Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

faceci boją się inteligentniejszych kobiet?

Polecane posty

Gość prawictwo pospolite 152
ja się nie obawiam ładnych dziewczyn , mam opory przed brzydkimi

Gość gość
haha może wyglądam po prostu głupio :) tej wersji nie brałam pod uwagę :)

Gość gość
Większość boi się kobiet inteligentnych i takich, które odniosły sukces. Nie wszyscy, ale to reguła. U mnie wygląda to tak. Idę na imprezę, od razu jakiś facet mnie zagaduje: skąd jesteś, po raz pierwszy tutaj? Jak masz na imię? Uśmiech, flirt. I potem przychodzi to pytanie: czym się zajmujesz. Ja mówię, on robi ten gest głową, mówi "Wow, nieźle! Gratulacje!". I potem mówi, że musi przynieść sobie piwo. Idzie i już nie wraca Ale jak bym miała zamienić się z inną laską, która takich problemów nie ma, to bym się nie zamieniła

Gość prawictwo pospolite 152
a posłanka pawłowicz co studiowała ? prawo tak ?

Gość gość
medycyna jest lepsza niż prawo :)

Gość gość
gość dziś Większej bzdury nie czytałem! Jesteś pewnie zwyczajnie nudna i taka lalunia z zadartym nosem.

Gość gość
Tak, boimy, bo skoro tępa idiotka, mająca tylko wygląd(często nawet nie) wymaga, żeby facet był bogiem z wyglądu, ideałem, robotem wielofunkcyjnym, agentem specjalnym, fighterem MMA, milionerem to czego będzie wymagać atrakcyjna kobieta po medycynie? Chyba, żeby facet przenosił przedmioty siłą woli i potrafił odczytywać przyszłość.

Gość gość
Głupimi ludżmi łatwiej sterować.

Gość gość
Glupie pytanie.oczywiscie ze sie boja! Wola tepe dzidy

Gość gość
dokładnie

Gość gość
Boją się bo zakładają że skoro jesteś na medycynie to szukasz ideału - takie domniemanie i jesteś ambitna. A facet nie chce żeby kobieta dużo od niego wymagała .

Gość gość
Takie kobiety są nic nie warte, myślą tylko o pracy(w sumie im się nie dziwię w końcu chodzi o ludzkie życie). Dziwisz się, że większość odpuszcza ,dzieje się tak dlatego, że większość nie ma szans na takie zarobki, co za tym idzie dobrze wiedzą ,że to nie ma sensu. Facet zaakceptuje gorzej zarabiająca kobietę, kobieta faceta nie. To zwykły szacunek do ciebie nie obraza.

Gość gość
Boją się bo są realistami w przeciwieństwie do kobiet które myślą że mogą mieć księcia z bajki niezależnie od tego jacy są. Taki statystyczny Krzysiu wie że jeśli chodzi tylko do byle jakiej pracy a po pracy wraca do domu i siedzi przed tv i pije piwo to wie że takiej kobiecie nie ma nic do zaoferowania. Taka lekarka wróci z pracy i będzie mu opowiadać o pacjentach, konferencjach a on co będzie jej tłumaczył o tym jak przez 8 h wkręcał śrubki. 80% meżczyzn nie ma jej nic do zaoferowania, ona nie będzie ich podziwiać wiec się odsuwają.

Gość gość
Najgorzej jak taka inteligentna jest ładna, wysoka, zgrabna. Zostają koleżanki i koty.

Gość gość
Ja studiowalam taki kierunek o którym generalnie mało ludzi ma jakieś wyobrażenie, z jednej strony imponujący, z drugiej strony kolesie zaczynają się silić na jakieś słabe żarty albo szukać podobnych powiązań u siebie. Tak mnie to już znudziło. Widzę że koleś stara się zabłysnąć, a tylko się ośmiesza.

Gość gość
gupie majo lepsze nawilżenie

Gość gość
Tak, to prawda.

