Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

Gość ogo
Oczekując miało być pocieszylas :-) coś mi słownik swiruje :-)

Gość gość
Ogo-ja również pierwsze dziecko:) A z tym instynktem-racja, ja sie zaczelam głęboko zastanawiać, jak mi ginekolog powiedzial, ze dobrze by bylo, gdybym tak max do 28 lat zaszła w ciaze. Asia

Gość Anna25WM
Onika, gratulacje :-) u mnie do testu jeszcze min. 4 dni, a samopoczucie podpowiada dzidzię... mdłości, bolacce i piekace piersi, mega wrazliwosc na zapachy... trzymajcie kciuki :-)

Gość AlaAlicja24
Cześć dziewczyny :) ja również staram się o pierwsze dziecko. Czekam z niecierpliwością czy będzie @ czy nie.

Gość gość
Szkoda was jak tak swirujecie zamiast w ciszy poczekac te kilka dni.

Gość ogo
Asia a czemu do 28? Teraz kobiety co raz później zachodzą w ciążę :P Ja odczuwam lekki ból w dole brzucha czasu do czasu więc pewnie @ przyjdzie :/ tylko piersi nic a nic mnie nie bola

Gość wiola879
ja mam 29 lat, tzn. w listopadzie skończę, mamy synka 7 lat tez w listopadzie :-) ale baaardzo pragnę drugie dziecko, najlepiej córunie ;-) nawet imię mamy, z Gabrychem też tak było, imię było wybrane na długo przed ciążą ;-) dziewczyny a za tą betę się płaci, czy to na NFZ? normalnie w przychodni? nigdy nie robiłam tego badania... oczekując ból jak na @ często towarzyszy kobietom na początku ciąży, ja też teraz miałam tylko słabszy onika83 wg ostatniej @ też leci mi 5 tydzień ;-) kurczę chciałabym żeby już minęły te 2 tygodnie do wizyty u gina...

Gość gość
Szkoda tych waszych facetów jak mu tez tak trujecie jak tu.

Gość gość
Po to jest forum, zeby sobie popisać:) A czemu do 28 lat? Nie wiem, moze dla niego to jakiś optymalny wiek, pokecia nie mam, ale to prawda, ze kobiety teraz pozniej zachodzą w ciaze:) Asia

Gość Onika83
Właśnie żeby im nie truc,trujemy sobie tutaj.Nie podoba się to papa Dziewczyny "ZARZADZAM" :) ignorowanie juz wszystkich odpowiedzi nie związanych z tematem a pisanych przez ludzi którzy piszą "żal czytać. ." A czytają i obrażają ☺ Dziewczyny ja jestem właśnie z tych starszych heh mam 32 lata i to moja pierwsza ciaza :) Wiola dziękuję :)

Gość Onika83
Tzn. Anna25wm dziękuję

Gość gość
Onika-ok, zgadzam sie:) :) na każdego przychodzi pora, to juz gdzies wszystko jest zapisane, kto, kiedy i w jakim wieku:) Asia

Gość gość
O właśnie, myślałam o tym, zeby na dniach sie zaopatrzyć w cos takiego. Slyszalam, ze bardzo dobra jest zwykla oliwka do dzieci. A Wy, jakie macie spostrzeżenia? Asia

Gość gość
A czym niby ktos was tu obraza?ze swirujecie?że biegacie po aptekach zamiast chwilke zaczekac i cierpliwie?stwierdza sie fakty? Ktoras tu wkładała palec bo sobie stan szyjki chciała zbadac az krew jej leciała świeza? No sorry,normalne te zachowania nie są.Obsesja?parcie na dziecko?

Gość olenkowa
Wiolka za bete ja płace 32zl. Nie jest na Nfz. Mozesz śmiało robić o każdej porze dnia i po posilku. Gratuluję nowym mamusiom.

