Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę czyli WYBORY WYBORY... archiwum11

Polecane posty

Gość gość
A kto to jest Terlikowska?

Komisja Nadzoru Finansowego podała, że 25 kwietnia br. wystąpi do sądu o ogłoszenie upadłości SKOK Jowisz w Czeladzi w związku z nieprzekazaniem tej kasie przez Kasę Krajową SKOK we wskazanym terminie środków powodujących "usunięcie stanu niewypłacalności".xxCiekawe co na to pis?

– To wyraźna kpina, która jest dowodem lekceważenia opozycji, a nie jej poszanowania – powiedziała w rozmowie z Onetem posłanka Iwona Śledzińska-Katarasińska, komentując propozycję jednego miejsca dla kandydata opozycji w sześcioosobowej Radzie Mediów Narodowych. Wśród przepisów nowej ustawy medialnej autorstwa PiS, która wczoraj wpłynęła do Sejmu, posłanka PO krytykuje też zasady ściągania składki audiowizualnej i pomysł lustracji wszystkich dziennikarzy. – To kolejny dowód fobii PiS-u – stwierdza.xxDelikatna jest Katarasińska...:O

PiS jest ciągle poza zasięgiem konkurencji. 30,9 proc. poparcia świadczy o dominacji partii rządzącej. "Grupę pościgową" otwiera .Nowoczesna. Ugrupowanie Ryszarda Petru z wynikiem 20,4 proc. umacnia się na pozycji drugiej, daleko przed resztą stawki. Ostatnie miejsce na podium przypadło dla Kukiz'15. Na ruch rockmana chciałoby zagłosować 13,1 proc. badanych. Czwarta jest Platforma Obywatelska, która pod przewodnictwem Grzegorza Schetyny nie jest w stanie wyraźnie się odbić. Na PO głosowałoby 12,8 proc. respondentów.xxI nic sie nie zmienia.Dalej pół na pół...

W Krakowie w niedzielę odbył się wojewódzki zjazd byłych zwolenników Pawła Kukiza, którzy zarzucają mu odejście od obietnic wyborczych. I zamierzają pod szyldem Ruchu Oburzonych wystartować w najbliższych wyborach samorządowychx- Wiązałem duże nadzieje z Pawłem Kukizem, zwłaszcza z jego walką o jednomandatowe okręgi wyborcze. Jednak gdy posłowie formacji Kukiza weszli do Sejmu, to jakoś zapomnieli o swoich obietnicach wyborczych - uważa Marek Ciesielczyk, tarnowski radny, który w kampanii wyborczej mocno wspierał to ugrupowanie i startował do Sejmu z jego listy. xxNaiwniacy. Jedni i drudzy...

Gość gaajowy
shatyn. Piszesz o wyborcach Kukiza że to naiwniacy. No nareszcie napisałeś coś mądrego.

Nie tylko wyborcy Kukiza ale również ci którzy są posłami.Oraz ci którzy zebrali sie w Krakowie.I nie tylko to mądrego napisałem.

Gość gaajowy
czasem ci się trafi coś mądrego napisać. Problem w tym że jesteś zapszysiężonym krytykiem obecnego rządu. Czy ty naprawdę niewidzisz że ten rząd stara się zrobić coś dobrego dla Polski? Dla kraju w którym dane ndm żyć?

Nie widzę.Widze za to jak przejmuje wszystko co się da nie liczac sie z nikim i niczym.Najnowszy przykład to szef lotniska w Krakowie.Doświadczonego, znakomitego faceta wymieniono na historyka, asystenta pani niestety premier.Widze łamanie prawa i Konstytucji.

Gość gość
Pamuła, ten szef lotniska, którego tak bronisz, jest zamieszany w jakieś szemrane interesy. Ostatnio nagłaśniał to Witold Gadowski dziennikarz śledczy.

Nie bronie ale słyszałem od ludzi tam pracujących, że to znakomity fachowiec.Zreszta obojetne. Najpierw trzeba mu coś udowodnić a potem, z tego powodu zwalniać z pracy.

Gość gość
Ja niestety pamiętam jak mi wymieniono wieloletniego wspaniałego szefa za poprzednich rządów na nieuczciwego idiotę.On zresztą także wymienił wieloletnich uczciwych pracowników na swoich krewnych stosując brzydkie metody zwolnień dyscyplinarnych nawet wobec ciężarnej kobiety. Niestety jego do dziś nie wymieniono.

