Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gość
JestemAgentka-dziękuję Ci bardzo:) Nie napisałam, ze od razu pójdę na zwolnienie, ale kto wie, jak to będzie wyglądać, jak będą na mnie patrzeć i w ogole. Ostatnią prace na czas nieokreślony zakończyłam z początkiem lutego, wiec bardzo bym sie ucieszyla, gdyby wszystko udalo sie z ta nowa umowa, bo to zawsze jakiś grosz, a przy umowie zleceniu zostane z niczym. Zreszta pracuje przy programie rodzina 500 i umowę miałam miec do konca maja, wiec ta nowa praca spadla mi z nieba:) pomijając juz w ogole fakt pracy urzędowej na umowę zlecenie... Dość o pracy:) ja do lekarza umówiłam sie na 9 maja, ale jak mi się uda, to podskoczę jutro, ponieważ mam odwieczny problem z anemia, jestem pod opieka poradni hematologicznej i właśnie skonczylo mi sie żelazo, wiec postanowiłam pójść chociaz porozmawiać z doktorem i wykupić nowa receptę, zeby dzidziusiowi niczego cennego nie zabrakło:) Pozdrawiam serdecznie, Asia

Gość ogo
ONIKA gratulację :-) Test robiłam o czułości 10 ... objawów nie mam żadnych, zawsze mam bolesne @ i bardzo bolą mnie piersi już na kilka dni przed, ale póki co nic. Czekam do soboty i zobaczę wtedy, a jak nie to będę czekać na @... Ostatni mój cykl trwał 42 dni ... Byłam pewna, że się udało, że tyle się spóźnia, ale testy negatywne, zrobiłam betę i nic, aż w końcu przyszła @. Przy tych długich cyklach, najgorsza jest nadzieja kiedy nie przychodzi @, a później się zjawia :| Zazdroszczę dziewczynom, które mają regularne 28 dniowe cykle i już po 28 dniach wiedzą czy udało się czy nie. U mnie jest jedna wielka nie wiadomo i czekanie, może dlatego tak mnie to irytuje, bo nawet negatywny test daje mi nadzieję, że w tym miesiącu cykl się wydłużył i owulacja się opóźniła ...

Gość Onika83
w 30dc po poludniu, potem w nocy, bo nie moglam spac :D a potem w 31 (wczoraj)tez po poludniu :) wszystkie dobrze wyrazne

Gość gość
Ja w takim razie dzisiaj tez powtórzę sobie test, bo zrobiłam tylko jeden i druga kreseczka byla jasniejsza:) moze dzisiaj będzie inaczej:) Asia

a byłyscie na badaniu beta hcg z krwi? Lepiej iść zrobić 2 razy i zobaczyć czy beta dobrze przyrasta, niż kupować kolejny test ( do tych dziewczyn co już 2 kreseczki zobaczyły). Mi w poniedziałek wyszła 220, jutro idę powtórzyć.

Gość wiola879
kurde gościu co cię to obchodzi kto kiedy idzie na L4? ja w pierwszej ciąży pracowałam do końca i co ktoś dał mi medal? a teraz jak najszybciej pójdę na zwolnienie i co? mam czuć się winna? pracuję 10 lat, na żadne L4 nie chodziłam, nawet na dziecko nie brałam a teraz mam zamiar jak najszybciej pójść, mieć więcej czasu dla synka, dla siebie, męża i jest mi z tym bardzo dobrze :-) a takie komentarze są żałosne, znajdź sobie forum i temat, które ciebie dotyczą a tutaj się nie wypowiadaj :-)

Gość gość
lepiej świrować,zrywac się po nocy robic test(?)niż przeczekac kilka dni i miec klarowną sytuację.

Gość gość
Ach, uważam, ze konwersacje z "gościem" na temat L4 i robienia nocnych testów powinnyśmy sobie odpuścić, po co sie denerwowac:) Ja bety nie robiłam, bo po prostu przed praca nie dam rady, a nie moge sie spóźnić, wiec tej bety pewnie na razie nie zrobie niestety. Pozdrawiam, Asia

Gość wiola879
agentko to szybciej zobaczysz Waszą fasolkę :-) ja pójdę w połowie maja, ze względu na L4 właśnie, myślę, że to będzie odpowiedni czas żeby pójść na zwolnienie :-) a Ty powiesz co i jak z fasolniką :-) Onika83 gratulacje :-) Asiu ja po poronieniu w lutym kupiłam sobie BIOFER folik, żelazo z wit. c i kwasem foliowym, łykałam sobie po 2 tabletki i dalej łykam, zobaczymy po pierwszych wynikach czy kontynuować czy nie. A powiedzcie dziewczyny czy jakieś witaminy bierzecie? czy może tylko kwas foliowy? Nadia w sumie to trudne pytanie, tzn. plamienie implatacyjne nie jest żywą krwią, tylko brunatną wydzieliną, owszem mogłaś uszkodzić ściankę szyjki ale chyba po prostu musisz obserwować co się będzie dalej działo i jeśli się to powtórzy to śmigaj do lekarza. A w jakim celu badałaś się sama? ogo trzymam kciuki :-) Asiu masz rację, nie ma co dyskutować :-)

Gość ogo
Koleżanka która jest w ciąży mówiła że jej gin mowil że witaminy należy brać od 2trymestru ale nie wiem czy to prawda :)

Gość gość
Wiolu- ja biorę kwas foliowy:) ale jesli chodzi o to żelazo, to na moje niedobory (mam braki zapasow-niska ferrytyna) to za slabe dzialo:p Co do plemienia to ja miałam w 26 dniu cyklu i widziałam odrobinkę krwi (wsadzilam tampona, zeby sprawdzić, consie dzieje):) ale to tylko odrobinkę i tylko raz, a później tylko śladowe ilości mleczno brązowej wydzieliny. Poroniłaś ? Ach, przykro mi... Oby teraz nam wszystkim sie udalo, życzę duzo zdrówka:)) Asia

Nadia, ja chyba miałam plamienie implantacyjne jakoś 2-3 dni przed spodziewana miesiaczka, były to takie małe ślady brązowej wydzieliny. Ale sama nie wiem, czy to bylo plamienie implantacyjne, czy po duphastonie, bo zaczełam brać go w tym cyklu co zaszłam, a on ponoć może spowodować plamienia.

