Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adddriankaa

Ciąża pozamaciczna bedzie wyrokiem smierc

Polecane posty

Gość Adddriankaa

Tak wlasnie bedzie dzieki cudownemu pisowi każda z nas zachodzac w ciaze musi teraz liczyc sie z tym ze w wypadku cp umrze. Bylam w ciazy pozamacicznej jak widac mam szczescie ze przed zaostrzenie ustawy. I nie myslcie piekne kobiety ze was to nie dotyczy, ja rowniez bylam w zdrowej ciąży, u nigdy nie spodziewalam sie ze kolejna ciaza bedzie cp.

Gość gość
to sie pojedzie do Czech, Słowacji- no juz bez przesady

Gość gość
Srajo muszki bedzie wiosna. Tyle w temacie zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej.

Gość gość
Kobieta w takiej ciąży zazwyczaj nie ma czasu sie spakowac do szpitala a co dopiero do czech jechac.

Gość gość
17:29 Nie przesadzaj. Jak jest się w planowanej ciąży i nie żałuje na lekarza, to jak nie dostajesz okresu robisz test i od razu do gina, ustala on czy pęcherzyk ciążowy jest w macicy...

Gość gość
Wyobraz sobie ze przezylam taka ciaze i wiem jak to wyglada. Okres dostalam regularny po czym kilka dni pozniej trafilam na stol z krwotokiem, ciaza w jajowodzie.

Gość gość
Czesto metoda jest wyczekiwanie az pecherzyk pojawi sie w macicy poniewaz go nie widac np nigdzie indziej. Przyjaciółka zostala odesłania do domu by odczekac az 5 dni by ciaza dojrzala, niestety przez 2 tyg pecherzyka nie było a ta krwawila do otrzewnej miała operacje, i to poważna nie jest to taki pikus by twierdzic ze pojedzie sie gdziekolwiek i usuna. Ta ustawa realnie zabije nie jedna z kobiet .

Gość gość
Poza za "nieumyslne spowodowanie obumarcia plodu" grozi kara wiezienia...czyli jesli poronie to mnie zamkna ??

Gość gość
No nie,bo niby nieumyślnie,ale mogą dochodzić czy przypadkiem specjalnie tego poronienia nie wywołałaś...;/ CHore to wszystko.

Gość gość
Patologia! :(

Gość gość
przecież tego chcieli głosujący na pis, chcieli zeby ich żony, siostry , córki , wnuczki zdychały w mękach

Gość gość
No właśnie sami ludzie wybrali pis. Ile kobiet roni ciążę ile umrze w ciąży zagrażającej życiu, i jakie życie oni chronia, wiadomo że ciąża poza macica i tak nie ma szans

Gość gość
W rodzinie miałam przypadek smierci dziecka na 3 dni przed terminem porodu.ludzie co ta matka przeżyła, a ci taka beda ciagac po sadach.

Gość gość
Większość społeczeństwa sobie taką władzę demokratycznie wybrała. Macie, coście chcieli. Tak Was tym 500zł omamili, że Wam mózgi na głosowaniach odjęło.

Gość gość
Nie głosowałam na pis a byłam w ciąży zagrazajacej mojemu życiu, nie godze się na to by ktoś zmuszał mnie do śmierci. Niech księża i cały pis przestana sie leczyć w takim razie, dlaczego my nie mamy prawa do życia a oni tak. Ciążę zagrażające sa tak powszechne podobnie jak poronienia.

Gość gość
Po pierwsze zadne przepisy nie zostana zaostrzone. Po drugie nie ma sie co srac, bo w 2007 roku byla podobna sytuacja i projekt zwyczajnie trafil do kosza na smieci przez co np. Jurek odszedl z pisu. Wbrew pozorom pisowi sie to nie kalkuluje a gdyby chcieli tak na prawde wprowadzic calkowity zakaz aborcji to nie czekali by na zlozenie projektu przez jakas grupe spoleczna a sami zlozyliby proket poselski. Takze nie ma co srac zarem.

Gość gość
Kalkulować może im się nie kalkuluje, ale akurat to, że jest to projekt obywatelski to może to i przegłosują - w razie czego rączki czyste - to nie oni projekt składali, a Polacy - a oni tylko pokornie spełnili Wolę Narodu. Sorry, lepszego sortu narodu, reszta to wiadomo - komuchy, ubecy, weganie i cykliści.

Gość gość
W Gwatemali tak jest, ze jak kobieta poroni, to trafia do wiezienia, bo czesto podobno sie zdarza, ze lekarz zeznaje, ze cgciala usunac tzn on nie dostał łapowki, ze miał poswiadczyc inaczej. I tak lekarze zarabiaja sobie dodatkowo na tragedii kobiet... Teraz ta patologie bedziecie miec w pl. Chodzcie dalej idiotki do kosciolka, utrztmujcietych darmozjadow, ktorych interesuje co macie miedzy nogami...

