Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oddałam wózek od teściowej i jest kwas.

Polecane posty

Gość gość
Jeju ty co ciągle piszesz co myślisz o oddaniu prezentu.moze wez od autorki namiary na tesciowa i powiedz ze ty weźmiesz te wozek

Gość gość zaraz babcia
Chamka22:09 Synową jest zajęta urządzaniem mieszkania, ja bawię się wyszukiwaniem wozkow. Umiem wysyłać linki, pracuję, znam marki Mima,Quinny, znam też tako czy ixlander. Prowadzę auto i firmę. A ty co poza mopsem znasz? Trolling i hejt, jak widać. W głowie ci się nie mieści , że ktoś coś potrafi, bo twoja matka na mopie jeździ hahaaa Dobranoc ,............

Gość gość
jak można oddać wózek który jest prezentem? jesteś bezczelna autorko

Gość gość
gościu zaraz babciu... ten twój essence w wersji spacerówki wygląda jak wózek inwalidzki, nie sądzę, że podoba sie synowej, podejrzewam, że podoba się tobie bo twoje koleżanki babcie chodzą z podobnymi i myślisz, że jest fajny skoro "wszyscy" go mają...

Gość gość
gościu babuniu, nie kupuj synowej czołgu z białym dołem gondoli jak ma obecnie 90% wózków, kup jej stokke quinny, bugaboo joolz orbitbaby, to zaskarbisz sobie jej wdzięczność do śmierci, wyślij jej linka z którymś z tych wózków to zobaczysz jak się ucieszy, dopiero zobaczysz, co to jest radość :)

Gość gość
babka ma coś nie halo, wysyła synowej linki do czołgów i landar i jeszcze uważa, że ją to cieszy, ojp... a co zrobisz babuniu, jak synowa podejmie decyzję w porozumieniu ze swoja mamą bo ma do tego prawo i uwzględni jej zdanie będące być może odmienne od twojego??? niech zgadnę: będzie kwas i obraza majestatu, a potem kolejny wątek na kafe, że nienawidzę synowej.

Gość gość
Proponowanie zakupu lub współfinansowania wózzka przez teściowa niesie ryzyko, że będzie ona uważała dgo za swoja własność i dobro przechodnie w rodzinie i jak urodzi się następny wnuk to odbierze wózek synowej! Moja kuzynka urodziła we wrzesniu, teściowa dołożyła większą częśc do wózka 3 w 1, a w sierpniu powiedziała z dnia na dzień, że komuś tam obiecała wózek i ma go dostać z powrotem. 11 miesięczny wnuk korzystający jeszcze ze spacerówki i fotelika samochodowego został z dnia na dzień bez wózka bo babunia musiała zaszpanować przed kimś swoja wielkodusznością. Także uważajcie, bo własna matka wam tego nie zrobi, a tesciowa i owszem :)

Gość gość
11:35 dobre, zwłaszcza gdy synowa nie jest pokornym cielęciem wobec teściowej.

Gość gość
Co wy macie z tymi czołgami? Mówiąc szczerze to ja na żywo nie widuję tych waszych trendi- srendi wózków, które niby jako jedyne są godne wozić wasze dzieci... A nie, raz widziałam Stokke - dla mnie to jest karykatura wózka. Jest okej dla gadżeciarzy. Wiem, wiem, jestem zazdrosna. Spuszczam głowę i idę pokornie, w mozole, pchać swój czołg. Pozdrawiam!

Gość gość
Czołgi szczególnie są popularne wśród mopsiar

Gość gość
Wiecie co, uwazam ze autorka dobrze zrobila.Ja dostalam meble za 4 tys od tescia dla dziecka choc sie upieralam ze nie chce od roku wysluchuje jakich to on wspanialych mebli nam nie dal....zaluje ze przyjelam.

Gość gość
babciu, w dzisiejszym zmotoryzowanym świecie babcie w wieku 50 lat i wiecej mają swoje samochody,pracują na stanowiskach i nie jest to nikomu dziwne.Nie zaimponowałaś niczym czym mogłabyś nas powalić.Natomiast daj synowej kasę i pleć bzdur ze znasz się na wózkach,młodzi wiedzą czego chcą.Synowa urzadzając mieszkanie chyba nie przywiązana do kaloryfera i nie wychodzi na zakupy by obejrzec cos dla dziecka tylko czeka na linki. Moja mama ma 62 lata i 40 lat prawo jazdy,jeszcze pracuje.

Gość gość
gość dziś Co wy macie z tymi czołgami? Mówiąc szczerze to ja na żywo nie widuję tych waszych trendi- srendi wózków, które niby jako jedyne są godne wozić wasze dzieci... A nie, raz widziałam Stokke - dla mnie to jest karykatura wózka. Jest okej dla gadżeciarzy. Wiem, wiem, jestem zazdrosna. Spuszczam głowę i idę pokornie, w mozole, pchać swój czołg. Pozdrawiam! XXX Szczerze mam stokke i jestem zadowolona bo sie sprawdzil mam tez czolga jak to nazywacie ktory tez jest ok ale uzywany sporadycznie, nie uwazam Cie za zazdrosna osobe bo masz prawo do swojego zdania.Pozdrawiam ;)

Gość gość
Do gość 12:56- ja też pozdrawiam:-) Z reguły nie jestem złośliwa, ale czasami to mnie trzęsie od czytania tych pierdół :-p Sama się dziwię, że tu wchodzę, normalnie nałóg:-)

Gość gość
a oto efekty trollingu tylko z 2 ostatnich stron: "jak można oddać wózek który jest prezentem? jesteś bezczelna autorko a ja uważam że to zwyczajne chamstwo oddać prezenty moim zdaniem zachowałaś się bezczelnie oddając prezenty oddawać prezenty to zwykłe świństwo i tylko teściom zrobiłaś przykrość uważam że nie powinno się oddawać prezentów bo to zwykłe chamstwo jak mogłaś oddać prezent? strasznie chamsko postąpiłaś nie powbezczelnie się zachowałaś oddając prezentinno się oddawać prezentów to nie fair oddanie prezentów to chamówa bardzo bezczelne zachowanie takie oddawanie prezentów nie powinno się oddawać prezentu jesteś strasznie wredna oddanie prezentu to czysta bezczelność" Jednak trzeba mieć dobrze napier/dziane we łbie, aby tak zacięcie bić w temat. Lecz się na ten chory baniak, raczej nikt tego poważnie nei traktuje, przecież wariata nie da się inaczej.

