Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moombie

co robię źle???9 miesięczne niemowlę

Polecane posty

Gość moombie

mamy drogie, co robię nie tak... mój niemowlak nie przesypia całej nocy w ciągu dnia karmię jeszcze piersią, do tego dochodzi obiadek jednodaniowy, kolacja (kaszka, owsianka, jaglanka,manna), przekąski (np.chrupki itp.), pije wodę. Idzie spać ok19 , później budzi się ok 00,2,4 (pierś), i 6-7-wtedy wstaje. o tej 4 czasami już jestem tak zmęczona, że daje mu pierś )podanie np. wody kończy się wielkim wrzaskiem) co mogę spróbować zrobić by przespał całą, bądź większość nocy??? dodam, że o tej 00 podam smoczek i często wystarcza )choć nie zawsze),ale o 2 to już jest całkiem wybudzony, muszę z nim siadać, żeby zasnął (wieczorem wkładam do łóżeczka i sam zasypia). Dziś się złamałam i dałam mu pierś o 2,ale i tak się obudził ok 4...

Gość moombie
będę wdzięczna za każdą wskazówkę

Gość gość
Trudno powiedzieć, bo każde dziecko jest inne. Ja kładłam później a i tak od północy miałam karmienie nocne/ssanie piersi/tulenie co 2 godziny. Minęło dopiero jak odstawiłam od piersi. Mała spała z nami, czasami nawet się nie budziłam kiedy ona się wybudzała i do mnie przytulała, głaskała. Ja już pracowałam na tym etapie, o 7 przyjeżdżała niania, nie wstałabym do pracy po takich nockach gdybym miała iść do jej pokoiku i tam z nią siedzieć. I tak było średnio. Starsza córka z kolei od urodzenia spała od 20 do 6 rano, nie wymagała jedzenia/picia/toalety w nocy. Możliwe, że maluszek potrzebuje Twojej bliskości i dlatego się budzi i nie chodzi o jedzenie czy picie tylko właśnie mamy mu się chce. Jeżeli tak to jedynie wspólne łóżko rozwiąże sprawę, ale na to nie namawiam, chociaż sama uważałam to i uważam za idealne rozwiązanie. Faktem jednak jest, że od dobrego trudno się odzwyczaić ;-)

Gość gość
po pierwsze nie dawaj dziecku chrupek po drugie w nocy nie karm go po trzecie nie chodź do niego w nocy nawet jak ryczy po 2 tygodniach powinien już całą noc spać

Gość gość
Mój syn też się w nocy 2 razy wybudzał. Potem takie pobudki były dla nas męczące i synek często zasypiał przy nas i potem dopiero go przekładaliśmy do łóżeczka. Czasem już z nim spaliśmy całą noc i karmienie piersią nie było takie uciążliwe. Potem może być problem z odstawieniem od piersi i z samodzielnym spaniem.

Gość gość
jak położyłam raz później to nic się nie zmieniło.. nie napisałam, że od 4 śpi z nami(zje i już mi się nie chce go odkładać),czasami od 2 (zależy jak bardzo jestem zaspana),ale pomimo, że śpi to i tak się wybudza (np.o 2 go wezmę do łóżka to i tak się obudzi o ok4)...już sama nie wiem.. chrupki napisałam przykładowo, innego dnia to chlebek, innego jogurt z owocami,a czemu chrupki nie? próbowałam go nie karmić, to mi się najdłużej do tej 4 udawało,spróbuję go przeciągnąć do rana jak płacze to niestety zawsze chodzę, by go uspokoić,po 1 nie wytrzymuję jak zbyt długo płacze,po 2 mąż idzie do pracy,więc nie chcę by go obudził może rozwiązaniem jest odstawienie od piersi...

Gość gość
Może masz za mało pokarmu w piersiach i jest zwyczajnie głodny.Ściągnij pokarm z piersi i przelej do butelki.W ten sposób sprawdzisz ile maluch zjada.

Gość Kujawska Kurwa Krew
Niemowle śpi wtedy kiedy potrzebuje i nic na to nie poradzisz. Jak będzie strasze tl ureguluje mu się cykl spania :)

Gość gość
ale głupia rada z tym nie chodzeniem do płaczacego niemowlaka:o tez mysle, że się nie najada i dlatego się budzi moze kaszka w butelce na noc?

Gość moombie
głodny wydaje mi się , że nie powinien być.pierś podaję mu do południa,później je już obiad, kolację, więc powinien być syty idąc spać... mogę na palcach jednej ręki policzyć przespane całe noce... jestem już wyczerpana

Gość gość
moombie dziś moze ci sie tylko wydaje? podaj mu tą kaszke i zobacz czy noc spokojnie prześpi jak nie to szukaj innych powodów

Gość Kujawska Kurwa Krew
Dziękuje za wzięcie mojej opinii pod uwagę. Mamuśki, że pożal się Boże...:O

Gość gość
Kujawska Kurwa Krew dziś ekspertko od wszystkich dzieci swiata:D twoja opinia nie musi byc brana pod uwage, ale może być rozważona:)

Gość moombie
kaszkę dostaję często wieczorem na kolację i i tak się budzi-daję kaszki nominal(owsianą, gryczaną,wielozbożową) na mm

Gość gość
Może się nie najadać. Możesz autorko spróbować wieczorem dać mu kolację troszkę konkretniejszą, może bliżej tej 19 i zobaczyć. Jakimś rozwiązaniem jest też nakarmienie kiedy się wybudza, nad ranem nawet o tej 4. Moja siostra swoją karmiła kaszą w takim półśnie około 3-4 i mała spała później do 8. Możesz popróbować. Ja karmiłam piersią, w nocy też co 2 godzinki i moja córka męczyła mnie okropnie. Z wiekiem zamiast rzadziej to co godzinę szukała piersi, miałam wrażenie że jak tylko się zorientuje że nie ssie to szuka. Odstawiłam i po dobie kryzysu wreszcie przespała całą noc. Tylko ona miała już 15 miesięcy. Twój mógłby jeszcze possać. Z tego co pamiętam to moje obie córki w takim wieku 8-12 miesięcy robiły sobie przerwy w spaniu. Może on też tak ma.

Gość Kujawska Kurwa Krew
Nie jednym dzieckiem się zajmowałem (dokladnie 3 od małego), więc wiedzę odpowiednią mam.

Gość moombie
czyli chyba tylko odstawienie zostaje,bo z tą kaszką w nocy nie wiem czy próbować, bo on i tak rozmiarowo jest konkretny (duuuży) chwilowo jestem przyłamana, noce nocami, do tego wszystkiego dochodzi fakt, że nie przepada za spacerami,więc nawet na spacerze nie mogę psychicznie odpocząć, przy dobrych wiatrach tylko marudzi, a czasem jest i lament,płacz

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość:  7 grzechów głównych niani www.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ? www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka? www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacje www.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwania www.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole? www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiu www.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim? www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkę www.opiekunkalublin.pl