Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

szukam pomocy w zamian napisz臋 wiersz piosenk臋 opowiadanie

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Cze艣膰! Czemu w og贸le tutaj pisz臋? Poniewa偶 jestem 偶yciowym przegra艅cem, ogromnym pechowcem i desperatk膮.... Urodzi艂am si臋 27 lat temu i od dzicinstwa cierpi臋 m.in na stwardnienie rozsiane. mam rente i utrzymuja mnie rodzice, a wlasciwie- mieszkam u nich, jem, kupuj膮 leki z mojej renty i tylko przydatne mi rzeczy. nie ma mowy o przyjemnosciach. w sumie ja 偶adnych przyjemno艣ci miec nie musze bo ani nie mam znajomych i nie mam gdzie z nimi wyjsc, ani nie mam chlopka, nic z tych rzeczy. s臋k w tym, ze rodzice mowia, ze moje utrzymanie jest tak drogie, ze nie stac ich na przyklad na to, gdy prosz臋 o czeklad臋 lub osttanio (pierwszy raz w zyciu) poprosilam o tusz do rzes. stwierdzili, ze przeciez mi to niepotrzene i ze jak kobieta sie maluje to jest latawic膮 i ze jakbym byla zdrowa to pewnie bym byla prostytutk膮. ja nie moge tak 偶yc. nie mam szans na prace. skonczylam liceum dla doroslych i to w sumie po znajomoci, bo matka zagadala z dyrektork膮 zebym nie chodzila na zajecia tylko ze bedie nosic do szkoly moje prace domowe, bo jak stwierdzila- nie stac jej na dowoz osoby na wozku do szkoly bo to jej cenny czas. czuje sie bardzo pokrywdzona przez rodzine, ale z drugiej strony wiem, ze bez nich zgine- gdzie bym miala mieszkac? za co zyc? ie umiem po prostu nic. gdy moi rowiesnicy studiowali, uczyli sie robili staze, praktyki ja musialam siedziec w domu, bo po pierwsze rodzice zabraiali, a dw zdrowie mi to uniemozliwialo (choc musze przyznac, ze kilka lat temu na pewno dalabym rade chodzc na zajecia, tylko zaborcosc moich rodzicow mi tego zabronila). chcialam ukonczyc kurs, powiedzialam rodzicom, a oni do mnie- ze mi przeciez i tak nie potrzebny bo nikt nie zatrudni kogos mojego pokroju! jest mi strasznie bardzo przykre. Jedyne co mam to internet (jedyna rozrywka jaka jest i tez pewnie tylko dlatego ze ojcu do pracy potrzebny jest). ja nigdy w zyciu nawet nie milam glupich wlasnych pieciu zlotych! zawsze wszystko kupowali rodzice- cos cche to im mowie, a oni mi kupuja na przyklad w lumpeksie majtki :( tak mi wstyd, ze to ojciec czy matka kupuja mi tak intymne rzeczy. dlaeczego wiec pisze? bo nie cche byc az ta zyciowa niedorajd膮. duzo czytam w internecie ksiazek, ogladam duzo filmow, lubie pisac. chcialabym na tym jakos zarobic. jakiekolwiek kwoty bo tak jak mowie chce miec cokolwiek wlsnego i miecc jaki kolwiek komfort, ze sama cos zarobilam i nie patrzec sie na rodzicow. Jesli potrzebujesz, lub znasz kogos kto chcialby zeby mu napisac list, wiersyk, piosenke, opowiadanie, cokolwiek to jestem chetna do wspolpracy. mysle, ze to lepsze niz zebranie, a nic innego robic nie umiem lepiej niz pisanie. mysle, ze cale dnie gdy sie dobrze czuje moglaym na to przeznaczac. jesli tez jestes osoba w podobnej sytuacji jak ja- napisz do mnie prosze, milej bedzie miec takiego znajomego. moj mail: natalia.lachowicz@op.pl PS moje prawdziwe imie to Ada

