Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dla kogo malują się kobiety?

Polecane posty

Gość gość
bo to relaksujące :)

Gość gość
ja też maluję się dla mojego faceta :) i robię też hybrydy, bo jakoś tak ma że lubi je :) polecam czerwony lakier z Makear. Mojego mężczyznę strasznie kręci... :)

Gość gość
to mamy kręcić twojego mężczyznę, że to polecasz? :P

Gość gość
Szarkah 2016.04.26 Jeśli idę tylko do sklepu po bułki i z psami na spacer, to też się maluję, tylko zupełnie inaczej niż na co dzień. X Ja także, mam na tę okazję inny (niewielki) zestaw kosmetyków.

Gość gość
gość 2016.04.26 ja czasem wychodzę nawet do pracy bez makijażu, zależy czy mi się chce i czy kot na mnie leży x Ooo, nazwa tej facebookowej grupy :D

Gość gość
gość 2016.04.26 Jak można na głupie tematy, które mają zwiększać popularność portalu tyle pieprzyć. Jesteście takie głupie, czy naćpane? x Jesteś głupia, czy naćpana, że ci to przeszkadza?

Gość gość
gość 2016.04.26 bo to relaksujące :) X Dokładnie :D

Gość gość
"Dla siebie" najdurniejsza odpowiedź jaką durna baba może napisać, dobrze wiemy, że malują się żeby być atrakcyjniejszą od innych samic dla samców. Dla siebie to sprzedany przez marketingowców slogan, powtarzany przez rzesze tych "niezależnych" czy też innych wymysłów pomalowanych głów.

Gość gość
Po co sie w ogole wypowiadasz jak nie raczylas nawet przeczytac poprzednich wypowiedzi?

Gość gość
Wiadomo, że żadna nie maluje się dla siebie - przecież nikt nie maluje się w domu, chyba że sprawdza jakiś makijaż lub do zrobienia foty - ale to co innego. I kobiety i faceci dbają o siebie po to aby ogólnie być uważanym za atrakcyjnego/atrakcyjną, zwłaszcza dla płci przeciwnej, no i też wzbudzać zazdrość u własnej płci.

Gość gość
Jakbys umiala czytac wiedzialabys ile osob wie, ze nie madz racji

Gość gość
obiecuję ci, że nie miałam dzisiaj na ustach czarnej pomadki by wzbudzać zazdrość kobiet...

Gość gość
gość wczoraj "Dla siebie" najdurniejsza odpowiedź jaką durna baba może napisać, dobrze wiemy, że malują się żeby być atrakcyjniejszą od innych samic dla samców. Dla siebie to sprzedany przez marketingowców slogan, powtarzany przez rzesze tych "niezależnych" czy też innych wymysłów pomalowanych głów. X Oto najdurniejszy komentarz, jaki durny facet/durna baba może napisać. Nie czytaty, nie pisaty, że całości tematu nie ogarniasz?

Gość gość
gość wczoraj Wiadomo, że żadna nie maluje się dla siebie - przecież nikt nie maluje się w domu, chyba że sprawdza jakiś makijaż lub do zrobienia foty - ale to co innego. I kobiety i faceci dbają o siebie po to aby ogólnie być uważanym za atrakcyjnego/atrakcyjną, zwłaszcza dla płci przeciwnej, no i też wzbudzać zazdrość u własnej płci. x Oczywiście, że maluję się dla siebie. "Jakbys umiala czytac wiedzialabys, ile osob wie, ze nie masz racji"

Gość gość
ty się może malujesz dla innych, ale ty to nie ja i nie ta obok :P

Gość gość
Kobiety maluja sie by byc rownie atrakcyjne jak mezczyzni i podobac sie im. Jak kobieta podoba sie mezczyznom i widzi to czuje sie lepiej ze soba, jest pewniejsza siebie itd. Samopoczucie kobiety zwiazane jest z tym jak wyglada i czy mezczyzni slinia sie na jej widok. Im wiecej adoratorow, komplementow, partnerow seksualnych tym bardziej szczesliwa kobieta.

Gość gość
Kompletnie się z tym nie zgodzę bo to co jest w tej chwili modne i co podoba się facetom niekoniecznie musi być tym co podoba się mnie i wczym będę się dobrze czuła.