Gość gość
trzeba coś udowonić? jakoś do tej pory takiemu kiszczakowi przez wiele lat nasze sbdy niepotrafiły nic udowodnić. Tak powinny działać sądy? Jakoś skazać i zamknąć matkę kilku dzieci za niezapłaconą grzywnę mogli szybko.

Przywrócimy demokratyczne państwo prawa xNajbliższe miesiące zadecydują o losie praworządności i demokracji w Polsce. xPrawo i Sprawiedliwość nie zamierza zejść z drogi niszczenia porządku konstytucyjnego, paraliżowania pracy Trybunału Konstytucyjnego i całej władzy sądowniczej. Parlament pracuje pod dyktando niewielkiej większości lekceważąc argumenty i interesy mniejszości. Pojawiają się projekty drakońskich ustaw, takich jak bezwzględny zakaz przerywania ciąży. Władza eskaluje konflikty i podziały w społeczeństwie. xRządzący wybrali konfrontację ze wspólnotą euroatlantycką. Spór w sprawie Trybunału realnie grozi ograniczeniem praw członkowskich w Unii Europejskiej. Antyeuropejskie i ksenofobiczne wypowiedzi i działania rządzących podważają spójność Unii, działają na rzecz interesów imperialistycznej Rosji. Z wiarygodnego, cenionego partnera w Unii i NATO, stajemy się "państwem specjalnej troski". Chwieją się fundamenty naszego bezpieczeństwa i rozwoju gospodarczego. xPolska zmierza do autorytaryzmu i izolacji w świecie. xDla powstrzymania tej tendencji niezbędna jest pełna mobilizacja społeczeństwa i środowisk opozycji oraz wypracowanie programu wspólnego działania na rzecz obrony demokracji. x1. Apelujemy do wszystkich Polaków o kierowanie się w codziennej pracy i działaniu porządkiem prawnym zgodnym z Konstytucją. Próba stworzenia przez PiS porządku własnego jest uzurpacją władzy. Wzywamy polityków obozu rządzącego, którym drogie są państwo i demokracja, do odmowy udziału w ich niszczeniu. Przypominamy, że za łamanie Konstytucji winni poniosą odpowiedzialność. x2. Wyrażamy uznanie i szacunek dla odpowiedzialnej, godnej postawy sędziów Trybunału Konstytucyjnego, innych sądów, reprezentacji prawników oraz wydziałów prawa uczelni wyższych. Sędziom, prokuratorom i przedstawicielom innych zawodów prawniczych należy zapewnić szczególną ochronę przed konsekwencjami bezprawnych posunięć władz. x3. Opozycja parlamentarna nie może ulec presji rządzących. Nie mogą podlegać negocjacjom kwestie fundamentalne a szczególnie obowiązek publikowania przez rząd wyroków Trybunału Konstytucyjnego, zaprzysiężenie trzech sędziów TK wybranych przez Sejm poprzedniej kadencji oraz nowelizacja Konstytucji w celu zmiany obecnego składu Trybunału. Apelujemy o współdziałanie polityków opozycji w obronie państwa prawa oraz swobód obywatelskich. x4. Wyrażamy uznanie dla Komitetu Obrony Demokracji, który stał się ośrodkiem koordynującym ruchu obywatelskiego sprzeciwu. Miarą społecznego zapotrzebowania na jego działania jest masowy udział Polaków w akcjach organizowanych przez Komitet. Aby skutecznie wypełniać swoją misję KOD winien pozostać organizacją społeczną, która nie angażuje się w rywalizację partyjną. x5. Wyrażamy uznanie wspólnocie euroatlantyckiej i Unii Europejskiej, za jej zaangażowanie na rzecz ochrony praworządności i demokracji w naszym państwie. Prowadzone na jej forach dyskusje, podejmowane uchwały, opinie i rekomendacje nie są "ingerencją w wewnętrzne sprawy Polski", lecz wyrazem uzasadnionej troski o stan naszego państwa i prawa obywateli. Apelujemy o wytrwałość we wspólnej trosce o łączące nas wartości. xSygnatariusze tego apelu różnią się w ocenie wielu polskich problemów, ale łączy nas wspólne przekonanie, że warunkiem wstępnym jakichkolwiek racjonalnych zmian jest utrzymanie w Polsce demokracji. xLech Wałęsa, Prezydent RP w latach 1990-1995 Aleksander Kwaśniewski, Prezydent RP w latach 1995-2000 i 2000-2005 xBronisław Komorowski, Prezydent RP w latach 2010-2015 xWłodzimierz Cimoszewicz, Premier RP w latach 1996-1997, Minister Spraw Zagranicznych RP w latach 2001-2005, xAndrzej Olechowski, Minister Spraw Zagranicznych RP w latach 1993-1995 xRadosław Sikorski, Minister Spraw Zagranicznych w latach 2007-2014 xRyszard Bugaj, działacz i ekspert Solidarności, internowanyx Władysław Frasyniuk, przywódca Solidarności, więzień politycznyxBogdan Lis, przywódca Solidarności, więzień polityczny xJerzy Stępień, przywódca Solidarności, internowany, Prezes Trybunału Konstytucyjnego w latach 2006-2008