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
jak lubisz pisa膰, to mam pomys艂 dla Ciebie: poucz si臋 wst臋pu do s艂ownika (zasad), przeczytaj podr臋cznik Jod艂owskiego o sk艂adni i interpunkcji, podr臋cznik Markowksiego, podr臋cznik Jadackiej o sk艂adni. Dodatkowo 膰wicz, a potem pisz w艂asne artyku艂y i sprzedawaj (bez wychodzenia z domu) + mo偶esz by膰 korektorem, sprawdza膰 teksty na zlecenie, b膮d藕 te偶 pisa膰 teksty na internet . Poczytaj sobie o SEO copywritingu. http://www.infopraca.pl/praca?q=copywriter+praca+w+domu Tak z marszu nie dasz rady, ka偶demu wydaje si臋, 偶e umie pisa膰, p贸ki nie p贸jdzie na studia polonistyczne i edytorskie. Ucz si臋 z tych podr臋cznik贸w (dost臋pne s膮 na chomiku) i wykonuj zlecenia. Im b臋dziesz lepsza, tym wi臋cej b臋dziesz mia艂a zlece艅 i wi臋cej zarobisz- bez wychodzenia z domu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tylko kochna, ja jestem zarejestrowana na takich stronach od lat i nigdy nie mialam ani jednego zlecenia. a pieni膮zki chcilabym miec wlasne juz teraz. nie m贸wi臋 tu o kwotach nie wiadomo jakich bo nawet z 10 zl bym sie cieszyla. byloby wlasne a nie od rodzicow wyplakane i tylko moliwe do rozdysponowania za ich zgod膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i tak jak sama piszesz s膮 studia potrzebne, a ja nie mam. i nie mam perspektyw by je skonczyc.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam do Ciebie pytanie autorko, mianowicie z tego co si臋 tylko domy艣lam to... nie masz jakiej艣 renty? Je艣li tak, to na kogo jest ona zarejestrowana i kto odbiera pieni膮dze? Je艣li nie masz renty to dlaczego? Przecie偶 jest pomoc socjalna? My艣la艂a艣 nad tym? Jeste艣 przecie偶 pe艂noletnia prawda? To jakie s膮 przeszkody opr贸cz Twojej choroby?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No i GDZIE si臋 podzia艂a艣?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
oczywiscie ze mam rente i zasilek. i to trafia na konto, ktorego ja jetem wlascicielem, ale rodzice wszystko zabieraja. gdy im to wygarniam mowia, ze to oni wszystko robia wokol mnie, kupuja jedzenie, leki itp, wiec maja prawo do tego. i ze mieszkam u nich za darmo i ze jak sie nie podoba to zebym sie wynosila.... tylko ja p pierwsze fizycznie nie mam sily sie wyniesc a tak偶e materialnie przeniesenie mojego w贸zka, pieniadze na smochod przewozowy, wynajm miejsca w pokoju (kto by chcial mieszkac z niepelosprwna). moich pieniedzy jest tyle, ze nie starczy na wlasne przezycie. a w domu jestem szykanowana . oni podejrzewam pasozytuja na mnie, skoro mi kupuj膮 majtki w lumpeksie jak prosze.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
