do czynienia z opresyjną redystrybucją pieniędzy od jednych do drugich tworzącą wyłącznie konflikty ponieważ z jakiego powodu bezdzietny ma utrzymywać dzieci sąsiada?

Gość gość
moje już dorosłe dzieci jak w telewizji pokazują wałęsę to przełączają, bo jestem z nerwów w stanie wypierdolić telewizor z tym kłamcą za okno, za tą biedę do jakiej solidaruchy z lat 780 doprowadzili

Gość gość
13:45 Na 500 plus powinni się składać posłowie PIS, księża i wszyscy zwolennicy zakazu aborcji.

Gość gość
Też mnie to wkurza, pomoc tylko pijakom, patologii, samotnym matką z dziećmi, teraz to 500+ dla dzieciatych, a przecież jak ktoś jest biedny to sobie dziecka nie robi ! Wybaczcie ale skoro ktoś ma dzieci to chyba wiedział co robi, nie zabezpieczał się, czemu więc teraz mamy takim pomagać? A co z ludźmi co się szanują, dzieci nie robią bo ich nie stać, mieszkają z rodzicami i zarabiają grosze, nie stać ich ani na kupno mieszkania ani na wynajem? Np. tacy jak Ty autorko, ale ja mam podobnie. Też brak mieszkania i musze mieszkać z rodzicami.

Gość gość
jedyne wyjście to poszukac faceta z mieszkaniem, ale o to też nie tak łatwo, bo nie każdy facet ma mieszkanie po kimś odziedziczone... jak znajdziesz faceta bez mieszkania to trzeba bedzie wynajmowac a na to cala pensja pojdzie... tak wiec dwie osoby musza pracowac, ale co jak jedna straci pracę?

Gość gość
@14:19 prekariat

Gość gość
Budżetówka hahahha... a skąd się tam w ogóle wzięłaś ze teraz obcym ludziom doope zawracasz? z ulicy cie nie przyjęli to pretensje do tego kieruj co ci tę pracę załatwił. W moim mieście niedawno kontrole były i wyszło że w jednej z szacownych instytucji finansowanej przez budżet państwa jest na etacie 77 księgowych. Jak myślisz oni mają pensje po 1500?

Gość gość
gość dziś A dlaczego z moich podatków maja być utrzymywane dziecioroby ja się pytam? x Jakie twoje podatki, skoro swoją wypłatę masz wypłacaną z podatków innych? Rząd nie ma z ciebie ani złotówki zysku, ma koszt. A podatki wliczane w towar i usługi płacą wszyscy, dziecioroby też i to większe niż ty. ( 23% vat na artykuły dziecięce) Wiesz dlaczego? Jak się nie będą rodzić dzieci, to nie będzie kasiorki, aby wypłacić ci emeryturkę. Rząd jak zwykle niby dobre intencje, a i tak to zepsuje, bo ustawa jest ogólnie niesprawiedliwa i raczej do rodzenia nie zachęca, tylko do bezrobocia z wyboru, bo to nie jest wliczane do dochodu, więc patola znowu do roboty nie pójdzie. I tutaj jest mój zarzut. Nawiązując do tytułu wątku, to ty młoda nie jesteś, za kilka lat będzie tik tak, tik tak.