Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dość zabijania dzieci

Mądra katolicka nauka dotycząca karania kobiet za aborcję

Polecane posty

Gość Spokojnie robię swoje
gość dziś Co dobitnie widać z Belgii czy Holandii. Można tatusiowi zamówić umieranie do domu - przy okazji przywiozą pizzę, żeby się rodzina nie znudziła czekaniem, aż tiopental zacznie działać. Poza tym można tatusiowi czy mamusi delikatnie acz konsekwentnie sugerować, że cierpi niepotrzebnie, że stanowi taki ciężar, bo wyjazd na wakacje trzeba odwołać, a i grill z kolegami z korporacji przepadnie.

gość dziś śluby cywilne to też zło i powinny być karane prawem? To nawet jak nie wierzę w Boga, arazczej nie uznaję KK to mam na siłę brać kościelny byle klechy mogły się nażreć z mojego portfela? Mirekkk LECZ SIĘ! X Nie ma czegoś takiego jak "nie uznaję KK a wierzę w Boga". Poza Kościołem nie ma zbawienia (nulla salus extra Ecclesiam), ponieważ ustanowił go sam Chrystus mówiąc do św. Piotra apostoła "Tu est Petrus! - Ty jesteś Skała i na tej skale ustanowię mój Kościół, a bramy piekielne go nie przemogą". Już niejaki pan Luter próbował odejść od tej reguły i skończyło się gettami dla Żydów, pogromem na miarę holocaustu (tak tak, bohater protestantów pierwszy wpadł na pomysł gett i zabijania Żydów) oraz wyrżnięiem 200 tysięcy ludzi, w tym dzieci.

Gość gość
Do robie swoje!Historia koscioła to nie tylko mordy ale kupczenie papieskim urzedem.To odpuszczemie totalnych złych rzeczy uczynionych innym za mamone.To likwidacja tysiące kobiet za niby czary,to likwidacja wielu kultur.Papiez błogosławił nazistow,a nawet kiedys za namową polskiego episkopatu Targowice.Jezus ,ani Bog nie ma nic wspolnego z tą obłudną instytucją KK

Gość gość
Spokojnie robie swoje We czwartek usunelam zarodek, ktorego nie chciałam. I co mi teraz zrobisz? Znajdziesz mnie? Przed sad postawisz? Dobry jestes, powiem ci, ze ubawiłam sie.

Gość gość
Spokojnie robię swoje dziś Jak sprytnie ominąłeś niewygodny opis cierpienia czyjejś matki. Zatem obiecaj teraz, że jak ktoś w rodzinie będzie Ci umierał w podobnych męczarniach, to nie wyjdziesz z pokoju, będziesz go trzymał za rękę i mówił, że cierpienie uszlachetnia, że ma być wdzięczny, że żyje, bo ból i cierpienie są potrzebne, a do tego będziesz cały czas się uśmiechać... Co jakiś czas mów innym członkom rodziny, jak cudownie się czułeś, patrząc na agonię bliskiej osoby. Jeszcze Cię życie kopnie i zobaczysz, jak to jest :)

Gość gość
Nawet jeśli jakimś cudem wydałoby się że kobieta wyjechała za granicę na aborcję (a niby jak ma się wydac, na czole tego sobie nie napisze) to i tak nie można karać za działania których dokonujemy w państwie gdzie one są legalne! To tak jakby po wakacjach w Holandii ukarano nas w Polsce, bo tam paliliśmy marihuanę.

gość dziś Z tej prostej przyczyny, że mój ojciec umarł na raka płuc. Utopił się w płynie i krwi. Topił się dwie godziny, walcząc o każdy oddech. Kim ty gówniarzerio smarkata jesteś by mi pisać o cierpieniu? I nie zabiłem go, jak by mi typowy lewak ateista zasugerował, tylko trzymałem za rękę i modliłem się razem z nim, pocieszałem jak mogłem, pilnowałem kroplówki. I przez myśl mi nie przeszło "skrócenie męki ojca", by sobie skrócić patrzenia na męczarnie drugiej osoby. Życie to może ciebie kopnąć, bo ja mam już 47 wiosen na karku i z takim smarkiem dyskutować o cierpieniu dla mnie to jak z krową o fizyce.

