Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gość
Wiola-mam nadzieje:( powiedzial, ze wygląda na fazę gojenia, tak przypuszcza, ale powiedzial również, ze nie można uznać, ze ciaza jest w 100% bezpieczna:( Asia

Pamiętaj, że nawet jakby krwiak pękł, to jeszcze nie musi oznaczać najgorszego. Wtedy szybko do szpitala sprawdzić, co się dzieje. W ciąży bliźniaczej dostałam krwotoku takiego, że spodnie miałam we krwi po kolana. Uspokajali mnie w szpitalu zastrzykami z valium, bo ciśnienie miałam jakieś kosmiczne. A ciąża miała się świetnie i dała radę.

Gość gość
Hej dziewczyny czy tet Beta hcg w terminie spodziewanej miesiączki będzie wiarygdna? Musze wiedzieć czy ciaza jest czy nie zeby w razie co zaczac brac leki.

Gość gość
ach mam nadzieje, ze do zadnego krwawienia nie dojdzie:( wiecie co jest najlepsze... bylam wczesniej 3 razy u lekarza, nawet wczoraj... i nic nie zauwazyl... ja nawet nie wiedzialam, ze mam na siebie uwazac... bylam na kreglach, biegalam do pracy, bawilam sie z chrzesnica... a dzisiaj uslyszalam, ze mam nawet uwazac na to, jak chodze:( Asia

Gość gośćstyczniowiątko
Miałam usg przez brzuch w 7 tc i było widać i zarodek, i serduszko. Nie jestem chuda, ale dość szczupła. Już 9 t.c. Mam trochę wieczorne mdłości i zastanawiam się nad badaniami prenatalnymi. Ciągle plamię, raz zakrwawiłam, ale lekarze nie widzą nic złego. Mówią, że do 12 tc.wszystko może się zdarzyć, a ja się z tym zgadzam.

Dzien dobry...dzis o 18:10 mam wixyte u lekarza,bardzo sie denerwuje,nie wiem jak wytrzymam do tej godziny. Dzis sie okaze czy wszystko ok,powinno juz bic serduszko.

Asiu,bedzie dobrze..uszy do gory...ja tez robiac wiele rzeczy zastanawiam sie czy powinnam...mamy duzy ogrod i po pracy musze sie nim zajmowac,pielic,podlewac. Swoja droga,mamy ktore sa w ciazy a maja juz dzieciaczki przeciez tez musza sobie jakos radzic...troche mnie to przeraza myslac o drugiej ciazy. Chyba czas pomyslec o zwolnieniu,czuje sie fatalnie.,caly czas bym spala i nie moge zniesc zadnego zapachu...nie mowiac o gotowaniu,nie moge sie dosmaczyc i te nudnosci. Imbir jest przereklamowany. Po tym jednorazowym plamieniu podczas stosunku na szczescie nic jiz sie nie pojawilo ale czasem delikatnie kluje mnie w podbrzuszu. Co do pytania o USG przez brzuch,czy ktos wie od kiedy je sie robi? Pozdrawiam :-)

Od końca 12 tygodnia powinno USG przez brzuch wychodzić już sensownie. Wcześniej też widać - i dziecko i serce i ogólny zarys, ale nie jest tak dokładne, jak wewnętrzne. W poprzedniej od 12 tygodnia wszystkie dotyczące dziecka miałam robione przez brzuch już (i tatuś oglądał dzieciny :) ).

Gość gość
Ruksolala-dziękuję:) jasne, ze w ciazy można robić mase rzeczy, tylko mając krwiaka, sprawa wygląda juz zupełnie inaczej, ale kiedy nie wiedziałam, to nawet kręgle zaliczyłam:p Ja akurat wczoraj miałam pierwsze usg przez brzuch, byl początek 11 tygodnia. Asia

Gość Justyna~~
Wiola - ja usg miałam w pt tj. 3.06. a na prenatalne jestem umówiona na 16.06 :) juz niebawem :) Gościówa - ja też mam dwie córeczki 6 i 3 latka, a Twoje w jakim są wieku i jak mają na imię? :) Dziewczyny jak czytam Was to rozumiem, że się stresujecie, że coś się nie zgadza itp.. Ja też się denerwowałam na początku, ale teraz zupełnie dałam na luz. Chodzę do lekarza prywatnie i każe mi przychodzić co 2 tygodnie. A ja poszłam na kolejną wizytę w odstępie prawie 4 tygodni. Nie widzę sensu,, żeby częściej chodzić. Też miałam krwiaka i miałam się oszczędzać, a te 4 tyg później gin już nic nie wspomniał o krwiaku, ja też zapomniałam zapytać. A na zdj z USG nic nie widać więc zakładam, że się wchłonął. Mało tego zapisał mi luteine na samym początku, mimo iż nie krwawiłam, nie miałam plamień. Tylko tak profilaktycznie. Wziełam może kilka razy i olałam to. Nie biorę w ogóle a dzidzia urosła, mam już dość dobrze widoczny brzuszek, piersi też fajnie urosły. Może powiecie, że jestem nieodpowiedzialna, ale ja uważam, że jakby coś było nie tak to bym to odczuła. To już moja 3cia ciąża, mam trochę doświadczenia. W zasadzie 4ta bo 3cia była pozamaciczna. A co badania prenatalnego, to robie je tylko z ciekawości czy aby na pewno dzidzia jest zdrowa no i też dla przyjemności bo bardzo miło jest oglądać maleństwo na monitorze. Serce rośnie :) Bo jeśli by okazało się, że coś jest nie tak, to nigdy nie zdecydowałabym się na aborcję. A Wy? gdyby dziecko miało np zespół downa co byście zrobili? Na pewno byłoby to wielki ból, ale urodziłabym mimo wszystko. No to tyle :) pozdrawiam :)

