Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Regał ze skrzynek, stolik z europalety, łóżko z europalet...

Polecane posty

Gość gość
Do pokoju dziecięcego na około okna można uczepić lampki takie jak choinkowe tylko na białym kablu i z mniejszymi świetlówkami W sypialni zwieszone z sufitu koło łóżka też mogą fajnie i klimatycznie wyglądać

Gość gość
Ja tam mam zamiar zrobić sobie ławę ze starego magla, wieszak ze statywu od projektora, a ozdoby na ściany, takie pseudo-obrazki ze zrecyklingowanego plastiku.

Gość gość
No my z palety będziemy robić sofę na taras, ale na niej będzie materac pod tyłkiem, albo poduchy takie fotelowe ogrodowe, a pod plecami jaśki, więc raczej nie będzie niewygodnie. Nie wydaje mi się

Gość gość
Ja chce zrobic oslone na grzejnik ale nie wiem z czego

Gość gość
Osłony na grzejniki robi się z perforowanej sklejki, albo z drewnianych listew

Gość gość
Ze skórek od bananów.

Gość gość
nie wygodnie i nie praktycznie x Słownik ortograficzny jest praktyczniejszy.

Gość gość
Piszcie jak jeszcze macie jakieś fajne pomysły!

Gość gość
Poduchy i takie tam różne rzeczy już mamy. Może nie w jakichś zawrotnych ilościach, ale mamy trochę rzeczy ze starego mieszkania i co się nadaje do zabrania to bierzemy Mamy rozkładaną sofę na której spaliśmy w kawalerce, ale teraz nie będziemy przecież spać w dużym pokoju skoro mamy sypialnię, mamy dywan, który jest za mały do nowego mieszkania i może się nada jedynie do dziecięcego pokoju. Nowy trzeba kupić w Komforcie albo Ikei - w zależności gdzie taniej Reszta starego mieszkania to zabudowa, więc nic nie jest nasze i wszytko zostaje. Nawet stołu nie było tylko barek/bufet przy kuchni. Wszytko od podstaw trzeba teraz organizować

Gość gość
Autorko-na zszywka.pl często są ciekawe propozycje.

Gość gość
Szmata albo recznik poloz na podloge i bedziesz miec duwan. Przyczep hak do sciany i bedziesz miec wieszak do srajtasmy. Zamiast szklanek sloiki. Zamiast drzwi koc zaczepiony o futryne.

Gość gość
Widzę, że ktoś wylewa swoje frustracje Drzwi, szklanki akurat już mamy, także się o to nie martw, a picie ze słoików jest zresztą teraz modne, więc ci się ne udała zaczepka Nie potrzebuję uchwytu na papier. W starym mieszkaniu też nie mam ani nie potrzebuję A dywan sobie kupimy jakiś tani, niech cię głowa o to nie boli.

Gość gość
za miski moga służyć pojemniki po margarynie, zamiast kibla - wiadro, zamiast papieru do tyłka- gazety promo z biedry:-)

Gość gość
Frustratko wyżej, wyjdź z chałupy i zobacz, co inne wieśniary robią. Autorko, jak juz pisałam na zszywce są fajne pomysły, tylko musisz przewertować stronę, właśnie oglądam super szafę ze skrzynek, genialna, jak dla mnie, a tą niedopieszczoną prostaczką się nie przejmuj, w domu pewnie nie może się wyszczekać, to robi to tutaj.

Gość gość
Mam i miski i kibel i papier trollu

Gość gość
Zszywka jest jak Pinterest tylko mniejsza Przeglądam sukcesywnie Pinteresta, ale chciałam tak ogólnie pogadać, bo może ktoś też to robi albo lubi się w to bawić

Gość gość
Napisze ktoś coś jeszcze?

Gość gość
Wyspa z wózka Flytta, chociaż mógłby być tańszy...

Gość gość
bardzo duze

Gość gość
No duże. I wysokie. Nad drzwiami tarasowymi po skosie w stronę kuchni tak jak leci ta przerywana linia sufit ma z 5 metrów wysokości. To samo wcięcie przechodzące przez nasze mieszkanie jest sąsiada z piętra niżej

Gość gość
Ma ktoś jeszcze jakieś tanie fajne pomysły?

Gość gość
A lustro to bym chciała w przedpokoju takie wielkie w drewnianej ramie stojące na podłodze i oparte o ścianę, ale boję się o bezpieczeństwo dzieci, że jak będą większe to będą koło niego latały i na nie spadnie Chyba że się postawi na jakiś czas, a potem zabierzemy do sypialni

Gość gość
Duze mieszkanie ale bardzo brzydki rozklad. Do tego te meble z palet i skrzynek to fatalnie bedzie wygladac. Na olx szukaj mebli nieraz ktos cos za darmo odda. Np jakas szafe albo tapczan. Nie osmieszaj sie z tymi skrzynkami.

Gość gość
Moge ci oddac za darmo mebloscianke. Z kad jestes?

Gość gość
Dziękuję za ofertę, ale meblościanki (nie obraź się) nie są w naszym stylu i ogólnie komplety mebli Skrzynki będą ok, w dobrej konfiguracji. Jest luźno, dużo miejsca. Nie będą ciężko wyglądać Sofę do dużego pokoju mamy ze starego mieszkania, a palety chcemy ułożyć pod materace w sypialni, żeby były odizolowane od podłogi i wyżej, żeby można było normalnie wstawać i siadać

Gość gość
Z kątowni.

Gość gość
A ten stolik do sofy to będzie jedna paleta pomalowana na biało na 4 pojedynczych dużych metalowych rolkach. Na nim taca, żeby łatwiej odstawiać rzeczy Pod materacami jedna warstwa białych palet

Gość gość
Stolik kawowy ze starych opon zimowych. Podkładki na stół w jadalni z okładek Gali i Vivy! (fajnie byłoby jeść z Ryanem Goslingiem pod talerzem, gwarantowana zjedzona mniejsza porcja! :D ). Krzesła wykombinowane ze starych, zapuszczonych cmentarzysk-złomowisk: tylko trzeba będzie jakieś porządne nożyce jak do siatki kupić, wymontujecie parę siedzisk ze starych Fiatów i Ład i będzie ok. Łóżka i palety? Po co, zdrowiej na samym materacu i podłodze (jak patrzymy juz na modne szklanki-słoiki to śledźmy również trendy sypialniane - o Edycie Górniak nie słyszałaś? ). Meble w kuchni też są zbędne, styl chińsko-eskimoski jest naprawdę ok: jemy na podłodze (ew maleńkim podwyższeniu choćby ze starych pdręczników dzieci) a żywność przechowujemy na tarasie (w naszym klimacie to nie problem, latem nie musisz jeść wędlin czy mięsa, stykną kiełki). Chcesz jeszcze parę pomysłów? :classic_cool:

Gość gość
Jak materac leży na podłodze to pleśnieje od spodu, bo nie ma cyrkulacji powietrza. Każdy człowiek się trochę poci w nocy, dlatego materace muszą być nad podłogą a nie na niej