Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dość zabijania dzieci

Mądra katolicka nauka dotycząca karania kobiet za aborcję

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Autorko, odniesiesz się do postu z 16:06 ? X A do czego się tu odnosić? Do pokrzykiwania osoby niesprawnej intelektualnie? To tak, jak by się kłócić z osobą z chorobą Alzheimera. Jej mózg nie funkcjonuje poprawnie, więc odnoszenie się do takich wypowiedzi jest nielogiczne.

Gość gość
Programista27 Ja pracuje w laboratorium w mleczarni i zarabiam 1450 zł netto . W moim regionie to jest NORMALNA pensja . Jak ktos ma 2000 zł to jest bardzo duzo . Nie wiem co cie tak dziwi ze ktoś tam zarabia 2000 zł skoro polowa polaków tak żyje .

Gość Programista27
gość dziś Tia, połowa Polaków. Pod uczelniami prywatnymi nie da się przejść, bo brak miejsc do parkowania, całkiem dobre auta. Czesne po kilka tysi za semestr i parę stów za "15 termin egzaminu". W galeriach nie idzie przejść swobodnie, tyle ludzi z gigatorbami z zakupami. Lokale przepełnione. Może gdzieś tam na prowincji ludzie borykają się z tym, ale zdecydowanie kłamstwem jest, że "tak ciężko w Polsce". A już osoba z dwoma fakultetami to nie tylko nieudacznik, ale wręcz DEBIL. To znaczy, że co, studiował, bo mamusia kazała? Bo "modnie studiować"? Bo tatuś obciął kieszonkowe? Bo w wieku 20 lat "fascynacja bibliotekoznawstwem"? Czy taka noga ze wszystkiego, że pozostaje już tylko kierunek przyszłych kasjerów Biedronki - "Marketing i zarządzanie"? :D Bez jaj, ktoś z 2 kierunkami i zarabiający taką kasę to nawet wstyd się na ulicy pokazać.

Gość Jedynaczka4
Co za idiota odzywa się tutaj i ubliża.programista z Bożej łaski Ponieważ dopiero rozpoczęłam pracę dlatego zaczęłam od 2 tysięcy zł. szkoda ze tego nie wiesz debilu z koziej wólki😡

jestem przeciwna aborcji traktowanej jako antykoncepcja ale jeśli kobieta ma powody do usunięcia ciąży to powinna decydować sama zgodnie ze swoim sumieniem.Ja usunęłabym ciążę wiedząc że urodzę dziecko z zespołem Downa,z uszkodzeniem mózgu,z poważnymi wadami ,z nieuleczalną chorobą. Nie skazała bym swojego dziecka na życie w cierpieniu,na poniewierkę w razie mojej choroby czy śmierci.Przepracowałam 30 lat jako pielęgniarka środowiskowa,po studiach zrobiłam specjalizację "Opieka nad ciężko chorym i umierającym" i napatrzyłam się na cierpienia dzieci ,które nie miały żadnej szansy na przeżycie,dzieci ,które się udusiły z powodu choroby genetycznej.Jeśli idzie o ustawę to czegoś w niej brakuje .Brakuje zobowiązania rządu do pełnej opieki i utrzymania dzieci niezdolnych do samodzielnego życia z powodu wad czy chorób genetycznych,takie zobowiązanie mogą i powinny podjąć wszystkie osoby kategorycznie sprzeciwiające się aborcji

Gość gość
Autorko czy po chrzescijansku odniesiesz sie do posta19,21 I mam pytanie kupe ludzi zarabia smieciowke i grosze czy to swiedczy ze taki człowiek jest gorszy?Przeciez sprzątaczka czy salowa albo kasjerka w biedronce to tez czlowiek.Czy ona moze zapomniec o macierzynstwie bo w twoich realiacj katolickich sie nie miesci?To gorszy sort czy kto dla ciebie?Licze na głeboką odpowiedz chrzescijanki.

Gość Programista27
Ja tam nie wiem jak chrześcijanka czy inna anka, ale dla mnie biedota to gorszy sort. Ludzie kompletnie niezaradni, ograniczeni. X Jedynaczka4 dziś Tia? No to czego jojczysz, że mało masz kasy, skoro rzekomo dopiero zaczysznasz? Nie kochanie, pieprzysz bzdury, jesteś niezaradnym osobnikiem, który ma pretensje do wszystkich, tylko nie do siebie. Gorszy sort do sześcianu.