Gość gość
Nareszcie jestem już po wizycie, ten dzień się dłużył i dłużył jeszcze do tego masakryczny ból głowy....:(, ale opłacało się czekać, widziałam serduszko, dzidziuś rośnie, według miesiączki 8 tydz 3 dn, wg USG 8 tydzień. Pytałam lekarza czy te 3 dni coś znaczą, zapewniał mnie, że wszystko jest ok:), musze zrobić szereg badań i kolejna wizyta za 2 tygodnie. Dzidziuś ma 1,63 cm :):):) Majka http://www.suwaczki.com/tickers/4c3t3e3kobxng5am.png

Dobry wieczor :-) dolaczam do goscia z 20:43 :-) wszystko jest w porzadku,dobre wyniki badan ...widzialam i nawet slyszalam bijace serduszko...maz byl przy mnie :-) i niezwykla rzecz..Moje Malenstwo poruszylo raczka,lekarz smial sie,ze nam macha :-) wg USG 8 tygodni i cztery dni i mierzy dokladnie 2 cm i 1 mm :-) Jestem taka szczesliwa :-)

Hej dziewczyny ! Muszę się wam pożalić jak się wczoraj i dziś zdenerwowałam... Chciałam sobie zrobić badanie Pappa z krwi przed usg genetycznym i poszłam wczoraj. Powiedzialam kobiecie w okienku dwie wartości jakie chcę zrobic do usg i zapłaciłam 90zl. Myślę sobie, co tak mało, no ale przecież powiedzialam dokladnie to co mi lekarz na karteczce zapisał. No i okazuje się, że to nie to! Zadzownilam tam gdzie będę robić usg i powiedzieli, żebym poszła tam i dopłaciła, bo krew jest w banku na pewno. I poszłam. Babki nie rozumieją o co chodzi, dzwonią gdzieś, po 20 min czekania stwierdziły, że się NIE DA. Trzeba zapłacić 200zł. Na co tłumaczę im dokladnie co powiedziala mi kobieta, która pracuje w USG, że skoro już obliczyli te dwie wartości to mają je tylko komuperowo porównać to jakim cudem mam płacić od nowa. Oczywiście nie, nie da się, nie ma możliwości. Powiedziałam im, co uważam i tyle sie nadenerowałam, że daruję sobie juz ten test PAPPA, pojde na same usg genetyczne, szkoda tylko 90zł w śmieci wyrzucone przez czyjąś niekompetencje.. ehhh

Gość gość
Kurde to za co te 90 zl w takim razie?? Asia

Złożyłabym reklamację na taką usługę. Zamawiasz jedno, dostajesz drugie, bez sensu. Zwłaszcza, że dało się jeszcze odkręcić.

Gość BMO
Usg przez brzuch jest w 12 tygodniu w UK. Sa tez wtedy badania na downa itp wszystko ładnie widac, sa brane pomiary. Tutaj nie ma w ogole usg dopochwowych.

Gość mama uk
Chcialabym do Was dolączyć. Mieszkam w Londynie. Ostatnie moje usg w szpitalu mialam w czwartek i wtedy byl 8+1, zdziwilam sie troche ze tak zawczasu ten scan ale przynajmniej mnie on uspokoil, bo zobaczyłam serduszko:) kolejne w 12tc

Gość BMO
Mama uk A jak to sie stalo ze miałaś tak wcześnie usg? Dziewczyny chyba korzystacie z pogody ze tak tu spokojnie. Ja wracam do codzienności po wakacjach. Dzisiaj byłam w pracy bo miałam dużo zaległości. Popołudnie spędziłam spokojnie oglądając mecz ale przedtem udało mi sie cos upiec, zrobić obiad i nawet poćwiczyć :)

Gość mama uk
BMO, tez bylam zdziwiona jak dostalam list ze szpitala ale w sumie zadowolona bo nie zylam w niepewnosci czy serduszko bije i czy jest6 zarodek. Nastepne mam w 12 tc i wtedy beda spr czy wszystko ok i za zespol downa

