Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widziałam tą dziewczynkę leżąca na ulicy, i tą kobietę na trawie...zobaczcie

Polecane posty

Gość gość
A co powiesz o 60 letnim dziadku, który kilka miesięcy temu potrącił na pasach matkę z dwojgiem małych dzieci. Dzieci zmarły a matka jest psychicznym wrakiem na cale życie. Gdzie byla jego wyobraźnia i doświadczenie?

Gość gość
Szczegóły podaj bo równie dobrze ona mogła mu wejść pod koła a on wcale nie musiał jechać szybko a równie dobrze mógł zapier/dalać i jej na tych pasach nie widzieć.

Gość gość
to samo każdy s*******n zasługuje na kare śmierci z torturami 20 godzinnymi czy baba czy chłop czy gnojek stary młody czy pedofil,morderca,debil za kierownica,psychol z maczetą

Gość gość
bez znaczenia wieku płci jak zawinił by złodziej.morderca, itd tortury i dodam obozy koncentracyjne otworzyć na nowo

Gość gość
Ci co jeżdżą BMW to są właśnie takie kozaki. Nie potrafią spokojnie jechać. Powodują masę wypadków zazwyczaj przez nadmierną szybkość.

Gość gość
obozy przywrócić na nowo

Gość gość
Specjalnie dla ciebie szczegóły http://www.tvn24.pl/katowice,51/zarzuty-dla-kierowcy-za-smiertelne-potracenie-malych-dzieci-w-tychach,604171.htm

Gość gość
i kara śmierci z torturami

Gość gość
nie otwiera sie ten link niestety

Gość gość
To wpisz w śmierć Igora i Nadii w Tychach.

Gość gość
za to powinni odebrać prawko i jak to było celowo a na pewno taka prędkość itd kara śmierci z torturami 20 godzinnymi najpierw bicie/kaleczenie/przebijanie na wylot np,penisa gorącym drutem/owijanie drutem kolczastym ciała /uderzanie pałką lub prętem po całym ciele/parzenie gorąca wodą/polewanie benzynom/podpalenie/wyrywanie zębów na żywca kombinerkami/przydusza/topienie/łamanie kończyn/wiercenie wiertarką w ciele/rażenie prądem/strzał w łeb cały magazynek i coraz mniej p******w był by xxxx Czy ty masz coś z głową? Lepiej ci się zrobiło jak popuściłeś/aś wodze fantazji? Gadasz jak psychopata.

Gość gość
Wszystko już przeczytałam, wygooglawałam sobie. Moja droga ja jestem zarówno kierowcą jak i pieszym. Kiedyś goniłam szczyla, który wykonał to samo co ten dziadek na tych pasach. Ja się zatrzymałam a on popędził mijając mnie lewym pasem. Na szczęście kobieta z wózkiem, którą przepuszczałam miała na tyle oleju w głowie, że nie poszła jak święta krowa tylko na wysokości mojego lusterka zatrzymała się, zablokowała wózek i stając koło niego wychyliła się lekko do przodu aby zobaczyć czy aby na pewno drugi pas jezdni może spokojnie przekroczyć. Przecież przed moją maską była w 100% bezpieczna ! Skoro ją puściłam nie miała powodu się stresować, że zaraz ją obtrąbię bo nie mam czasu. Gdyby ta pani zachowała szczególną ostrożność do tej tragedii by nie doszło...ja wiem jakie jest to przejście w Tychach, znam to miejsce, w życiu nie przechodziłabym tam na pewniaka ! Nigdy !

Gość gość
obozy otworzyć na nowo za to powinni odebrać prawko i jak to było celowo a na pewno taka prędkość itd kara śmierci z torturami 20 godzinnymi najpierw bicie/kaleczenie/przebijanie na wylot np,penisa gorącym drutem/owijanie drutem kolczastym ciała /uderzanie pałką lub prętem po całym ciele/parzenie gorąca wodą/polewanie benzynom/podpalenie/wyrywanie zębów na żywca kombinerkami/przydusza/topienie/łamanie kończyn/wiercenie wiertarką w ciele/rażenie prądem/strzał w łeb cały magazynek i coraz mniej p******w był by