boze ja jestem prawie 30-letnia kobeta.... nawet nie wiecie jak zazdorszce tym co sa samodzielni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Majtki z lumpeksu, to obrzydliwo艣膰, ale renta, kt贸r膮 dostajesz te偶 do kokos贸w nie nale偶y. We藕 sobie kartk臋 i po jednej stronie spisz wszystkie swoje przychody (czyli rent臋 i dodatki socjalne), a po drugiej koszty, czyli cen臋 lekarstw, zabieg贸w, konserwacji w贸zka, Twojego jedzenia itd. Sadz臋, 偶e koszty b臋d膮 wi臋ksze od przychod贸w i przynajmniej przestaniesz podejrzewa膰 rodzic贸w o 偶erowanie na Tobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorko z kad jestes?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li chodzi o prac臋, to zdolno艣ciami humanistycznymi nie powalasz :(. Masz dost臋p do internetu i praktycznie tylko w ten spos贸b, zarabia膰 mo偶esz. Tyle, 偶e w necie p艂ac膮 za wiedz臋 i fachowo艣膰. Naucz si臋 np. tworzenia stron internetowych i mo偶esz to dla kogo艣 przygotowywa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ludzie s膮 cz臋sto t臋pi lub leniwi, a zaliczenia w szkole mie膰 musz膮. Mo偶esz pisa膰 komu艣 wypracowania itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Je艣li chodzi o prac臋, to zdolno艣ciami humanistycznymi nie powalasz smutas.gif . Masz dost臋p do internetu i praktycznie tylko w ten spos贸b, zarabia膰 mo偶esz. Tyle, 偶e w necie p艂ac膮 za wiedz臋 i fachowo艣膰. Naucz si臋 np. tworzenia stron internetowych i mo偶esz to dla kogo艣 przygotowywa膰. X X Nie wypowiadam si臋 za autork臋 ale nosz ku藕wa ma膰! Nie dowalaj le偶膮cemu! Mo偶e nie ka偶dy ma tyle "sprytu" co ty! Zamiast wali膰 "nauczeniem tworzenia" we藕 i konkretnie PODAJ TE strony co? Ty niby powalsz powalasz zdolno艣ciami humanistycznymi?!?! Ja przynajmniej WIEM 偶e nie powalam i jak komu艣 co艣 doradzam to na tyle na ILE SAMA WIEM i nie piertol臋 bana艂ami! Id藕 si臋 ku藕wa utop z tymi swoimi "poradami".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jak ja bym chciala Ci wyslac paczke i pieniadze to kto to odbierze?! Twoi rodzice wezma kase do domowego bud偶etu?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jak ja bym chciala Ci wyslac paczke i pieniadze to kto to odbierze?! Twoi rodzice wezma kase do domowego bud偶etu?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
P.S. M贸j dalszy wpis jako go艣膰 22:00 oraz 22:58. Autorko (Natalia?) nie jestem Ci w stanie pom贸c finansowo, ale je艣li chcesz si臋 wygada膰 prywatnie, to mog臋 do Ciebie napisa膰, cho膰by dlatego 偶eby艣 si臋 wygada艂a je艣li chcesz? Nie mieszkam w PL, wi臋c od razu zaznaczam 偶e szanse na spotkanie s膮 raczej ma艂o prawdopodobne w bli偶esz przysz艂o艣ci ale je艣li masz ochot臋 i czas na wirtualn膮 znajomo艣膰 (do czasu) to si臋 do Ciebie odezw臋. Jestem te偶 o wiele lat starsza od Ciebie ale to tylko numer lat nad kt贸rym nie mam kontroli. Odpisz prosz臋 je艣li by艂aby艣 zainteresowana?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 ...Zamiast wali膰 "nauczeniem tworzenia" we藕 i konkretnie PODAJ TE strony co? Ty niby powalsz powalasz zdolno艣ciami humanistycznymi?!?!... Nie, ale w odr贸偶nieniu od Ciebie, ja WIEM O CZYM PISZ臉. Do tworzenia stron internetowych, s艂u偶y specjalne oprogramowanie. Dla amator贸w, s膮 nawet przygotowane szablony - gotowce. Prawie ka偶da firma, musi mie膰 obecnie, swoj膮 wizyt贸wk臋 w internecie. Je偶eli zaproponuje zrobienie stronki, za symboliczne pieni膮dze, to prawdopodobnie dostanie zlecenie. Do tej roboty nie trzeba by膰 geniuszem. Pewnie nawet i Ty, da艂aby艣 rad臋 :P.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bekon3223
