Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Na jakie kierunki studiow ida kretyni, a na jakie ludzie madrzy,

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

ambitni? Jak myslicie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
O i jeszcze stosunki miedzynarodowe, roznego rodzaju filologie, politologie... to studia dla glupkow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak tak, bo dla m膮drych tylko prawo, informatyka, matematyka, chemia, medycyna, fizyka. Reszta bo ble dla kretyn贸w. Nie wiecie, 偶e do takich kierunk贸w te偶 trzeba mie膰 predyspozycje. Tak jak do innych. Nie ma studi贸w lepszych i gorszych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Predyspozycje do kulturoznawstwa lub europeistyki? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do r贸偶nych cieciu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cieciu? :D panna po pedagogidze? Tam ida najwieksze idiotki bez kultury

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Po pierwsze jestem facetem. Nie jestem po 偶adnej pedagogice, ani innych takich. Tylko m贸wi臋, 偶e nie zrobi si臋 ze 艣cis艂owca typowego artysty i na odwr贸t. Ludzie rodz膮 si臋 z r贸偶nymi predyspozycjami i nie ma czego艣 takiego, 偶e kto艣 jest m膮drzejszy od drugiego. Ka偶dy ma swoje mocne strony i s艂absze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie oszukujmy sie. Na te kierunki wymienione przez gosci ida ludzie, ktorzy chca miec latwo, szybko i przyjemnie papier, ze jakiekolwiek studia skonczyli. Glownym ich zajeciem jest imprezowanie przez caly rok. Rzadko na tych kierunkach mozna spotkac ludzi z pasja, zainteresowaniem tym co studiuja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wierze w podzial ludzi na"humanistow" i "scislowcow"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No sory, ale na psychologie i inne gowna to szly panny ktore dobrze sie nie umialy wyslowic, do tego sa wredne Nic dziwnego, ze ludzie trafiaja na slabych "terapeutow" a dzieciaki na chamskie panie pedagog :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wierze w podzial ludzi na"humanistow" i "scislowcow" xxx No to jeste艣 jednak g艂upia/g艂upi skoro nie wierzysz. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kultur膮 czy polityk膮 to si臋 w艂a艣ciwie ka偶dy cho膰 troch臋 interesuje, wi臋c.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Trzeba by膰 kompletnym kretynem, 偶eby klasyfikowa膰 ludzi wed艂ug tego, na jakie studia id膮. Kazdy ma inne zainteresowania, kiedy艣 jakiekolwiek studia dzienne to by艂 presti偶, teraz jest oczywi艣cie 艂atwiej, inny materia艂, wi臋cej udogodnie艅 dla student贸w, ale jest wielu ludzi co z pasji id膮 nawet na tak膮 pedagogik臋, z mi艂o艣ci do dzieci, chc膮c ich czego艣 nauczy膰. Wy艣miewacie te "panie" a dzieci co, w domu uczycie? czy tym "debilom" dajecie? bo nied艂ugo nast膮pi ca艂kowita wymiana pokole艅 i ze starej gwardii nikt nie zostanie, tylko m艂ode, g艂upie po pedagogice... a ju偶 kompletnym kretynem trzeba by膰, zeby wrzuca膰 do jednego wora kulturoznawstwo, europeistyk臋 z psychologi膮 czy filologi膮, kt贸re s膮 o niebo bardziej wymagaj膮ce i nierozgarni臋ci si臋 tam nie odnajd膮! tam trzeba ostro zakuwa膰, wy myslicie chyba, ze filologia to kurs j臋zyka... szkoda s艂贸w, nie wiem po co ja si臋 produkuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kretyni ida na kierunek ktory ich niesamowicie interesuje ale bez zadnej przyszlosci zawodowej, na trendy kierunek ktory sie pieknie komponuje z dlugimi opalonymi nogami w krotkiej spodniczcze, tam gdzie najladniejsze laski/najprzystojniejsze ciacha, bo najlepsza psiapsiola tam poszla, bo najlepsze imprezy itp. inteligentni wybieraja rozsadnie, to co da im chleb