- Sześciu wrocławskich radnych miejskich Platformy Obywatelskiej przechodzi do Nowoczesnej. Stworzą koalicję z prezydentem miasta Rafałem Dutkiewiczem - poinformował na konferencji prasowej Ryszard Petru. Wcześniej takie zmiany nieoficjalnie zapowiadały "Fakty" TVN. (http://www.tvn24.pl)

1. Min. Ziobro i "Super Ekspres" mieli uratować kobietę przed więzieniem 2. Sprawa nie wyglądała tak, jak przedstawiały ją tabloidy - opisuje "Wyborcza" 3. Kobieta wcale nie była samotna, ponadto sama zapłaciła karęxCałość: http://tnij.org/isv2tu7xx:D:D

Gość gość
Abp Jędraszewski: Nie wolno się rozwodzić - nawet jeśli mąż czy żona zdradza. - W przysiędze małżeńskiej nie ma wcale powiedziane, że opuszczę ciebie, jeżeli mnie zdradzisz - mówił metropolita łódzki abp Marek Jędraszewski. Jak dodał, zdrada może zachęcać do wierności.

Gość gość
O zdradzie to w przysiędze nie ma.Ale jest o miłości,wierności i uczciwości.Coś mu się chyba po......ło.

Gość gość
Prezydent Duda to dar od Boga, a rząd PiS można porównać z cudem zmartwychwstania - mówił biskup Józef Wysocki z parafii w Doylestown, amerykańskiej Częstochowie. :D:D:D

Gość gość
Według Jędraszewskiego nie należy przejmować się przysięgą małżeńską.Czyli w ramach miłości należy zdradzić,uczciwie żonie/męzowi/ powiedzieć i budować wierność.Ciekawe.Tym bardziej,że Chrystus całkiem innego zdania był.

Prof. Davies: PiS jest najbardziej mściwym gangiem w Europie xJarosław Kaczyński zachowuje się jak bolszewik i paranoiczny awanturnik. Jego "polityka pamięci" to ksenofobiczna próba napisania historii od nowa - brytyjski "Guardian" cytuje Normana Daviesa. Historyk skrytykował w ten sposób "politykę pamięci" PiS oraz pomysł, by połączyć dwa gdańskie muzea II wojny światowej. xCałość: http://tnij.org/b7ju6dw

- Ci panowie, którzy podpisali się pod tym listem, uważają, że to oni są demokracją. Ja uważam inaczej. Demokracja polega na tym, że obywatele dokonują w wolnych wyborach wyboru tych, którzy w ich imieniu mają sprawować rządy. Polacy dokonali takiego wyboru - mówiła dziś na konferencji prasowej premier Beata Szydło, komentując apel byłych prezydentów, szefów MSZ i opozycjonistów.xxNic bardziej głupiego nie przyszło pani niestety premier do głowy?

