Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

faceci boją się inteligentniejszych kobiet?

Polecane posty

Gość gość

Kiedy poznaję ludzi na imprezach często powtarza się pewien schemat: schodzimy na temat tego co robimy w życiu i np. mówię że studiuję medycynę i wtedy w oczach facetów często widzę zdziwienie i to że oni jakby się odsuwają, nie naciskają już tak na kontakt, uciekają tak jakby to że jestem na takich studiach ich odstraszało. Czy większość facetów odstrasza to że kobieta może być bardziej ogarnięta zawodowo niż on jeśli tak to czemu? Czy to rzeczywiście może siadać facetom na poczucie wartości i czy dobrą strategią jest nieprzyznawanie się do tego co studiuję, nawet wciskanie kitu zwłaszcza że idę na imprezę potańczyć sobie, pogadać i nie chce by ktoś czuł się z tym dziwnie?

Gość gość
Nikt się nie boi kobiet ale im więcej kobieta "ma" tym ma znacznie większe wymagania bo kobieta patrzy tylko w górę. Po co słuchać co dzień marudzenia?

Gość gość
Czyli sugerujesz że zakładają z góry że ja wymagam cudów ? Ja chce być lekarzem bo lubie pomagać ludziom i interesuję się medycyną, nie jestem dziewczyną typu korpo-suka a od faceta wymagam jakiegoś high-life tylko chce mieć fajną rodzinę, dzieci a jeśli chodzi o wykształcenie to taki w miarę ogarnięty facet mi wystarcza. Myślicie że lepiej nie mówić tego i dać się poznać najpierw?

Gość gość
Też mi się tak wydaje ale może związane jest to z tym że Ci słabsi, z kompleksami zakładają że nie mogą być z kobietą inteligentniejszą a tych inteligentnych zostaje 10 % i dlatego można to tak odbierać.

Gość gość
Większość facetów zgodnie z naturą czuje się "przewodnikiem stada" i obawiają się że kobieta inteligentna może im ten status odebrać.

Gość gość
tak im to w ego uderza, większość woli taką śrotkę bo się przy niej czuję bardziej męska.

Gość gość
ja sie nie boje, ale tylko dlatego ze grzesze inteligencja jak nikt inny na tym swiecie

Gość gość
czyli wg was kobieta powinna być głupsza albo być dobrą aktorką i to skutecznie udawać.

Gość gość
czyli według ciebie studentki medycyny i potem lekarki to stare panny? jakieś nonsensy wypisujesz i fakt że masz małe powodzenie próbujesz sobie pokrętnie tłumaczyć (może się zdarzyć że spotkasz menela który się gdzieś pojawi żeby zaliczyć lachona i wtedy gdy z poważną miną, trzeźwym głosem i zimnymi oczami powiesz mu "jestem studentką, albo jestem bibliotekarką, albo jestem weterynarzem" to możesz go odstraszyć gdyż stwierdzi że laska szuka faceta na stałe a nie żeby się zabawić....... chyba masz słaba intuicję

Gość gość
Lekarki mają mężów tylko na swoim poziomie, wykształconych, ogarniętych. A statystyczny Polak się Ciebie boi bo wie że możesz go odrzucić i czym Ci zaimponuję: najniższą krajową, socjologią na wsb??

Gość gość
Tak jak powiedzial gosc z 12:39 kiedys zrobili badania na temat kobiet dobrze zarabiajacych dobrzy wyksztalconych i zajmujacych wysoka pozycje spoleczna. I co sie okazalo - nawet takie kobiety chca faceta, ktory bedzie lepszy od nich. Bedzie lepiej zarabial, bedzie lepiej wyksztalcony i bedzie mial wyzszy status. Same sie wp*****lacie w staropanienstwo rywalizujac z facetami o prestiz. :)

Gość gość
ja chce mieć faceta o w miarę podobnym statusie, z sensownym wykształceniem, taką klasa średnia. Logicznie domyślacie się że nie interesuję mnie chłopak bez większych ambicji. Nie uważam że to są za duże wymagania.