gość dziś Papież przeprosił za błędy i zbrodnie dokonywane w imię Pana Jezusa. A kiedy twoi guru przeproszą za Wandeę? Za mordowanie tysięcy chrześcijan w Rosji, Francji, Niemczech? Ateizm powinien być zakazany chociaż ze względu na ponad 150 mln ofiar na koncie.

gość dziś We czwartek usunelam zarodek X Zamordowałaś dziecko. Nie urodzi się już ten jeden unikalny człowiek. Taki jak ty. Ktoś kto miał prawo żyć, ale dla swojej wygody mu nie pozwoliłaś. Smutne.

Gość gość
Spokojny, masz dużo racji, lewactwo i ateizm to coś potwornie złego, ale nie można tak krzyczeć na ludzi. Pomódl się za nich, może ich oświeci, ale nie krzycz, nic tym nie zdziałasz, a jeszcze naskoczą na ciebie. Niech robią swoje, każdego Bóg rozliczy osobno z jego życia. To tyle. Na razie.

Gość gość
jako katoliczka i to mocno wierzaca nie przypominam sobie zeby Jezus mowil zeby zabijac. Wrecz tego zabronil. Rowniez kobiety ktorej ciaza zagraza bo to zabojstwo czlowieka!

Gość gość
A co z zabijaniem w samoobronie? Jeśli ktoś napadnie na nas z nożem i broniąc się spowodujemy jego śmierć? Czy w takim razie nie wolno się bronić a w razie napadu należy biernie stać i dać się zabić? Świat nie jest czarno - biały, w niektórych przypadkach nawet zabójstwo jest uzasadnione.

Gość gość
I lepiej,żeby ciąża zabiła kobietę??? Mocno wierzący katolicy ,a zachowanie prawie jak w islamie. Niedobrze mi jak czytam takie brednie. Ale może dlatego,że mam w zwyczaju używać mózgu.

Gość gość
Spokojnie robię swoje dziś Hamuj facet! Byłam dzieckiem, jak zmarła mi matka, lekarzom nie opłacało się nawet przeszczepianie organów, bo i tak organizm by je odrzucił, albo zmarnowałyby się przez śmierć. Ciąża była jedną z przyczyn choroby, zatem jestem morderczynią. Mam też siostrę, która może dożyje 20 roku życia, może. Ulżenie w cierpieniu, kiedy medycyna jest bezradna nie jest pozbyciem się niemiłego widoku, tylko zwyczajnym ludzkim odruchem. Osobiście uważam, że prowadzenie uporczywej terapii, gdy wiadomo, że pacjent żyje, by jedynie cierpieć i umrzeć, jest formą przemocy. Nawet chorujące zwierzęta bez szans się usypia, a człowiek ma się męczyć, w imię uszlachetniającego cierpienia i faktu, że to jego boli fizycznie, a nie bliskich... wszystko jasne :)

Gość gość
gość dziś Szkoda tylko, że jak kobieta umrze, to płód wyląduje w piachu razem z nią. Kobieta nie ma prawa się bronić, bo biedny płód trzeba chronić, ale już płód może zabić kobietę? I wy mówicie o ochronie życia :D

Gość gość
Nie piszcie z tym katozje/bem, to troll jakich mało! Nie karmcie debila!

Gość gość
Lepiej umrzeć niż ciężko zgrzeszyć morderstwem. Wtedy chociaż dusza takiej kobiety zostanie zbawiona.

Gość gość
gość dziś Wiesz, dziecko, że nawet Kościół dopuszcza ratowanie życie matki? Ja wiem, że dla niektórych kobieta, to gorsza forma człowieka, ale ona tym bardziej ma prawo do życia.

Gość gość
21:54 No i co z tego? Ty nazwiesz to morderstwem, a ja pozbyciemsie czegos czego nie chciałam. Dla ciebie smutne, a dla mnie nie. Ja przeszłam nad tym do porzadku dziennego, a ty roztrzasasz jakbym zamordowała pol kraju. Zreszta po co dyskusja. Ja zarządzam swoim cialem i ja decyduje i zadna ustawa mnie nie zmusi do niczego.