Gość gość
rozmowa polskiego oligarchy - żyda Kluczyka z przedstawicielem rządzących Paweł Graś: Jeszcze ważne, żeby te media kurde, jakoś doceniały to, co się dzieje. Jan Kulczyk: No więc z "Faktem" kłopot, to jest... "Fakt" należy do Springera? Tak? PG: Tak, to jest przedziwna sytuacja, wiesz. JK: A Merkelowa nic tam nie może? PG: Myśmy gadali z nimi. I tak i siak. Oni z jednej strony mówią, ci Niemcy, że oni patrzą wyłącznie biznesowa i że się nie wtrącają, nie wpływają i tak dalej. Taka kurde gazeta, która zajmuje się wyłącznie hejtem i nieustannym atakowaniem rządu i premiera, to jest kurde mać obłęd. JK: Słuchaj, ja rozeznam, wiesz, ja mam takiego faceta, który wiesz, jest tam u nas w grupie, on jest senatorem i jest adwokatem. Ja tą... u niego dwa razy widziałem tą Springewową. Wiesz? PG: Ehm, ehm. JK: Ja spróbuje... to jest sprawa pilna, szybko ja nie jestem w stanie, ale spróbuje się, wiesz, tak z nią zaprzyjaźnić, ona nawet taka stara, brzybka baba, że jeszcze była... to jest przyjemność zjedzenia kolacji, a tak wiesz to... Wiesz, ja spróbuje. PG: No to jutro też jest... To jest gazeta niemiecka bądź co bądź. Tu pojadę Kaczyńskim trochę - ale żeby była tak zaangażowana w atakowanie rządu. To jest aż nieprzyzwoite. JK: Ale czy coś może być na rzeczy, coś się stało? PG: Nie. To jest psychologiczna mentalność. PiS-iorem jest naczelny. To na pewno. Naczelny "Faktu" - Jankowski. To jest, ja z nim gadałem parę razy. To jest raz, to jest jeden powód taki, wiesz... mega, na tym poziomie najwyższym. On po prostu ma takie przekonanie. I generalnie jest po ich stronie. Po drugie, oczywiście, gazeta musi atakować rząd, bo taka jest jej rola, bo inaczej by się nam w głowie poprzewracało, gdyby nas nie atakowali. OK, można, można oczywiście, ale... JK: Nie można tak, że za wszystko. PG: Za wszystko, no za wszystko. JK: Oni uderzają takie, wiesz w córkę, to jest chamstwo.

Gość gość
PG: To już jest takie chamstwo. A na końcu, córka, podejrzewam, że to to jest zemsta za wygrane procesy Michała, czyli syna Donalda. Bo on z nimi powygrywał procesy, oni musieli przepraszać, oni musieli zapłacić kasę i tak dalej. I podejrzewam, że no OK, przełkęli. I powiedzieli - no dobra - syn z nami wygrał, to teraz zobaczysz. No tak wygląda, to jest tak. JK: ... ja spróbuje, nic nie obiecuje Paweł, ale wiem, jak do niej dotrzeć, bo to nic innego nie wymyślisz. PG: No bo to nie ma... JK: Ja umówię się z nią na kolację i ja w ten sposób, taki rodzinny, pójdę, w ten sposób - że wiesz, ja rozumiem, że tam nakład potrzebny, wszystko rozumiem. To są rzeczy... ale żeby atakować dziecko, kurczę, nieustannie. Jak oni zobaczą, jak zobaczą, że ona się włącza, no w końcu jest właścicielką, nie? PG: Hm. JK: Dwa razy byłem na takiej kolacji. PG: Bo to jest taka chamówa, wiesz. Wiedzą, że jego to boli, wiedzą, że gościa to boli i Kasię, wiedzą, że to wszystko celne strzały, w sensie takim emocjonalnym, że mu... że przeżywają wszyscy bardzo, więc się pastwią, to jest pastwienie się, k******.

Gość gość
następny lewacki mosiek będzie 'rozstrzeliwał PIS ' Profesor Ryszard Bugaj udzielił wywiadu gazecie „Polska the Times”, w którym skrytykował Prawo i Sprawiedliwość i prowadzoną przez tę partię politykę. Najbardziej jednak oburzył internautów cytat z wypowiedzi profesora o potrzebie… „rozstrzelania PiS”.

Gość gość
myśl lepiej Shaman jaki normalny Polak zagłosuje na te stare sprzedajne szmaty ... a nie zadawaj głupich pytań :classic_cool: