Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dość zabijania dzieci

Mądra katolicka nauka dotycząca karania kobiet za aborcję

Polecane posty

Gość gość
gość dziś A ja mam słonia w karafce. A nawet gdyby (w co mocno wątpię, ale powiedzmy, że mówisz prawdę) - to czy fakt, że ktoś zachowuje się jak źle oznacza, że my tak samo?

Gość gość
o K/U/R/W/A jakby mój M pozwolił mi na aborcję to cały nasz związek ślub dzieci ,które mam to by było szambo w końcu jesteśmy dorośli i odpowiedzialni :-) Takie piertolenie nie czas hahahhahaha a na co jest czas na śmierć bawi mnie to ja tam świata nie uleczę , ale takie związki gdzie obydwoje ludzi najpierw się piertoli on się w nią zleje a potem ona usuwa dla mnie są szambem i kropka :-o

Gość brawarysta
Są trzy rzeczy, których należy zakazać, by nareszcie Polska nieco odbiła się od dna, wszystkie na A: ateizm, aborcja, antykoncepcja.

Gość gość
brawarysta dziś Jak to łatwo decydować, kiedy nigdy nie będzie się w ciąży :)

Gość gość
Brawarysta: rozumiem, że jak Twoja żona nie będzie chciała juz więcej dzieci, do końca życia zgodzić się trwać w celibacie? :P

Gość gość
gość wczoraj Niektórzy potrafią panować nad popędami, inaczej niż tłuszcza, dla której seks jest ważniejszy nawet od facebooka. Ludzie potrafią obserwować swoje ciało, powstrzymywać się w dni płodne, a jak mimo wszystko zajdą w ciążę, to nie mordują małego człowieczka, tylko cieszą się z cudu życia. Ateistyczna tłuszcza myśli w kółko o seksie, ale konsekwencje? Po co, lepiej zamordować. W dodatku jest leniwa - po co chować dzieci, przecież to przeszkadza w "szopingu" i "piciu kawy w starbaksie", trudniej "bywać w multipleksie" i brylować na imprezacj. To takie "nie modne i w kieszeni niewygodne", "passe".

Gość gość
Wierze w Boga ale Kk napawa mnie obrzydzeniem.Czytajac wpisy zagorzałych katolikow jest mi smutno ze ludzie tak sie deklaryjący uzywaja takiego jezyka nienawisci,dyskryminuja i ponizają innych.Bog sie was wstydzi bo Bog jest jak napisane w Pismie MIŁOSCIĄ.Kk od wiekow wyrzyna niewygodnych i niewinnych ,jego celem jest bogactwo ,wpływy i otepienie głupiutkich dusz Wielbi chyba szatana bo w niewielu kapłanach czuc szczerosc i miłosc.

Gość Mikołaj S Katowice
gość dziś Wierze w Boga ale Kk napawa mnie obrzydzeniem. X Bóg powołał Kościół, wiec napisz inaczej - "Bóg napawa mnie obrzydzeniem" X Czytajac wpisy zagorzałych katolikow jest mi smutno ze ludzie tak sie deklaryjący uzywaja takiego jezyka nienawisci,dyskryminuja X Oczywiśćie, dyskryminują kobiety chcące zamordować własne dziecko, takie drugie Waśniewskie. X Bog sie was wstydzi bo Bog jest jak napisane w Pismie MIŁOSCIĄ. X Chyba czytałaś biblię szatana. Bóg jest przede wszystkim SPRAWIEDLIWOŚCIĄ. Katechizm: "za dobre wynagradza, a za złe KARZE" X Kk od wiekow wyrzyna niewygodnych i niewinnych X Jakiś przykład, tylko nie z pudelka :D X jego celem jest bogactwo ,wpływy i otepienie głupiutkich dusz X Ciesz się, że masz Kościół, który nie nakazuje już tego, co Stary Testament, gdzie za aborcję czy niewierność, a nawet odpysknięcie ojcu KAMIENOWANO - i to również był NAKAZ BOGA. X Wielbi chyba szatana bo w niewielu kapłanach czuc szczerosc i miłosc. X A ja od ciebie czuję swąd szatana, bo wykręcasz naukę katolicką i wierzysz w "jakiegoś bożka", bo na pewno nie Boga. Jest też druga opcja - jesteś 17 letnią dziewczynką, która powtarza frazesiki zaczytane gdzieś w internecie, albo co koleżanka powiedziała przy piwie.

