Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adddriankaa

Ciąża pozamaciczna bedzie wyrokiem smierc

Polecane posty

Gość gość
P*********e jakbpotluczone. ProsE link do tego niby info o calkowitym zakazie aborcji. Pewno nie dostane linku, bo takiego projektu nie ma! Nie zalapalas sie na 500+ spadaj a nie p*****l

Gość gość
wole zeby moje dziecko poszlo rok wczesniej do szkoly, niz odbieranie 50% spoleczenstwa prawa do dedycowania o swoim zyciu i zdrowiu. Nie rozumiecie co moze byc dalej? Np wiezienie dla kobiety palacej w ciazy (usilowanie zbojstwa prenatalnego), przymusowa dieta dla kobiet ktore w ciazy przytyly zbyt wiele, maja cukrzyce (znow, narazaja swiete zycie). Nie widzicie ze Ci starzy faceci w sukienkach (nie przecze ze sa normalni, dobrzy ksieza) nienawidza kobiet i chca sprowadzenia ich roli do roli krowy rozplodowej, lub w najlepszym przypadku straziczki domowego ogniska (zapomnij o karierze, masz siedziec w domu i rodzic dzieci).

Gość gość
do goscia z 22:05 a Ty naprawde myslisz ze wszystko jest w internecie?? Malo Ci ze Szydlo potwierdzila ze zgadza sie z tym projektem? to chyba potwierdza ze on istnieje?

Gość gość
Daj lin a nie p*****l. To nieorawda. Na poprzedniej stt ktos dal lin ze mizna usuwac w orzypadku zagrizenia. Nie siej propagandy debilko!!!!

Gość gość
tutaj macie projekt. http://www.stopaborcji.pl/wp-content/uploads/2016/03/projekt_2016.pdf i na ich stronie jest też uzasadnienie, zgroza :( Uchylenie prawa do ochrony życia dziecka ze względu na ochronę życia lub zdrowia matki Zgodnie z art. 4a ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 7 stycznia 1993 r. o planowaniu rodziny, ochronie płodu ludzkiego i warunkach dopuszczalności przerywania ciąży, ustawodawca kosztem życia dziecka chroni życie lub zdrowie matki. W niektórych sytuacjach dokonanie aborcji może służyć ratowaniu życie kobiety. Niewątpliwie więc można mówić o spełnieniu 7 przesłanki przydatności. Nie może być jednak mowy o wypełnieniu przesłanki niezbędności. Należy wziąć pod uwagę, że Trybunał Konstytucyjny dopuszcza wprowadzenie wyjątku od prawa do ochrony życia ludzkiego wyłącznie w sytuacji, w której niewątpliwie nie da się ono pogodzić z analogicznymi prawami innych osób. Każdy wypadek ograniczenia prawnej ochrony życia ludzkiego – w stosunku do standardów ogólnych – musi być więc traktowany jako środek o charakterze ultima ratio. Tymczasem w świetle współczesnych standardów medycznych aborcja nie może zostać w żadnych okolicznościach uznana za niezbędną dla ratowania życia matki.

Gość gość
Wydaje mi się, że ten cytat, zwłaszcza ostatnie zdanie, jest wystarczający.

Gość gość
cieszę sie, ze moja córka nie mieszka w Polsce

Gość gość
Księża razem z pis chcą odebrać nam możliwość operacyjnego usuniecia ciąży która i tak nie ma szans na donoszenie. Ja mam to za sobą ale sa setki kobiet które będą musiały umrzeć. Niech księża zrezygnują z jakiegokolwiek leczenia. Kobieta ma umrzeć bo oni chronia poczęte życie, no komedia.

Gość gość
Jak rodzic dzieci to dopiero jak PIS straci władze , albo w innym kraju. Coraz gorzej sie dzieje i nie mówie tylko o tej ustawie - katotaliban wszędzie i we wszystkim. Żadna kobieta ,która nie musi nie będzie narażać życia dla 500złotych. Witaj Kanado najprawdopodobniej. Bardzo chętnie przyjmują młodych ludzi z Polski szczególnie inżynierów i naukowców, jakby któraś z Was chciała .

Gość gość
Nie rządził PiS i tyle zmarło pacjentek rodzących jak i dzieci przy lorda! !!!! Dodam że normalna para ma partnera podczas badań cipki i porodzie przy sobie! !! Jest to wsparcie dla cywilizowanego związku! !!!

Gość gość
A najbardziej wkurzaja mnie wypowiedzi facetów lub kobiet które sa pewne że one w taka ciążę nie zajda ( bo przecież nieszczęścia chodza op lasach) i piernicza że kobieta w takiej sytuacji powinna umrzeć . Szczyt bezczelności hipokryzji i obłudy. Każdy z nas stara sie ratować swe życie leczac sie i poddajac ooeracji w razie potrzeby. Jak pogodzic ze śmiercią ma sie kobieta w ciąży pozamacicznej wiedzac że ta śmierć nie musi a nawet nie powinna sie wydarzyć. I jak można nakazać zgwalconej kobiecie utrzymywać te ciążę.