Gość gość
Zapytany przezemnie pan-,, dlaczego te głupie, puste i naiwne zawsze mają lepsze powodzenie ?" odp. a po co się wysilać - ugotuje, posprząta w nocy da D..... i co jeszcze potrzeba- do tego nie potrzeba mądrości

Gość gość
to nie jest tak że facet boi się inteligentnej kobiety po prostu jest tak że taka kobieta szuka faceta co przynajmniej będzie on jej dorównywał tą inteligencją i większość facetów tak myśli i uważa dlatego też takie omijają szerokim łukiem

Gość gość
zołz nikt nie chce

Gość gość
Tylko ci mało inteligentni się owych boją ;) Naprawdę inteligentnego faceta będzie pociągać inteligentna kobieta. I vice versa. A twój przykład nijak ma się do inteligencji, jak już to do ambicji zawodowych.

Gość gość
dlaczego inteligencję zawsze utożsamiacie z wykształceniem/ambicjami? :O toć to dwie różne rzeczy

Gość gość
Żadnych kompleksów ludzie na tym punkcie nie mają, już się tak nie panosz. Raczej z racji studiowanego kierunku kojarzysz im się z panienką, która wyżej sra niż du/pę ma i to chyba niestety racja, czytając twoje posty :)

Gość gość
Ich nie odstrasza twój kierunek studiów tylko to że wyżej srasz niż d**e masz i jesteś próżna. Jeśli mówisz komuś "studiuję taki kierunek że SIARA mówić" oni zgaduja wtedy jakąś pedagogike czy kulturoznawstwo, a ty na to "niee, medycynę, hihi" to też bym spieprzał za bar i jeszcze dalej.

Gość gość
Wg. mnie nie do końca żeby studiować niektóre kierunki medycynę, architekturę i tym podobne kierunki nie trzeba być Einsteinem ale raczej jest to inteligencja ponad średnią. Człowiek mało inteligentny raczej nie da sobie rady z zdaniem rozszerzonej matmy czy chemii na 90%.

Gość gość
A co ma inteligencja do tego? Boją się tych, które lepiej zarabiają lub zajmują wyższe stanowiska. Kwestia ambicji zawodowych, nie intelektu.

Gość gość
Gość z 18:20 nie , nie mówię w ogóle, omijam temat, rozmawiamy o innych rzeczach, oni się nie patrzą na mnie jakbym była jakąś kosmitką i później szukają kontaktu, ja to widzę. Ja nie szukam męża tylko jestem dość towarzyska, od niecałego roku mieszkam w nowym mieście, bardziej chodzi mi o znajomych, przyjaciół którzy mnie gdzieś wyciągną, lubię jak dużo się dzieję. Mi nie chodzi o to żeby coś zaraz z tego było tylko np. żeby pójść razem na jakiś koncert, do klubu, żeby się fajnie spędzało czas w swoim towarzystwie.

Gość gość
Ponadprzeciętną inteligencję to mają ci w mensie ;) I wcale nie muszą być ścisłowcami. Ja np. znam głąbów na architekturze, medycynie czy ochr. środowiska.

Gość gość
Głąbów tam raczej nie ma nawet taki słabszy student architektury z politechniki czy student medycyny na tle całego społeczeństwa jest bardziej inteligentny (zdolności umysłowe) niż statystyczny kowalski, nie jakaś mensa ale wiecej niż średnia.

Gość gość
Wiedzą gdzie ich miejsce a ty masz jeszcze pretensje. Gdyby próbowali cię podrywać pewnie miałabyś pretensje ,że biedaki cię podrywają. Ja się zakochałem właśnie w takiej kobiecie; ojciec non stop za granicą,ona po pedagogice niedługo będzie nauczycielką. Fajna ,miła może niezbyt piękna ale kobieca razem byliśmy na stażu zbliżyliśmy się do siebie. Chciałem ją gdzieś zaprosić ale w porę się obudziłem i uzmysłowiłem sobie ,że to za wysokie progi. To nie jest wcale łatwe zrezygnować z takiej kobiety tym bardziej doceń to ,że nikt ci nie zaprząta głowy. Może poszukaj starszego towarzystwa ? Ludzi którzy są na twoim poziomie? Aha i od razu mówię ,że z głupotą nie mam nic wspólnego ,po prostu los przydzielił mi złe karty.