Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Katowice Gyncentrum... komu pomogli cd.

Polecane posty

Gość Kasiurek86
Sil ja tez miałam brać atosiban, ale mi p. Dr powiedziała ze jak nie miałam skurczy macicy po ostatnich inseminacjach i brzuch mnie nie bolał tzn. Ze nie mam skurczy macicy i wystarczy mi relanium i no spa. Już sama nie wiem :) Ty masz jakieś wskazania czy po prostu robisz zmasowany atak :)

Sil ależ cudowne, ze to juz jutro. Jestem z Tobą całym sercem! A ten Atosiban to sama chciałaś? Czy tak profilaktycznie bierzesz czy wskazania med masz? Ja się właśnie zastanawiam czy brać...powodzenia Sil :)

Gość pipi777
Tola, Catarina i Smutasek- nie Smutasek;-) gratuluję!!! :-D tak ładnie to tu dawno nie było! Sil, zawarłas pakt z diabłem, że miałaś tyle komórek? Daj namiary;-) Trzymam kciuki za obecny peleton i za nas wszystkie, żeby nam się udalo. Chcę powoli wrócić do gry, po przerwie na badania immunologiczne. Mam mrozaka ( ale 4b w 3 dobie i tu ostudzily moje zapaly forumowiczki mówiąc, że słaby i żeby się nie nastawiac), a jeśli się nie uda to zostało mi ostatnie podejście z 2 plus 1. Trochę zmartwily mnie badania immunologiczne, bo wyszły dobrze. Głupio to zabrzmiało, ale chodzi mi o to, że gdyby coś wyszło, to z tym byśmy powalczyli, a tak to dalej ta idiotyczno- idiopatyczny problem.

Nie robiłam jeszcze tylko chyba MTHFR, czy na to badanie trzeba mieć skierowanie od lekarza? Mandy, pisałaś że je robiłaś w diagnostyce, ile zaplacilas? A czy ktoś się orientuje, które badanie wykrywa brak przyswajania progesteronu? Czy ktoś je robił?

pipi ja robiłam na NFZ, ale wcześniej pytałam ile w gyncentrum kosztuje to badanie i Panie mi powiedziały, że 300 zł

Gość gość
Ja zrobiłam i mam mutacje podwójna a też idiotyczne nieplodnosc od dziś kwas foliowy 15 mg :) Madzia

Gość gość
Ja zrobiłam i mam mutacje podwójna a też idiotyczne nieplodnosc od dziś kwas foliowy 15 mg :) Madzia

Dziewczyny mam dobrą wiadomość, mamy kolejną ciąże w Gyncentrum. Dziewczyna co ze mną miała transfer jest w ciąży :-)

Gość gość
Tak Mandy cały pakiet antyfosf. V leiden celiaklie mthfr, ana i całą tarczyca z przeciwcialami. Madzia

Gość gość
Mandy niektóre badania które przepisał mi immuno...kolejny stwierdził że to tylko naciąganie :( wiem też gdzie co jak zrobić na nfz szybko. Podaj mail albo tel to Ci napisze Madzia

Dzięki Mandy! Te koszty są takie, ze normalnie w łeb sobie strzele! 3 tys poszły mi od lutego na same badania! Ale nie mam wyjścia, bo czas nas goni, a chcielibyśmy sprawdzić co się da. Jeśli teraz nam się nie uda, to podjęliśmy decyzję, ze kończymy walkę. Za długo to trwa i ja już psychicznie i fizycznie nie daję rady. Sorry, za dołujacy tekst, ale znów zaczynam przeżywać. Trzymam kciuki za Ciebie!

Gość gość
Mandy mutacja mthfr i przeciwciala pezeciwtatczycowe Madzia

Madzia na razie nie mam jeszcze skierowania na nic innego, ale dzięki, będę się odzywać do Ciebie jak mnie jeszcze na coś wyśle... Postanowiłam, że sama nie będę nic robić, zaufam dr Grydze. pipi ja też się boję, że się nie uda, ale musimy wierzyć, to ważne...