Gość gość
strszna tragedia. mojego kolegi dzidkowie tez byli potracenie na pasach. biedacy juz byli prawie na drugiej stronie, jakis idiota(tez synealek wplywowego goscia) jechal z duza predkoscia, to nie jego pierwszy wypadek. dziadek zginal na miejscu, wyrwalo go z butow, polecial kilka metrow dalej,oslonil i odepchnal babcie, niestety babci tez sie oberwalo, dlugo lezala w ciezkim stanie, jest niepelnosprawna, cos sie stalo z jej glowa, nie poznaje ludzi, tylko czasami. a kierowca na wolnosci.dalej jezdzi,mojemu tacie zabarli prawko jak jechal poalkoholu na rowerzezale jak zabijesz ludzi to nie zabieraja, dziwne to polskie prawo.

Gość gość
I oczywiście nie bronię kierowcy, bo jak wspomniałam tamtego debila goniłam aż mi się udało spisać nr. rejestracyjny. Dopadłam gnojka na światłach kilka km dalej, dostał taki opierdziel, że chyba słyszało mnie pół okolicznego osiedla, trudno :D nie wiem jak dalej się potoczyły jego losy, moja rola skonczyła się na złożeniu zeznań na komisariacie. Niemniej jednak jakkolwiek to brzmi ta mama jest sama sobie winna...niestety.

Gość gość
a kierowca na wolnosci.dalej jezdzi,mojemu tacie zabarli prawko jak jechal poalkoholu na rowerzezale jak zabijesz ludzi to nie zabieraja, dziwne to polskie prawo. x Paradoks taki...jak wszystkie przepisy w tym chorym kraju.

Gość gość
Jasne...wina matki bo przeciez powinna wiedzieć ze on w nia wjedzie... Piertolisz i to ostro! Nie ma tu nic do rzeczy czy jechał młody chłopak/dziewczyna za kierownica czy starszy człowiek. Nie ma znaczenia czy jechał super BMW czy starszym oplem. Ma znaczenie jedynie to ze jechał za szybko i tu jest jego wina! Nie w tym ze ma dopiero dwadzieścia lat i bogatych rodzicow. Jak widac zawistni cebulacy w natarCiu bo ktos ma lepiej :/ Swoja droga nigdzie nie ma dokładnego opisu zdarzenia kto był na pierwszeństwie, czy ktos wymusił itd. Przypadek? Nie sadze.

Gość gość
Czego mu mam zazdrościć niby ? Że jeździ bmw nowobogacki gówniarz ? Ja jeżdżę kilkuletnim oplem z salonu i co ? To znaczy, że mam zapier/dalać jak głupia ? Nie ! Mam to auto bo sama na nie zapracowałam i je szanuję ! Mam je bo ważny jest dla mnie komfort jazdy i bezpieczeństwo moje i dziecka, które nim wożę a nie to ile nim wyciągnę km/h ! I potrafię dostosować prędkość do warunków, biorę pod uwagę wszystkich, pieszych innych kierowców rowerzystów nawet to, że zwierze z lasu mi wyskoczy. W aucie trzeba mieć oczy w d***e ! To samo pieszy, ma być czujny i koniec ! Tu nie ma o czym dyskutować nawet.

Gość gość
Zeby ludzie rzucili sie z hejtami trzeba napisać cos w artykule co ich uruchomi-tu akurat jest kilka faktów: 20lat-wszyscy będący starszymi juz maja wizje młodziutkiego głupka. BMW-noooo przeciez jak taki młodzik moze jezdzic lepsza fura a skoro spowodował wypadek to pewnie Fordem by sie to nie zdarzyło... Bogaci rodzice-tu juz wiecej oliwy do ognia. Nadmierna prędkość Ale nikt nie wspomina ze to niestety dziadek wymusił mu pierwszeństwo i gdyby ten chłopak jechał wolniej to by albo wyhamował albo odbił. Nikt nie wspomina ze jakim cudem ich wyrzuciło z tego auta skoro pasy bezpieczeństwa sa wymagane.

Gość gość
Kobieto, męża mojej siostry wywaliło z auta razem z pasami ! Z najnowszej klasy mercedesa. Co Ty mi tu pierdzielisz o pasach :o Wyrwało je taka była siła uderzenia, na szczęście wylądował chłopak w krzakach i to mu życie uratowało !

