Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaszka manna z bobovity wprowadzanie glutenu mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy muszę tą kaszkę rozrobić z wodą czy mogę dodać od razu samego proszku do zupki? Z tego co czytałam to trzeba podawać 2 3 gramy na 100 ml pokarmu ale czy to chodzi o taką kaszkę już rozrobioną z wodą czy 2 3 gramy proszku i dopiero rozrobić....??? Podpowiedzcie coś bo jestem zielona w temacie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Która to kaszka? Z mm w składzie czy sama manna? Na opakowaniu jest napisane jak podawać. Jeżeli z mm to dodajesz do niej ciepłą wodę, mieszasz i tyle. Jeżeli bez mm to taką możesz dodać do zupy. Sekretem prawidłowego wprowadzania jest to, że zaczynasz od małej dawki i stopniowo regularnie zwiększasz. Na początku wystarczy jak podasz pół łyżeczki manny. Chodzi oczywiście o kaszkę proszek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja podawalam codziennie lyzeczke uvotowanej kaszy manny. Dawalam prawdziwa kasze blyskawiczna, gotowana na wodzie, zadnej bobowity itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×