Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy pierwsze buty dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 8 miesięcy nie chodzi nie raczkuje tylko pelza i przewraca się. Ubieram jej zawsze grube skarpety a moja mama mnie męczy żeby zakładać dziecku buty ze sztywna podeszwa to nauczy się wstawać. Prawda to ? Jak było u was ?

Gość gość
Oczywiście, że nieprawda. Nie można krępować stopy, któraś nie chodzi, ponieważ ona kształtuje się właśnie podczas pełzania, raczkowania i wszelkich nieporadnych prób wstawania. W domu tylko skarpetki antypoślizgowe czy cos w tym rodzaju. Poza tym to nie jest wyścig, rozwoju nie można przyspieszać.

Gość gość
Czytałam w internecie wypowiedzi lekarzy i każą zakładać miekkie buciki z miękką podeszwa ewentualnie skarpety antypoślizgowe i ze twarde obuwie to mit ale moja matka wie swoje i na siłę wciska dziecku buta z twarda podeszwa ja swoje ona swoje. Brrrr nienawidzę jak wtrąca się w wychowanie mojego dziecka

Gość gość
No to nie pytaj na forum tylko pokaż mamie jakiś artykuł albo powiedz, że rozmawiałaś z lekarzem. Niektóre trendy wychowawcze się pozmieniały, spróbuj to wytłumaczyć mamie, wiedza jest coraz większa. Poza tym 8 m-cy to jeszcze bardzo wcześnie jak na wstawanie, po co ten pośpiech. Każde dziecko nauczy się chodzić, nie musi to być na ten magiczny roczek. Norma jest chyba do 18 m-cy i to też warto wiedzieć. Moja córka ma 10 m - cy i niedawno zaczęła wstawać. Buciki miękkie zakładam jej do wózka, tylko dla ciepła. W domu śmiga w rajstopach.

Gość Kasskaa82
Po domu najlepiej na boso! Albo skarpety odpowiednie. A poza dom, na wyjścia spacery wygodne, dopasowane buty:) Ja znalazłam idealnie w Ryłko - fajny model, cena ok, nie są jakoś specjalnie sztywne a elastyczne. i mają taką specjalną wkładkę która zapobiega odkształceniom bucika.

Gość gość
Moja niunia ma 11tyg i już kupiłam jej pierwsze buciki rozm 18 i są jeszcze za duże więc nie zakładam. Ale będę jej tylko je zakładać jak będziemy wychodzić na zakupy lub gdzieś gdzie w nośniku będę ją trzymać żeby w nóżki było jej ciepło q też mam takie miękkie trampki bardzo leciutkie

Gość gość
Po domu mój maluch chodził boso, a pierwsze buciki kupiłam trampki z http://trammpy.pl/. Mają wyprofilowane, miękkie wkładki, więc na spacerki były idealne i przewiewne :)

Gość Iggulala
ja kupowałam takie https://www.rylko.com/pl/produkt/IE2417-2N_PA7,115063,49.html rozmiar 19 - są ok, mała biega w nich codziennie. Mają spód wykonany z termokauczuku z protektorem, dzięki czemu but nie traci właściwości elastycznych. Bardzo fajne.

Gość Roksana

A czy któraś z mam zamawiała może buty dla swojego malucha z twojelekicompl?

Gość Tola
22 godziny temu, Gość Roksana napisał:

A czy któraś z mam zamawiała może buty dla swojego malucha z twojelekicompl?

Moja córka ma od nich buciki. Lekkie,dobrze uszyte i wygodne. Moja córka bardzo lubi w nich chodzić także jak najbardziej polecam.

Różne są teorie doboru obuwia, ważne żeby był wygodny i nie powodował dyskomfortu w stawianiu pierwszych kroczków. Bardzo dobrze sprawdzają się buty firmy Memo Baby https://www.wesolebuciki.pl/trzewiki-profilaktyczne/683-memo-baby-start-bella-3jb-trzewiki-p%C3%B3%C5%82buty-profilaktyczne.html
Rodzice bardzo dobrze chwalą sobie ta markę.

Córka miała 10 miesięcy gdy zaczęła chodzić a "prawdziwe" buty dostała jak miała prawie 13, wcześniej stosowałam niechodki bo to też był okres zimowy i poprostu na dworze nie wypuszczałan z wozka 😉 

Jesli szukacie dobrej jakości butów dla dziewczynek i chłopców, polecam stronę:

https://pantofelek24.pl/pol_m_Obuwie-dzieciece_Buty-chlopiece-914.html

W sklepie obecnie są dobre promocje na obuwie dla dzieci. 

Nie. Nie i nie. Dziecko nauczy się chodzić i wstawać we własnym czasie. Jak będzie gotowe. A najzdrowsze jest chodzenie na bosaka. Ja nie zakładałam córce butów aż do roku z groszem bo dopiero wtedy zaczęła wstawać i chodzić. Nie słuchaj matki i już.