Gość do osoby o żenującej wiedzy
gość dziś Bóg zakazał mordować. Nie widzę twoich słów potępienia dla zabójstwa jakim jest aborcja. To gdzie ta twoja wiara w Boga? Zapomniałaś już, co powiedział o grzesznikach? "Spadną na ciebie wszystkie przekleństwa, będą cię ścigały i dosięgną cię, aż cię zniszczą".

Gość gość
Wiedza jest zenująca jak korzysta sie tylko Tygodnika niedzielnego.Kk ma okrutne mordy i gwały na koncie.Sw inkwizycja,noc Sw Bartłomieja,mordowanie setki tysiecy pseudo czarownic,sodomia,kupczenie urzedem papieskim przez ludzi duchownych pragnących władzy,poparcie Targowicy,błogosławienie nazistow.. To co wymieniłam to pikus i to tego chaotyczny

Gość Tymoteusz Titan
Przecież to norma na kafe. Bóg jest dobry tylko jak pasuje do wyobrażeń, nie stawia wymagań i "jest miłością". O tym, że istnieje także piekło, zwłaszcza dla dzieciobójców, cudzołożników (seks pozamałżeński) już się nie pamięta, najlepiej by to wymazać z Biblii...

Gość gość
Jezus nie uzywał słowa koscioł i biskup .to wygodne i bardzo luzne tłumaczenie.Kształt obecnego kształtu koscioła to wynik politycznego kompromisu i tyle zawsze politykaci korzysci

Gość Bartymeusz Bosy
gość dziś Wiedza jest zenująca jak korzysta sie tylko Tygodnika niedzielnego. X Albo "faktów i mitów" X Kk ma okrutne mordy i gwały na koncie. X Kłamstwo. X Sw inkwizycja X Była najbardziej postępową w historii instytucją, która wprowadziła urząd obrońcy, która jako pokutę wyznaczała pracę zamiast śmierci, która prowdziła śledztwo i dochodzenie - po raz pierwszy w historii. Całe dzisiejsze sądownictwo korzysta z dobrodziejstw właśnie inkwizycji. Była ona "dzieckiem swoich czasów", więc zdarzały się brutalne postępowania TAK SAMO, jak dzisiaj źłi sędziowie wsadzają do więzienia niewinnych ludzi albo skazują niewinnego na karę śmierci. Za spalenie źle osądzonych ludzi przeprosił papież - prosiło wybaczenie. Natomiast inkwizycja protestancka ma na koncie wiele tysięcy śmierci - ale czemu się dziwić, protestanci mają na koncie rzezie, antysemityzm, a obecnie rozpad kościoła. Ale oni sami wybrali separację od Kościoła Chrystusowego. X noc Sw Bartłomieja X Za tę zbrodnię przeprosił. Czy lewacy przeprosili za zbrodnię Wandei, gdzie masowo mordowano katolików tylko za to, że nimi są? Pławienie w Nantes - znasz to? X mordowanie setki tysiecy pseudo czarownic X LOL, te dane to z pudelka :D Poczytaj Runcimana, specjalistę od spraw inkwizycji. X sodomia,kupczenie urzedem papieskim przez ludzi duchownych pragnących władzy X Błędy pojedycznych ludzi, a nie Kościołą jako całej wspólnoty. X poparcie Targowicy X Za co zostali powieszeni przez innych Katolików jako zdrajcy. X błogosławienie nazistow. X Papież za to przeprosił. Lewactwo nie przeprosiło za ochoczą pomoc Rosjanom w mordowaniu żołnierzy wyklętych. X To co wymieniłam to pikus i to tego chaotyczny X Totalnie chaotyczny, w dodatku na poziomie brukowca, bo nie oparty o żadną wiedzę historyczną. Czyli jak się spodziewałem.

Gość gość
gość dziś Jezus nie użył też nazwy "in vitro" i "antykoncepcja". Tłumaczenie na poziomie 10latka. Jezus ustanowił swoją wspólnotę i postawił na jej czele św Piotra. Chyba, że rozmawiam znowu z jakąś "badaczką Pisma uniwersytetu Kafeteria" :D

Gość gość
Tymoteusz Titan dziś Nie tylko. Na piekło skazujesz się sam oddalając od Boga, tj łamiąc przykazania. Zamknięcie na życie, antykoncepcje, onanizm/masturbacja, cudzołóstwo, aborcja (mordowanie dzieci), homoseksualizm, kłamstwo, zazdrość, rozwód - to wszystko grzechy, które wielu tzw. "wierzących w Boga" wymazałoby z Jego księgi, tak jak mówisz. W stanie grzechu śmiertelnego dusza nie jest w stanie osiągnąć zbawienia.

