Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy też tak macie że większość znajomych utrzymuje kontakt dopóki

Polecane posty

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
16:59 tak tez mam te zasade, ale ostatnio to wole wchodzic na kafe i pogadac z ludmi niz z kolezanka. Co do unikania zawsze unikalam takich osob ktore wiecznie marudzily i jeczaly jak im zle. Niestety co do falszywych ludzi nie da rady tak od razu zobaczyc kto jakie ma zamiary i czy jest pasozytem a szkoda ze tego noe widac od razu

Gość gość
17:01 a to daj mi taka jak taka madra jestes. O takich ludzi ciezko niestety

Gość gość
Ale ktoś trafił z tym tematem! Ja właśnie "stracilam"3przyjaciolki. Pierwsza -obraźila się jak w końcu udało mi się znaleźć dobrą pracę i zaczęłam coraz lepiej zarabiać.Robiła mi przytyki ze mnirme to stac na to i na tamto a ona biedna nic jej sie nie udaje.Druga wyszla za maz i od czssu porodu (2,5 roku temu)nie ma czasu .Dzwonila tylko jak czegos potrzebowała.Jej staly tekst:bedziesz miala dzieci to zobaczysz jsk to jest. Trzecia - wiecznie niezadowolona,a to facet jej robi na złość,a to siostra ja wkurza a to koleżanki w pracy wredne.Do czasu wysluchiwalam i pocieszalam.Ale sama nigdy nie usłyszałam pocieszenia czy porady.Po śmierci rodzica powiedziała mi tylko,ze mało przeżywam żałobę i po mnie nic nie widać.Zezwalam kontakt. Dziękuję za takie koleżanki.

Gość gość
Ja też nie mam przyjaciółek:) Większość dziewczyn, które poznałam to żałosne laski. Baby potrafią zazdrościć wszystkiego.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
ja stracilam przyjaciółkę kiedy znalazlam faceta..jak sie potem okazalo za mymi plecami flirtowali ,a raz zastalam ja na jego kolanach.mysleli ,że pozniej wróce do domu z delegacji,,padla mi komórka i nie moglam zadzwonic by po mnie wyjechal.....otwarlam kluczem jak zwykle drzwi (widac cicho bo nie uslyszeli)wchodze do mieszkania ,a tam ona siedzi na jego kolanach z lampką wina i szeptaja sobie do uszka......obydwoje pijani...tym sposobem stracilam i faceta i przyjaciółkę:(

Gość gość autorkaaa tem atu
"No, w korpo to najgorszy sort, że tak powiem. Ludzie szkoleni do bycia fałszywymi. Ale skoro wszyscy tacy są, to skąd się wzięło słowo przyjaźń właściwie?" xx ja też pracuję w korpo, lubię moją pracę ale każdego dnia mam ochote rzucić mojej kierowniczce wypowiedzenie na biurko i wyjść. Jest zakłamana, dwulicowa, obłudna i najgorsze jest to, że niemal każdy taki jest. Na początku miałam całkiem sporo bliższych znajomych w pracy nawet prywatnie sie spotykaliśmy, jeździliśmy razem na wakacje na piwo po pracy też często chodziliśmy. W ciagu kilku lat mojej pracy wszyscy wartosciowi ludzie odeszli. A ja na razie nie mam dokąd pójśc bo zaczęłam coś nowego i ciężko mi teraz znaleźć pracę. Wszyscy dookoła patrzą tylko jak wykorzystac chwilę nieuwagi, donoszą wymyślając nieprawdziwe rzeczy. Niestety miałam taką sytuację i rozmowę z przełożoną, bo ktoś na mnie coś wymyślił i sprzedał to przełożonemu :( ile ja sie musiałam nagimnastykowac żeby to zdementować. Ostatnio przez to wszystko nie chce mi sie zyć

Gość gość
gość autorkaaa tem atu dziś x Nie załamuj się, kochana, nie tylko Ty masz tak kiepsko w pracy. To nie jest żadne pocieszenie, wiem, ale nabierzesz doswiadczenia postępowania z ludźmi i będzie coraz lepiej.Musisz mieć grubszą skórę i nie pozwalać się wykorzystywać, umieć rozpoznawać manipulację ludzi ze swojego otoczenia. To przychodzi w miare upływu czasu. Rozgladaj się za nową pracą i jak znajdziesz inną, bedziesz wiedziała, żeby się zbytnio nie spoufalać z ludźmi z pracy. Szukaj ludzi wokół siebie, którzy są szczerzy i takich się trzymaj. Powodzenia 🌻

dziękuje, to jednak trochę mnie pociesza, bo nie czuje się aż tak odosobniona w tym. Ostatnio się odizolowałam od ludzi więc jeszcze dochodzi samotnosć więc dobrze jest usłyszeć z czym się zmagają inni, żeby przynajmniej uczyć się na błędach nie tylko swoich. dzięki.

Gość gość
Pewne znajomości najnormalniej w świecie umierają śmiercią naturalną. Wszyscy się jakoś zmieniamy pod względem myślenia, priorytetów, zainteresowań i znalezieniem wspólnego języka. Co mnie interesowało kilka lat wstecz, od dawna straciło dla mnie ważność lub wartość w obecnych chwilach. Np niektóre moje koleżanki nadal lubią wypady na tańce i do baru a mi się nie chce. Czuję przesyt i wolę poczytać książkę a one z kolei narzekają że je olewam. Nie olewam, po prostu nudzi mnie i denerwuje atmosfera ryków z głośników. Mam jednak 2 przyjaciółki z dzieciństwa które przetrwały czas i jestem wdzięczna że są.

