Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Regał ze skrzynek, stolik z europalety, łóżko z europalet...

Polecane posty

Gość gość
Dobry wieczór Państwu. Informujemy, iż na forum portalu kafeteria.pl istnieją działy Gotowanie, Dom, Ogród, a także Informacje Praktyczne. Mamy głęboką nadzieję, że znajdą tam Państwo o wiele więcej wskazówek dotyczących urządzania mieszkań, designu, architektury oraz wystroju wnętrz, aniżeli na dziale Ciąża, Poród, Macierzyństwo i Wychowywanie Dzieci. Z poważaniem, Redakcja forum kafeteria.pl

Gość gość
Dobry wieczór Pani. Informuję, iż frekwencja na wymienionych działach forum portalu kafeteria.pl jest krótko mówiąc zerowa. Z głębokim żalem informuję, że nie znajdzie się tam absolutnie niczego (choć tu jest niewiele lepiej), nie wspominając już nawet o jakichkolwiek wskazówkach dotyczących urządzania mieszkań, designu, architektury, czy też wystroju wnętrz. Są one brzydko mówiąc wymarłe. Jestem również w ciąży jeśli to usprawiedliwia moja obecność na dziale Ciąża, Poród, Macierzyństwo i Wychowywanie Dzieci. Z poważaniem, Autorka (w trzypaku)

Gość gość
A tak całkiem serio, wracając do tematu, to może ktoś ma jakieś fajne pomysły? Lubi podobny styl?

Gość gość
:D :D 10/10 ta wasza rozmowa :D

Gość gość
Co do dekoracji np. sciany w kuchni czy salonu,nie wiem czy widzialas sa takie panele drzewne. Swietnie to wyglada w kuchni lub kolo kominka. Takie okragle plastry drewna.Jak masz znajomego stolarza to za grosze mozna takie plastry kupic nawet przez neta na olx strasznie fajnie to wyglada zamiast plytek w kuchni np. Ja obkleilam takimi plastrami doniczke, tylko ze mniejszymi. Super to wyglada polecam jesli lubisz takie naturalne klimaty. Co do tego lustra to na poczatku ok ale pozniej jak dzieci zaczna raczkowac to lustro bedzie trzeba zawiesic na scianie lub wyniesc. Spodziewasz sie blizniat?! Gratulacje ! Kiedy masz termin ? :)

Gość gość
stolik do salonu z palety jest ok,jezeli rzeczywiscie masz duzo miejsca, nie lepiej zamias tacy, polozyc szybe?

Gość gość
Moze i lepiej ale przy malych dzieciach to dosyc ryzykowne

Gość gość
a europalety to skad bedziesz miec?

Gość gość
Tak, dwóch chłopaków. Przełom lipca i sierpnia Nie wiem za bardzo jak wyglądają te plastry? To ma jakąś fachową nazwę? Może wrzuć zdjęcie Ścianę w kuchni zostawiamy na razie betonową Z ociosanego i pobejcowanego albo poolejowanego pieńka myśleliśmy zrobić podręczny stolik koło sofy (taki na piloty, telefony, filiżankę kawy), pod warunkiem, że znajdziemy jakiś ładny pieniek Z tym lutrem to albo dam sobie spokój, albo postawię od razu w sypialni, albo dam do przedpokoju dopóki nie zaczną raczkować

Gość gość
Szkło w zasięgu dziecięcych rąk definitywnie odpada, tak jak tu już ktoś wcześniej słusznie zauważył Palety możemy mieć za darmo, bo mamy taką możliwość. Skrzynki raczej też Tylko deski trzeba będzie kupić w markecie lub tartaku (w zależności od tego gdzie taniej)

Gość gość
Ja wiem, że w paletach chodzi o to by wyglądały dość surowo, ale nie uważacie dziewczyny, że należałoby zaimpregnować je? Przecież w takim użyciu to one szybko będą niszczeć.

Gość gość
A moim skromnym zdaniem to będzie kichowato wyglądać. Co innego, gdybyś zrobiła w takim stylu tylko duży pokój, tylko sypialnię albo przedpokój. Ale cały dom? Co za dużo, to i świnia nie zje, to będzie przerost formy nad treścią. Nie wiem, dla mnie to jak mieszkanie w domku letniskowym albo tartaku u gajowego.