Gość gość
Ale od wiekow zbawienie mozna było kupic,wystarczy kasa

Gość gość
gość dziś Nie można. Jak widać - wiedza teologiczna jest na żenującym poziomie. I radzę poczytać, na co skazują się ateiści: www.fronda.pl/a/czy-wszyscy-ateisci-pojda-do-piekla,69985.html

Gość gość
No to krotko za aborcje,eutanazje,antykoncepcje wystarczy przeprosic.I jak kk przeprosiło to oczywista oczywistosc ze sprawa wybaczona i zamknieta???!To naprawde takie proste!?Jestes schematycznym,ograniczonym fanatykiem.Słabo znasz historie tylko dogmaty i katolicką interpretacje wydarzen.Pozniej chetnie z Tobą po polemuzuje bo teraz musze zając sie synkiem ktorego nie usunełam mimo powaznego podejrzenia downem,zrobic starzym pociechą i mezowi pyszny obiadek i przygotowac sie do pracy na 4 godzinki.To ze kk napawa mnie lekiem,to nie znaczy ze jestem osobą pozbawioną sumienia.Dobry obywatel ze mnie,czuła matka i zona .Znam tez historie taką obiektywną i wiele widziałam gdy na siłe prowadzono mnie do kk.

Gość gość
Tak tak Fronda, Gazeta Polska faktycznie rzetelne zrodla. Ale niewazne, kto nie chce nie musi ich przeciez czytac. A, drogi katoliku, najwazniejsze przykazanie znasz? Jak to bylo? Bedziesz miłował Pana Boga swego z calego serca swego, z calej duszy swojej i ze wszystkich mysli swoich, a BLIŹNIEGO SWEGO JAK SIEBIE SAMEGO. Czyli rozumiem, ze skoro nienawidzisz kogos kto nie mysli tak jak Ty, kto nie zyje wedlug twoich zasad to nienawidzisz tez siebie.

Gość gość
gość dziś No to krotko za aborcje,eutanazje,antykoncepcje wystarczy przeprosic X Nie wystarczy. Przed Bogiem, nie ludźmi. Tak, jak nie wystarczy przeprosić za zamordowanie. X I jak kk przeprosiło to oczywista oczywistosc ze sprawa wybaczona i zamknieta???! X Nie. Wskazuję tylko, że pomimo swoich błędów Kościół przeprosił. Lewactwo nie przeprasza za rewolucję francuską, bolszewicką i 200 mln zamordowanych i zagłodzonych ludzi. X Jestes schematycznym,ograniczonym fanatykiem. X Dla grzesznika każdy, kto wypomina jego grzech jest fanatykiem. X Słabo znasz historie X Znam historię bardzo dobrze. Nie próbuj się mierzyć. X tylko dogmaty X Wymień jeden, którego użyłem X katolicką interpretacje wydarzen. X Nie ma czegoś takiego. X Pozniej chetnie z Tobą po polemuzuje X Nie jesteś w stanie

Gość gość
gość dziś wow ale odkryłaś - katol nienawidzi sam siebie :P Przecież od dawna wiadomo, że wszelakiej maści fanatycy nienawidzą sami siebie inaczej nie mogliby gadać takich idiotyzmów i robić tak irracjonalnych rzeczy. Zobacz, że nic mi nie odpisał jak opisałam jak umierała moja matka na raka kiedy mu odpisałam na jego niedojrzałe postrzeganie eutanazji. To jest typowy debil, który dał sobie wmówić, że aborcja to wyłącznie wyrywanie żywcem rączek i nóżek u 6 miesięcznego płodu, że eutanazja to pozbywanie się niewygodnych staruszków. Mówię ci - to jest typowy kato debil nie zdziwię się jak jeszcze jakiś działacz kościelny z KSMu, krucjaty czy innej oazy.