Gość gość
A najlepsze,że kościół pobiera kasę za coś,czego nie ma...Sprzedaje ZŁUDZENIA... sprzedaje wiarę..a wiara nie jest namacalna, to nie jest rzecz. I patrzcie,ile kasy mają.. to jakaś masakra. Zresztą,nie patrząc dalekomjakie pranie mózgu robi islam..a sekty? Patrzcie jak łatwo można człowieka zmanipulować. Czysta psychologia plus spryt i wyrachowanie i mamy sposób na sukces..

Gość gość
Myslisz ze dla zakazu aborcji zaryzykowaliby utrate wladzy po tej kadnecji. No prosze cie. I co z tego ze to projekt obywatelski skoro to wiekszosc parlamwntarna decyduje. Gdyby im tak bardzo zalezalo to marszalek sejmu skierowalby prjekt gdzie indziej. Poczytaj sama gdzie trafil i ile czasu moga trwac prace nad projektem. Podpowiem lata. Nie ma co sie srac i siac paniki.

Gość gość
Ojbtam autorka pewni sie nie zalapala na pincet plus i sieje zamet

Gość gość
nie mówiąc ,ze nawet u dentysty znieczulenia sie nie dostanie, kobiety chore na choroby przewlekle nie dostana recepty na lekinp chore na cukrzyce (bo nie były badane wystarczająco leki itp. itd), będą przychodzić urzednicy do domu; poza tym okolo 1/3 ciąż się roni (dużo dość wczesnie) i kazda kobieta bedzie przesluchiwana, a kobieta w ciazy jak ja samochod potrąci to nei bedzie operowana ani znieczulana. Ponoc 2% ciąż jest pozamacicznych :(, Skrobanki w Czechach na podstawie ustalen z Ministerstwem Srawiedliwosci beda karane też. Lekarze beda sie asekurować i 9 miesiecy ciaży bedziemy siedziec na l4 no to ładną sytuacje na rynku pracy bedziemy mialy i to są rzecyz , które dotkna wszystkich mlodych kobiet

Gość gość
ludzie glosujacy na PIS - zgotowaliscie kobietom horror..

Gość gość
21.09 Nie wiem czy zaryzykowaliby czy nie, ja nie nadążam za ich pokręconą logiką. Ostatnio oglądałam wywiad Olejnik z Glińskim to paranoja, nie dało się słuchać tego w ogóle! Chodziło mi o to, że tak jak z innymi rzeczami, usprawiedliwiają się za każdym razem że oni spełniają wolę narodu, więc fakt, że to projekt obywatelski działa na ich korzyść :) Ja po tych cyrkach z TK to zaczynam się zastanawiać, czy w ogóle będą jakieś kolejne wybory...

Gość gość
Haha a ci po mi dalo? Konkrety prosze

Gość gość
No peło ci dalo ze szesciolatek poszedl do szkoly, by rok szybciej wyladowac na rynku pracy i zapieprzac na twoja emertyurke. I jeszze 2 lata dluzej twoje dziecko ma rypac do 67 rz. Malo ci? Hehe ironia

Gość gość
Chcialam miec trzecie dziecko. Jezeli ta ustawa wejdzie w zycie (a pewnie wejdzie) na pewno sie nie zdecyduje, bo jestem po dwoch cesarkach, mam duzo zrostow wiec ryzyko ciazy pozamacicznej jest znaczace. Nie bede ryzykowac zyciem, bo chce zeby moja dwojka miala mame :(

Gość gość
ciaża pozamaciczna to wyrok na kobiete i na dziecko , więc nie pisz dziewczynko bzdur tylko wracaj do ksiązek gimnazjalistko pusta, nie masz pojęcia o czym piszesz

Gość gość
Wydaje mi się że większość kobiet nawet nie zdaje sobie sprawy z tego że ciążę zagrażające zyciu sa częste. Osobiście mnie to spotkało, ciąża zaimplantowala sie w ogóle poza macica. Nawet nie chce mi sie opowiadać jak czułam sie mając krwotok operacje oraz inne problemy już po niej. Byłam psychicznym i fizycznym wrakiem. Jadac na operacje nie wiedziałam czy zobacze swoje dziecko które urodziłam kilka lat wcześniej. A teraz widze w tv biskupów którzy gardza mym życiem wmawiajac grzech smiertelny. Mojego życia ani życia ciąży ektopowej by nie uratowali ta ustawą a zabili mnie w meczarniach narażając już żyjące dziecko na utratę mamy. Jak księża mogą nawoływać o śmierć kobiet takich jak ja. Po tym liście biskupów odchodze z kościoła ja i cała moja rodzina.

Gość gość
Zobaczcie tu: http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/516112,aborcja-usuniecie-ciazy-matka-sejm-prawo-projekt-ustawy-pis-wiezienie-kobieta-dziecko-przerywanie-ciazy.html tutaj pisze, że jak ciąża będzie zagrażała życiu matki to będzie można usunąć. Chyba, że się w ostatnich dniach coś zmieniło?