Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Regał ze skrzynek, stolik z europalety, łóżko z europalet...

Polecane posty

Gość gość
A tak, to prawda. Poza tym bardzo duże i jasne

Gość gość
Oglądaliśmy jeszcze przedwczoraj krzesła dziecięce i będziemy brali później 2 Antilopy, bo w sumie najbardziej nam się podobały i cena dobra

Gość gość
a lezaczki?

Gość gość
Jeszcze nie wiem, ale chyba szare Astral z Caretero, Carettero czy jak to się tam pisze. Tylko wymieni się zabawki z pałąka na jakieś fajniejsze bardziej w naszym stylu, może z Ikei Ale na razie jeszcze nie robię takich dużych zakupów dla chłopaków. Póki co mamy tylko szklane butelki w paski od Lovi z jakiejś promo i na razie tyle Zresztą w tym momencie ważniejsze jest mieszkanie Dziś myślę nad piekarnikiem: czy wziąć taki podstawowy za 650, czy zabulić 2300 za parowy... bo niby inwestycja na przyszłość. Ha, oto jest pytanie?

Gość gość
A kuchenke juz wybraliscie?

Gość gość
Płytę ceramiczną, tak. Taką do 700. Zastanawialiśmy się ewentualnie nad indukcją, ale zaczynają się od 1000, a tak za 300 w to miejsce będzie już kran i zlew, także prosty rachunek Gazu nie ma

Gość gość
Jeszcze jakieś pomysły? Piszcie jak coś fajnego gdzieś widziałyście!

Gość gość
Brzydkie to mieszkanie. Jeszcze zasmiecisz tymi gratami to juz wogole masakra. Jak w melinie.

Gość gość
Mnie się podoba

Gość gość
Ma ktoś jeszcze jakieś ciekawe rozwiązania?

Gość gość
Pisać! Nie wstydzić się! :)

Gość gość
Marzy mi się jeszcze jakieś zrzucone poroże pomalowane sprayem na biało i powieszone na betonową ścianę Super by wyglądało z kolażu w sąsiedztwie jakichś ramek

Gość gość
A z plastra z pnia można zrobić fajny taboret/stolik podobny do tych gotowców Projekt Stołek Trzeba by tylko jakieś 3 fajne nogi dosztukować

Gość gość
Fajne są jeszcze stołki barowe z Ikei z surowego drewna, których nogi można pozanurzać w białej farbie Albo pomalować na biało całą górną połowę tych stołków, a nogi od połowy zostawić surowe drewniane Fajnie by wyglądały przy stalowej wyspie

Gość gość
Podoba mi się jeszcze szary druciany taboret Vasterton. Kosztuje 40 zł i w sumie fajne wygląda i jako stolik i jako dodatkowe siedzenie Metalowe kosze Knodd też są świetne, szczególnie ciemno szare i białe

Gość gość
Lampa Tertial zamontowana na ścianie do oświetlenia blatu kuchennego. W wersji sklepowej albo przemalowana sprayem na biało lub czarno

Gość gość
Duży kartonowy klosz Joxtorp do sypialni, tylko przemalowany sprayem na biało i dwa mniejsze, albo dwa malutkie do dziecięcego

Gość gość
Czaderskie mieszkanie i bardzo pasuje do stylu, w ktorym chcesz je zrobic. Widzialabym duzo bieli , naturalnego płotna, proste szklo (ktos sie wybrzydzal bardzo głupio na słoiki a ze sloikow mozna zrobic mnostwo rzeczy ), surowe drewno, sznury, wlasne czarnobiale zdjecia, Wszystko jak najprostsze, do tego daj jakis wypasione lustro, takie w formie rokokowej , czy fotelik ze staroci i będzie super. Pewnie zostawisz troche tego betonu, czy co tam to jest, bedzie w stylu.

Gość gość
Sznury właśnie też mi się podobają, tylko nie wiem dokładnie gdzie mogłabym je wykorzystać ani co z nimi zrobić. Widziałam w zachodnich mieszkaniach, że ludzie ostatnio nawlekają na sznury takie duże drewniane kulki/korale i zawieszają poziomo lekko po łuku przy ścianie jako wieszak, np przy wejściu na odzież wierzchnią, albo w pokoikach dziecięcych koło przewijaków na małe wieszaczki do wyeksponowania co fajniejszych sztuk garderoby. Te kulki dobrze odgradzają od siebie i unier******ają wieszaki w odpowiedniej odległości, ale są bardzo drogie i dostępne tylko w Pakamerze, na DaWanda i w takich tam niszowych miejscach Masz jeszcze jakieś fajne pomysły na zastosowanie sznurka?

Gość gość
Tak to prawda z tymi słoikami Mnie się podobają nie tylko te sieciówkowe chińskie podróby amerykańskich Masonów z tłoczonymi napisami, ale i nasze zwykłe proste słoje. Nadają się nie tylko do wyeksponowania w kuchni wypełnione np. soczewicą, makaronem itp, ale wyglądają też fajnie na stole jako wazon do kwiatów, donica do sukulentów..