Gość gość
Ostatni post swiadczy o antyspołecznwj i popsutej osobowosc

Gość gość
najpierw powinni przygotować ośrodki dla dzieci niepełnosprawnych które się urodzą, bo kobieta będzie musiała pójść do pracy żeby wychować to dziecko i pozostałe żeby państwo tak walczące o nienarodzone dzieci,zainteresowało się też narodzonymi ja nie jestem za aborcją,no może tylko w wypadku zagrożenia życia matki bo może osierocić resztę dzieci pozostałe niechciane można dać do adopcji ale niepełnosprawnego dziecka nikt nie zaadoptuje i nimi powinno się zająć państwo czyli stworzyć warunki godne dla matki i dziecka

Gość gość
No i dobrze dziady i dewoty, zabijajcie mlode kobiety, zeby ratowac downy, zrobicie tj jedt u arabow, chindusow i chinczykow... Zeby popieprzyc sobie faceci beda albo musieli ladowac sobie w d**e nawzajem albo g****ic stare baby... No women, no kraj :D

Gość gość
Gdzie autorka?Wzieła sie za pomoc tym nie abortowanym?Nareszcie!!!!

Gość gość
20:20 I jak mnie znajdziesz? Podac ci moje dane hahaha? Juz pakowac walizkę za kraty? Ubawiłam sie

Gość gość
Programista 27 czy okazujesz swe poglądy temu gorszemu sortowi?Jak traktujesz ekspedientke,salową,wozną,sprzątaczke czy pracownika fabryki?Czy z gory uswiadamiasz ich jakim są elementem dla ciebie?A jak wyobrazasz sobie nagłą poprawe bycia społecznego naszych obywateli.Czy wyobrazesz sobie innokrajowcow w roli sprzątacza,salowego,..?

Gość gość
Posłuchajcie katole nie łudźcie się, że ta ustawa przejdzie. Szum jest tylko po to aby odwrócić uwagę od afery z oddawaniem majątków duchownym i od tego, że PiS wyprzedaje polską ziemię w ręce żydowskie. Oznacza to, że obywatel polski, który nie jest rolnikiem nie może nabyć polskiej ziemi rolnej, za to może zrobić to Związek Gmin Żydowskich. To czego nie udało się wprowadzić platformie, w końcu przeprowadził PiS. Kiedy przyjdzie do głosowania to nagle połowa PiSu będzie przeciw, połowa wyjdzie i tak sie skończy wielkim bąkiem to wzdęcie PiSu.

Gość gość
gość dziś gość dziś Autorko, odniesiesz się do postu z 16:06 ? X A do czego się tu odnosić? Do pokrzykiwania osoby niesprawnej intelektualnie? To tak, jak by się kłócić z osobą z chorobą Alzheimera. Jej mózg nie funkcjonuje poprawnie, więc odnoszenie się do takich wypowiedzi jest nielogiczne. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ile w tobie miłosierdzia do bliźniego. Utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu, że nie popełniłam błędu przestając przynależeć do kk

Gość gość
Halo policja prosze przyjechac na kafeterie, bo tu poglady niekatolickie i potencjalne aborcje sie dokonują hahahaha

Gość gość
Ale ogólnie to poprawia się w naszym kraju. Nawet kompletny zjeb, jak autor tematu, może mieć laptop w psychiatryku i wklepywać co mu się tam roi. Większość miałaby chcieć chorych, ultrakatolickich rozwiązań? Buahaha! Prędzej ludzie całkowicie odejdą od kk.

Gość gość
Ostatni post obrzydliwie realny!Jeszcze chwilka i nieporządana opinia i pierdl!!Normalna komuna i zarty z prezesa karane bedą.Kto nie z nami to przeciwko!?!!!!

Gość Te Deum laudamus
Najbardziej bawi mnie to wasze przekonanie, że jeśli ustawa przejdzie, to nie zostanie to wykryte. Otóż zostanie. I owszem - pierdl. Chociaż kara główna byłaby bardziej zasadna. Kto bowiem morduje bezbronne, niewinne dziecko, nie jest człowiekiem i na prawa człowieka nie zasługuje. Styczek za brutalne morderstwo bezbronnego dziecka. Przypominam także, że istnieje paragraf za obrazę uczuć religijnych. I tak, też za to grozi "pierdl", choć początkowo jest to grzywna + odszkodowanie dla osoby poszkodowanej. Może więc ostrożniej z tymi wulgaryzmami pod kątem katolików, bo my już mamy dość tego, że ateistyczna mniejszość krzykliwie pluje na co popadnie. Bardzo bym sugerował uważać, nikt nie jest anonimowy. Dość rozpasanej gówniarzerii, nie da się regulaminami, będzie prawnie.