Gość gość
X bo teraz musze zając sie synkiem ktorego nie usunełam X To nie jest powód do traktowania cię jak księżniczki. Miliony ludzi nie morduje swoich dzieci. X mimo powaznego podejrzenia downem X Żaden "wyczyn", ale jak widać dla lewaka ogromny - nie zabić słabszego. X To ze kk napawa mnie lekiem,to nie znaczy ze jestem osobą pozbawioną sumienia X Nie, ale wskazuje na opętanie. X Dobry obywatel ze mnie X Jasne. Każdy jest "dobry, nie szkodzi nikomu i pójdzie do nieba". X czuła matka i zona X Piękna laurka. Chcesz przekonać samą siebie? XX nam tez historie taką obiektywną X Właśnie widzę - np. na temat inkwizycji :D Cała kancelaria się tu śmieje z tych rewelacji :) To już nawet na forum ateista mają większą wiedzę na ten temat, a skoro tam wiedzą, to naprawdę - kompromitujesz się okrutnie :) X i wiele widziałam gdy na siłe prowadzono mnie do kk. X No to napisz od razy - nie lubię Kościoła, bo mnie matka na siłę prowadzała, a ja jestem niezależna, nowoczesna i postępowa i dlatego się buntuję :) To wiele wyjaśnia :)

Gość gość
gość dziś Oczywiście, że odpisałem. Ale ateistyczna fanatyczka nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Typowe u neurotycznych kobiet. Co do mojej przynależności - byłbym zaszczycony, ale brak mi czasu.

Gość gość
Zmierze sie.

Gość gość
gość dziś Tak tak Fronda, Gazeta Polska faktycznie rzetelne zrodla. X Jeśli podają cytaty z Pisma, to rzetelne, bo są tylko transporterem myśli i podają źródło. X A, drogi katoliku, najwazniejsze przykazanie znasz? X Nie ma najważniejszego przykazania. Jest Dekalog. X Jak to bylo? Bedziesz miłował Pana Boga swego z calego serca swego, z calej duszy swojej i ze wszystkich mysli swoich, a BLIŹNIEGO SWEGO JAK SIEBIE SAMEGO. X Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. 6 Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. X Czyli rozumiem, ze skoro nienawidzisz kogos kto nie mysli tak jak Ty, kto nie zyje wedlug twoich zasad to nienawidzisz tez siebie. X Katolik ma nienawidzieć grzech. I musi, pod ryzykiem potępienia wiecznego, piętnować grzech i napominać grzesznika, albowiem sam czyni inaczej zło.

Gość gość
gość dziś No, jak "Czarną księgą chrześcijaństwa", albo "Fakty i mity", to faktycznie, będzie pojedynek na miarę debaty uniwersyteckiej :D Ktoś, kto nie ma pojęcia czym była inkwizycja chce się mierzyć ze mną na wiedzę :D

Gość gość
I jeszcze jedno!Lewactwo to wytwor kk.Gdyby nie pycha,pazernosc i okrucienstwo kk to niebyłoby tego jak Ty mowisz lewactwa.

Gość gość
08:50 Z takimi osobami nie da sie rozmawiac, bo weglug nich -moja racja jest najmojsza-. Mam w rodzinie takie osoby. Ja jestem osoba, ktora kiedys wierzyła, teraz nie wierze. Wlasnie po sytuacji w zyciu kiedy bardzo bliska dla mnie osoba umierała w bolu przez 3 miesiace i nie mozna bylo skrócić tego cierpienia, bo prawo i kosciol zabrania, bo to niemoralne. Do cholery!!! A moralne i etyczne jest pozwalać na to, zeby czlowiek umierał w cierpieniu. Moralnym jest pozwalać zeby rodziły sie bardzo chore dzieci, ktore czuja jedynie bol i odchodzą powoli trawione choroba. Ja pracuje w szpitalu i szlag mnie trafia kiedy przychodzi ksiadz do cierpiącego, umierającego czlowieka i gada mu bzdury o uszlachetnianiu, zbawieniu przez cierpienie itp. Nie raz wyrzucałam takiego z oddziału, bo potrafil doprowadzic rodzine pacjenta na skraj. Dlatego nie zgadzam sie na taka wiare, ktora traktuje czlowieka przedmiotowo.

Gość gość
gość dziś Och naprawdę zabijanie ludzi bo mieli więcej to wina Kościoła? Deprawowanie młodzieży praktykami sodomickimi to wina Kościoła? Palenie ludzi w piecach za to, że są Żydami to wina Kościoła? Zabijanie dzieci to wina Kościoła? Wymieranie populacji (antykoncepcja) to wina Kościoła? Nie, wszędzie tam, gdzie odrzucono nauczanie Kościoła, doszło do rzezi, morderstw i ludobójstwa. Od Lutra począwszy, przez Francję idąc, a na ZSRR i III Rzeszy skończywszy do początku XX wieku. A potem przyszły eksperymenty na ludziach, masowa aborcja, rozwody i tragedie rodzinne, aż skończyło się na "bezzstresowym wychowaniu". Tak, to oczywiście wina Kościoła :)