Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękna kiki

kobieta nieumalowana tzn ze o siebie nie dba?

Polecane posty

Gość piękna kiki

Czy uchodzi za zaniedbana?

Gość gość
czy niepomalowana kartka jest zaniedbana?

Gość gość
nieumalowana kobieta jest przede wszystkim brzydka

Gość gość
Wlasnie dla wiekszosci to ze sie nie maluje jest rownoznaczne z tym ze jest zaniedbana . masakra. Te co im sie tynk sypie pod tapeta uchodza za wypielegnowane.

Gość gość
dziecięca logika. facet też nie chodzi na okrągło w garniturze. jak jest nieumalowana to sie nic nie będzie rozmazywać przy nagłym erotycznym porywie i wyuzdanym seksie znienacka :P

Gość gość
myślę, że wzięło się to stąd, ze jednak zadbane osoby chętniej się malują. To nie znaczy, że makijaż = zadbanie, ale skojarzenie takie powstaje.

Nie. Np. moja kolezanka sie nie maluje ale jest ladna i higieniczna. tak jak to okreslilas jest zadbana. Makijaz jest czyms dodatkowym. nie trzeaba sie malowac zeby byc ladnym.

Gość gość
nieumalowana kobieta wyglądą równie normalnie jak nieumalowany facet. dlaczego kobiety miałyby koniecznie się malować, a mężczyźni już nie. dlaczego nieumalowany mężczyzna może się podobać, a nieumalowana kobieta raczej już nie? :)

Gość gość
Nie wszystkie kobiety są tak brzydkie, by musieć się zawsze malować :P.

Gość gość
ładne też się malują

Gość gość
Bóg stworzył faceta, popatrzył i odstawił go na bok. zabrał sie za kobietę, lepił, kombinował, poprawiał, w końcu machnął ręką i powiedział : " no, złotko, ty to będziesz musiała się malować "

Gość gość
Mowcie co chcecie sle delikatny makijaż jeszcze nikogo nie oszpecil.Wystarczy pomalować rzęsy tuszem,a usta jakąś ładną pomadka i chcemy czy nie twarz od razu lepiej wygląda . Makijaż to nie od razu kilo tapety ,pół kilo tuszu i słoik wazeliny. Więc czemu by nie? A mnie zastanawia czy jak się nie farbuje włosów to się i siebie nie dba?Sąsiadka lat 40.Czysto ubrana *zwykle spodnie i bluzka.Nie maluje się -ok.Ale ciemno blond włosy ma poorzetykane bialymi siwkami.Włosy myje codziennie Ale nigdy nie farbowane.To jest zaniedbana czy nie?

Gość gość
zadbana, najwyraźniej nie przeszkadza jej siwizna. A dlaczego by nie? Bo nie każdy chce się malować i nie musi to z niczego konkretnego wynikać. Ja np. nie noszę "delikatnego" makijażu bo moim zdaniem to "głupota" :P

Gość gość
Ja lubię delikatny albo średni makijaż.W mocnym źle się czuje.Włosy farbuje od jakich 10lat.Może od 12.Po orostu zsczely mi siwe wychodzuc .A siwe mi się nie podobają

Gość gość
a ja tam czasem lubię ostry makijarz, szpile, pończochy gorset i takie tam. ale żeby tak ciągle sie malowała to po kiego? czasem kreska może i ładnie, zależy. ale jak sie nie umaluje, to nic a nic nie znaczy, że o sie nie dba.

Gość gość
a ja własciwie noszę tylko mocny makijaż, nie widzę sensu w delikatnym skoro ilość kosmetyków prawie ta sama.

Gość gość
no ale w takim razie inaczej wyglądasz niż naprawdę.

Gość gość
i co związku z tym? Jak będę chciała wyglądać tak jak "naprawdę" to swoją twarz mam dostępną codziennie 24h na dobę :P

Gość gość
w delikatnym makijażu też wyglądasz inaczej niż naprawdę, bo przecież naprawdę nie masz takich ciemnych rzęs albo jednolitej cery.

Gość gość
Drogie panie ,faceci jak widza babke nieumalowana maja od razu obraz ze jest malo kobieca.

Gość gość
akurat to co myślą faceci nie ma absolutnie nic wspólnego z tematem.

Gość gość
O rany to można byle co założyć na siebie,nie uczessc się tylko byle jak włosy związać skoro i tak na codzień bez makijażu i odpowiedniego stroju się tak wygląda.Ale rzadko która wychodzi w Dresie na miasto.Chyba ze do śmietnika się idzie z koszem. Nogi też się goli a nie lata z owlosionymi bo to naturalny wygląd.

Gość gość
Ale babki w wiekszosci maluja sie dla facetow. Ktora zlezie do smietnika bez makijazu?wstydza sie ?

Gość gość
babki malują się dla siebie w wiekszosci, bo są próżne i zawsze chcą ulepszyć to co im dala natura :) to taki paradoks, bo kładąc podkłady/bazę/pudry ta chemia dostaje sie do porów - potem robią się zaskórniki - potem albo same sobie wyciskają, albo oczyszczanie u kosmetyczki, albo jeszcze więcej tapety kładą żeby to ukryć. takie działanie na własną niekorzyść.

Gość gość
Idiotka ciągnie ponownie sztuczny temat. Inne debilki daja się wkręcić.

Gość gość
"dostaje się porów" - tak, na skórze wyrastają ci dorodne, zielone pory. Pory rozszerzają się w okresie dorastania pod wpływem łoju który wydziela Twoja skóra i takie już zostają. Ani nie rosną, ani się nie zmniejszają (chyba, że zachorujesz i twoja skóra zacznie wydzielać jeszcze więcej łoju). Ich wielkość jest genetycznie uwarunkowana.

Gość gość
prawda jest taka ze te niemalujace sie atakuja malujące.

Gość gość
nikt im nie broni się malować więc po co?

Gość yeztem
Warszawa - centrum miasta, jestem w jakieś Galerii i spoglądam odruchowo na kobiety ale tylko na te, które śmigają w cielistych rajstopach, pończochach , w sukienkach często prześwitujących albo nawet koronkowych , na kalesoniary nawet nie zwracam uwagi nawet , gdy śmigają w szpilkach , kobiety w sukienkach i w spódnicach rzucają się w oczy natychmiast w miejscach publicznych a w komunikacji miejskiej typu METRO można z bliska podziwiać bardzo ładne dziewczyny i ciekawostka jest wielu facetów to zauważyło , że u Polek wystąpił albo nastąpił minimalizm, czyli krótka sukienka przewiewna , można się domyślać , że pod sukienką ma tylko cieliste pończochy albo cieknie rajstopy , buty na obcasie i prawdopodobnie 'zapomniała' założyć tzytzkonosz , to często widać , doklejone rzęsy to podstawa ale żadnego makijażu , żadnego malowania oczu , żadnej szminki na ustach , wiele młodych dziewczyn nawet włosów nie farbuje i widać , że młodziutka dziewczyna ma cudną figurę i wygląda jak modelka a włos jest lekko siwawy i nikogo to nie razi ale to czuć, że dziewczyny bez make-up nie oszczędzają na kosmetykach i gdy w tramwaju pomieszają się zapachy słodko-gorzkie z kwiatowymi to powonienie i zapach kobiet powoduje , żeby jechać za nimi na koniec Świata i o jeden kilometr dalej