Gość gość
Co do zdjęć, to bardzo fajny pomysł, ale podobają mi się też puste ramki na ścianach, takie np bez wypełnienia (sama rama), albo wypełnione np papierem z jakimś symetrycznym wzorem (np biało czarnymi trójkątami) zamiast zdjęcia

Gość gość
Tak, wypasione lustro być musi. Jestem za! Może niekoniecznie rokoko, ale w jakiejś siermiężnej drewnianej ramie, najlepiej obejmujące całą sylwetkę, stojące na podłodze i oparte o ścianę

Gość gość
A co do betonu to zostawimy go jednak dużo. Rozmawialiśmy o tym ostatnio w domu i doszliśmy do wniosku, że nie będziemy ruszać farbą nie tylko sufitów, ale i ścian w dużym pokoju i kuchni które przechodzą w ten 5 metrowy wykusz w suficie, czyli na planie cała ściana po lewo stojąc twarzą do okna, cała ściana kuchenna. Można pomalować tylko niskie ściany. W dużym tylko prawa ściana i kawałek ściany koło okna w rogu można zrobić na biało (albo tylko prawą ścianę, a resztę zostawić tak jak jest). Na pewno malujemy korytarz, żeby był jaśniejszy, bo nie ma okien, ale wejście zostawiamy betonowe, bo jest widne od dużego pokoju i fajnie wygląda tak jak teraz Nie wiemy jeszcze czy zostawimy w pokoikach po 1-2 betonowych ścianach dla akcentu. Może w jednym, bo na razie będzie to pokój do pracy, a chłopcy będą razem w drugim W sypialni chcemy za to zostawić ze dwie, a może nawet trzy i tylko 1-2 pomalować na biało dla akcentu. Na pewno zostawiamy betonową tam gdzie ma być ta ażurowa szafa, czyli prawą ścianę stojąc twarzą do balkonu

Gość gość
Oczywiście pomyliłam strony, jak to baba... Chodzi oczywiście o prawą ścianę w dużym pokoju stojąc twarzą do okna, która zostaje jak jest, a tylko lewa będzie malowana

Gość gość
A co do płótna, to bardzo podoba mi się naturalny lub biały len na zasłony do dużego i sypialni, ale jest drogi i bardzo się gniecie. Może za jakiś czas się kupi, ale teraz najtaniej wychodzi zwykła biała tkanina, miks bawełny z czymś tam. Nie opłaca nam się nawet kupować gotowych zasłon z Ikei, bo za małe. Potrzeba czerpanego materiału z beli. Tak jest zresztą taniej

Gość gość
Dziś znowu myślę o kuchni. Przeliczam. Na pewno będziemy się trzymać oryginalnego planu, żeby nie kuć ścian i nie przenosić instalacji Między kuchenką a zlewem jest miejsce na zmywarkę, ale na razie sobie odpuszczamy i wstawi się w to miejsce tylko szafkę 60 cm. Z czasem się dokupi zmywarkę, a szafkę przesunie za zlew Weźmie się chyba tylko najpotrzebniejsze segmenty od lodówki do zlewu, a resztę się najwyżej później rozbuduje. A u góry albo samą szafkę pod okap, albo może jeszcze ze 2 sąsiednie, żeby nie była taka goła Fronty najtańsze białe z Ikei, chyba Haggeby. 1-2 szuflady, reszta zwykłe półki za drzwiami, ewentualnie kosze. Później się wymieni fronty na fajniejsze, zmieni układ, zmieni wyposażenie wewnętrzne, doda słupek za lodówką, doda więcej dużych szuflad, bo korpusy są uniwersalne, ale na razie będzie niezbędne minimum

Gość gość
to ja, od sznurów. Widailam bardzo grube sznury w kolorze naturalnym kotwione jako poręcz przy schodach, tanio , fajnie i wygodnie. Mozesz zabezpieczyc np antresolę . Co do zaslon - jest wiele tkanin oszukujacych zgrzebny len czy bawelne , wybierz takie, bo inaczej sie zaprasujesz na amen. Bezbarwne szklo swietnie sie zastawia i naprawde moze miec mnostwo zastosowam, rosliny, lampy, pojemniki świeczniki ,mozna tez je wypelniac i dodatkowo wypelnienie zmieniac.

Gość gość
Nie mam ani antresoli ani schodów Co do tkaniny to zobaczymy na ile wystarczy kasy, bo potrzeba dużo m bieżących, więc na początku nie będę wybrzydzać. Byle biała była lub jasna naturalna wpadająca w biel. Ale dobrze wiedzieć, że są imitacje lnu

Gość gość
O, no właśnie, słoje mogą służyć jako lampiony na grube świece! Dobry pomysł

Gość gość
Podobają mi się jeszcze takie jakby drabiny samoróbki z jasnego lub bielonego drewna, zbite jakby z nieregularnych kijów, trochę krzywe, oparte o ścianę. Postawiłabym taką koło łóżka dziecięcego, żeby odwieszać na niej koce, flanele, przerzucać tetrę, wieszać podręczne wieszaki z ubraniami Można nawet opleść ją z jednej strony lampkami (takimi podobnymi do choinkowych)