Gość Pan Koracz
gość wczoraj Jesteś po prostu produktem popkultury, nie posiadasz uczuć wyższych. Piesek/kotek, auto, korporacja, "szoping" i "lajfstajl". No cóż, tacy ludzie widać też muszą być. Chociaż oby jak najmniej.

Gość Pan Koracz
gość wczoraj A co z zabijaniem w samoobronie? Jeśli ktoś napadnie na nas z nożem i broniąc się spowodujemy jego śmierć? Czy w takim razie nie wolno się bronić a w razie napadu należy biernie stać i dać się zabić? Świat nie jest czarno - biały, w niektórych przypadkach nawet zabójstwo jest uzasadnione. X Takie wpisy dowodzą tylko, że poziom inteligencji narodu jest już w okolicach błędu statystycznego. Nie masz pojęcia o nauce katolickiej. Rozróżnia ona "nie zabijaj" od "nie morduj" - wolno zabić w samoobronie, wolno nawet zabić w ramach kary ostatecznej. A wystarczy, zamiast pudelka i kafeterię poczytać nieco mądrzejszych źródeł. Np. w przerwie na reklamę podczas "Dlaczego ja"...

Gość Pan Koracz
gość wczoraj Swoją drogą rozumiem teraz, dlaczego wielu facetów nie chce związków z dzisiejszymi "kobietonami". Kto chciałby mieć za żonę morderczynię zdolną zabić własne dziecko...

Gość Pan Koracz
gość wczoraj No to odłącz od resporatora mamusię, tatusia, siostrę i brata, syna oraz córkę - będą ci wdzięczni, a ty poczujesz się tak dobrze, jak byś uśpiła "kotusia" albo "psiuńcia". W końcu dla takich jak ty nie ma różnicy między szczurkiem a człowiekiem. No może jest - dla szczurka poświęcisz pół siebie, dla czlowieka nie.

Gość Młot na ateizm
Ja bym kompromisu aborcyjnego nie ruszał. To delikatna sprawa i nie można decydować za kobietę, chociaż oczywiście to nadal jest morderstwo dziecka. Cóż, pozostawmy to jej sumieniu. Nie można zmusić kogoś do tego, by zrobił coś ze swoim ciałem, nawet jeśli to ohydne. Natomiast zgodzę się co do tego, że ateizm jest głównym, a może wręcz jedynym powodem wszelkich ludobójstw od czasów oświecenia. Jego ofiary można liczyć w setkach milionów ludzi i zgadzam się, że w cywilizowanym kraju dla ateizmu nie może być miejsca.

Gość gość
05:02 Popatrz, popatrz, a moj maz jakos nie narzeka. Decyzje o usunięciu ciazy podjęliśmy wspolnie poniewaz nie jest to dobry czas na drugie dziecko. W sumie to maz decyzje pozostawił mi poniewaz uwaza, ze to kobieta powinna miec kluczowy glos. A ja z kolei nie zwiazalabym sie z kims dla kogo wiara jest ponad wszystko. Tak krytykowany jest Islam, a katolicyzm bardzo zaczyna sie do niego upodabniać w kwestii kobiet.

Gość gość
Pan Koracz: w takim razie czym innym, jak zabijaniem w samoobronie jest aborcja, kiedy mocno zagrożone jest życie matki? Mówię konkretnie o tym przypadku. Nikt nie ma prawa zabraniać mi się leczyć i bronić swojego zdrowia i życia,

Gość gość
Nie ekscytujcie się tak ludziska, widać że to prowo 🖐️

Gość gość
Mogą sobie zakazywać i zabraniać, a prawda jest taka że aborcja była, jest i będzie. Istniała od starożytności, tylko wtedy się to nazywało spędzaniem płodu, a i tam gdzie jest nielegalna kobiety znajdują sposób by się pozbyć niechcianej ciąży!

Gość gość
gość dziś W czasach gimbusów i korposzczurków każda obrona moralności i dobra jest "prowo". Wy nawet nie umiecie już pisać pełnych słów, tylko "spoks", "prowo", "wporzo" itd. Za dużo "starbaksa", "selebrity splasz", za mało szkoły.

Gość gość
A nasz proboszcz ma trójkę dzieci i babę.... ten to dba o rozrod... takich więcej...