Gość gość
Sorry ale ja starając sie o dziecko mam w d***e te 500zl, stać mnie na dziecko! Ale czasuna ratowanie swego życia w wypadku ciąży zagrażającej mi za te pieniądze nie kupię! Mam dość tego rządu.

Gość gość
Kobiety wyprowadzajcie sie do czech, tamten kraj juz dawno pozbyl sie tej czarnej mafii... albo przestancie w koncu chodzic do kosciola, chrzcic dzieci, robic komunie, przyjmowac kolede do domu. Ja od dzisiaj juz zadnego ksiedza do domu nie wpuszcze...

Gość gość
Ja jako kobieta która doświadczyła cp, stwierdziłam że herezje biskupów to pomylenie i odcinam sie od kościoła grubą krecha. Koniec z tym żeby ksiadz pod przykrywka dbania o poczęte życie skazywał kobiety takie jak ja na śmierć, o przegieli.

Gość gość
http://mamadu.pl/117723,kobieta-ma-prawo-decydowac-czy-chce-urodzic-chore-dziecko-czy-nie-to-gwarantuje-jej-prawo dobry wywiad, Dębski to bardzo mądry człowiek, i jest też o tym, że żony przeciwników aborcji też usuwają, bo ZD...

Gość gość
e am,przesadzacie. ogladałąm angielski program dokumentalny ze babka byla w ciazy pozamacicznej,ciaza się "przyczepila" do jakiegos miejsca juz niepamietam dokladnie ale wiem ze babke bardzo bolało bo dotykało jej ukladu nerwowego (mozecie sobie wyobrazic borowanie zeba bez znieczulanie),ale nie wiedziala ze to pozamac. badanie teog nie wtkryło a jak wykrylo to było juz za pozno bo plod byl chyba w 5 msc. no i normalnie urodziła przez cesarkę,dziecko zyje,ma juz chyba z nascie lat,sliczna zdrowa dziewczyna.

Gość gość
Szydlo sie zgadza z projektem , bo jest za stara by miec dziieci...poza tym niech naloza podatek na bezdzietne malzenstwa...wyedy sie zwiekszy na pewno liczba ludnosci, a Ci co nie moga miec dzieci beda adoptowac...chociaz znajac polskie spoleczenstwo wtedy po proostu nie braliby slubow xD

Gość gość
Powstanie podziemie aborcyjne. Poza tym w Holandii sa kliniki aborcyje ,co nie znaczy ze przed drzwiami czekaja tlumy. Antykoncepcja do pelnoletnosci free i nie trzeba bedzie skrobac. Poza tym,uwazam za lepsze skrobanke niz noworodka w smietniku .

Gość gość
Qrwa 3/4 nawet nie przwczytalo projektu albo zrobilo to ze zrozumieniem a o procesie legislacyjnym w pl wie tyle co ja o budowie bomby atomowej. Taki projekt byl zlozony pare lat temu, przez czesc poslow i sam pis go nie poparl. Dlaczego? Bo za duzo na tym straci. Poza tym cp ma sie nijak do tego projektu bo stanowi zagrozenie dla zycia kobiety proponuje przeczytac art. 2 pkt. 2 par. 4. Wiec przestancie trzasc gaciami i siac panike. Projekt obywatelski moze zlozyc kazdy. Rowniez oszolomki z pro life, moherowe berety czy kafeterianki. Nie ma co histeryzowac. Wyzej jaka jiz napisala ze gdyby pisowi zalezalo na wprowadzeniu zakazu to marszalek skierowalby projekt do prac w komisji a nie blokowal - nawet prolaifowcy skarza sie na to na swojej stronie. A ze szydlo mowi ze popiera projekt? A co ma w mediach mowic? Ze nie dotknie kompromisu aborycjego? Na leb poupadalyscie?

Gość gość
Jak widze wariatki zapatrzone w pis na ktory głosowały potrafia popieprzyć że cp da sie donosic a ustawa nie jestcraka zla. Wam te pięćset zł na głowę padło, bo do tej pory taka ciąża was nie spotkała. I nie, ciąży pozamacicznej nie da sie donosic kafe inteligentne, zasniad sam nie zniknie a w wyniku gwałtu da sie zajść w ciążę. Moja kuzynka również urodziła bez problemów 2 dzieci a w 3 ciążę zaszła i okazało się że hcg jest tak ogromne jakby była w połowie ciąży, miała zasniada. Ale co tam dla zachlannych ksiezniczek warte życie innych kobiet, ważne że bezrobotne teraz kase trzepia to na wszystko sie zgodza liczac że im taaaakie ciążę sie nie zdarza. No do czasu, wtedy teksty o tym że pewnie ustawy i tak nie wprowadza albo że cp można donosic w dupa wyjda!. Kobiety sie sprzedały za pare groszy ktorych i tak nie odczuja bo ceny wszystkiego wzrosna.