Gość gość
Wpisz sobie w wyszukiwarke plastry drewna i Ci wyskoczy. Z tego co przegladam to ludzie robia z tego cuda. Co do palet jesli sa to euro palety to producent je juz zaimpregnowal i noe trzeba juz ich dodatkowo chronic ewentualnie jakis lakier i farba dla uzyskania lepszego efektu.

Gość gość
Czy ja wiem czy kichowato... Co kto lubi jesli cale mieszkanje bedzie w jednym stylu to wlasnie fajnie. Poza tym autorka nie zadala pytania czy to bedzie fajne/ladne tylko zeby dawac swoje propozycje na tanie urzadzenie mieszkania

Gość gość
Ok, widziałam te plastry, ale to co jest na ścianach np. w kuchni to są panele lub okładzina z nadrukiem imitującym drewno, a nie prawdziwe drewno Wczoraj byłam w Ikei pooglądać co jak wygląda z rzeczy które wstępnie chcieliśmy kupić Fajne są nowe czarne lampy podłogowe Ranarp. Jeszcze ich nie ma nawet w necie, tylko w sklepach I łóżka dziecięce z siatki Flitig, ale nie mają niestety regulacji dna: http://www.ikea.com/ie/en/images/rooms/ikea-safe-and-snug-the-scandinavian-way__1364311991739-s4.jpg

Gość gość
Tak wygląda duży pokój z kuchnią: http://images75.fotosik.pl/534/79bfd2789c6b9839gen.png Reszta okien jest już normalna zwykła dwuskrzydłowa, poza sypialnią gdzie są drzwi balkonowe, takie jak w dużym pokoju, ale już bez dodatkowych przeszkleń i bez tarasu tylko z samą barierką Teraz tak, plan jest taki, żeby do sypialni i dużego pokoju powiesić same białe zasłony, a do pokojów na okna tanie rolety Schottis Nie wiem tylko czy dawać zasłony w dużym od samej góry, czy tylko na dolny rząd, a górę zostawić gołą, bo w sumie to i tak nic nie będzie widać z góry, a jeśli nawet to nic takiego przecież nie robimy żeby się nie wiadomo jak zasłaniać i ukrywać

Gość gość
Ma ktoś Schottisy z Ikei?

Gość gość
Palety będą malowane na biało, także będą zaimpregnowane A surowe to chyba też jak ktoś już napisał maja impregnat, bo inaczej by parciały składowane na zewnątrz, a tak nie jest

Gość gość
Wszystko będzie też szlifowane papierem ściernym, żeby było gładkie w dotyku, bez zadziorów i zadr

Gość gość
Może jeszcze ktoś ma jakieś fajne ciekawe pomysły?

Gość gość
a na wozek i pieluchy wam starczy kasy?

Gość gość
a masz juz cos upatrzonego?

Gość gość
Tak, czołga. Jakąś Borówkę, Adbora czy coś takiego W sumie nie mam jakichś wygórowanych wymagań, byle był czarny i nie miał tych aluminiowych kołpaków, a stelaż chętnie biały. Co do reszty wszytko mi jedno A pieluchy Fun&Fit i umówmy się, że nie szukam nawet lepszych

Gość gość
Wcale ze nie zadna okleina czy cos tam jak napisalas sa specjakne plastry drewna do kuchni zaimpregnowane itd. tylko trzeba dobrze poszukac... ale Ty nie masz co tego szukac bo to drogie jest wiec zostaw beton. Papierem sciernym bedziesz palety obrabiala? Powodzenia Ci zycze... Robilas juz cos takiego kiedys sama? Bez sprzetow odpowiednich ?

Gość gość
Co do tych lozeczek to porazka...dla starszego dziecka 8mies. Ok....ale jak za kazdym razem bedziesz odkladala takiego malego noworodka to albo ci sie wybudzi albo kregoslup w koncu ci wysiadzie. Nie polecam

Gość gość
No to nie widziałam, bo na wszystkich zdjęciach z plastrami w kuchni są drukowane panele ścienne, tapety czy coś takiego Do papieru mamy szlifierkę Co do łóżeczek to napisałam, że szkoda, że nie są regulowane bo są fajne, a nie że kupię mimo wszystko. Kupię Sniglara, jednego na dwójkę na początek, bo wystarczy

Gość gość
Bardzo nowoczesne mieszkanie.