Gość BMO
Moja siorka dzis urodziła zdrowa dziewczynkę 3130 i 51 cm. Duzo miała problemów w ciazy i problemy małej z jelitami prawdopodobnie na strach sie skończyło uff

Gość mama uk
To gratuluje, dobrze ze na strachu sie skonczylo :)

BMO gratulacje dla siostry. Racja, pogoda się zrobiła to cisza na forum, wszyscy korzystają :) Ja pracuję do końca tego tygodnia i idę na l4, zapiszę się na jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży tylko zastanawiam się czy basen czy jakiś fitness. Boję się trochę złapać infekcji na basenie.

Gość gość
Podobno dla kobiet w ciazy fajny jest pilates:) Asia

Gość styczniowiątko
Zmęczona jestem po pracy. Dobrze,że prawie wakacje,będzie mniej obowiązkow związanych ze starszymi dziecmi. Tez zrobię bad.prenatalne dla swiętego spokoju.

Gość BMO
Ja ćwiczę w domu na orbitreku ale mniej i krócej niż kiedyś plus jakies stacjonarne ćwiczenia dla kobiet w ciazy. Ogolnie jestem w ruchu cały dzien, póki co mam kg w dół choć nie wymiotowałam a wy? Siorki malutka ok ale siorka nie ma pokarmu, mała dzisiaj cały dzien nie sikała ale położne twierdza ze to ok. Wszystko inaczej niż z tego jak ja znam, u mnie kładli olbrzymi nacisk na to aby dziecko piło. Ja także nie miałam pokarmu i zamiast isć do domu po 12h od porodu poszłam po 36 jak mała zaczęła pic z butelki powiedzieli ze inaczej mnie nie puszcza. Wiec jestem w szoku ze dziecko nie pije, nie sika a jest ok.

Gość Justyna~~
Siemka :) BMO a ile teraz ma maleństwo? bo wiem, że przez pierwsze 3 nawet 3 dni u noworodka jest jeszcze to co dostawał jak był w brzuszku. Dlatego załatwia się tzw smółką. Ja bym nie panikowała. Przy drugiej córce też nie miałam pokarmu, dopiero w 3ciej dobie się pojawił. A córeczka przez ten czas prawie nic nie jadła, raz tylko położna podała jej butelkę przez te 3 dni. W pierwszej ciąży miałam od razu dużo mleka i straszny nawał, ale rodziłam naruralnie. Za drugim razem cesarka. Jestem już taka ciekawa płci, a Wy? :) Jest Wam wszystko jedno, czy wiecie co byście chciały? :) Ja chce synka, ale tylko tak pocichu, bo jak będzie córka to nie chce się czuć zawiedziona.. ;) pozdrawiam :)

Gość rasalgul
Angry Birds Film (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film Filmowa animowana wersja najpopularniejszej gry ostatnich lat. Do tej pory grę „Angry Birds” ściągnęło ponad dwa miliardy użytkowników na całym świecie, a w każdym miesiącu gra w nią ok. 60 milionów ludzi. Film zabierze nas na egzotyczną wyspę zamieszkaną przez szczęśliwe kolorowe ptaki-nieloty. Na rajskiej wyspie żyją jednak także ptasi outsiderzy - temperamentny Red, szybki jak wiatr Chuck i nieco wybuchowy Bomb. Idylliczny krajobraz wyspy przerywa przybycie tajemniczych zielonych świnek... Angry Birds nadlatują!

Gość wiola879
hej :-) jaka tu cisza, jaki tu spokój ;-) BMO gratulacje dla siostry! :-) powiem Wam, że z jednej str. już bym chciała styczeń :-) a z drugiej chcę się cieszyć ciążą :-) Justyna ja też jestem mega ciekawa kto tam rośnie w moim brzuchu :-) mamy synusia, więc jesteśmy nastawieni na córcie :-) ja, mąż i nawet Gabryś mówi, że chce siostrzyczkę :-) wiadomo, że bez względu na płeć wszyscy chcemy tego dziecka ale pomarzyć można :-) ja popracuję do końca czerwca i od lipca biorę zwolnienie, w pracy już wszystko dograne :-)

Gość wiola879
apropo płci, 23 czerwca mamy usg prenatalne i mamy ogromną nadzieję, że maleństwo nam się ujawni :-) to już za 9 dni!!! :-)

Justyna i który poród wspominasz lepiej, naturalny czy cc?? Mi płeć obojętna, jak to od zawsze się mówi "byle było zdrowe" :) Mój partner marzy o synku i już teraz mówi jako "on" także ja dla równowagi mówię, że będzie dziewczynka. Ja tez mam usg prenatalne niebawem także będzie pewnie już wiadomo...