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
TO MO呕E JA NAPISZE COS OBIEKTYWNIE,PONIEWA呕 TAK SIE SK艁ADA ,ZE MOJA SIOSTRA JEST WYK艁ADOWC膭 W KRAKOWIE NA UJOCIE, OPOWIADALA MI NIERAZ JAK NA WSZELAKICH SPOTKANIACH Z WYK艁ADOWCAMI Z INNYCH WYDZIA艁脫W WYMIENIALI POGL膭DY NA TEMAT STUDENT脫W. OKAZA艁O SI臉 呕E NAJINTELIGENTNIEJSI LUDZIE I CHOLERNIE OCZYTANI STUDIOWALI NA WYDZIALE FILOZOFICZNYM NA UJOCIE(RELIGIOZNAWSTWO I FILOZOFIA).tam naprawd臋 sa ludzie ,kt贸rzy nie sa pu艣ci ,ale maja swoje pasje ,fajne zawody i mozna z nimi porozmawia膰 na ka偶dy temat.Nie znajdziecie tam pustych panienek ,kt贸rych g艂ownym tematem s膮 ubrania i galerie oraz kosmetyki.Tam ludzie naprawde maj膮 pasj臋 i s膮 mega interesuj膮cy. Co ciekawe -najbardziej t臋pi studenci wg wyk艂adowc贸w zdarzali si臋 na kierunkach typu chemia i matematyka.znali si臋 tylko na tych dziedzinach ,a ich umys艂y byly zamkniete i ograniczone.Nie czytali ksi膮偶ek ani nie interesowa艂o ich nic ;poza zarabianiem kasy i imprezkami. Ja studiowa艂am akurat na Politechnice i zgadzam sie z tym ,ze ludzie u nas znaj膮 sie na matematyce itd.,ale jak trzeba porozmawia膰 "g艂ebiej" to nic nie wychodzi ..nie ma temat贸w do dyskusji,jedyne co interesuje to picie ,seks i kasa. Ja sama tez nie uwazam sie za m膮dra osob臋 i mam wielki podziw dla takich oczytanych i umiej膮cych pieknie sie wys艂awiac ludzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
inteligentni wybieraja rozsadnie, to co da im chleb xxx A potem, jak ju偶 je sko艅cz膮, znajd膮 prac臋, zarobi膮 troch臋 kasy, zanosz膮 j膮 do tych "debili" po psychologii, 偶al膮c si臋, 偶e nienawidz膮 swojego 偶ycia i rzygaj膮 wr臋cz swoj膮 prac膮. Zdziwi艂by艣 si臋 ilu ludzi "sukcesu" po genialnych studiach chodzi na terapie bo s膮 nieszcz臋艣liwi, na pewno jest to wi臋kszy procent ni偶 tzw. pro艣ci ludzie, czy nawet po s艂abszych studiach. A ilu rzuca takie super-ambitne kierunki nawet po kilku latach twierdz膮c, 偶e nie nadaj膮 sie do tego kompletnie, ale pr贸bowali i艣膰 w艂a艣nie za rozs膮dkiem p艂yn膮cym zazwyczaj od os贸b trzecich. Wola艂abym strzeli膰 sobie w 艂eb ni偶 i艣膰 np. na budownictwo czy fir, a sko艅czy艂am klas臋 matematyczn膮 w liceum i g艂膮bem z matmy nie jestem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przewa偶nie normalny, ogarni臋ty cz艂owiek jest w stanie dobrze sobie radzi膰 zar贸wno w naukach 艣cis艂ych i humanistycznych, nie wiem po co pitolicie ci膮gle o tym podziale :/ wiadomo, 偶e mo偶na przejawia膰 jaki艣 wi臋kszy talent w danym kierunku, ale bez przesady, bo tylko geniusze swojej dziedziny s膮 usprawiedliwieni w ignorancji w stosunku do innych spraw, jakiego艣 tam przeci臋tnego studenta pedagogiki, kt贸ry nie wiem ile to jest 7x7, to nie dotyczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Haha xD Umiem sie pieknie wyslawiac chociaz nie siedze w ksiazkach ;) i studiuje "malo ambitny" kierunek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wiem co si臋 tak przyczepili艣cie do tych umys艂贸w 艣cis艂ych i humanistycznych, zw艂aszcza 偶e matematyka na studiach a w szkole 艣redniej to niebo a ziemia. Mam kole偶ank臋, kt贸ra w liceum z matmy by艂a 艣wietna, z fizyki te偶, naprawd臋 m贸zg, szacunek, do tego 艂adna, ambitna, wszyscy jej zazdroscili, oczywi艣cie przysz艂o艣c swietlana przed ni膮. Posz艂a na studia - ju偶 nie pami臋tam co