Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chitoos

Co po technikum architektury krajobrazu?

Polecane posty

Gość chitoos

Witam. Otóż w tym roku kończę gimnazjum z wynikami w nauce zadowalającymi i kompletnie nie mam pojęcia, co chcę robić dalej. Mam problem przede wszystkim w tym, iż chciałabym iść do technikum na technika architektury krajobrazu, ale dowiedziałam się, że jest potrzebna dobra wiedza jeśli chodzi o matematykę, natomiast ja i ten przedmiot to nie jest doskonałe połączenie. Jednak mam zdolności plastyczne i "oko" do projektowania i aranżacji. Zastanawia mnie także jaka praca będzie po tym technikum, choć nie ukrywam, że zależałoby mi zostać dekoratorką wnętrz (jak kto woli- projektantką wnętrz). Może ktoś wśród tak licznego grona znalazłby się z doświadczeniem opisanym u góry. Jeśli wiecie coś na temat obu tych prac i możliwe bądź studiów to proszę o komentarz na co bardziej opłaca się iść? *Dodam, że w mojej miejscowości jest tylko technik architektury krajobrazu i myślałam nad pójściem tam i potem na studia z zakresu aranżacji. Dziękuję i pozdrawiam ;)

Gość Namysłów województwo opolskie
U mnie na Opolszczyźnie w mieście namysłów w zespole szkół rolniczych jest TAK czyli to skrót technik architektury krajobrazu

Gość gość
kurs spawacza

Gość gość
Skad Jestes? Ja jestem po technikum architektury krajobrazu,moge Ci co nieco powiedziec. Matematyka bedzie Ci bardzo potrzebna ,glownie obliczenia. Co do zdolnosci plastycznych powinnas szkolic rysunek techniczny,perspektywe. Rysowanie bardziej artystyczne zostaw na kolko plastyczne. Zapoznaj sie z programami komputerowymi do tworzenia,projektowania typu AutoCad. Musisz to lubic,byc pewna,ze chcesz sie tego uczyc inaczej bedzie Ci ciezko. Szykuj sie na na zajecia typu ciecie,strzyzenie,szczepienie drzewek, wkuwanie nazw (takze lacinskich) roslin i tworzenie zielnikow. Po technikum najlepiej pojsc na studia architektury krajobrazu lub ogrodnictwo ewentualnie lesnictwo. Polecam UWM w Olsztynie. Ja koncxylam technikum w latach 2004-2008 wiec juz troszke dawno :-) jak mi sie cos przypomni jeszcze naskrobie. Mozesz jeszcze pomyslec o Agrobiznesie, tez rozwojowy kierunek.

Gość chitoos
Mogłabyś także powiedzieć jaki masz teraz zawód? Gdzie pracujesz? A co do tematu to myślę, aby przyłożyć się do architektury krajobrazu, jeżeli nie pójdzie po mojej myśli to przystąpie do działania i chodzi tu o architekturę wnętrz, ponoć jest "lżejsza" od innych i wymaga bardziej spostrzeżenia od strony artystycznej. Natomiast programy do tworzenia już pobrałam i powoli przyzwyczajam się do ich używania.

Gość chitoos
+ Jestem z Lubina i niestety ale miejscowość nie zadowala się szkołami, które mogłabym wybrać.

Gość ano

trzeba dalej  jechać