Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mirabelka

Co Wy necie ze zywicie rodzinę za 600zl, chyba mirabelki i szczaw...

Polecane posty

Gość gość
Wiadomo że wszystko co ma lepszy skład jest DROGIE przed duże d. I nie wmowicie mi ze kupujecie szybkę o dobrym składzie i nagle ze wtdahecie 800 zł na miesiąc x wiele sie nei znam na żywnosci, ale nizsze ceny w biedronce wynikaja z tego, ze sklep jest dyskontem. Dla przykładu - czesto maja tam ksiązki S. Kinga, sa one nizsze o 30 % od tych w innych księgarniach a nawet marketach. Ta sama ksiązka, to samo wydwnictwo, a taniej, gorsza jakosc??? Buachachacha Sam koszt produkcji jest b niski, dla przykładu przecietne piwo kosztuje ok. 30 gr, do tego koszt butelki- 35 gr, to daje 65 gr, a w sklepie sprzedaja je za np. 2,50

Gość gość
A pomyśleć, że w Anglii, czy Niemczech byle jaką sprzątaczkę stać na lepsze jedzenie.

Gość gość
Laski nabijające się z Biedronki to tzw.wyższa p*****lencja ktora nie ma pojecia ze sa tam te same firmy co np.w Piotrze i Pawle.Kupuje tam regularnie mleko,owoce,orzechy,chemię i kosmetyki(Persil,Listerine do plukania j.ustnej,Szampony incydentalnie Pantene czy Nivea ,Cif,pap.toal).Identyczne marki jak w waszym"lepszym" Piotrze i Pawle...Słodycze firmowe czy Nutelle,mięso z gwarancją swiezosci Krakusa czy Sokolow paczkowane,b smaczne.Ryby,losos nawet owoce morza ,warzywa mrozone -wszystko b smaczne.Nie sugeruje sie cena-lubie tam kupowac. Co do kosztow zycia my czyli 5os.rodzina wydajemy na zycie czyli samo jedzenie okolo sadze 2000 i nie wyobrazam sobie mniej choc jestesmy szczupli.Na ciuchy idzie spokojnie z 1500zl.Do tego chemia.Na samo zycie idzie spokojnie 4500.Wiem ze tu sie zaraz co niektore posr..z oburzenia

Gość gość
o patrz jakoś nikt się nie pos..ral z oburzenia :D dużo wynajęcie na ciuchy w porównaniu z jedzeniem. my na 3 osobowa rodzine wydajemy prawie 2000 na jedzenie, że 100zl na chemię i jakieś 500zl w miesiącach gdy kupujemy buty. na ciuchy na ogół nie więcej jak 100zl-chyba ze to akurat czas na zakup kurtek zimowych.

Gość gość
ale wy macie pewnie fajne zawody to zarabiacie :-(

Gość gość
ja pracuję w klinice zajmującej się leczeniem bezpłodności, w przypadku gdy przychodzi do nas para i mężczyzna ma duże problemy z płodnością i nigdzie indziej im nie pomogli w problemie to umawamy się z kobietą na zabieg w dni płodne, na codzienne wizyty przez kilka dni i metodami naturalnymi zapładniam kobietę, z tego są dobre pieniądze i sprawia mi przyjemność ta praca, co chcieć więcej

Gość gość
Wiecie co,chyba ciezko za 600 zł wyżywic rodzine,nawet 2 osoby tylko. Próbuje ograniczać zakupy,ale nie da rady za taka kwote. Ja w dodatku uwielbiam dobre słodycze ,dobre lody i własnie duzo kasy na to idzie. Chyba nawet wiecej niz na inne żarcie. I jestem uzależniona od kabanosów. Dobrze ze nie pije alko i nie pale.

Gość Ekspert Danone
Drogie mamy, Każdy ma prawo do własnej opinii. To bardzo ważne, że przywiązujecie dużą wagę do składu produktów, które podajecie dzieciom. Danonki powstają z myślą o najmłodszych, a ich skład jest dostosowany do ich potrzeb żywieniowych. Danonki nie zawierają konserwantów, barwników ani sztucznych dodatków. Zgodnie z oczekiwaniami konsumentów formuła Danonków została zmieniona i od września 2014r. nie zawierają one syropu glukozowo-fruktozowego. Pozdrawiam serdecznie, Ekspert Danone

Gość gość
Myślę, że cześć piszących tutaj popełnia błąd w rozumowaniu. Owszem, da się wyżywić za 600 zł, jeżeli ktoś nie ma więcej, bo jakie ma inne wyjście? Nie da się natomiast wyżyć za 600 zł tylko dla idei, odżywiając się zdrowo. Ryby sa bardzo drogie. Owszem, można kupić taniochę na wagę, ale wtedy większość z nich to woda i wcale nie wychodzi tak tanio. Kilka razy kupiłam taka rybę dla kota. Mrożonych było dużo, ale po odciśnięciu wody starczyło na jeden posiłek. A pisze tu o kocie a nie normalnej rodzinie. Cztery polędwiczki z dorsza kosztują w biedronce ok. 16 zł, dzisiaj widziałam na billboardzie promocję tuńczyka - 40 zł/kg. Ktos pisał, że warzywa sa tanie. Być może w sezonie, teraz tania jest marchewka i seler. Papryka kosztuje 10-12 zł/kg, ogórki czy cukinia też nie są tanie. Z owoców tanie są jabłka, inne owoce typu winogrona czy granaty są bardzo drogie, nawet banany dochodzą do 5 zl. Nawet mrożone warzywa, które zawsze kosztowały kilka zł, juz takie tanie nie są. Pewnie, można jeść tylko jabłka, tez są dobre i zdrowe, ale piszemy o urozmaiconym jedzeniu.

Gość gość
I jestem uzależniona od kabanosów. xxx Tez uwielbiam kabanosy, szczególnie Tarczyńskiego albo te cieniutkie. Mogłabym zjeść kilka paczek dziennie.

Gość goscnanowaja
Wzięłam się za siebie;) Czytając wasze komentarze zdebialam:( Od soboty wydałam 250 zl. W tym jedzenie, chemia, opłaty za przedszkole i spodnie dla synka. Mąż wyjechał w delegację. Jestem ja z dwójką dzieci. 5 i 3 lata. Postaram się zmieścić w 1000 miesięcznie na chemię i spożywcze zakupy. Trzymajcie kciuki;)

Gość gość
Jak z opłatami za przedszkole i spodniami to nie jest dużo.

Gość gość
Ja uwielbiam naturalne twarożki, kefiry,serki wiejskie, nie wiedziałaś, że dziaduje :( Chyba muszę się zmusić jednak do jedzenia ryb, których nie jadłam wiele lat bo po prostu nie lubię i muszę jeść kiełbasy i więcej miesa za czym też nie przepadam :(

Gość gość
Sa tacy co jedzasame ziemniaki