Wiola, ja też biorę kwas foliowy, w sumie od 3-4 miesiecy, biorę jeszcze 1 tabletkę duphastonu, bo mi lekarka zapisala od 16-25 dc, ale wyczytałam, że trzeba go brać jak dowie sie o ciąży, bo on pomaga ją podtrzymać, a do ginekologa idę dopiero po majówce więc powie mi co i jak:)

Gość gość
Wszystkie bierzecie ten duphaston? Moze zapytam o to jutro lekarza, bo ja nigdy tego nie brałam:) Asia

Hej dziewczyny. Ja od roku biorę kwas foliowy, wit z grupy B i wit D. Tej ostatniej mam duże niedobory. Badałam dwa razy i bardzo słabo przyrasta. Żelaza mam nadmiar więc w ciąży fajnie się obniżał ostatnio. Jestem Agentką zrób sobię betę drugi raz bo nawet jesli jest niska a przyrasta prawidłowo to jest ok. Mnie samobadania uczyła ginekolog już przy i po pierwszej ciąży. Jeżeli się dba o higienę to nic złego się nie stanie. Plamienie (leciutkie) po samobadaniu jak i po zwykłej cytologii może jak najbardziej wystąpić i nie jest to groźne.

Gość ogo
Ja duphaston brałam raz-kiedy nie miałam miesiączki jakieś 2 lata temu przez 50dni, wtedy gin mi przepisal. Teraz nic prócz kwasu foliowego nie biorę. W tym cyklu przez pierwsze 10 dni bralam olej z wiewiórka, który ma za zadanie poprawić jakość sluzu

Gość NadiaEN93
Onika, gratulacje ;D Ogo, te cykle długie są naprawde męczące. Ale może już trafiłaś w tym, tego Ci życzę! Wiola879, z tego co czytałam to różnie właśnie z tą implantacją bywa. Mówią, że albo żywa czewona krew albo brązowa wydzielina. Ja się badam sama, i niech mnie gość nie obraża, że odechce mi się pchać palca. Jest cś takiego jak samobadanie szyjki, pomaga mi określić owulacje i wyznaczyć fazy, a także zbliżającą się @. Ciężko jest stwierdzić róznicę pomiedzy zbliżającym się okresem a ciążą, dlatego póki co i tak nic nie wiem, ale zdziwiła mnie ta krew. Nigdy przy samobadaniu nie miałam. DLatego dziękuję Olenkowa, że tez twierdzisz, że przy świadomym samobadaniu nie dzieje się nic złego. Miałam nadzieję na implantację, ale może to rzeczywiście tylko plamieni przy samobadaniu :(

Gość ogo
Dzięki dziewczyny :) z tymi wszystkimi trzyma kciukami może faktycznie się uda :-) ja rowniez trzymam kciuki za Was :-)

Gość NadiaEN93
Uda się, uda! na pewno :) To kiedy testujemy? ;)

Gość ogo
Nadia ja poczekam do soboty :-)

Gość gość
Dziekuje wszystkim za gratulacje :) wlasnie wrocilam od gin i dostalam luteine. Pani dr powiedziala,ze raczej to bedzie to ale ze testy tez moga i mylic. O 15 mam wynik bety, jak bedzie ok to luteina i 13 usg. Jesli wszystko sie uda, to przez tego miesniaka, ktory jest duzym zagrozeniem bedzie l-4. Trzymam za Was wszystkie kciki !

Gość Onika83
wyzej to ja :)

Gość gość
Powiem Wam dziewczyny, ze ja jakos specjalnie nie czuje sie kobieta w ciąży:p jakos to do mnie jeszcze nie dotarlo. Moze dzisiaj, jak powtórzę ten test, to w końcu w to uwierzę:) mam tak pewnie dlatego, ze tak naprawdę to sie nie starałam, ale bardzo chce miec dzidziusia:) Asia

Gość Onika83
Asiu to dokladnie tak jak ja - nie moge w to uwierzyc :)

Gość gość
Onila83-daj koniecznie znać, jak tam Twoja beta:) Kurczę... Niby wiem, ze jestem w ciąży, ale tak nie do konca... No po prostu jeszcze to do mnie nie dotarlo:) Dziewczyny, bola Was brzuchy? Mnie teraz tak cos ciągnie plus bole piersi i delikatnie mi niedobrze. Asia

Gość gość
Przed chwilka powtorzylam test. Sa dwie kreseczki, w tym jedna ciemniejsza od tej, ktora byla w poniedziałek:) Asia

Gość oczekując
Witam a ja mam termin okresu na 1 mają zobaczymy czy będzie:-)

Gość ogo
Super dziewczyny ☺patrzę że większość zobaczyła już swoje 2 kreseczki :-) mam nadzieję że niedługo będę mogła napisać to samo ;-)

Gość oczekując
Ogo a kiedy testujesz?

Gość ogo
Planuje w sobotę :) o ile wytrzymam i o ile @ nie przyjdzie. A muszę trochę odpuścić bo na testy i pojemniczki na mocz wydaje majątek :P aż mi głupio chodzić do apteki po kolejną partię :)