Gość gość
Pisz sobie tak dalej jaka to wspaniała wirtuozka na drodze z Ciebie-pisz, pisz... Ale nikt o zdrowych zmysłach z siebie Boga za kierownica nie robi i Tobie tez bym wiecej pokory życzyła booo wyżej sr-Asz niz doope masz i możesz sie kiedys bardzo boleśnie o tym przekonac

Gość gość
Wiec zanim zaczniesz toczyć pianę z pyska na bliźniego poznaj wszystkie okoliczności wypadku ktore badają. Żadnego pewnika jeszcze nie ma a Ty juz masz winnego bo młody i dobrze sytuowany. Gdyby to jakis starszy człowiek bys az tak nie ujadala. Nadmierna prędkość to jego jedyna wina ale to dziadek wyjechał mu malaczem i nigdzie nie jest napisane czy prawidłowo byli zapięci w pasy.

Gość gość
Możesz się śmiać, ale ja uniknęłam już tylu wypadków gdzie ktoś mi wymusił, wyskoczył z uliczki jak gumka z majtek bądź mało się we mnie nie wbił, że w głowie się nie mieści. Jedyne czego nie udało mi się uniknąć to rozwalenie tyłu auta przez jakiegoś matoła, który z impetem na parkingu cofnął mi prosto na samochód...niestety nie miałam gdzie uciekać bo stałam w zaparkowanym aucie, miałam odjechać a zanim wysiadłam z auta już było po ptakach :o

Gość gość
I...? Coz w tym takiego niebywałego i nadzwyczajnego? Ja tez wielu kolizji uniknęlam ale mam wiecej pokory do siebie, bliźniego i zycia. Dziadek w malaczu wymusił przy robieniu lewoskrętu-manewru na drodze przy którym trzeba uważać najbardziej. Chłopak jechał pewnie wiecej niz nakazują przepisy ale to nie była jego wina-jemu sie nic nie stało bo miał lepszy samochód. Takie kwiatki jak Fiat 126p juz dawno powinny zniknąć z dróg-gola blacha i nic wiecej. Jak mieli byc bezpieczni? Jesli chcesz sie tak czuć napierw zacznij od siebie.

Gość gość
Btw. Napisałaś ze wina matki jak przechodziła przez pasy bo nie spojrzała czy na drugim pasie cos jedzie (w tej sytuacji w Tychach). A tutaj jechał starszy człowiek, maluchem i zle wykonał lewoskręt i tutaj juz wina jest młodego chłopaka...ciekawa logika

Gość gość
gość dziś I...? Coz w tym takiego niebywałego i nadzwyczajnego? Ja tez wielu kolizji uniknęlam ale mam wiecej pokory do siebie, bliźniego i zycia. Dziadek w malaczu wymusił przy robieniu lewoskrętu-manewru na drodze przy którym trzeba uważać najbardziej. Chłopak jechał pewnie wiecej niz nakazują przepisy ale to nie była jego wina-jemu sie nic nie stało bo miał lepszy samochód. Takie kwiatki jak Fiat 126p juz dawno powinny zniknąć z dróg-gola blacha i nic wiecej. Jak mieli byc bezpieczni? Jesli chcesz sie tak czuć napierw zacznij od siebie. x Tam jest ciemno jak w d***e. Kierowca malucha nawet jeśli widział światła w oddali nie mógł się spodziewać, że auto to pędzi z prędkością dwa razy większą niż dozwolona. On mu nie wyjechał przed samą maskę ! Poza tym chłopak z bmw skasował jeszcze dwa auta po uderzeniu w tego malucha. Zapewne wyskoczył na lewy pas w momencie w którym dziadek uznał, że auta jadące prawym pasem jadą na tyle wolno, że spokojnie zdąży przejechać. Świadkowie zdarzenia naoczni ostro krytykowali gówniarza za brawurową jazdę. Jeden wypowiedział się, że sam miał prawie 100 km/h na blacie pareset metrów przed tym skrzyżowaniem a to bmw minęło go, że tylko świsnęło i pojechało dalej !