Ja paktu nie zawierałam, ale postawiłam wszystko na jedną kartę. Co do atoisbanu to nic lekarzowi nie sugerowałam, powiedziałam jednak, jak się czułam po poprzednich stymulacjach, punkcjach i transferach i że bałam się wziąć jakieś leki by nie zaszkodzić. Powiedział że to objawy skurczów macicy i że on zaleca tę kroplówkę a dodatkowo relanium. Wole zapłacić niż potem pluć sobie w brodę, bo a nóż pomoże...

Sil, żartowalam :-) ja też po punkcjach miałam bóle, ale nie umiem określić, czy skurczowe, no po prostu bolało, czyli to wystarczy jako wskazanie do wzięcia kroplowki?

Ja po punkcjach i po transferach miałam bóle jak na miesiączkę. A teraz po wyjęciu tych 12 jajeczek to już w ogóle cały czas mnie takie skurcze łapią :( Poprzednio myślałam że tak ma być, nawet nie brałam nospy bo bałam się że zaszkodzę. A dr M powiedział, że właśnie nie powinno być takich objawów...

Gość Sunshine_111
Pipi, ja miałam kilka dni (ok.6) po obu transferach silny ból w nocy jednorazowy właściwie (nawet myślałam, że to może implantacja) i Dr powiedział, że w takim razie weźmiemy tą kroplówkę. Ale ona jest chyba dość droga. Nawet nie pytałam, ale gdzieś czytałam, że 800 zł :( no ale cóż, weźmiemy. Czyli mówisz Sil, że można dodatkowo relanium - to super, bo się martwiłam, czy można stosować oba środki jednocześnie. Do drugiego transferu wzięłam relanium, i zupełnie się nie spinałam i nie denerwowałam.

Dzięki dziewczyny, w takim razie jeśli będzie czekała mnie nastepna stymulacja i punkcja, to wezmę kroplowkę. Ja to fatalnie znoszę. Do mrozaczka nie biorę, myslę, że te skurcze to efekt stymulacji i punkcji.Przy pierwszym podejściu bolało i nie brałam nic, bo tez się bałam zaszkodzić, przy drugim brałam relanium, ale miałam wrażenie, że na mnie nie działa, no spy już się bałam wziąć dodatkowo, może to był błąd.

Sunshine, to ja w ciągu dnia też miałam bóle, nie tylko w nocy :-( Provita podaje tę kroplowkę standardowo, Gyn wprowadza, a nasze warszawianki pisały, że lekarze z tamtejszego Invimedu są przeciwni. Ja do ostatniego podejścia wezmę.

ewela... pod spodem ma m napisane już nie smutasek :-) Dziewczyny ja brałam 3x2 nospe i relanium do tego

Ta kroplówka działa tylko kilkanaście godzin. Zapytałam dr M co w takim razie wcześniej i później. I powiedział, że na wszelki wypadek przypisze jeszcze relanium. Łykam 1 tabletkę dziennie.

Catarina to już oficjalnie można Ci pogratulować :D super! Sil cudnie tyle zarodków!! :) oby udało się jak najwięcej zamrozić żebyś mogła w przyszłości wrócić po rodzeństwo:) powodzenia jutro:)

Sil nic nie powiem dr M ale jak stwierdzi ze jest wszystko ok to przestane brać to paskudztwo. I nawet to jest wskazane bo jak wezmę do końca to podglądanie może wypaść w weekend majowy a nie wiadomo jak oni tam pracują

Gość gość
A jest wogole ktos kto po transferze nie ma boli podobnych do miesiaczkowych? Ja juz od 2dpt mam :-/ Ja tez nospe max biore 3x1. Kasia

Gość Rubineye
Catarina gratulacje :) Odliczam dni do wybicia godziny 0 :)