Oliwka myślę że dobry pomysł po kąpieli, ale uważam że warto zaopatrzyć się w jakiś specjalistyczny krem, tak tak wiem, że jak ktoś ma sklonności to i ta je będzie miał i żadne kremy nie pomogą. Jednak mogą trochę zapobiec. Póki co czytalam jedno forum o kremach, jeden dziewczyny bardzo chwalą, ale widzę że tu na forum są mamy które spodziewaja się kolejnego dziecka, także może używały i mają coś sprawdzonego:)

Gość Kitty28883
Hej moge dolaczyc? Mam termin co prawda na grudzien ale na sama koncowke grudnia

Gość gość
Dokladnie najpiekniejszy prezent na Boze Narodzenie:)

Gość ogo
Hej dziewczyny :-) Co do kremów to moja znajoma używała z Palmersa i bardzo poleca (w Internecie tez ma bardzo dobre opinie). Bardzo dobrymi ocenami i naturalnym składem cieszy się też oliwka z Rossmann dla mam na rozstępy (a do tego ładnie pachie-nie jak typowa oliwka) a ja mam bo koleżanka używa jej do ciała i wlosow i mi poleciła mimo że nie jestem w ciąży to świetnie nawilża i wygładza skórę. No i cenę ma przystępną :-) Witam nowe dziewczyny i gratuluję mamom :-) Miłego dnia :-)

Gość Anna25WM
Onika, ja też już po 30 ;-) u nas jak się uda, będzie to trzecia ciąża, ale o kremach na rozstępy się nie wypowiem, bo mam ich tyle na brzuchu, że kosmos... A ość, który cały czas podczytuje i narzeka-po co to robisz? wyładowujesz frustrację? wątek o ciąży, to piszemy o staraniach, początkach ciąży ;-)

Gość gość
Cześć dziewczyny. Czytam Was od początku A dziś postanowiłam oficjalnie dołączyć. Pierwsze dwie kreseczki zobaczyłam w poniedziałek. Test powtórzyłam we wtorek więc wychodzi na to że także spodziewam się dzieciątka. Ciągle nie mogę w to uwierzyć. To moja pierwsza ciąża. Śmieszne ze jest nas aż tyle ale również mam 27 lat. Jeśli chodzi o objawy to jestem strasznie śpiąca cały czas mam sucho w ustach i pobolewa mnie brzuch. Pozdrawiam Paula.

Gość ogo
Paula witamy :-) gratulacje :-) Co do wątku zapoczątkowanej przez gościa :) czy rozmawiania ze swoimi facetami o staraniach? My z mężem postanowiliśmy ze będziemy się starać i dziecko i poprostu regularnie się kochamy ale nie rozmawiamy o tym i nie gdybamy :P tylko tutaj Wam mogę się wygadać :) w rodzinie i po znajomych tez nic nie opowiadam bo nie chce później pytaj jak czy już się udało i nie chce się nikomu tłumaczyć :-) bo różnie to może być ...

Wiecie co ten test to jakis felerny chyba. Wczoraj wyszla tylko ta jedna kreska ale batdzo jasna i myslalam ze sciemnieje. Patrze dzis i taki bledziuch zostal jeszcze jasniejszy niz wczoraj :-/

Gość gość
Zrób nowy test. Ja tez tak miałam. Paula

Gość ogo
Gosia podobno każda druga kreska oznacza ciążę- czy blada czy ciemna także powtórz test dla pewności, ale moim zdaniem tamten nie był felerny :P

Paula a po jakim czasie Ci wyszedl pozytywny? Czekam do soboty jak nie przyjdzie to zrobie jeszcze raz. Czuje ze juz dostalam okres ide do lazienki a tam nic. Jak nie jestem w ciazy to juz wole go dostac niz zeby sie spoznial bo juz swiruje ze jest cos nie tak ze mna :-P

Gość oczekując
Hej dziewczyny:-)syn w przedszkolu mam chwilkę czasu dla siebie przed pracą:-)brzuch od czasu do czasu boli już się nastawilam że nic z tego i czekam cierpliwie na okres.Gosia powtórz test bo kreska testowa jak ja robiłam zawsze była mocna może jakiś test zły:-)ogo a tu jak się czujesz jak samopoczucie?pozdrawiam wszystkie dziewczyny:-)

Gość ogo
Ja czuję delikatny bol/ucisk jajników więc @ pewnie się zbliża. U mnie już 33dc więc mogłaby być i rozpocząć już kolejny :p