Poczytaj o fundacjach, jak to dzia艂a i za艂贸偶 w艂asn膮 za kas臋 z UE, oni daj膮 na takie projekty, jak jeste艣 niepe艂nosprawna to tym bardziej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja jestem z warszawy... tak z miejsca tetniacego 偶yciem, gdie ja nie mam nic do powiedzenia, gdzie moje zycie zalezy od kogos :( sprawa wyglada tak, ze jak wplywaja moje pieniadze socjalne, to mama normalnie bierze karte i sobie wyplaca lub mowi, zebym zrobila jakies rachunki przez net- typu prad, internet, a reszte sobie wyplaca. problem w tym , ze co do grosika pieiadze s膮 mi zabierane (bo przeciez mie utrzymuj膮). mysle, ze jaby przyszla paczka do domu to nie byloby problemu, powiedzialabym, ze kolezanka wyslala mi, albo po prostu prawde- ze napisalam komus wypracowanie czy cos. tylko, ze ja nie chce od nikogo nic za darmo. ja chce komus co艣 zrobic i za to miec jakiekolwiek wynagrodzenie, awet 10 zl. probowalam przez internet klikac takie reklamki, to nigdy nie udalo mi sie zebrac tylu punktow, zeby mi przelali pieniadze :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo te reklam贸wki to zwyk艂e oszustwo :(. W internecie nie ma pracy, dla ludzi, bez specjalistycznego wykszta艂cenia. Mo偶na 艣mia艂o za艂o偶y膰, 偶e ka偶da oferta, kierowana do wszystkich, jest zwyk艂ym oszustwem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Odezwe sie do Ciebie na e-mail. Jestem z Warszawy chetnie ja i znajomi Ci pomo偶emy. Czy jestes osoba wierzac膮?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeszcze tylko sekty, jej do szcz臋艣cia brakuje :P.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tylko kochna, ja jestem zarejestrowana na takich stronach od lat i nigdy nie mialam ani jednego zlecenia. a pieni膮zki chcilabym miec wlasne juz teraz. nie m贸wi臋 tu o kwotach nie wiadomo jakich bo nawet z 10 zl bym sie cieszyla. byloby wlasne a nie od rodzicow wyplakane i tylko moliwe do rozdysponowania za ich zgod膮. to ja od tego w膮tku z pisaniem tekst贸w na internet. Odpowiem Ci w czym problem- tak si臋 sk艂ada, 偶e jestem na studiach edytorskich i "siedz臋 w temacie". Nie wystarczy by膰 zalogowan膮. Trzeba si臋 wyr贸偶ni膰, wybi膰. Jak tylko przeczyta艂am Tw贸j pierwszy post, zauwa偶y艂am kilkana艣cie b艂臋d贸w interpunkcyjnych. Edytor i copywriter musi by膰 bezb艂臋dny. I to nie jest tak, 偶e Ci co艣 wytykam- po prostu wskazuj臋 braki. Masz 艂adny styl pisania, wi臋c wykorzystaj potencja艂. Ja tak偶e jeszcze niedawno nie zdawa艂am sobie sprawy, ile b艂臋d贸w robi臋 nie艣wiadomie. Z interpunkcj膮 problemy maj膮 ludzie na studiach edytorskich... Ale wszystkiego da si臋 nauczy膰 z tych ksi膮偶ek. Pisa艂am kiedy艣 jak mia艂am wi臋cej czasu takie artyku艂y i 500 z艂 miesi臋cznie w wakacje wyci膮ga艂am bez wychodzenia z domu. Tylko wszystko ma swoje zasady- to nie mog膮 by膰 zwyk艂e teksty, ale takie, kt贸re b臋d膮 podwy偶sza膰 czytelno艣膰- musia艂aby艣 poczyta膰 w jaki spos贸b pisze si臋 tego typu teksty. Polecam wiele stron: https://useme.eu/pl/jobs/category/teksty-tlumaczenia-seo,4/copywriting-teksty,11/ v http://pisaniezapieniadze.blogspot.com/2015/06/skad-brac-zlecenia-na-pisanie-tekstow.html v http://oferia.pl/zlecenia/teksty-tlumaczenia/redagowanie-tekstow v Tylko nie poddawaj si臋 艂atwo, tylko rozwijaj si臋 i d膮偶 do wyznaczonego celu. Jak boli i nie jest 艂atwo, to znaczy, 偶e idziesz w dobrym kierunku. I jak wyrzucaj膮 Ci臋 drzwiami, to wracaj oknem. Takie jest 偶ycie- dla ka偶dego. Walcz wi臋c o swoje, podwy偶szaj umiej臋tno艣ci, swoj膮 wiedz臋, a b臋dziesz mie膰 szans臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie Sekta. Tylko Wiara bo sama kiedys bylam w bardzo ciezkiej sytuacji i tak po ludzku nie dalo sie tego przejsc a z Wiara do Boga owszem nie jestem stuknieta na tym punkcie ale wiem ze pomaga. Zreszta nie wa偶ne Wazne jest to ze jak ktos prosi o pomoc a ty mozesz pomoc to trzeba to robic i tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Autorka prosi o pomoc w znalezieniu/wymy艣leniu pracy, a nie 偶ebra pod ko艣cio艂em.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 go艣膰 dzi艣 Do tworzenia stron internetowych, s艂u偶y specjalne oprogramowanie. Dla amator贸w, s膮 nawet przygotowane szablony - gotowce. Prawie ka偶da firma, musi mie膰 obecnie, swoj膮 wizyt贸wk臋 w internecie. Je偶eli zaproponuje zrobienie stronki, za symboliczne pieni膮dze, to prawdopodobnie dostanie zlecenie. Do tej roboty nie trzeba by膰 geniuszem. Pewnie nawet i Ty, da艂aby艣 rad臋 jezyk.gif ." X X No widzisz? Dleczego do razu tak nie napisa艂a艣/艂e艣. Dzi臋ki za rad臋 chocia偶 ja takiej nie potrzebuj臋 ale mo偶e sk艂oni ona autork臋 do dzia艂ania. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja tez nie zebralam. Co z Was za ludzie? A jak ja chce dac jej pieniadze a zadnej pracy jej nie dam to co jestem koscielna Warjatka? Ltos niech pomoze znalezdz prace ktos inny da pieniadze ktos moze zabierze na kolacje itd itp to ludzka zyczliwosc. Rozumiecie?????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie denerwuj si臋. Ja rozumiem i nie tylko ja ale to jest forum Kafeterii gdzie nie wszyscy chc膮 pom贸c a bardziej ch臋tniej... dowali膰. Ty wspomagasz rad膮 kt贸ra Tobie pomog艂a i to jest dobre z Twojej strony. Ja jestem nie wierz膮ca ale nie wykluczam 偶e innym wiara w co艣, mo偶e pom贸c. Nie martw si臋 i trzymaj si臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣膰23:56 Ja sie nie denerwuje. Kazdy ma prawo do W艂asnego zdania. Czy autorka wierzy czy nie wierzy jej sprawa mnie ujela i napewno jesli sie tylko zemna skontaktuje to jej pomoge?! A m贸wi膰 o tym co ja przezylam i jak bardzo odczulam obecnosc Boga kolo siebie bede do konca zycia. Bo jest o czym m贸wi膰. POZDRAWIAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 wczoraj ...A jak ja chce dac jej pieniadze a zadnej pracy jej nie dam to co jestem koscielna Warjatka?... Rozumiecie????? To Ty nie rozumiesz, 偶e gdyby艣 zam贸wi艂a u niej jaki艣 wierszyk lub piosenk臋 i za ni膮 ZAP艁ACI艁A, to dziewczyna, czu艂aby si臋 szcz臋艣liwa, a jak Ty chcesz jej dawa膰 pieni膮dze, to mo偶e poczu膰 si臋 jak 偶ebraczka.

Udost臋pnij ten post