Gość gość
A kogo obchodzi, co mają do powiedzenia katole? Pilnujcie swoich łózek.

Gość Gościówa235
Dlaczego dzielicie zwolenników i przeciwników aborcji na katolików i ateistów? Bez sensu taki podział. Jest coś takiego jak ETYKA i tym się kieruje wielu ateistów, którzy są przeciwni aborcji. A i wśród samych katolików nie brakuje zwolenników aborcji. Nie ma też co obwiniać Kościół. Dziwne by było, gdyby Kościół oficjalnie popierał aborcję tak jawnie lekceważąc przykazanie "nie zabijaj". Nie ma co się czepiać Kościoła. Kościół musi być konserwatywny i dawać poczucie bezpieczeństwa. Podejście ludzi do życia się zmienia, ale Kościół nie może się zmieniać, musi być jak skała, na której można się oprzeć na wzburzonym morzu ludzkich działań. Inaczej co to by był za Kościół -taka chorągiewka zależna od wiatru ludzkich pragnień i oczekiwań? Nie podoba Wam się nowe prawo, to czepiajcie się PISU, a nie Kościoła, bo to nie Kościół ustala obowiązujące prawo, tylko rząd. Kościół nawołuje, poucza, bo taka jego rola, ale nie ustanawia obowiązującego prawa. A czym się rząd kieruje, to już inna broszka. Jakoś nie dowierzam, aby kierowali się wiarą. Może jakaś garstka tak, ale jednak coś śmierdzi mi to obłudą. Ile w tym obłudy i ile PiSowców bez mrugnięcia okiem wysłałoby swoje zgwałcone żony i córki na aborcję do innego kraju, nie wiadomo, pewnie wielu. Osobiście uważam, że do tej zmiany w prawie dojdzie dlatego, że coraz więcej było przegięć przy aborcjach. Gdyby kobiety usuwały ciąże na samym początku, najpóźniej po pierwszym USG , jeśli chodzi tylko o chorobę dziecka (jest genetyczne), to pewnie było by inaczej. A co mamy? Tzw "późne aborcje", a w rzeczywistości wywoływanie porodu w wyniku czego na świat w 5 lub 6 miesiącu przychodzi żywe dziecko (tak naprawdę wcześniak, tyle, że chory!), które zostawia się płaczące, by umarło. To nie są odosobnione przypadki, tak się dzieje w państwowych szpitalach, a my wszyscy jako podatnicy bierzemy w tym udział. Niczym czegoś takiego nie można usprawiedliwić, żadną chorobą dziecka, ani, że matce długo zeszło na załatwieniu formalności do aborcji. To już jest zabójstwo dziecka. I to tak bardzo wkurza i wpływa na zmianę, jaka ma być przegięcie w drugą stronę. Tak samo nieludzkie będzie zostawianie ciąży pozamacicznej (o ile tak będzie, jakoś trudno mi w to uwierzyć -bo to nie jest ciąża tak naprawdę), Ale gdyby tak było, to też jest chore. A co do gwału, powinna być możliwiść aborcji, ale tylko na samiutkim, samiuteńkim początku, potem już nie. Na komisariatach policji powinna też być dostępna tabletka "po", dla tych, co zgłoszą się od razu. A jeśli zgwałcona kobieta ma nie mieć możliwości usunięcia ciąży, powinna mieć darmową, profesjonlanlą opiekę psychoterapeutyczną na cały okres ciązy i rok po, jak również jej mąż lub rodzice. Za takimi zmianami powinien iść cały pakiet uregulowań i działań niosących wsparcie, a nie tylko "nie usuwać". Dodam na zakończenie, że osobiście (mając wybór) nie usunęłabym ciąży z chorym dzieckiem, z gwałtu nie wiem, pozamiaciczną tak. Z Bogiem :-)

Gość gość
TL;DR; Nie ma czegoś takiego jak etyka ateistyczna. Ateizm to negacja, zaprzeczenie, destrukcja. Ateista nie ma podstaw do bycia moralnym.

Gość gość
Kk to najbardziej mordercza i obłudna przestepcza instytucja na swiecie.Jego historiaci bogactwo jest okupione krwią milionow niewinnych.Teraz tez kupczą Bogiem .Dla nich znaczy episkopatu,szegolnie polskiego liczy sie tylko mamona

Gość gość
My katolicy tutaj rządzimy i nasze prawo narzucimy.