Gość gość
8:12 przeczytalas chociaz ten projekt. No nie sadze. Tak jak naposalam wyzej. 3/4 nie przeczytalo albo zrpbilo to bez zrozumienia. I co sie dziwic ze polacy to glupi narod

Gość gość
Tak przeczytałam go, mają być zniesione wszystkie 3 wyjatkowe przypadki aborcji. Ciąża w wyniku czynu zabronionego, ciąża zagrazajaca matce, i ciężkie wady płodu. Twierdzisz że ja i tysiace dziś protestujacych w Warszawie nie potrafimy czytać ze zrozumieniem, tylko ty jedna cudownie oswiecona ?

Gość gość
1. Ochrona zdrowia kobiety Według nowej ustawy ochrona życia kobiety nie będzie przesłanką do terminowania ciąży, tak jak jest obecnie. Ustawodawca stwierdza wprost - "aborcja nie może zostać w żadnych okolicznościach uznana za niezbędną dla ratowania życia matki". Dlaczego? Zdecydowano, że istnieje "pierwszeństwo ochrony życia przed ochroną zdrowia". Zdaniem twórców ustawy dla ratowania zdrowia matki "nie jest konieczne zabicie dziecka". "O niezbędności [przerwania ciąży] można by mówić wyłącznie w sytuacji, kiedy przeprowadzenie zabiegu aborcji byłoby jedynym możliwym sposobem, który obiektywnie umożliwiałby uratowanie życia matki" - czytamy w projekcie. Co więc zrobi lekarz, który zdiagnozuje ciążę pozamaciczną albo zaśniad groniasty? Nie będzie mógł przeprowadzić operacji, tak długo, jak nie wystąpi zagrożenia życia.

Gość gość
2. Ciężkie i nieodwracalne uszkodzenie płodu Według obowiązującej ustawy, przerwanie ciąży może być dokonane, gdy badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu. Ustawodawca uważa jednak, że dziecko nieodwracalnie bądź nieuleczalnie chore "zasługuje na pełną ochronę życia i zdrowia".

Gość gość
3. Ciąża w wyniku gwałtu Kolejną przesłanką do przerwania ciąży jest obecnie "uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego". Ten przypadek również usunięto z nowej ustawy. Twórcy stwierdzają bowiem, że "nie istnieje prawo do nieurodzenia dziecka". Ustawodawca zauważa wprawdzie, że gwałt to "zachowanie przestępne i karygodne", ale jednocześnie stwierdza, że dziecko "nie ponosi winy za czyn, który jego ojciec wyrządził jego matce".

Gość gość
4. Badania prenatalne W dosyć pokrętny sposób w ustawie stwierdzono, że badania i leczenie mogą stanowić zagrożenie dla płodu, co oznacza, że w razie jego obumarcia, lekarz może zostać pociągnięty do odpowiedzialności karnej. Już same badania prenatalne mogą zwiększyć - choć w niewielkim stopniu - ryzyko poronienia. Z tego faktu już wprost wynika, że lekarze staną przed poważnym dylematem - badać i leczyć, ale jednocześnie narazić się na konsekwencje, czy pozwolić na to, by dziecko urodziło się chore.

Gość gość
Antykoncepcja awaryjna Zagadnienie "aborcji farmakologicznej" pojawia się w uzasadnieniu ustawy. Wydawać się może, że chodzi wyłącznie o tabletki wczesnoporonne, ale jeśli bierzemy pod uwagę nowe definicje - zakazana może być też tzw. "tabletka po". Zależnie od momentu cyklu miesięcznego, pigułka "po" działa na dwa sposoby - może opóźnić proces owulacji, jeśli jeszcze do niej nie doszło, albo zapobiec zagnieżdżeniu się komórki jajowej. I znów zaczynają się schody - według Światowej Organizacji Zdrowia, jeśli komórka nie jest zagnieżdżona, to nie możemy mówić o ciąży. Z kolei według twórców ustawy, jeszcze przed zagnieżdżeniem mamy do czynienia z "dzieckiem poczętym". Zgodnie z tym tokiem myślenia, pigułka "po" nie będzie już dostępna nawet na receptę. Ustawodawca wprowadza również "sankcje karne dla dostawców środków aborcyjnych". Z tego wynika, że konsekwencje powinna ponieść np. osoba, która przywiezie zza granicy pigułkę "po" dla kogoś.

Gość gość
Nie ma to jak wszystko medialnie rozdmuchać. A kobiety łykają i już mrowisko wre

Gość gość
11 września 2015, 12:36 Głosowanie w sejmie nad zaostrzeniem ustawy antyaborcyjnej. Za opowiedział się cały klub PIS oraz PSL-178 posłów Przeciw PO i SLD-206 posłów