Gość gość
Czy to ze tam jest ciemno to jakies usprawiedliwienie dla dziadka prowadzącego fiata??? Skoro jego tak usprawiedliwiamy to tego młodego chłopaka takze-wszak ciemno jest jednakowo dla wszystkich. Jechał se szybko, no jechał i co? I to jest usprawiedliwienie dla złego lewoskrętu? Wszak sie chłopak nie spodziewał ze ktos mu z podporządkowanej wyjedzie wprost pod koła. Widzisz jedynie to ze młody chłopak i BMW ale to ze ktos porusza sie pojazdem ktory nic nie ma żadnej ochrony, poduszek itd. gola blacha i ze zle wykonuje lewoskręt juz jest nieistotne. A prawda jest taka ze chłopak szybciej jechał ale to ten facet zle wykonał manewr.

Gość gość
Gdyby ten chłopak jechał mniej i ten dziadek mu wyjechał to zmusiłby go do hamowania i wymuszenia na nim pierwszeństwa ale wtedy by było dobrze nie? A jak wpakował mu sie pod koła a on miał pecha bo szybciej jechał to trzeba psy na nim wieszać. To ze dziadek go nie widział booo było ciemno czy ze zle ocenił jego prędkość na drodze jest nadal wina tego prowadzącego fiata. On był na podporządkowanej i on powinien zachować wiecej ostrożności. Jesli miał z tym problem moze należy skierować osoby starsze na badania weryfikujące ich możliwości na drodze.

Gość gość
Gdzieś Ty wyczytała, że wyjechał z podporządkowanej ? To jest droga czteropasmowa. Droga krajowa w dwie strony po dwa pasy :o Dziadek skręcał w osiedle. Zjeżdżał z tej drogi. Tam trzeba zachować szczególną ostrożność zwłaszcza jak się jedzie z góry czyli stamtąd skąd jechało bmw. Do tego jest przejście dla pieszych. Gdyby tam ktoś wcisnął guzik i na pewniaka wyszedł na zielonym dla siebie świetle na jezdnię wyleciałby w powietrze za sprawą tego chłopaka w bmw bo nie miałby szans nawet zareagować na zapalenie się pomarańczowego i dalej czerwonego światła. Dlatego tam jest ograniczenie, dlatego że jest przejście i dlatego, że jest felerny lewoskręt. Trzeba mieć wyobraźni trochę i nie szaleć w takich miejscach ! Wszyscy trzeźwo myślący kierowcy tam zwalniają !

Gość gość
Kazdy wypadek niezaleznie od tego kto zawinil jest tragiczny. Pomyslmy jednak o przyczynach - nadmierna predkosc to raz. Wymuszenie pierwszenstwa przez dziadka to dwa. Tragiczne dla wszystkich. Wielu pieszych wychodzi czesto z zalozenia, ze "jak ja widze samochod, to on tez mnie widzi i zahamuje". Nie zawsze jest to mozliwe - nawet dla doswiadczonego kierowcy jadacego z dozwolona predkoscia. Ile dzieci wbiega znienacka na jezdnie, albo wchodzi czy wbiega znienacka na zebre nie patrzac nawet, czy cos nadjezdza. Potem oczywiscie winny jest kierowca. A co robi policja i ustawodawca ? Kryminalizuje kogos, kto wyüpil piwo do obiadu i z 0.3 promila alkoholu jedzie pewnie i bezpiecznie dalej (w calej Europie za wyjatkiem Polski dozwolone), ukrywa sie z radarem w krzakach na prostej czteropasmowej drodze za miastem (pusto, ale ograniczenie 70 km/h, Radar nastawiony na 75) - kasa dzwoni, ale czy przez to jest bezpieczniej ? Dobrze, ze przynajmniej od 1.1. straz miejska nie moze kontrolowac predkosci - Taki Radar to byla dobrze rentowna inwestycja dla gminy - oczywiscie rowniez bez znaczenia dla bezpieczenstwa jazdy. Przejezdzam rocznie 40.000 km po Europie, dotychczas (20 lat) bezwypadkowo, ale takiej bezmyslnosci kierowcow i pieszych jak w Polsce w Europie po prostz sie nie znajduje.