Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY ZNACIE JAKIS DOBRY I TANI KREM BEZ CHEMII W SKŁADZIE

Polecane posty

Gość gość

POLECCIE COS

Gość gość
Śmietana, rozbełtane jajko.

Gość gość
najprostszy krem dla dzieci z rossmana, ich marka własna. Polecił mi go mój znajomy dermatolog, który ma klinikię medycyny estetycznej. Wszystkie te kremy i mazidła za miliony kruzeiros są goovno warte bo działać nie mogą. A wie to każdy kto choć trochę uważał w szkole na biologii i pamięta coś o budowie skóry. Przez skórę nie przenikają żadne magiczne retinole, kolageny, witami A, E i bóg wie co jeszcze. A najlepiej w ogóle na noc gębę wazeliną najzwyklejszą wg niego posmarować

Gość gość
Wazelina wysusza skórę. A kremy polecam Alterra, też z Rossmann. Do wypowiedzi powyżej dodam że to nie do końca jest tak że skóra nic nie chłonie chociaż faktem jest że dzieje się to w ograniczonym zakresie. Gdyby nic nie wchłaniała to na problemy skórne typu wysuszona skóra nie byłoby żadnej rady.

Gość gość
Ale amoniak z farby do włosów i inne świństwa przenikają!

Gość gość
ja używam kremu nawilżającego linourea z mocznikiem. Bardzo prosty skład, zbliżony do kremów robionych w aptece. Mam bardzo wrażliwą skórę i często pojawia się kontaktowe zmiany po użyciu różnych kosmetyków, ale ten krem stosuję już od około dwóch lat i jestem z niego zadowolona. Kosztuje chyba około 8 zł w aptece, bez recepty.