Gość gość
ja mam propozycję, ajk tylko ta wariatka trolująca się pojawi w jakimś temacie, piszemy: uwaga!!! wariat na pokładzie< zawodowy troll kafe>rozmawisz na własne ryzyko< nie daj się trolowac.

Gość gość
tak to jest jak 16 latka zostaje matką :P załosne

Gość Autorkaa tematu
No i chyba nie będzie dobrze. Wczoraj teściowa zadzwoniła i powiedziała, że czuje się upokorzona i więcej jej noga u nas nie postanie. Powiedziałam tylko, że dobrze i szanuję jej decyzję, ale jakby zmieniła zdanie to zawsze jest mile widziana u nas. Powiedziałam też, że nie byłoby tej całej sytuacji gdyby nas posłuchała i nie robiła po swojemu. Generalnie teściowa nie czuje, że źle zrobiła i raczej na tę chwilę nie zamierza miec z nami kontaktu. Mąż mówi, ze jak nie, to nie i wg niego ona będzie teraz udawac ofiarę. Szkoda, bo chcę aby moje dziecko miało jak najczęstszy kontakt z dziadkami, tym bardziej, że ma już tylko jednych.

Gość gość
Ja rozumiem, prezent prezentem, ale to nie jest pluszak, tylko coś co NASZEMU dziecku będzie towarzyszyło przynajmniej przez 2 lata jeżeli chodzi o wozki wielofunkcyjne np, nam rodzicom rownież, i jeżeli mialabym przeklinać codziennie ten wózek bo musiałabym nie wiem tachać go po schodach a byłby cieżki, albonie mieściłby mi się do bagażnika, no to wybaczcie, ale mimo szczerych checi ja też pozbylabym się takiego prezentu, nam ani rodzice ani tesciowie nie kupowali żadnych rzeczy, jedni i drudzy byli zgodni co do tego, że wyborwyprawki należy do rodzicow, owszem dużo nam pomogli ale nie narzucali i nie narzucaja swojego zdania, szanuja nasze decyzje i wybory, my wybraliśmy wozek wielofunkcyjny, taki jaki nam pasował, model Nano z Riko.

Gość gość
Do autorki : Kochana nic się nie przejmuj ja zrobiłabym dokładnie, dokładnie tak samo! U mnie moja mama "zaklepała" sobie kupno łóżeczka i wyposażenia ale razem będziemy się naradzać co i jak ale ostatecznie to ja podejmę decyzję. W przypadku teściów od początku wiedzą że sami chcemy sobie kupić wózek (mąż ma już wybrany, taki jak się mu podoba) i inne potrzebne rzeczy. Mam nadzieję że nie wyskoczą z niespodzianka bo też tego nie znoszę. Pozdrawiam

Gość gość
Ja miałam wszystko kupione będąc w 4 miesiącu ciąży!!.Ludzie,lada moment bedzie rodzić a o dziecku nie myśli,bo nic nie ma przygotowanego!

Gość gość
O jakim wózku mówicie czołg? Bo nie kumam.

Gość gość
Ale ten wózek super sprawdza sie w terenach górskich.My mieliśmy dwa wózki.Jeden 3 w 1 a drugi właśnie taki jak szliśmy na piesze wędrówki górskie.A tamten na spacerki po parku i do kościoła.

Gość gość
Nie każdy chodzi po górach.

Gość gość
Ale autorka ma problem ha,ha.Wózek to nie jest rzecz na stałe.Po dwóch latach oddasz wózek za 1/3 ceny albo za darmo.Nigdy w życiu nie kupiłabym drogiego wózka bo to głupota.Moja bratowa kupiła wózek za 1.600 zl.równe 2 lata temu.Teraz wystawiła do sprzedania za...200 zl..Ogłoszenie wisi miesiąc a nie ma chętnych.Wózek 3 w 1 w b.dobrym stanie. Ja wzięłam za darmo od koleżanki.

Gość gość
A ja nie kupiłam wózka 3 w 1 ani 2 w 1 tylko wózek głęboki-sama gondola.Dziecko wyrosło-sprzedałam i kupiłam wózek spacerowy.Dlaczego?Bo te co mają gondole zdejmowaną i nakładaną wersję spacerową są ciężkie i duże.Źle składa sie stelaż bo koła duże itp.Ja często jeżdżę samochodem a to naprawde problem składać i rozkładać taki stelaż.A spacerówka w mig złożona.Mała,lekka.

Gość gość
Bo ten wózek 2 w 1 jest duży,wygodny,stabilny i fajnie sie go prowadzi.

Gość gość
Oj widać ze Tesciowa nakręca problem teraz jej noga nie stanie w waszym domu :-) niedość ze głupia to jeszcze toksyczna . Potem zażąda dziecka do siebie do domu ale bez mamusi , bądź asertywna bo zapowiada sie gnój na najbliższe lata