to by艂o bo ja si臋 na tym nie znam, ale co艣 pokrewnego od informatyki, to j膮 kr臋ci艂o, ale studia niestety j膮 przeros艂y. Rzuci艂a po roku (cho膰 rok zaliczy艂a,cho膰 kosztowa艂o j膮 to strasznie du偶o), w mi臋dzyczasie nabawi艂a si臋 nerwicy i traci艂a wiar臋 w siebie. Potem z艂o偶y艂a papiery na filologi臋 niemieck膮, rodzice j膮 do tego niemal zmusili, 偶eby spr贸bowa艂a jeszcze raz bo z j臋zyk贸w te偶 by艂a dobra i to by艂 strza艂 w 10, teraz jest ju偶 na 4 roku i jest szcze艣liwa, te偶 sie musi uczy膰, ale nie tak zapierdziela膰 nad czym艣 co jest w艂a艣ciwie dla niej abstrakcyjne. Waszym zdaniem powinna by艂a zosta膰 tam i si臋 wyko艅czy膰, ale by艂aby t膮 elitarn膮 cz臋艣ci膮 spo艂ecze艅stwa dzieki temu... chore.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jako osoba, kt贸ra ma dobr膮 pami臋膰 musz臋 stwierdzi膰, 偶e zakuwa膰 jest 艂atwiej, co za tym idzie wszelkie kierunki kt贸re si臋 na tym opieraj膮 uwa偶am 偶e prostsze. Praktycznie ka偶dy ma takie predyspozycje.Jeden przyswaja troch臋 wolniej od drugiego, ale jest w stanie si臋 nauczy膰 i zda膰, wymaga to mo偶e wi臋cej czasu nad ksi膮偶k膮. Studia techniczne wymagaj膮 ju偶 zdolno艣c****e艂no jest rzeczy, kt贸rych nie da si臋 po prostu wyku膰, a trzeba zrozumie膰.Ja na egzaminach cz臋sto nie klepa艂em z pami臋ci, a przede wszystkim my艣la艂em, szuka艂em rozwi膮zania.Bywa艂o i tak, wchodzisz na egzamin i dostajesz, w g艂owie pytanie "co to jest?", nikt nam tego nie podawa艂, nie pokazywa艂.No i trzeba kombinowa膰, wymy艣li膰. A nie zapomn臋 licznych sytuacji gdy wynik wydawa艂 si臋 nie poprawny i te 偶mudne sprawdzanie od pocz膮tku problemu, a potem w po艂owie egzaminu skre艣lanie ca艂o艣ci:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kobiety powinny mie膰 zakaz studiowania, bo im bardziej wykszta艂cona tym wi臋ksze rozumy pozjada艂a. Zreszt膮 ludzie po studiach, wykszta艂ceni to takie pysza艂ki 偶a艂osne, pyszne i przekonane o swojej wyj膮tkowo艣ci. A tak naprawd臋 s膮 dnem, jak ci pro艣ci ludzi, bo wszyscy sko艅cz膮 w piachu po偶erani przez robactwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
AUTOR TEGO KRETY艃SKIEGO WATKU JUZ SAM SIEBIE ZDEFINIOWA艁. AUTORZE DO M膭DRYCH NIE NALE呕YSZ I NAWET NIE MUSZ臉 KO艃CZY膯 STUDI脫W BY TO WIEDZIE膯:) KTOS KTO KLASYFIKUJE LUDZI POD WZGL臉DEM KIERUNKU STUDI脫W I GENERALIZUJE OD RAZU SAM SIEBIE OKRESLA JAKO DEBILA.moja kole偶anka cale liceum miala z paskiem swiadectwo i mogla wybrac dowolny kierunek studi贸w ,bo dostala stypendium ministra.wygrywala wszelakie olimpiady -a wybrala pedagogik臋 bo to lubi i to jest m膮dra postawa zyciowa.wybrac studia zgodnie ze swymi zainteresowaniami ,a nie tym co ka偶e mama albo co sie bardziej oplaca i jest prestizowe. M膭DRY CZLOWIEK WIE ,呕E NA MEDYCYNIE I PRAWIE JEST TAK SAMO WIELU GENIUSZY JAK MATO艁脫W ,A NA ZARZADZANIU I MARKETINGU JEST TAK SAMO WIELU MATO艁脫W JAK I GENIUSZY. ZNAM sporo os贸b po r贸znych kierunkach i z pe艂nym przekonaniem musze powiedzie膰,ze inzynierowie to w wi臋kszo艣ci proste umys艂y i niezaradne.wi臋cej g艂upich ludzi kt贸rych znam jest po scis艂ych kierunkach niz po humanistycznych.I wg was MAM generalizowac i napisac :WSZYSCY INZYNIEROWIE TO DEBILE??Tylko dlatego, ze ja znam w tej grupie wi臋cej debili? ,TYLKO DEBIL BY TAK ZROBIL ,A NIE CHCE ZA NIEGO UCHODZI膯:):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na kulturoznawstwo i politologi臋 to id膮 na og贸艂 ludzie kt贸rzy id膮 studiowa膰 bo tak trzeba a w rzeczywisto艣ci nic nie umiej膮,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ostatnio TEZ cztalam najnowszy raport JACY