Kochane moje. Nie mylcie na litość boską inteligencji z wykonywanym zawodem ani z dochodami. Dziękuję.🌼

Gość gość
"Lekarki mają mężów tylko na swoim poziomie, wykształconych, ogarniętych" i statystycznie bzykających większość pielęgniarek na swoim oddziale.

Gość gość
To co teraz mamy isc w absurd i wymyslac co raz to nowe tytulu uczelniane? Jak to sobie wyobrazasz? Bo jak befziecie tak z nami rywalizowac o kase i status spoleczny to profesor dr habilitowany jan kowalski bedzie mogl liczyc co najwyzej na dr habilitowana janine kowalczykowne ktora pracuje jako sprzataczka...

Gość gość
bo im intelignetniejsza tym brzydsza, taka prawda

Gość gość
Kobiety zawsze patrzą tylko na tych co są społecznie na wyższej półce dlatego bogate kobiety to albo są same albo płacą za seks męskim prostytutkom

Gość gość
Problem polega na tym że skoro do mnie podchodzą, zagadują, tańczą nie będąc pijanym na sztos to znaczy że się im podobam, problem pojawia się gdy mówię że będę lekarzem, widzę to po minach.

Gość gość
kobieta lekarz czyli będzie wypominać, że ona zarabia lepiej i, że skończyła medycynę nie będzie jej często w domu typ karierowiczki

Gość gość
Czemu zakładacie że lekarki to karierowiczki, mi się wydaję że to praca dla kobiet z empatią, dobrych? Mnie to dziwi bo mi z karierowiczkami kojarzą się takie typowe zawody pod korpo np. prawniczki, menadżerki wyższego szczebla itpodobne

Gość gość
inteligentna kobieta udaje głupszą żeby nie pogrążać głupszego od niej faceta, taka prawda

Gość gość
Kobieta ma pracowac w domu i srobic przybdzieciach.

Ale jaki masz problem? nie masz facetów z którymi możesz pogadać pobawić się bo studiujesz na wymagającym kierunku?

Gość gość
Z czym mam problem? Z tym że chodzę na imprezę po to by się pobawić i bardzo lubię poznawać nowych ludzi, rozmawiać z nimi. Widzę że jak mówię że będę lekarką traktują mnie inaczej (duża część nie wszyscy) a gdy np. mówię że jestem studentką i studiuję taki kierunek że siara mówić to bawią się w zgadywanie czy to filozofia, zarządzanie, socjologia i nie tworzy się taki dystans. Zawsze mnie śmieszył ten stereotyp ale tak chyba rzeczywiście jest, facet chce mieć przewagę. Z doświadczenia wiem że to jak mi się z kimś rozmawia niezależy od wykształcenia i pytam czy warto to zatajać zwłaszcza że widzę że to niektórym siada na ego a ja lubię mieć ciekawe grono znajomych, obracanie się w jednym towarzystwie mnie nudzi. Dylemat polega na tym czy warto ściemniać by część osób nie poczuło się gorzej z powodu własnych kompleksów w mojej obecności ?

Masz oczywiście racje, częściej od was jesteśmy nastawieni na dominacje a jakaś część odpycha kobiety leprze w czymś zwłaszcza kiedy to duża rzecz jak wykształcenie. Ja tu nie widzę problemu bo ludzi jest od cholery i jeszcze trochę, z łatwością znajdziesz sobie ciekawe towarzystwo które nie ucieknie na wieść że jesteś dobrze wykształcona, co więcej niektórych może to nawet jarać :D Ale kiedy chcesz mieć znajomość z kimś komu to może siąść na ego ściemniaj, ja bym tak zrobił.

Gość gość
prawda stara jak świat.

Gość gość
W zyciu bym sie nie ozenil z dziewczyna ktora zarabia wiecej ode mnie ma lepsze wyksztalcenie i wyzszy status bo by mi tylko stale przysrywala ze jestem gorszu a w koncu kopnela w d**e dla lepszego od siebie.

Gość gość
Tak, faceci lubią się czuć zaradniejsi, lepsi przez to.

Gość gość
Moze po prostu nie moga uwierzyc, ze studiujesz medycyne ;) *bez obrazy*