Gość gość
P.S. W pracy nie utrzymuję z nikim bliższych kontaków. Pracę i pracowników traktuję jako pracę i pracowników. Nie muszę nikomu z niczego tłumaczyć i nie chcę aby obcy obrabiali mi tyłek, i tak to robią to po im ułatwiać sprawę?

Gość gość
Moim zdaniem ludzie są dziś bardziej interesowni niż kiedykolwiek i nie lgną do tych, których po prostu lubią czy cenią, ale lgną tylko do osób, które mogą im się przydać, czyli: - mających jakieś wpływy lub - przydatną wiedzę albo - są popularni czy - mają dużo znajomych. Też macie takie wrażenie? Które z tych rzeczy uważacie za prawdziwe, a z którymi się nie zgadzacie?

Gość gość
U mnie tak nie jest , jak w poscie autorki. Mam normalnych , zyczliwych znajomych. Mowie o tych blizszych,ale jest ich tak wielu,ze nie zastanawiam sie, co o mnie mysla ci dalsi. a toak pzry okazji - owszem, kazdy czlowiek chce cos zyskac na zanajomosci, ale nie musza to byc przeciez dobra materialne. Moze byc zyczliwa rada, dobre towarzystwo, ciekawe rozmowy, poswiecony czas. U mnie znajomosci na tym sie glownie opieraja - biorę i daję.

Gość gość
U mnie tak nie jest , jak w poscie autorki. Mam normalnych , zyczliwych znajomych. X Hej, mam pyt. A jak i gdzie ich poznałaś? Czy to są znajomości ze szkoły jeszcze czy z rodzinnej miejscowości i daltego trzymacie się razem i jesteście fair dla siebie... W dorosłym życiu chyba ciężko o takie relacje? Jeśli poznałaś ich jako dorosła, koniecznie napisz gdzie i jak poznałaś ich. Bo albo jestes naprawdę szczęściarą albo to szczególni ludzie, którzy się chowają gdzieś ;) X Mowie o tych blizszych,ale jest ich tak wielu,ze nie zastanawiam sie, co o mnie mysla ci dalsi. X Może po prostu jesteś nieświadoma pewnych fałszywych zachowań czy interesowności? X a toak pzry okazji - owszem, kazdy czlowiek chce cos zyskac na zanajomosci, ale nie musza to byc przeciez dobra materialne. Moze byc zyczliwa rada, dobre towarzystwo, ciekawe rozmowy, poswiecony czas. U mnie znajomosci na tym sie glownie opieraja - biorę i daję. X Z przyjaciółmi też dajesz i bierzesz czy mniej tego pilnujesz, gdy ktoś ma gorszy czas i liczysz na rewanż później?

Gość gość
Moja "przyjaciolka " dzwonila do mnie dzis. Uwielbiam te rozmowy ostatnio, mowie ze u nas wspaniale i szybko koncze rozmowe pod byle pretekstem :D jestem zdrowsza jak nie mam kontaktu zbyt wiele z nia

Po jakimś czasie wszystkie nasze znajomości się krystalizują - i zostają tylko ci, którzy są warci naszego towarzystwa :)

Gość gość
O kurcze mnie nikt nie zostal juz tylko kafe ludki w realu to zlo

No właśnie zauważyłam ze im więcej mogę np w pracy, to więcej osób nagle jakos kolo mnie. A jak ja czegoś potrzebuje to nie ma nikogo

Gość gość
Norma ludzie sa wredni i jak na lekarstwo szukac tych normalnych bezinteresownych

Gość gość
Moim zdaniem ludzie są dziś bardziej interesowni niż kiedykolwiek i nie lgną do tych, których po prostu lubią czy cenią, ale lgną tylko do osób, które mogą im się przydać, czyli: - mających jakieś wpływy lub - przydatną wiedzę albo - są popularni czy - mają dużo znajomych. Też macie takie wrażenie? Które z tych rzeczy uważacie za prawdziwe, a z którymi się nie zgadzacie?

gość ja sie zgadzam ze wszystkimi punktami które wymieniłaś

Gość natka606
Od jakiegoś czasu wydawało mi się, że brak przyjaźni jest u mnie czymś dziwnym, ale z tego, co tutaj czytam, to tak nie jest. Podczas studiów telefony się urywały - bo notatki, bo co było na zajęciach, potrafili nawet przyjechać do mnie do domu, jeśli czegoś nie rozumieli. A teraz? Zero kontaktu! Mam tylko jedną koleżankę, którą czasem rozmawiam... Ty możesz być dobry, uprzejmy i bezinteresowny, ale dostaniesz tak po d***e, że...:(

Gość gość
18:22 dokladnie tak jak napisalas

Gość gość
Moim zdaniem ludzie są dziś bardziej interesowni niż kiedykolwiek i nie lgną do tych, których po prostu lubią czy cenią, ale lgną tylko do osób, które mogą im się przydać, czyli: - mających jakieś wpływy lub - przydatną wiedzę albo - są popularni czy - mają dużo znajomych. Też macie takie wrażenie? Które z tych rzeczy uważacie za prawdziwe, a z którymi się nie zgadzacie? X Jeszcze chciałam zapytać czy myślicie, że w ilu procentach takich interesownych znajomości ludzie szczerze się lubią? I czy taka znajomość z czasem robi się autentyczna, jeśli się polubią? Czy takie osoby traktują innych na tyle przedmiotowo, że w razie czego zostawią bez pomocy nawet gdy polubią?

Gość gość
gość autorkaaa tem atu dziś gość ja sie zgadzam ze wszystkimi punktami które wymieniłaś X A myślisz, że z interesownej znajomości może się rozwinąć przyjaźń z czasem czy na takie fałszywe osoby nie można liczyć nawet, gdy masz wpływy, polularność plus Cię polubią?