LUDZIE NIE MAJA PRAWIE WCALE PROBLEMOW ZE ZNALEZIENIEM PRACY ?PO JAKICH STUDIACH NIE GROZI BEZROBOCIE ? przezylam szok:okazalo sie ze FILOZOFIA to kierunek gdzie prawie nikt po tym nie jest bezrobotny.A PRACODAWCY NAJCHETNIEJ PRZYJMUJA NA STANOWISKA MANAGERSKIE TAKIE OSOBY. kIEDY艢 w gazecie natknelam sie na ogloszenie ,偶e korporacja przyjmie kogos na stanowisko kierownicze jednego z dzia艂ow I BYLO ZAZNACZONE ,呕E NAJLEPIEJ PO FILOZOFII. PRACODAWCY SZUKAJA TAKICH OS脫B BO FAKTYCZNIE FILOZOFIA TO NIE KUCIE NA PAMIE膯 REGU艁EK ,ALE TE STUDIA ROZWIJAJA MYSLENIE..I WYOBRAZNIE.znam pare os贸b po tym kierunku i sa to specyficzne jednostki.MEGA INTELEKTUALI艢CI ZAKOPANI W KSI膭ZKACH I NIESZTAMPOWI ,CIEKAWI.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na kulturoznawstwo i politologi臋 to id膮 na og贸艂 ludzie kt贸rzy id膮 studiowa膰 bo tak trzeba a w rzeczywisto艣ci nic nie umiej膮 xxx Te kierunki ju偶 praktycznie wymieraj膮, nie ma ch臋tnych na nie nawet na presti偶owych uczelniach, albo ludzie chodz膮 na nie z czystej pasji, pracuj膮c czy studiuj膮c inny kierunek te traktuj膮c uzupe艂niaj膮co.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co definiujesz jako "proste umys艂y"? Zaciekawi艂o mnie to, bo sam jestem in偶ynierem. Na moim kierunku by艂a ostra selekcja, do ko艅ca dotrwa艂o w terminie, mo偶e z 20%. Ludzie byli w porz膮dku pod wzgl臋dem wiedzy og贸lnej o 艣wiecie.W 偶yciu ka偶dy sobie radzi jako艣, wi臋kszo艣膰 znalaz艂o prac臋 ju偶 na studiach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kretyn nie zda matury, wi臋c na studia raczej nie p贸jdzie. A co do piachu i robactwa, te偶 si臋 nie zgadzam. Tu mamy przyk艂ad kretyna w艂a艣nie. Nie pomy艣la艂, 偶e nie wszyscy wybior膮 tradycyjne "do piachu", poniewa偶 s膮 tacy, kt贸rzy wol膮 kremacj臋 i urn臋 ni偶 da膰 si臋 zje艣膰 robactwu w ziemi :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nie rozumiem ludzi ktorzy ida na malo praktyczne kierunki, jak kulturoznastwo, europeistyka, stosunki miedzynarodowe. Jesli ktos sie tym interesuje moze przeciez sa zdobywac informacje, czytac o tym. Nawet psycholog choc to kierunek humanistyczny jest praktykiem, moze otworzyc swoj gabinet, moze pracowac w roznych miejsca. A tak mgr stosunkow miedzynarodowych? W rzadzie na stanowiskach doradczych pracuja ludzie nie posiadajacy wyksztalcenia w danym kierunku. ALe posiadajacy znajomosci. Historia sztuki... To sa niszowe rzeczy. Oczywistym jest ze jak jestes corka dyrektorki muzeum to sie ksztalcisz na historyka sztuki i masz prace, ale tak dla pasji? Przeciez teraz ksiazki sa na wyciagniecie reki a byc na utrzymaniu rodziny i studiowac dla pasji kierunki po ktorych nie bedzie sie w tym pracowalo to troche zalosne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O historii sztuki nie wspomne:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸j brat jest po kulturoznawstwie I pracuje w banku jako manager wlasnie. POTRAFI WSZYSTKO ZROBIC W DOMU.Nie musimy fachowc贸w nabywa膰 -bo on potrafi wszystko-nawet plytki sam uklada i rozkr臋ca silniki w samochodach.nie ma rzeczy kt贸rej by nie potrafi艂:) Wi臋c myli sie osoba , kt贸ra pisze ze humanista nic nie umie:) Dziwne ,偶e znajomy inzynier nie potrafi w domu nic zrobic,jego zona zalila sie mi ,偶e nawet nie przybije gwozdzia do sciany i nic jej nie pomaga.Ona wszystko sama musi remontowac itd.Ten je facet to ciapa nad ciapy ,a chodzi tylko i dyplom pokazuje c on to nie jest:) Dalej bedziecie wierzyc w stereotypy?

Udost臋pnij ten post