Gość gość
Obawiam się, że autorka nikogo nie przekona. Może nauczyłaby się argumentować zamiast obrażać innych. Aha, i ataki personalnie na nią nie są obrazą uczuć religijnych, bo ona nie jest Bogiem. A pisanie, że ateista nie ma moralności to juz szczyt głupoty. Chyba że to prowo, bo nie sądzę, aby ktokolwiek zdrowy na umyśle mógł tak uważać.

Gość AntylewakAntyprawicowiec
Wręcz kocham wszelkie dyskusje dotyczące aborcji, choć sama jestem przeciwniczką (chociaż wiem, że są sytuacje, gdzie aborcje trzeba przeprowadzić i wtedy NIKT, nawet prezydent czy papież, nie ma nic do gadania). Państwo powinno zająć się ludźmi, pomóc tym najbiedniejszym i najbardziej potrzebującym. Gdyby Polska była lepszym krajem dla społeczeństwa i byłaby bardziej przyjazna rodzinom to wtedy o wiele mniej byłoby aborcji - nawet wtedy gdyby była całkowicie legalna. Zapobieganie przerywaniu ciąż niestety nie polega na zakazach, a właśnie na pomocy rodzinom, przyszłym matkom. Ile to kobiet stoi przed dylematem - żyć na jakimś poziomie materialnym bez dziecka czy - kolokwialnie mówiąc - dziadować, ale z dzieckiem. Wiele kobiet decyduje się na aborcję. Problem z głowy - nikt nie wiedział, że w ciąży taka jedna z drugą była, a społeczeństwo nie napiętnuje, że zła matka, bo oddała. Zresztą każdy ma swoje sumienie i niech robi co uważa za słuszne. Nikt nie jest idealny, a i przyjdzie taki dzień, że każdy z nas się zmierzy oko w oko z tymi, których skrzywdziliśmy. I tak, jestem katoliczką, mam swoją wiarę, ale nikomu tej wiary nie mogę zarzucać, więc nie wypowiadam się na temat czy wprowadzić całkowity zakaz aborcji czy nie. Delikatna sprawa i ciężko znaleźć w tym wszystkim złoty środek. zresztą ktoś, kto będzie chciał dokonać aborcji to i tak to zrobi - nie oszukujmy się.

Gość Dość zabijania dzieci
Mój syn jest ministrantem, jestem taka dumna! Ksiądz proboszcz batdzo lubi z nim współżyć, podobno ma aksamitny o***t :) teraz to dzięki jego poświęceniu pójdziemy wszyscy do nieba!

Gość gość
Autorko, latwo być pro life jak się ma problemów. Ja nie jestem za aborcja na zasadzie "ups wpadłam to sobie usune" jednak uważam ze sa sytuacje w których nikt nie ma prawa decydować za kobiete. Duzo osob które tak krzycza przeciwko aborcji nigdy nie doswiadczyly gwałtu, choroby ani innych trudnych przezyc , większość nawet nigdy nie była w ciąży, wiec wydaje mi się niedorzeczne, ze uzurpują sobie prawo, żeby decydować o zyciu i zdrowiu kobiet. Katole się ciesza, ze wladza calkowicie zakaze aborcji, czy wy nie widzicie ze to nie jest normalne? Ci, którzy głosowali na pis sa skończonymi idiotami. Dali obietnice 500zl na dziecko żeby barany glosowaly. Czepili się tej aborcji a jednocześnie chcą zakazac antykoncepcji, przecież to jest jawne działanie przeciwko kobietom. Nie każdy chce mieć 10 dzieci.

Gość gruszkowe jabłko
a tym czasem po cichu przeszła ustawa, że Polak który nie jest rolnikiem nie może kupić w Polsce ziemi rolnej, obcokrajowiec nie może kupić ziemi rolnej ale już Związek Gmin Żydowskich może kupić tyle naszej ziemi rolnej ile mu się podoba. Brawo Pis i brawo Wy! bijcie się poje/buski o ustawę antyaborcyjną, która jest tylko zasłoną dymną i która na końcu i tak nie przejdzie.

Gość gość
zauważyłyście że kobiety które są za aborcją, która ma być dostępna jak wizyta u dentysty , są takie jak ta idiotka co się w tvn skompromitowała :-o nawet nie dopuszczają , że ktoś może mieć inne zdanie NIE I UJ ma być tak bo my tak lubimy chcemy zabijać płody i kropka i nie można nic skomentować bo się zostaje obrzygany rynsztokiem .