Gość gość
up

Gość gość
wiekszość facetów jakich widzę na ulicy mi się nie podoba więc dlaczego miałabym chcieć się im podobać?

Gość gośćewunia
To że utrzymujecie, ze dla siebie, to już jest tak zwane rozumowanie wtórne No chyba że ktoś jest faktycznie zakręcony na punkcie samej sztuki mejkapu jak jedna tu osoba, która mówi za wszystkich, a która jest niereprezentatywna dla większości kobiet

Gość gość
rozumiem, że chodzi mnie - ja mówię za siebie, nie wiem skąd wzięłaś mówienie za wszystkich. I nie wszystkie posty o robieniu makijaży dla samej siebie są moje.

Gość gośćewunia
Ale dużo się wypowiadasz w podobnych tematach, dużo jest twoich postów, piszesz całkiem sensownie, ale rozumiesz, to jakby osoba która jest wizażystką albo aktorką teatralną zabierała najwięcej głosów w temacie o makijażu, który jest de facto kierowany do wszystkich.

Gość gość
kretynki nie rozumieją, że te pieprzenie "dla siebie" to oznacza to żeby lepiej wyglądać w oczach tych, dla których chcą być atrakcyjne, czyli właśnie dla innych dla siebie to robisz relaksującą kąpiel albo kupisz sobie coś dobrego do jedzenia, ale nie malujesz się dla siebie

Gość gość
yhym, "dla siebie" w domu gdy jesteście same też pewnie chodzicie w szpilkach, w eleganckich ubraniach, w ułożonej fryzurze i z tapetą na twarzy :D:D:D baby jednak są durne

Gość gość
ewuniu - to mój konik więc chętnie się na temat temat wypowiadam, ale staram się zaznaczać, że mówię tylko za siebie. Chyba nie powiesz mi, że nie powinnam się wypowiadać na temat który lubię tylko dlatego, że jest zbyt bliko związany z moim hobby, a moje podejście nie jest najczęściej spotykanym. I tak, będę bronić swojego stanowiska i oferować mój punkt widzenia kiedy ktoś wyzywa kobiety od kretynek bo twierdzą, że malują się dla siebie. Może nie jestem przykładem większości, ale nie jestem też jedyna w moim myśleniu. gość 15.01 - nigdy nie noszę szpilek i eleganckich ubrań, ale tak jak siedzę teraz mogłabym wyjść do pracy. Ty w domu siedzisz w brudnych ciuchach i potargana?

Gość gośćewunia
Wystarczy stwierdzić dwa proste fakty: 1. Każdy chce być atrakcyjny i ładny. 2. Kosmetyki do makijażu są po to, aby urody dodawać. I koniec dyskusji, bo wygląd to to, co właśnie inni widzą.

Gość gość
myślę, że to za duże uproszczenie, bo ludzie jednak bardziej zwracają uwagę na poczucie własnej estetyki niż innych. Tylko pomyśl ile jest osób na ulicach które są dziwnie ubrane lub umalowane. Niemożliwe, żeby nie wiedzieli jak wyglądają w oczach innych.

Gość gość
jestem facetem, ale po domu też nie chodzę w ładnych koszulach czy wyperfumowany drogimi perfumami :D

Gość gość
"Niemożliwe, żeby nie wiedzieli jak wyglądają w oczach innych." x Ale tacy ludzie właśnie ubierają się po to, aby zwracać na siebie uwagę, tak się zawsze strasznie mądrzysz w tego typu tematach, a z tak prostej rzeczy nie zdajesz sobie sprawy? Nie każdy chce się podobać, niektórzy wolą szokować, wzbudzać kontrowersję, wyróżniać się czy dowartościować się swoją innością/oryginalnością- ale fakt faktem, że ubierają się tak po to, aby wzbudzać określone reakcje u innych.

Gość gość
dla siebie i dla innych kobiet moj styl znaczaco odbiega od tego, co sie podoba facetom, ide z duchem wspolczesnej mody na androgynicznosc, nie podkreslam figury, nosze luzne tuniki, wielkie torby, markowe okulary i tak tez sie maluje- zero czerwonej szminki i innych atrybutow kobiecosci w nosie mam czy to sie podoba facetom czy nie :D